,مليسيا دان اسلام بوکن ميليک اورڠ ڤوليتيک
, مک ڤرجواڠن اݢام تتڤ دڤرجواڠکن اوليه اومت اسلام دري بيدڠ يڠ لاءين
سام اد كامي منڠ اتاو كامي ماتي

PERJALAN HAJI AKI


Monday, 13 July 2015

DAP/PKR DAN Low Yat TIADA BEZANYA


Kenapa Pemimpin DAP dan PKR bersungguh-sungguh MEMBELA PENIAGA CINA Yang menipu?

 


Olak Lempit - Isnin 26 Ramadhan 1436H, Rata-rata  pengguna laman sosial Facebook berkongsi pengalaman pernah menjadi mangsa penipuan premis menjual telefon bimbit dan komputer di Plaza Low Yat, Kuala Lumpur. Hari ini berduyun-duyun pula "PEMIMPIN DUNIA" melawat Low Yat. Maka gegak-gumpitalah REKARAYA tentang JIJIKNYA UMNO di mata mereka. Habis JUTAAN RINGGIT setiap bulan membayar GAJI MEREKA ini yang di ambil dari POKET RAKYAT yang kerjanya hanyalah MENCARI SALAH dan meluruskan TELUNJUK kepada UMNO dan KERAJAAN. 

Nak tanya satu saja......APAKAH SUMBANGAN MEREKA kepada rakyat? Untuk apa mereka ke LOW YAT? Mereka ini memihak kepada PENIAGA yang MENIPU ini atau memihak kepada PELANGGAN yang kena TIPU?

Bagi penulis, inilah wajah-wajah PENIPU sebenarnya......sejak tahun 2008 hingga sekarang ni, mereka ini hanyalah makan HARTA PUSAKA yang di tinggalkan oleh UMNO/BN. Bukan penulis suka pun pada BN ni, tapi sejak penulis SERIUS menjadi PEMERHATI politik ni.......mereka inilah yang LEBIH PENIPU dari peniaga-peniaga LOW YAT ni. Rakyat sudah letih di BULI oleh KERAJAAN PUSAT dan juga KERAJAAN Negeri. Hari ini di Olak Lempit sejak dari pagi tidak ada air......ada PEMIMPIN dunia ini kesah? Sudahlah.....penulis merasakan kita RAKYAT sudah tak punya sapa-sapa lagi. Sekarang ini kita "LANGGAR" sahaja......peniaga yang menipu kita  "LANGGAR".....barang naik kita  "LANGGAR".........Kerajaan yang lemah, membanzir dan Kerajaan yang LEMAH juga sepatutnya kita  "LANGGAR" sahaja sebelum kita  "MELANGGAR" pemimpin-pemimpin yang tidak BERKUALITI ini..........

Jika mereka menyatakan RUSUHAN dari pengguna ini satu JENAYAH......apa bezanya dengan mereka yang MENJADI GURU kepada budaya MERUSUH ini? Jom kita perhatikan dua gambar ini.

Budaya yang di ajar dan di KEPALAI oleh DAP dan PKR
PENGGUNA yang MENUNTUT HAK selepas di TIPU

Low Yat adalah MEDAN pertama yang di  "LANGGAR" dan selepas ini mana pula nak di  "LANGGAR" jika rakyat terus di tipu? Rakyat kini terdedah dengan gejala penipuan ini......terutamanya yang melibatkan dengan benda-benda GEJET ini.......

Ini seorang pemilik akaun Facebook berkongsi pengalaman pernah menyelamatkan sepasang suami isteri yang hampir ditipu ketika sedang melakukan pembelian komputer riba di plaza berkenaan.

Hanya dikenali sebagai Aizuddin, dia simpati melihat suami isteri berkenaan tiba ke plaza itu untuk membeli komputer riba bagi diberikan kepada anaknya yang baru masuk ke universiti.

Aizuddin berkata, pasangan tersebut yang tidak mahir perihal gajet elektronik pergi  ke kedai terbesar di plaza itu.

“Salah seorang pekerja di situ menerangkan spesifikasi komputer riba yang dinginkan. Pekerja itu cuba menipu dengan menawarkan komputer riba menggunakan perisian lama pada harga RM1,500.

“Saya  memanggil  pasangan itu untuk menerangkan spesifikasi komputer riba yang boleh dibeli dengan harga tersebut. Mujur mereka tidak jadi beli komputer di premis itu.

Katanya, dia  akhirnya menjadi perantara pasangan itu membeli komputer riba. Seorang mangsa dikenali sebagai Ayie berkata, dia pernah ditipu ketika membeli  telefon bimbit jenama Lenovo.

Ayie berkata, pekerja premis itu mengambil kesempatan menukar telefon kepada yang tidak asli ketika hendak mengambil hadiah pembelian.

“Pekerja berkenaan ke belakang dengan membawa telefon bimbit itu sekali. Selepas dia datang semula, saya pemeriksa dan terkejut bila telefon bimbit itu telah ditukar.

“Memang marah ketika itu dan berlaku sedikit pertengkaran. Majikan kedai itu meminta maaf,” katanya.


AMUKANMelayu - Dah puas bersabar dan bermuhasabah.......rumusannya.......sesekali kita perlu kembali kepada SIAPA KUAT DIALAH KUDRAT.......