,مليسيا دان اسلام بوکن ميليک اورڠ ڤوليتيک
, مک ڤرجواڠن اݢام تتڤ دڤرجواڠکن اوليه اومت اسلام دري بيدڠ يڠ لاءين
سام اد كامي منڠ اتاو كامي ماتي

PERJALAN HAJI AKI


Friday, 3 July 2015

DAP DI FASA TERAKHIR MENGHANCURKAN MELAYU DENGAN TEKTIK YANG DI GUNAKAN BRITISHBelanda dan Inggeris telah belajar dari kegagalan Portugis.Setelah mempelajari karakter bangsa Melayu, maka tahulah mereka bahawa ORANG-ORANG MELAYU LEBIH SUKAKAN DIPLOMASI DARI KEKERASAN. Sebab itu Inggeris lebih ‘beradab’ melayan bangsa Melayu di Tanah Melayu berbanding bangsa-bangsa lain di jajahan-jajahan lain.
Melayu nampaknya lebih di’manjakan’ Inggeris terutama golongan bangsawan, para kerabat diraja dan sultan-sultan. Peristiwa pemberontakan ke atas J.W.W Birch di Perak amat-amat mengajar British supaya menghantar Residen yang memahami karakter orang Melayu. Sebab itu Hugh Low dihantar menggantikan J.W.W Birch merupakan seorang yang telah sedia mengkaji sensitiviti orang Melayu.

KINI DAP TELAH MENDAPAT CARANYA SEPERTIMANA BRITISH DAN BELANDA MENIPU MELAYU

Add caption
Puak-puak DAP turun naik ke surau dan masjid kononnya untuk mengeratkan silatrulrahim dan pemberian tanda `kasih sayangnya' kepada orang Islam pada bulan Ramadan sedangkan bulan-bulan sebelumnya setiap detik, saat sentiasa menghina, mencaci dan mempersendakan Islam dan umatnya. Maka tersenyum lebarlah Tok Siak serta Tok Imam menerima sumbangan dari cina-cina kiasu tersebut tanpa sedar DAP secara jelas mempunyai pendirian menolak samasekali Malaysia sebagai sebuah negara Islam dan kuasa orang Melayu.
Strategi ini cukup sinonim dengan Lim Kuan Yew dan LKS anak beranak yang hanya menyambung `legasi warisan penipuan PAP' untuk raih sokongan orang Melayu itu. Lepas dapat sokongan PAP terus hanyak orang Melayu sampai tidak dapat bangkit lagi. `Legasi warisan LKY' inila pula dipergunakan kepada umat islam kini . Tengoklah lepas bulan puasa ini akan bermulalah `wajah-wajah' asal DAP yang sebenar. Dalam Islam `Syaiton dikurung dalam bulan yang mulia ini TETAPI `syaitoon DAP' di dunia akan tetap mencari jalan untuk menghancurkan Islam.

Hakikatnya Inilah Kebenaran Yang Sedang Bangsa Melayu Sedang Lalui. 

Mereka menggunakan Melayu "BANGSAT" yang tamak halobakan kuasa untuk memjatuhkan Melayu sendiri. DAP akan mengutip pengkianat-pengkianat Melayu yang terbuang sepantas kilat untuk dijadikan barua-barua mereka. Contohnya GENG 18. Ketika dalam PAS kemana sahaja memaki hamun dan ada antaranya yang mengkafirkan UMNO. Kini setelah terbuang PAS pula yang disalahkan kerana mengamalkan politik Kafir-mengkafir. Ramai lagi orang seperti mereka ini yang ditaja dan dipelihara oleh DAP. Sekarangini pula mereka menaja PASMA hanya semata-mata untuk menghancurkan PAS. Percayalah Kuasa ALLah swt itu lebih hebat dari Kuasa Kafirun dan yang bersekutu dengan mereka.

SEMOGA ALLAH MENJAUHI DIRI KITA DARIPADA MANUSIA YANG MENGKHIANATI UGAMA BANGSA DAN TANAH AIRNYA DAN MINTA ALLAH MUSNAHKAN MEREKA.

بسم الله الرحمن الرحيم
بِسْمِ اللهِ الشَّافِيْ, بِسْمِ اللهِ الْكَافِيْ, بِسْمِ اللهِ الْمَعَافِيْ, بِسْمِ اللهِ الْوَافِيْ, بِسْمِ اللهِ رَبِّ السَّمَوَاتِ وَالْاَرْضِ, بِسْمِ اللهِ الَّذِيْ لَاَيُضّرُمَعَ اَسْمِهِ شَيْءٌ فِي الْاَرْضِ وَلَاَ فِيْ السَّمَاءِ وَهُوَ السَّمِيْعُ الْعَلِيْمُ
(3X BISMILLAH TUJUH)

يَا مَكَسَلْمِينَا, تَمْلِيْخَا, مَرْطُوْنُسْ, سَارِبُوْنُسْ, ذُوْنَوَانُسْ, نَيْنُوْنُسْ, فَلْيَسْتَطْيُوْنُسْ, قِطْمِيرْ, بِرَحْمَتِكَ يـَـــــــا أَرْحَمُ الرَّاحِمِينَ
(3X BACAAN)
  

اِلَى حَضَرَةٍ شَيِغْ سَبْعَةٌ وَثَامِنُهُمْ كَلْبُهُمْ شَيْءٌ لِلَّهِ لَهُمُ الْفَاتِحَهْ
(3X BACAAN)

Hadiahkan Al-Fatihah kepada Ashabul Kahfi
 (1x AL-FATIHAH)

قُلْ إِنَّمَا أَنَا بَشَرٌ مِّثْلُكُمْ يُوحَىٰ إِلَيَّ أَنَّمَا إِلَـٰهُكُمْ إِلَـٰهٌ وَاحِدٌ ۖ فَمَن كَانَ يَرْجُو لِقَـــــاءَ رَبِّهِ فَلْيَعْمَلْ عَمَلًا صَالِحًا وَلَا يُشْرِكْ بِعِبَادَةِ رَبِّهِ أَحَدًا.
(QS. Al-Kahfi 18:110)

(1x BACAAN)

Ya Allah......
Kau hancurkanlah Para Pengkhianat Islamelayu ini seperti mana Engkau hancurkan Tentera-Tentera Ahzab. Engkau siksalah Batin mereka seperti mana mereka menyusahkan kamidan Agama Mu. Engkau susahkan kehidupan mereka dan Enkau jadikanlah mereka manusia yang hina seperti mana mereka MENGHINA Rasulullah dan Ugama Mu ya Allah. Engkau berilah KEMENANGAN kepada Islam sejati yang tidak tunduk kepada KAFIRUN sebagaimana Engkau memberi KEMENANGAN kepada Para Nabi Mu dan sekiranya hati mereka masih ada lagi sifat SAYANGKAN pada Islam dan tidak percaya kepada KAFIRUN, maka.....Engkau terbalikkanlah hati mereka kepada Islam. Sesungguhnya Enkaulah yang Maha mengentahui lagi Maha Bijaksana.......aminnnn. 

13 Mei Tidak Lagi "MENGGERUNKAN" DAP

GERAKAN DAP makin melampau dan mereka sedang hebat mengambil kesempatan di atas kemelut yang sedang melanda bangsa Melayu dan partai-parti yang bertunjangkan kekuatan orang-orang Melayu malah mereka sudah terlalu jauh dengan mempunyai keberanian luar biasa menyerang kedudukan orang-orang Melayu serta agama Islam di negara ini.
KERAKYATAN - Pemimpin Melayu MENEYESAL 

Mereka bagaikan sedar Melayu sudah hilang kekuatan,sudah mundur semangat sahsiah serta jati diri sebagai orang Melayu yang dikatakan tuan kepada negara ini dan kerana itu mereka mula mencorakkan politik mereka apatah lagi bila ada sebahagian kelompok Melayu yang turut serta mempersetujui segala gerakan yang sedang mereka lakukan ketika ini.

DAP sudah tidak segan silu atau malu alah bila mereka menyerang institusi Beraja,kedudukan istimewa orang-orang Melayu, agama Islam sebagai agama rasmi negara ini dan DAP berselindung disebalik dua tiga kerat Melayu yang semakin lupa diri serta asal usul mereka menubuhkan Sekolah Demokrasi DAP yang ditunjang oleh orang-orang Melyu sendiri.

Mereka ini sanggup jadi alat,jadi barua,jadi perkakas dan tali barut DAP demi memungkinkan cita-cita DAP untuk berkuasa di Malaysia terlaksana. Corak serangan DAP ini bagaikan mahu mengundang secara sukarela penentangan orang-orang Melayu terhadap gerakan mereka dan mereka bagaikan bersedia untuk menerima apa sahaja balasan dari apa yang sedang mereka usahakan ini termasuklah mengulangi kembali Tragedi Berdarah 13 Mei.

Orang-orang Melayu tidak boleh lagi bersandar kepada penentangan ala 13 Mei kerana sekiranya berulang kembali, kita pasti kemelut ini akan diturutcampur oleh kuasa-kuasa besar lain yang akan datang ke negara ini untuk menjarah kembali dan pasti kepimpinan negara akan bertukar tangan apabila negara-negara luar campurtangan dengan kemelut yang sengaja dicetuskan oleh parti chauvinis Cina DAP ini. Kita percaya gerakan yang sedang mereka lakukan ini bukan kerana mereka DAP semata-mata tetapi amat yakin gerakan yang sedang dirangsang ghairah oleh DAP ini bersumberkan daripada negara luar yang tidak senang dengan pemerintahan yang ada sekarang ini.

Mereka melihat DAP adalah satu-satunya parti yang mereka boleh perkudakan demi memecahbelahkan Melayu dan memberi jaminan sekiranya timbul penentangan terhadap gerakan ini hingga terjadi peristiwa berdah,mereka bersedia pada bila-bila masa untuk membantu DAP mencapai cita-cita menubuhkan kerajaan sebagaimana di Singapura. Ketika itu Melayu sudah hilang bisanya dan melayu akhirnya menjadi seperti Pak Kadok yang menang sorak tapi kampungnya tergadai.

Gerakan DAP ini lebih kurang sama dengan gerakan Yahudi yang mahu menawan Palestine dan atas sifat bangsa pendatang, DAP akan cuba mencari serta mencuti tanah orang lain yang akhirnya akan mereka akui bahawa itu tanah mereka walaupun hasilnya datang dari bentuk pencurian yang begitu terancang. Nama-nama Melayu yang ada dalam DAP adalah melayu yang terlalu kecil jiwanya,yang mudah disogok dengan wang ringgit dan jawatan sedangkan tugasmereka hanyalah memecahbelahkan melayu untuk memudahkan mereka bertapak dan bila terlaksana cita-cita jahat DAP ini, anak-anak melayu yang bangga bertuankan DAP hanya akan kekal sebagai kain basahan semata-mata.

Kebelakangan ini orang-orang Melayu seakan dibuai persona oleh gerakan DAP bila mereka begitu terbuka memberi peluang kepada pemimpin DAP yang disanjung bila bersongkok,berkopiah malah memberikan ruang kepada pemimpin-pemimpin Cina untuk turut serta memasuki masjid hingga ke ruang mimbar bagi memberikan tazkirah.Kebodohan orang-orang Melayu sedang diperalatkan oleh Cina-Cina DAP ini.


TALIBARUT - Tersenyum sebelum anak cucu MENANGIS
Orang-orang Melayu menyanjungi DAP yang kononnya mereka lihat semakin dekat dengan Islam namun tanpa mereka sedar DAP sedang membutakan segala mata hati orang-orang Melayu kononnya untuk mereka dilihat lebih baik dari UMNO ataupun PAS sedangkan pada hakikatnya pada setiap masa dan ketika DAP secara perlahan-lahan sedang merobohkan benteng iman orang-orang Melayu. 

Kita tidak menduga semudah itu orang-orang Melayu lupa sejarah DAP, lupa konsep Malaysia Malaysian yang DAP perjuangkan dari dulu,kini dan selamanya dan kita tidak menduga sama sekali betapa begitu mudahnya orang-orang Melayu ditipu dan diperdaya oleh DAP hanya kerana membaca sejarah Khalifah-Khalifah Islam yang dididoikan oleh DAP kononnya itu teras pentadbiran mereka.Tak sangka masih ramai lagi Melayu yang bodoh rupanya 


Zulhazmi Sharif menunjukkan borang menyertai DAP bersama Shefura Osman. – Gambar Facebook, 2 Julai, 2015.
 Selepas seorang aktivis parti meninggalkan PAS dan menyertai DAP 2 minggu lalu, seorang lagi aktivis, Zulhazmi Sharif, mengambil tindakan serupa hari ini. Keputusan itu diambil kurang sebulan selepas Muktamar PAS awal bulan lepas meluluskan usul memutuskan hubungan dengan DAP.
Mengumumkan keputusannya di media sosial semalam, Zulhazmi berkata beliau akan menyerahkan borang keahlian menyertai DAP pada satu majlis hari ini.

"InsyaAllah kalau tak ada apa-apa, esok akan serah borang dalam majlis berbuka puasa bersama seorang ahli Parlimen DAP," tulis peguam itu di laman Facebooknya semalam sambil menunjukkan borang permohonan menjadi ahli DAP.Pencadang kepada permohonan itu adalah Syefura Osman, lebih dikenali sebagai Rara, gadis Melayu yang juga ahli DAP.

Sebelum ini, bekas aktivis Pemuda PAS, Sheikh Omar Ali menyertai DAP kerana kecewa sikap sebahagian pemimpin PAS yang lebih gemar menjadikan parti Islam itu "eksklusif" dan berterusan dengan polemik lama yang dikitar semula.Beliau juga meletakkan faktor "pembersihan etnik" pada pemilihan parti awal bulan lepas sebagai mendorong keputusan meninggalkan PAS.

Zulhazmi kini merupakan penasihat undang-undang PasMa, kumpulan pendesak serpihan PAS yang mahu parti Islam itu terus kekal dengan Pakatan Rakyat (PR). Dua tahun lalu, Zulhazmi bertanding merebut kerusi ketua Pemuda PAS dalam pertandingan tiga penjuru antara beliau, Suhaizan Kaiat dan Kamaruzaman Mohamad, namun tewas.

Beliau mula terkenal apabila menjadi peguam kepada Kempen Anti Saman Ekor (Kase) yang ditubuhkan ketua penerangan PAS ketika itu, Datuk Mahfuz Omar.

sumber...TMI
RBA godam FB Sya Syen bila dedah agenda DAP


FB Sya Shen di godam apabila didedahkan niat dan agenda jahat DAP.


Agenda DAP Menguasai PKR dan PAS

1. Lim Guan Eng tidak bersetuju dengan Protest membebaskan Anwar Ibrahim ketika Anwar disabitkan secara sah dan benar bersalah oleh Mahkamah. Keadaan ini melenyapkan perjuangan , aura dan karisma Anwar Ibrahim sebagai Ketua Umum dan Jambatan dalam Pakatan Pembangkang. Tiada sambutan dalam beberapa protest yang dianjurkan untuk menyokong Anwar Ibrahim.

2. DAP memberi sokongan penuh terhadap Wan Azizah dalam PKR untuk menjadi MB dalam pertembungan MB Selangor pada suatu ketika dahulu. Hal ini disebabkan , Wan Azizah dilihat sebagai seorang individu yang mudah untuk dikawal. DAP tidak perlu lagi berhadapan dengan Anwar Ibrahim. Mereka hanya perlu berhadapan dengan seorang pemimpin patung yang lemah dan lembab.

3. Kekayaan , kekuatan dan pengaruh DAP semakin kuat selepas mereka menguasai negeri Pulau Pinang yang kaya selama 2 penggal. Kekuatan ini memberi banyak ruang dan peluang untuk mereka untuk meluaskan kuasa dan pengaruh mereka.

4. DAP sangat marah terhadap PAS dan Hadi Awang kerana mengagalkan rancangan mereka untuk meletakkan Wan Azizah sebagai MB Selangor. Tanpa PAS dan Hadi Awang , Azmin Ali tidak akan sesekali menjadi MB Selangor. Peliknya , Azmin Ali tidak mengenang budi PAS dan ibaratkan kacang lupakan kulit apabila tidak berani berhadapan dengan DAP untuk memberi sokongan kepada Hadi Awang dan PAS yang suatu ketika dahulu menjadi kunci utama beliau menjadi MB. Keadaan ini hanya menandakan DAP begitu kuat sehingga Azmin Ali yang hebat juga tidak berani berhadapan dengan mereka.


5. Menurut Ketua Pemuda PAS Kuantan DAP telah memberi dana sokongan sebanyak RM 1.5 juta setahun kepada PASMA untuk memecahbelahkan PAS. Perjudian politik DAP adalah sekirannya PASMA mampu menggunlingkan kesemua ulama dalam PAS maka DAP akan mampu menguasai parti PAS. Malangnya , rancangan DAP tidak kesampaian apabila kesemua mereka yang ditaja oleh DAP disingikirkan dalam pemilihan PAS yang terbaharu.

6. Namun begitu , LGE dan DAP bukanlah calang - calang orang mereka. Mereka sudah menyedari bahawa perjudian ini bukanlah merupakan satu perjuadian yang mudah. Oleh itu , semasa kempen dan pemilihan PAS , LGE dan DAP sengaja menyerang Hadi Awang dan kepimpinan ulama dalam PAS. Hal ini disebabkan LGE dan DAP sememangnya mahu kesemua pemimpin dan kumpulan yang ditaja oleh mereka ditewaskan dalam pemilihan tersebut. Serangan terhadap ulama hanya akan menyatukan ahli PAS untuk menyingkirkan pemimpin - pemimpin tajaan DAP.

7. Mengapa DAP/LGE mahu mereka disingkirkan ? Keadaan ini akan memberi peluang untuk merekauntuk menamatkan kerjasaman dengan PAS dan menyingkirkan PAS daripada Pakatanpembangkang. Seterusnya , individu dan kumpulan yang ditaja oleh mereka akan terus disuntik dana untuk menubuhkan parti dan blok politik baharu untuk menjadi rakan komponen mereka. Dengan ini , DAP akan dapat menguasai dan mengawal kepimpinan Melayu dalam Pakatan Pembangkang.

8. Sekirannya Pembangkang berjaya merampas Putrajaya dan calon Perdana Menteri Melayu daripada Pakatan tersebut juga adalah alat kawalan dan boneka DAP. Dengan ini DAP akan menjadi lebih berkuasa seperti mana pihak Yahudi menguasai kesemua Presiden Amerika Syarikat.

9. Keadaan ini juga membuka ruang untuk memecahbelahkan undi masyarakat Melayu. Sekirannya terhadap parti politik Melayu/Islam baharu dalam Pakatan Rakyat maka kebarangkalian untuk pertembungan 3 pihak akan berlaku ( PAS VS UMNO VS Parti Baharu Melayu/Islam Pembangkang ). Keadaan ini akan memberi kelebihan lebih kepada DAP untuk terus memenangi kerusi terbanyak dan selepas ini mungkin lebih banyak dalam pakatan pembangkang mereka.

10. Ketika PAS vs UMNO undi Melayu sudah berpecah kepada 50% 50%. Bayangkan kini ada puak ketiga ? Berapakah lagi peratusan pengaruh Melayu dalam arena politik di negara kita ?


Selepas tulisan tersebut, Sya Shen timbulkan persoalan berikut:

Adakah kini PAS sudah sedar untuk lihat siapakah musuh mereka yang sebenar ? Adakah DAP/PKR selama ini ataupun UMNO/BN yang ditentang oleh mereka ?

PAS sudah sampai satu posisi yang tersekat. Sekirannya anda mahu lagi terus menentang BN dan UMNO maka parti anda akan dimusnahkah oleh DAP.

June 26hb

Dia turut meminta ahli dan penyokong PAS fikir:

... anda bersama - sama menyumbang wang , tenaga dan segala bentuk dalam kerjasama tetapi akhirnnya bukan sahaja BN ditewaskan. Anda ( PAS ) juga sendiri ditewaskan oleh sahabat dan rakan dalam Pakatan anda. Yang menang , berkuasa dan kaya hanyalah mereka


AMUKANMelayu - Hanya pada Allah kita BERSERAH semoga Allah selamatkan Islam, Bangsa Melayu dan Tanah Melayu.......