,مليسيا دان اسلام بوکن ميليک اورڠ ڤوليتيک
, مک ڤرجواڠن اݢام تتڤ دڤرجواڠکن اوليه اومت اسلام دري بيدڠ يڠ لاءين
سام اد كامي منڠ اتاو كامي ماتي

PERJALAN HAJI AKI


Monday, 15 December 2014

PEJUANG ATAU PENGKHIANAT?
Josephine Mary maki Sultan Selangor.....
Tempoh hari sebuah blog ABITW memberi teori pandangan peribadi bahawa ANwar Ibrahim akan menggulingkan sistem raja berperlembagaan dan PRK Kajang mungkin pencetus. Baca sepenuh di SINI.

Kini sebuah Facebook pro pembangkang yang empunya tertulis bernama Josephine Mary [lihat SINI] menulis kata menghina Sultan Selangor berikut:

sultan selangor pun macam anjing sial bodoh dengar cakap orang..allah milik orang kristian,islam melayu malaysia nak rampas konon,melayu anjing sial..

melayu islam mmg bodoh saya dari agama kristian saya sembayang di gereja holy family kajang,paderi kami ajar allah dlm melayu,kenapa melayu bodoh isukan hal ini,saya dari taman megah kajang,saya kuat sembayang di gereja saya kajang,saya tak boleh terima,melayu kacau bagi masaklah kepada kaum kristian,mmg melayu bodoh islam makan tahi,selagi melayu malaysia islam ada,negara ini tak akan maju la,bodoh melayu makan lembu tahi melayu islam sial.
 

Nama-nama seakan pelari handalan negara Josephine Mary tapi rupanya bukan. Lihat di The STar SINI. Bukan juga menyerupai penggiat DAP yang nama sama dalam blog DAP di SINI.
Tentu sekali mereka tak buat kenyataan di atas dan menghantar komen merata di Facebook lain. Nampak macam ada usaha untuk menjadikan komen ini tersebar macam viral.

Dari Facebook, latarbelakang beliau ada berikut:Mungkin Josephine Mary yang duduk di Jalan Reko dan pernah bersekolah di SMK Jalan Reko dan Kajang High School dah jadi jahat hingga sedia pampar gambar dia dengan gambar lucah.

Tak menolak kemungkinan seorang gadis yang sering bersembahyang ke gereja Holy Family Kajang berubah sikap dan adab b udi.

Namun agak pelik bagi Josephine menulis di Facebook sendiri mengutuk dirinya:


Flying Kick memberi komen di SINI tentang usaha provokasi yang bersempena PRK Kajang.

Namun begitu, tidak menolak kemungkinan ianya Facebook palsu yang dipunyai seorang lelaki yang mana dia dikecewakan oleh gadis dalam gambar. Jarang seorang wanita buat Facebook dengan penuh gambar porn.

Wanita Cina Hina Sultan Selangor Keluarga Lanun


0
0
0
0
10
sultan selangor
Wanita Cina Hina Sultan Selangor Keluarga Lanun | Seorang wanita berbangsa Cina telah meluahkan pendapatnya menerusi akaun Facebook miliknya yang berbaur hinaan dan tuduhan kepada Sultan Selangor, Sultan Sharafuddin Idris Shah dan keluarga Baginda.
Wanita biadab tersebut menggunakan nama Hu Long melalui aplikasi Whatsapp. Dia menyatakan Sultan Selangor sebagai keturuan lanun bugis dan perlu dijatuhkan dan digantikan dengan wakil yang dipilih melalui demokrasi.
Wanita Cina Hina Sultan Selangor Keluarga Lanun
Tidak cukup dengan itu, dia turut menuduh Sultan Sharafuddin sengaja bercuti di luar negara kerana mahu melarikan diri daripada bersemuka dengan Wan Azizah, calon Menteri Besar daripada Pakatan Rakyat menggantikan Tan Sri Khalid Ibrahim.
<a href='http://ads.planet49.com/www/delivery/ck.php?n=a9ff30e8&cb=591880' target='_blank'><img src='http://ads.planet49.com/www/delivery/avw.php?zoneid=1685&cb=591880&n=a9ff30e8&ct0=http://a.admaxserver.com/clk/IM1RPZJAHfXtPlY.rs0x70AXbKC..0.wf9BlU3thwwSeFvaBwMeWvY3aTsnc4eX0cvYUbC9Zez1lbtyeLXRmaSSQ6tT8Acm.0-yT7y3HuG3luB0B7hOmr2nq7QMEMdpbHlpcKBUEfawMVmBJzKqrV87KBri4eR7Mx7sw3IjJwgrXl0Go.ebavmrH3o1D9Xo7LY2UR1cSRzoxLr6D6JZHOUObBxY=//' border='0' alt='' /></a>
Katak Comel berharap pihak SKMM perlu segera mencari identiti wanita bernama Hu Long ini. Kalau dia merupakan warganegara Malaysia, kerajaan wajib melucutkan kerakyatannya.
Anda mungkin ju
- See more at: http://katakcomel.my/wanita-cina-hina-sultan-selangor-keluarga-lanun/#sthash.iLpkd94l.dpuf

 

CINA HINA SULTAN SELANGOR KELUARGA LANUN!

    

BIADAB, WANITA CINA HINA SULTAN SELANGOR KELUARGA LANUN ! adalah Entri ulangsiar dari Laman Isu Panas ! Sebagai sebaran serta perkongsian terkini dan trending di Malaysia. Semoga bermanfaat dan sila sebarkan ke sosial network sekiranya BIADAB, WANITA CINA HINA SULTAN SELANGOR KELUARGA LANUN ! membawa kebaikan kepada kita. Wallahu'alam bissawab.

Gara-gara tidak berpuas hati dengan perkembangan krisis Menteri Besar di Negeri Selangor, seorang wanita berbangsa cina meluahkan pendapatnya di Facebook dengan membuat status berbaur hinaan dan tuduhan kepada Sultan Selangor, Sultan Sharafuddin Idris Shah dan keluarga Baginda. Screen Shot Status wanita bernama Hu Long itu tersebar secara meluas melalui aplikasi Whatsapp. Beliau mengatakan Sultan Selangor sebagai keturuan Lanun Bugis dan perlu dijatuhkan dan digantikan dengan wakil yang dipilih melalui demokrasi. 
Dia juga menuduh Sultan Sharafuddin sengaja bercuti di luar negara semata-mata mahu melarikan diri daripada bersemuka dengan Wan Azizah, calon Menteri Besar daripada Pakatan Rakyat menggantikan Tan Sri Khalid Ibrahim. Tindakan Hu Long ini jelas melanggar rukun negara iaitu "Kesetiaan kepada raja dan negara". Pihak SKMM perlu segera mencari identiti wanita bernama Hu Long ini. Sekiranya dia adalah warganegara Malaysia, kerajaan perlu menjatuhkan hukuman dengan melucutkan kerakyatannya! - Tengok TV OnlineAli Abdul Jalil Dan Adlin Abdul Jalil Menganjing Kerajaan Malaysia Dari Sweden

Menerusi status Facebook, aktivis yang lari dari Malaysia ke Sweden bagi mengelak tindakan undang-undang dengan cara memohon suaka politik, Ali Abd Jalil dilaporkan telah ditangkap oleh Polis Antarabangsa (Interpol) malam tadi.

Didakwa turut ditangkap bersama Ali adalah seorang lagi rakyat Malaysia yang aktif menghina Islam menggunakan medium internet, Adlin Abd Jalil atau lebih dikenali sebagai Makcik Hajjah Sitt Al-Wuzara.

1466067_10152933165524704_7089392390082636126_n
Bagaimanapun, pemeriksaan kami mendapati ia cuma satu permainan lawak yang dimulakan oleh rakan Ali dan Adlin, pemilik akaun Facebook Juli Jalaludin, warga Malaysia yang juga angkuh mengaku murtad kerana tidak ada undang-undang boleh disabitkan kepadanya yang kini tinggal di Sweden.

MURTAD - Jangan SALAH ibu mengandung

Dari posting yang disiarkan di laman-laman sosial Facebook seolah-olah mereka sudah ditahan oleh pihak Polis Antarabangsa (Interpol) dan akan dihantar ke Malaysia hari ini.
Sebenarnya, Ratu Murtad Adlin Abdul Jalil dan penghina Institusi Di Raja Ali Abdul Jalil sekadar mempersendakan atau dalam bahasa moden dipanggil menganjing Kerajaan Malaysia yang gagal menangkap mereka walaupun mereka berposing di hadapan kenderaan polis.
CTS pun tak tahu nak komen macam mana lagi. Pesalah Kes Liwat yang sedang menunggu keputusan Mahkamah di peringkat terakhirpun bebas ke sini ke sana hingga ke luar negara tanpa rasa ragu dan bimbang. Oh Malaysiaku.