,مليسيا دان اسلام بوکن ميليک اورڠ ڤوليتيک
, مک ڤرجواڠن اݢام تتڤ دڤرجواڠکن اوليه اومت اسلام دري بيدڠ يڠ لاءين
سام اد كامي منڠ اتاو كامي ماتي

PERJALAN HAJI AKI


Saturday, 20 June 2015

Hadith Najd – Kebenaran Yang Digeruni SAUDI


Hadith Najd – Kebenaran Yang Digeruni


Terdapat sepotong hadith yang amat digeruni oleh sesetengah pihak hinggakan mereka sanggup mengeluarkan pelbagai helah termasuk memalsukan fakta serta memutarbelitkan kesahihan maksud supaya tidak terkena pengertian hadith tersebut kepada mereka.
Hadith yang saya maksud itu adalah hadith yang popular disebut sebagai “hadith Najd”.
Sebelum saya teruskan penghujahan ini izinkan saya maklumkan kepada para pembaca sekalian bahawa saya bukan seorang ustaz mahupun seorang “protaz” yang mahir bab hadith. Apa yang saya cuba tulis hanyalah semata-mata setakat kadar kemampuan orang umum seperti saudara semua yang mampu untuk berfikir serta meneliti fakta yang ada secara akademik.
Saya tidak mengulas dari aspek Fiqh dan Syariah yang cukup kemas telah dihujahkan oleh ilmuan Ahlus Sunnah wal Jamaah. Pendekatan saya lebih kepada fakta geografi dan yang berkaitannya.
Sahih Bukhari Book 88 Hadith 214

أَنَّ رَسُولَ اللَّهِ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ قَالَ اللَّهُمَّ بَارِكْ لَنَا فِي شَامِنَا اللَّهُمَّ بَارِكْ لَنَا فِي يَمَنِنَا قَالُوا وَفِي نَجْدِنَا قَالَ اللَّهُمَّ بَارِكْ لَنَا فِي شَامِنَا وَبَارِكْ لَنَا فِي يَمَنِنَا قَالُوا وَفِينَجْدِنَا قَالَ هُنَاكَ الزَّلَازِلُ وَالْفِتَنُ وَبِهَا أَوْ قَالَ مِنْهَا يَخْرُجُ قَرْنُ الشَّيْطَانِ
Terjemahan Hadith dari Sahih Bukhari tersebut adalah seperti berikut:
Ibn ‘Umar meriwayatkan bahawa Nabi s.a.w. berdoa, “Ya Allah Ya Tuhanku! Berkatilah negeri Syam kami, Ya Allah Ya Tuhanku! berkatilah negeri Yaman kami”. Mereka (para Sahabat) berkata: “Wahai Rasulullah! (Doakanlah) juga untuk negeri Najd kami”. Baginda (terus) berdoa: “Ya Allah Ya Tuhanku! Berkatilah negeri Syam kami, Ya Allah Ya Tuhanku! Berkatilah negeri Yaman kami”. Mereka (para Sahabat) berkata: “Wahai Rasulullah! (Doakanlah) juga untuk negeri Najd kami”. Aku agak pada (permintaan) yang ketiga Baginda bersabda: “Padanya (Najd) (berlaku) gempa bumi, fitnah dan tempat terbit tanduk syaitan”
Hadith tersebut dengan jelas menyatakan bahawa tiada apa yang boleh diharapkan dari Najd kecuali mala petaka dan fitnah yang dahsyat serta tempat keluarnya tanduk shaytan.
Bagi menjustifikasi tempat yang dimaksudkan dalam hadith tersebut bukan terkena kepada kepada mereka yang gerun dilabel dari pengikut ajaran berasal dari Najd, mereka akan cuba mencari helah serta memalsukan fakta agar Najd itu diterjemahkan sebagai terletak di Iraq bukan di Hijaz Arab.
Bagi orang-orang arab dari zaman dahulu lagi, Najd memang difahami bahawa ianya ialah tanah tinggi sebelah timur Madinah di tengah-tengah Hijaz. Dan sememangnya terdapat tempat yang bernama sedemikian sejak dari zaman itu lagi. Malah di zaman Rasulullah s.a.w. telah pun berlaku Peperangan (kecil) Najd pada tahun 4H.
Najd terletak di timur Madinah al Munawwarah
Dalam banyak hadith lain, Najd itu disebut sebagai terletak di sebelah timur Madinah. Dan sememangnya jika dilihat kedudukan koordinat geografi, Najd/Riyadh terletak pada 2443N 04644E, manakala Madinah terletak pada 2433N 03942E. Kedudukan Riyadh/Najd hampir pada garis darjah latitude yang sama i.e. 24xx (beza 10 minit sahaja [dua angka belakang]– bukan ukuran waktu tetapi ukuran latitude) dengan Madinah betul-betul sebelah timur.
Helah yang digunapakai bagi mereka yang gerun dengan hadith ini ialah mereka mengatakan bahawa Iraq sememangnya di sebelah timur. Tetapi yang sebenarnya, latitude yang paling rendah bagi Iraq ialah sekitar 3040N (kota Basrah). Baghdad pula 3340N.
Dengan kedudukan latitude sedemikian, Iraq terletak di antara 0 – 40 darjah ke utara Medinah. Bukan timur. Kalau nak dikatakan timur, ianya sepatut disekitar 90 +/- 20 darjah dari Medinah.
Saya petik di sini pemalsuan fakta yang dilakukan seorang yang bergelar ustaz dalam sebuah artikel beliau “Maksud Najd”:
Dari sudut geografi pula, kawasan Najd yang meliputi daerah Hijaz dan Al-Yamamah (tempat lahir Muhammad Ibn ‘Abd Al-Wahhab) secara tepatnya terletak di sebelah Timur Makkah, dan bukannya di sebelah Timur Madinah. Justeru oleh kerana Baginda Shallallahu ‘alaihi wasallam telah mengisyaratkan bahawa fitnah itu datang dari sebelah Timur Madinah, maka ia sudah tentu bermaksud negeri Iraq kerana ia sememangnya terletak pada arah yang berkenaan. Dengan mengambil kira tafsiran daripada keseluruhan riwayat hadith, penjelasan para ulama, asal usul bahasa, geografi dan realiti sejarah, maka sahlah bahawa perkataan Najd yang dimaksudkan oleh Nabi Shallallahu ‘alaihi wasallam dalam hadith itu ialah negeri Iraq dan kawasan persekitarannya yang turut merangkumi negeri Iran pada masa kini.
Bandingkan fakta geografi yang beliau kemukakan dengan apa yang telah saya perturunkan di atas. Cari di mana kedudukan Mekah dan Medinah dan bandingkan dengan kedudukan Riyadh/Najd dan Iraq. Bagaimana pula Riyadh/Najd boleh dikatakan terletak di timur Mekah?
Saya rasa peta di bawah ini mampu memberi gambaran yang amat jelas kecuali bagi mereka yang tidak bersedia menerima penghujahan yang benar.
riyadh-najd-di-timur
Lihat garis latitude (Garis Lintang biru) Madinah dengan Riyadh/Najd. Bandingkan kedudukan Iraq yang sebelah utara Madinah. Saya serahkan kepada para pembaca yang arif untuk membuat kesimpulan apa yang kedudukannya di timur Medinah dan apa yang di utara Medinah.

Najd terletak di tanah tinggi
Sememangnya Najd/Riyadh di Hijaz terletak di kawasan tanah gurun yang dipanggil pergunungan Najd (memang nama asalnya) yang terletak di sebelah timur Madinah. Ianya pada paras sekitar dari 2,000-4,000 kaki dari paras laut.
Helah Najd dimaksudkan kawasan tanah tinggi itu yang dikatakan mereka sebagai terletak di Iraq adalah tidak benar. Ini kerana permukaan topologi Iraq lebih banyak tanah rendah dari tanah tinggi. Ternyata hujah itu sekali lagi tidak benar. Sebagai contoh Baghdad terletak sekitar 100+ kaki dari paras laut dan begitu juga Karbala dan Najaf yang berdekatan dengan Baghdad.
Kawasan yang dikatakan tanah tinggi di Iraq (berdasarkan peta politik kini) hanya terdapat kawasan tingginya di sempadan Turki (yang dikira sebagai Kurdistan) dan sempadan Iran. Ianya merangkumi sekitar 1/5 dari seluruh topologi bumi Iraq moden. Dan kawasan-kawasan tinggi Iraq ini jauh lebih utara lagi.
Izinkan saya petik tulisan ustaz yang saya rujuk itu lagi:
Sumber rujukan bahasa yang utama seperti Lisan Al-’Arab, Mu’jam Maqayis Al-Lughah dan Al-Qamus Al-Muhi telah mengesahkan bahawa makna asal perkataan najd ialah kawasan tanah tinggi, sama seperti yang telah dinyatakan oleh Al-Khattabi dan Al-Hafiz Ibn Hajar. Justeru gelaran Nabi Shallallahu ‘alaihi wasallam kepada negeri Iraq dengan nama najd mesti dilihat sebagai penjelasan bagi bentuk muka bumi negeri berkenaan yang berada di kawasan tanah tinggi dan bukannya panggilan bagi suatu tempat yang khusus.
najd-plateau1
Apakah ustaz itu hendak menolak fakta geografi yang menunjukkan “Plateau of Nejd” ini adalah kawasan tanah rendah yang tidak pula terletak di timur Madinah?
Najd memang tempat mula berlaku fitnah dan kacau-bilau pertama
Kemudian disabitkan pula dalam hujahan mereka dengan Iraq kerana di Iraq itu berlakunya pelbagai peperangan, pembunuhan dan sebagainya termasuk yang dikaitkan dengan pembunuhan cucunda Rasulullah s.a.w. dan kejatuhan kota Baghdad oleh Tartar.
Begitu juga dengan fitnah yang berlaku di kalangan umat Islam, bermula dari zaman Sahabat sehinga ke hari ini, kebanyakannya berpunca di Iraq. Gerakan bughah (penentang khalifah), Khawarij dan Syiah pada zaman Khalifah ‘Uthman dan ‘Ali radhiallahu ‘anhuma yang menjadi punca tercetusnya fitnah perselisihaan di kalangan umat Islam bermula di Kufah. Begitu juga Perang Jamal, Siffin, Nahrawan, fitnah pembunuhan Husain cucunda Nabi Shallallahu ‘alaihi wasallam, fitnah Mukhtar Ath-Thaqafi yang mendakwa kenabian dan serangan tentera Tartar pada zaman kerajaan Bani Abbasiyyah, semuanya berlaku di Iraq.
Jelas yang amat ketara mereka ini sengaja melupakan peristiwa yang lebih besar dan lebih awal dari peristiwa-peristiwa yang beliau petik iaitu peristiwa pemberontakan Musailamah al-Kadzab. Pemberontakan itu adalah antara yang pertama berlaku selepas kewafatan Rasulullah s.a.w. Apakah pemberontakan Musailamah itu lebih kecil lagi dari perselisihan yang berlaku di zaman terkemudian?
Kenapa “peristiwa Musailamah” ini cuba diperkecilkan oleh mereka? Sebenarnya Musailamah al-Kadzab ini juga dari Najd. Ini jelas sekali puak mereka ini berusaha sesungguhnya untuk mengelakkan peristiwa besar pemberontakkan Musailamah yang tempat asalnya juga Najd dikaitkan dengan Hadith Najd yang amat digeruni mereka.
Garis gempa bumi – “Najd Fault System”
Disebutkan dalam hadith tersebut peristiwa yang akan berlaku antaranya ialah gempa bumi. Dan dikatakan mereka yang gerun dengan hadith Najd ini bahawa Najd tidak pernah berlaku gempa bumi.
Pertamanya, dari sudut tidak pernah berlaku tidak menjamin gempa tidak akan berlaku.
Keduanya, tidak terletak digarisan yang kerap berlaku gempa tidak juga menjamin gempa tidak akan berlaku.
Namun, kedua-dua hujah yang diguna di atas ialah satu lagi contoh mereka gemar memalsukan fakta.
Di tengah-tengah negara Saudi terdapat satu garisan “fault” yang berpotensi untuk berlaku gerak gempa yang para ahli geologis memanggil garisan itu dengan nama yang mereka geruni – Najd Fault System. Malah satu letupan gunung berapi pernah tercatat pada tahun kurun 13 masehi. Dan gegaran yang terakhir dikesan dari “fault-line” ini ialah pada tahun 1999.
Walaubagaimanapun, jika tiada “fault system” di kawasan Najd pun apakah kita boleh jamin 100% bahawa gempa tidak boleh berlaku? Apakah pula kemungkinan gempa yang disebut dalam hadith itu sebagai suatu gambaran kepada peristiwa lain yang mengambarkan suasana seolah-olah gempa yang berlaku yang menjadikan masyarakat dan segala sistem perjalanan hidup kacau-bilau?
Hadith Albani disandarkan untuk mengantikan Hadith Najd dengan perkataan Iraq
Hujah yang dipegang kuat oleh mereka bagi mengatakan hadith tersebut sebenarnya dimaksudkan sebagai Iraq dan bukan Najd disandarkan kepada hadith yang dikeluarkan oleh Albani. Tidak ada seorang pun pengumpul hadith yang besar meriwayatkan hadith tersebut dalam kitab-kitab mereka.
Dan selain dari menukarkan Najd kepada Iraq, hadith Albani itu ditokok tambah lagi mengaitkan keberkatan kepada Mekah dan Madinah di samping Syams dan Yaman.
Apa kaitan Najd dengan Riyadh?
Dalam tulisan ini saya kerap mengguna perkataan Riyadh bersilih-ganti dengan Najd. Nanti ada pula yang menuduh apakah saya tidak tahu bahawa itu adalah dua perkataan yang berbeza. Nanti ada pula mereka yang menuduh saya tidak tahu fakta.
Sebelum saya dituduh sedemikian dan bagi mereka yang kurang tahu kedudukan bandar-bandar dan wilayah di Saudi biar saya perjelaskan di sini.
Bandaraya Riyadh lahir dan membangun hasil dari mula pemerintahan gandingan kuasa keluarga Ibn Saud dan Ibn Wahhab. Ianya terletak di wilayah yang dulunya dipanggil sebagai Wilayah Najd. Namun kini, wilayah tersebut telah turut ditukar (saya tidak dapat mencari tarikh penukarannya) dan secara rasminya kini dipanggil Wilayah Riyadh.
Dan Muhammad bin Abdul Wahhab sememangnya lahir dari sebuah perkampungan di daerah atau wilayah Najd itu. Dan begitu juga dengan Musailamah dari daerah yang sama.
Sememangnya sejarahwan terdahulu menggelarkan Muhammad bin Abdul Wahhab ini dengan panggilan Muhammad al-Najdi.
Penutup
Apakah yang sebenarnya mereka takut dengan hadith Najd ini? Apakah mereka gerun jika tempat timbulnya ajaran baru Wahhabi dari Najd ini dikaitkan dengan Musailamah dan dikaitkan pula dengan erti “tempat terbitnya tanduk syaitan?
Saya serahkan kepada para pembaca budiman untuk membuat rumusan sendiri. Bagi saya, setakat fakta yang mampu saya cari dan diberi pertunjuk, saya yakin dan percaya tanpa syak bahawa hadith yang dibicarakan ini memang dimaksudkan kepada ajaran bawaan Muhammad Abdul Wahhab ini.
WalLahu’alam
Najd is a part of Saudi Arabia and old name of Present day Riyadh
 
Medieval Muslim geographers spent a great amount of time deciding the exact boundaries between Hejaz and Nejd in particular, but generally set the western boundaries of Nejd to be wherever the western mountain ranges and lava beds began to slope eastwards, and set the eastern boundaries of Nejd at the narrow strip of red sand dunes known as the Ad-Dahna Desert, some 100 km (62 mi) east of modern-day Riyadh. The southern border of Nejd has always been set at the large sea of sand dunes known today as Rub' al Khali (the Empty Quarter), while the southwestern boundaries are marked by the valleys of Wadi Ranyah, Wadi Bisha, and Wadi Tathlith.


inhabitants (2003 estimate). It was a kingdom from 1902 until 1932.
The geography of Najd is rocky plateau. It is bordered by the mountains of Hijaz in the south-west; Jordan and Iraq in the north; the Saudi coast of the Persian Gulf known as al-Hasa in the east; and the empty quarter of the Arabian peninsula, Rub al-Khali, in the south.


Najd is politically the heartland of modern Saudi Arabia, as it was from here that the Saud family conquered the rest of the regions now making up the country.

In modern Saudi Arabia Najd is called the Central Region, comprising 3 provinces; Ha'il, Buraydah and Riyadh.

History

1745: With the rise of the Wahhabi movement, large parts of the region come under the joint rule of the Saud family.
1824: Saudi control over Riyadh is reestablished.
1891: The Rashidi family drives the Sauds out of Riyadh with the help of the Ottoman Empire.
1902: Ibn Saud conquers Riyadh with an army of 200 men, and expells the Rashidi dynasty.
1903: Ibn Saud declares himself Sultan of Najd.
1932: After years of conquest, Saudi Arabia is declared a kingdom. Riyadh becomes the new capital.


Above Image source : http://i-cias.com/e.o/najd.htm

Khawarijies will come out of Najd Area [present day Riyadh ] in Saudi Arabia 

Sahih Hadith # 1


Sahih Bukhari Book 88 Hadith 214


أَنَّ رَسُولَ اللَّهِ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ قَالَ اللَّهُمَّ بَارِكْ لَنَا فِي شَامِنَا اللَّهُمَّ بَارِكْ لَنَا فِي يَمَنِنَا قَالُوا وَفِي نَجْدِنَا قَالَ اللَّهُمَّ بَارِكْ لَنَا فِي شَامِنَا وَبَارِكْ لَنَا فِي يَمَنِنَا قَالُوا وَفِينَجْدِنَا قَالَ هُنَاكَ الزَّلَازِلُ وَالْفِتَنُ وَبِهَا أَوْ قَالَ مِنْهَا يَخْرُجُ قَرْنُ الشَّيْطَانِ

Narrated Ibn 'Umar:

The Prophet said, "O Allah! Bestow Your blessings on our Sham! O Allah! Bestow Your blessings on our Yemen." The People said, "And also on our Najd." He said, "O Allah! Bestow Your blessings on our Sham (north)! O Allah! Bestow Your blessings on our Yemen." The people said, "O Allah's Apostle! And also on our Najd." I think the third time the Prophet said, "There (in Najd) is the place of earthquakes and afflictions and from there comes out the side of the head of Satan." 

Comment and analysis of Above Sahih hadith
It is very clear from Above that Najd (today saudi ,wahabi capital ) was never blessed but was only cursed. Today the fitna of wahabism,khawarijism is coming out of Riyadh Najd and killing muslims and harming Islam all around.

Everyone have Ijmah on this Hadith that a group will rise from Najd... Now where is this Najd??

Sahih Hadith # 1-a

Sahih Bukhari, Volume 9, Book 88, Number 212:


Narrated Salim's father:
The Prophet stood up beside the pulpit (and pointed with his finger towards the East) and said, "Afflictions are there! Afflictions are there, from where the side of the head of Satan comes out," or said, "...the side of the sun.."..

Sahih Hadith # 1-B

Sahih Bukhari, Volume 9, Book 88, Number 213:


Narrated Ibn 'Umar:
I heard Allah's Apostle while he was facing the East, saying, "Verily! Afflictions are there, from where the side of the head of Satan comes out."

Sahih Hadith # 1-C

Sahih Muslim Book 41 Hadith 6939 

Ibn 'Umar reported that Allah's Messenger (may peace be upon him) stood by the door (of the apartment of)
 gafsa and, pointing towards the east (najd), he said: The turmoil would appear from this side, viz. where the horns of Satan would appear, and he uttered these words twice or thrice and Ubaidullah b. Sa'ld in his narration said. The Messenger of Allah (may peace be upon him) had been standing by the door of 'A'isha

Comment and analysis of Above Sahih hadith

Najd is in EAST - See maps above or check google earth or any enclycopedia maps from anywhere.

Sahih Hadith # 2

Bukhari Book 17 Hadith 147 

Narrated Ibn 'Umar:

(The Prophet) said, "O Allah! Bless our Sham and our Yemen." People said, "Our Najd as well." The Prophet again said, "O Allah! Bless our Sham and Yemen." They said again, "Our Najd as well." On that the Prophet said, "There will appear earthquakes and afflictions, and from there will come out the side of the head of Satan." 
Comment and analysis of Above Sahih hadith

It is very clear from Above that Najd (today saudi ,wahabi capital ) was never blessed but was only cursed. Today the fitna of wahabism,khawarijism is coming out of Riyadh Najd and killing muslims and harming Islam all around.

Sahih Hadith # 3

Bukhari Book61 Hadith 578


Narrated Abu Said Al-Khudri:

I heard Allah's Apostle saying, "There will appear some people among you whose prayer will make you look down upon yours, and whose fasting will make you look down upon yours, but they will recite the Qur'an which will not exceed their throats (they will not act on it) and they will go out of Islam as an arrow goes out through the game whereupon the archer would examine the arrowhead but see nothing, and look at the unfeathered arrow but see nothing, and look at the arrow feathers but see nothing, and finally he suspects to find something in the lower part of the arrow."

Comment and analysis of Above Sahih hadith

This is also a sign of najdis today who call everyone else in muslim world a deviant and only consider themselves to be right.

Hadith # 4

Malik Book 15 Hadith 15.4.10 


Yahya related to me from Malik from Yahya ibn Said from Muhammad ibn Ibrahim ibn al-Harith at-Taymi from Abu Salama ibn Abd ar Rahman that Abu Said said that he had heard the Messenger of Allah, may Allah bless him and grant him peace, say, "A group of people will appear among you whose prayer, fasting and deeds will make you think little of your own prayer, fasting and deeds.

They will recite the Qur'an, but it wil not get past their throats, and they will pass through the deen like an arrow passes through game. You look at the arrowhead, and you see nothing, and you look at the shaft, and you see nothing, and you look at the flights, and you see nothing. And you are in doubt about the notch." 

Comment and analysis of Above Sahih hadith

This is also a sign of najdis today who call everyone else in muslim world a deviant and only consider themselves to be right. 

Hadith # 5

Bukhari Book 55 Hadith 558 


Narrated Ibn 'Abbas: 

The Prophet said, "I have been made victorious with As-Saba (i.e. an easterly wind) and the people of 'Ad were destroyed by Ad-Dabur (i.e. a westerly wind)." Narrated Abu Said: Ali sent a piece of gold to the Prophet who distributed it among four persons: Al-Aqra' bin Habis Al-Hanzali from the tribe of Mujashi, 'Uyaina bin Badr Al-Fazari, Zaid At-Ta'i who belonged to (the tribe of) Bani Nahban, and 'Alqama bin Ulatha Al-'Amir who belonged to (the tribe of) Bani Kilab. 

So the Quraish and the Ansar became angry and said, "He (i.e. the Prophet, ) gives the chief of Najd and does not give us." The Prophet said, "I give them) so as to attract their hearts (to Islam)." Then a man with sunken eyes, prominent checks, a raised forehead, a thick beard and a shaven head, came (in front of the Prophet ) and said,

 "Be afraid of Allah, O Muhammad!" The Prophet ' said "Who would obey Allah if I disobeyed Him? (Is it fair that) Allah has trusted all the people of the earth to me while, you do not trust me?" 

Somebody who, I think was Khalid bin Al-Walid, requested the Prophet to let him chop that man's head off, but he prevented him. When the man left, the Prophet said, 

"Among the off-spring of this man will be some who will recite the Qur'an but the Qur'an will not reach beyond their throats (i.e. they will recite like parrots and will not understand it nor act on it), and they will renegade from the religion as an arrow goes through the game's bodyThey will kill the Muslims but will not disturb the idolaters. If I should live up to their time' I will kill them as the people of 'Ad were killed (i.e. I will kill all of them)." 

Comment and analysis of Above Sahih hadith

Today wahabis ,najdis kill muslims in Pakistan,somalia, Afghanistan and all around the world.This hadith is another answer of why they act the way najdis do today and kill innocent muslims in terrorist attacks.

Hadith # 6

Bukhari Book 61 Hadith 577 

Narrated 'Ali: 

I heard the Prophet saying, "In the last days (of the world) there will appear young people with foolish thoughts and ideas. They will give good talks, but they will go out of Islam as an arrow goes out of its game, their faith will not exceed their throats. So, wherever you find them, kill them, for there will be a reward for their killers on the Day of Resurrection." 

Comment and analysis of Above Sahih hadith

The Wahabiya pseudo salafiya have made many innovations in Islam and said things which were part of islam since last 1400 years, Ibn Abdul Wahab najdi deviated from main stream ahlus sunnah Ijmah and so have present day najdis/wahabis.


Hadith # 7

Bukhari Book 56 Hadith 807 

Narrated Abu Said Al-Khudri: 

While we were with Allah's Apostle who was distributing (i.e. some property), there came Dhu-l-Khuwaisira, a man from the tribe of Bani Tamim and said, 

"O Allah's Apostle! Do Justice." The Prophet said, "Woe to you! Who could do justice if I did not? I would be a desperate loser if I did not do justice." 'Umar said, "O Allah's Apostle! Allow me to chop his head off." The Prophet said, "

Leave him, for he has companions who pray and fast in such a way that you will consider your fasting negligible in comparison to theirs. They recite Qur'an but it does not go beyond their throats (i.e. they do not act on it) and they will desert Islam as an arrow goes through a victim's body, so that the hunter, on looking at the arrow's blade, would see nothing on it; he would look at its Risaf and see nothing: he would look at its Na,di and see nothing, and he would look at its Qudhadh ( 1 ) and see nothing (neither meat nor blood), for the arrow has been too fast even for the blood and excretions to smear. 

The sign by which they will be recognized is that among them there will be a black man, one of whose arms will resemble a woman's breast or a lump of meat moving loosely. Those people will appear when there will be differences amongst the people." I testify that I heard this narration from Allah's Apostle and I testify that 'Ali bin Abi Talib fought with such people, and I was in his company. He ordered that the man (described by the Prophet ) should be looked for. The man was brought and I looked at him and noticed that he looked exactly as the Prophet had described him. 

Comment and analysis of Above Sahih hadith

This proves that the Najdi whos children are present day wahabis and pseudo salafis was actually man from the tribe of Bani Tamim . Inshallah shortly we will give more proofs regarding Tribe of Bani tamim in this article.

Hadith # 8

Bukhari Book 56 Hadith 808 

Narrated 'Ali: 

I relate the traditions of Allah's Apostle to you for I would rather fall from the sky than attribute something to him falsely. But when I tell you a thing which is between you and me, then no doubt, war is guile. I heard Allah's Apostle saying, "In the last days of this world there will appear some young foolish people who will use (in their claim) the best speech of all people (i.e. the Qur'an) and they will abandon Islam as an arrow going through the game. Their belief will not go beyond their throats (i.e. they will have practically no belief), so wherever you meet them, kill them, for he who kills them shall get a reward on the Day of Resurrection." 

Hadith # 9

Bukhari Book 59 Hadith 638 

Narrated Abu Said Al-Khudri: 

'Ali bin Abi Talib sent a piece of gold not yet taken out of its ore, in a tanned leather container to Allah's Apostle . Allah's Apostle distributed that amongst four Persons:

 'Uyaina bin Badr, Aqra bin Habis, Zaid Al-Khail and the fourth was either Alqama or Amir bin At Tufail. On that, one of his companions said, "We are more deserving of this (gold) than these (persons)." When that news reached the Prophet , he said, "Don't you trust me though I am the truth worthy man of the One in the Heavens, and I receive the news of Heaven (i.e. Divine Inspiration) both in the morning and in the evening?" There got up a man with sunken eyes, raised cheek bones, raised forehead, a thick beard, a shaven head and a waist sheet that was tucked up and he said, "O Allah's Apostle! Be afraid of Allah." 

The Prophet said, 

"Woe to you! Am I not of all the people of the earth the most entitled to fear Allah?" 

Then that man went away. Khalid bin Al-Wahd said, 
"O Allah's Apostle! Shall I chop his neck off?" 
The Prophet said, 
"No, for he may offer prayers." 
Khalid said, 
"Numerous are those who offer prayers and say by their tongues (i.e. mouths) what is not in their hearts." 
Allah's Apostle said, 
"I have not been ordered (by Allah) to search the hearts of the people or cut open their bellies." 
Then the Prophet looked at him (i.e. that man) while the latter was going away and said, "From the offspring of this (man there will come out (people) who will recite the Qur'an continuously and elegantly but it will not exceed their throats. (They will neither understand it nor act upon it). They would go out of the religion (i.e. Islam) as an arrow goes through a game's body." 
I think he also said, "If I should be present at their time I would kill them as the nations a Thamud were killed." 

Comment and analysis of Above Sahih hadith

See commentary of above sahih hadiths .

Hadith # 10

Bukhari Book 84 Hadith 65 

Narrated 'Abdullah bin 'Amr bin Yasar: 

That they visited Abu Sa'id Al-Khudri and asked him about Al-Harauriyya, a special unorthodox religious sect, "Did you hear the Prophet saying anything about them?" Abu Sa'id said, "I do not know what Al-Harauriyya is, but I heard the Prophet saying, "There will appear in this nation---- he did not say: From this nation ---- a group of people so pious apparently that you will consider your prayers inferior to their prayers, but they will recite the Quran, the teachings of which will not go beyond their throats and will go out of their religion as an arrow darts through the game, whereupon the archer may look at his arrow, its Nasl at its Risaf and its Fuqa to see whether it is blood-stained or not (i.e. they will have not even a trace of Islam in them).


Comment and analysis of Above Sahih hadith

See commentary of above sahih hadiths . These all are traits of present day najdis ,wahabis who make fatwas of kufr on other muslims and kill them. 

Hadith # 11

Bukhari Book 93 Hadith 527 

Narrated Abu Said Al-Khudri: 

When 'Ali was in Yemen, he sent some gold in its ore to the Prophet. The Prophet distributed it among Al-Aqra' bin Habis Al-Hanzali who belonged to Bani Mujashi, 'Uyaina bin Badr Al-Fazari, 'Alqama bin 'Ulatha Al-'Amiri, who belonged to the Bani Kilab tribe and Zaid AI-Khail At-Ta'i who belonged to Bani Nabhan. 

So the Quraish and the Ansar became angry and said, "He gives to the chiefs of Najd and leaves us!" The Prophet said, "I just wanted to attract and unite their hearts (make them firm in Islam)." Then there came a man with sunken eyes, bulging forehead, thick beard, fat raised cheeks, and clean-shaven head, and said, "O Muhammad! Be afraid of Allah! " The Prophet said, "Who would obey Allah if I disobeyed Him? (Allah). He trusts me over the people of the earth, but you do not trust me?" A man from the people (present then), who, I think, was Khalid bin Al-Walid, asked for permission to kill him, but the Prophet prevented him. When the man went away, the Prophet said, "Out of the offspring of this man, there will be people who will recite the Quran but it will not go beyond their throats, and they will go out of Islam as an arrow goes out through the game, and they will kill the Muslims and leave the idolators. Should I live till they appear, I would kill them as the Killing of the nation of 'Ad." 


Comment and analysis of Above Sahih hadith

Hadith # 12

Bukhari Book 93 Hadith 651
 
Narrated Abu Sa'id Al-Khudri: 

The Prophet said, "There will emerge from the East (najd) some people 
who will recite the Qur'an but it will not exceed their throats and who will go out of (renounce) the religion (Islam) as an arrow passes through the game, and they will never come back to it unless the arrow, comes back to the middle of the bow (by itself) (i.e., impossible). The people asked, "What will their signs be?" He said, "Their sign will be the habit of shaving ( their heads). 


Comment and analysis of Above Sahih hadith

The wahabis are famous for shaving their heads all the time today. Ibn abdul wahab najdi himself used to shave his head and this is a historic fact. 

Hadith # 13

Muslim Book 5 Hadith 2316 


Jabir b. Abdullah reported that a person came to the Messenger of Allah (may peace be upon him) at Jirana on his way back from Hunain, and there was in the clothes of Bilal some silver. The Messenger of Allah (may peace be upon him) took a handful out of that and bestowed it upon the people. 

He (the person who had met the Prophet at Ji'rana) said to him: Muhammad, do justice. He (the Holy Prophet) said: Woe be upon thee, who would do justice if I do not do justice, and you would be very unfortunate and a loser if I do not do justice. Upon this Umar b. Khattab (Allah be pleased with him) said: Permit me to kill this hypocrite. Upon this he (the Holy Prophet) said: May there be protection of Allah! People would say that I kill my companions. This man and his companions would recite the Qur'an but it would not go beyond their throat, and they swerve from it just as the arrow goes through the prey.


Comment and analysis of Above Sahih hadith

See commentary above. 

Hadith # 14

Muslim Book 5 Hadith 2318 

Abu Said Khudri reported that 'Ali (Allah be pleased with him) sent some gold alloyed with dust to the Messenger of Allah (may peace be upon him), and the Messenger of Allah (may peace be upon him) distributed that among four men, al-Aqra b. Habis Hanzali and Uyaina b. Badr al-Fazari and 'Alqama b. 'Ulatha al-'Amiri, then to one person of the tribe of Kilab and to Zaid al-Khair al-Ta'l, and then to one person of the tribe of Nabhan. 

Upon this the people of Quraish felt angry and said: He (the Holy Prophet) gave to the chiefs of Najd and ignored us. Upon this the Messenger of Allah (may peace be upon him) said: I have done it with a view to con- cillating them. Then there came a person with thick beard, prominent cheeks, deep sunken eyes and protruding forehead and shaven head. He said: Muhammad, fear Allah. 

Upon this the Messenger of Allah (may peace be upon him) said: If I disobey Allah, who would then obey Him? Have I not been (sent as the) most trustworthy among the people of the-world? -but you do not repose trust in me. That person then went back. A person among the people then sought permission (from the Holy Prophet) for his murder. 

According to some, it was Khalid b. Walid who sought the permission. Upon this the Messenger of Allah (may peace be upon him), said: From this very person's posterity there would arise people who would recite the Qur'an, but it would not go beyond their throat; they would kill the followers of Islam and would spare the idol-worshippers. They would glance through the teachings of Islam so hurriedly just as the arrow passes through the pray. If I were to ever find them I would kill them like 'Ad.


Comment and analysis of Above Sahih hadith

So far 35000 innocent muslims in Pakistan alone have been killed by khawarijies , around the world millions of muslims have been killed by wahabiya cult and its followers. Ibn Abdul Wahab najdi who founded wahabism has history of butchering muslims as well 
Hadith # 15

Muslim :: Book 5 : Hadith 2319 


Abu Said al-Khudri reported: 'Ali b. Abu Talib sent to the Messenger of Allah (may peace be upon him) from Yemen some gold alloyed with clay in a leather bag dyed in the leaves of Mimosa flava. He distributed it among four men. 'Uyaina b. Hisna, Aqra' b. Habis and Zaid al-Khail, and the fourth one was either Alqama b. 'Ulatha or 'Amir b. Tufail. A person from among his (Prophet's) Companions said: We had a better claim to this (wealth) than these (persons). This (remark) reached the Apostle of Allah (may peace be upon him) upon which he said: Will you not trust me, whereas I am a trustee of Him Who is in the heaven? The news come to me from the heaven morning and evening

Then there stood up a person with deep snnken eyes, prominent cheek bones, and elevated forehead, thick beard, shaven head, tucked up loin cloth, and he said: Messenger of Allah, fear Allah. He (the Holy Prophet) said: Woe to thee. do I not deserve most to fear Allah amongst the people of the earth? That man then returned. 

Khalid b. Walid then said: Messenger of Allah, should I not strike his neck? Upon this he (the Holy Prophet) said: Perhaps he may be observing the prayer. 

Khalid said: How many observers of prayer are there who profess with their tongue what is not in their heart? Upon this the Messenger of Allah (may peace be upon him) said: I have not been commanded to pierce through the hearts of people, nor to split their bellies (insides). 

He again looked at him and he was going back. Upon this he (the Holy Prophet) said: There would arise a people from the progeny of this (man) who would recite the Qur'an glibly, but it would not go beyond their throats; they would (hurriedly) pass through (the teachings of their) religion just as the arrow passes through the prey. I conceive that he (the Holy Prophet) also said this: If I find them I would certainly kill them as were killed the (people of) Thamud.

Comment and analysis of Above Sahih hadith

Hadith # 16

Muslim Book 5 Hadith 2322
 

Abu Salama and 'Ata' b. Yasar came to Abu Sa'id al-Khudri and asked him about Haruriya, saying: Did you hear the Messenger of Allah (may peace be upon him) making a mention of them? He (Abu Sai'd al-Khudri) said: I don't know who the Haruriya are, but I heard the Messenger of Allah (may peace be upon him) as saying:  

There would arise in this nation (and he did not say" out of them" ) a people and you would hold insignificant your prayers as compared with their prayers. And they would recite the Qur'an which would not go beyond their throats and would swerve through the religion (as blank) just as a (swift) arrow passes through the prey. The archer looks at his arrow, at its iron head and glances at its end (which he held) in the tip of his fingers to see whether it had any stain of blood.


Comment and analysis of Above Sahih hadith

Hadith # 17

How khawarijis Quote Idol,/kafir verses
for Believers


‏وكان ‏ ‏ابن عمر ‏ ‏يراهم شرار خلق الله ‏ ‏وقال إنهم انطلقوا إلى آيات نزلت في الكفار فجعلوها على المؤمنين

"Ibn Umar considered the Khawarij and the heretics as the worst beings in creation, and he said: They went to verses which were revealed about the disbelievers and applied them to the Believers.


Bukhari Chapter Khawarjites

Ibn Hajr al Asqalani (rah) said in Fath ul bARI: قلت : وسنده صحيح That its sanad is sahih

Source: http://hadith.al-islam.com/Display/D...oc=0&Rec=10321


Comment and analysis of Above Sahih hadith

Today its the Wahabis/najdis/pseudo salafis use widely and openly quote quranic verses for revealed for Non-muslims and Idols and apply them on Prophet [salehalawaalihiwasalam], and Ahlus sunnah muslims to prove their pseudo tawheed fake concepts and call other muslims . Every Najdi scholar today does it and their books are full of such fatwas against Ahlus sunnah [sunni muslims who believe in Tawassul].

Hadith # 18

Sayed Allama Dahlan (Rahmatullahi Alaihi) quotes in his book 'Addarus Sunnia' an authentic Hadith of the Holy Prophet (Sallal Laahu Alaihi Wasallam) which states:

"There will be a Group of people emerging from the East 
who will recite the Holy Quran but it will not go down their throats. They will leave the folds of Islam like an arrow leaves the bow never to return. A feature to recognize this Group is that their heads would be shaven clean."

(Addarus Sunnia, PP. 49)

From the above Hadith it will be noted that since they deviate from the truth it is impossible for them to return to the Right Path. This Hadith could be put to a simple test by yourself, for the sake of confirmation of your doubts, if any, then confront a staunch follower of the Tableeghi Jamaat and try and influence him a thousand times and try t rid him of his false belief and not to associate with those who degrade the Prophet (Sallal Laahu Alaihi Wasallam) and to believe in the true status of the Aulia Allah's (Saints). 
Surprisingly, you will note that your attempts and confrontation will fall on deaf ears and they will neither return t the truth nor will they try to reason and see the truth. Muhaddith Kabir Imam Abu Ya'la (Rahmatullahi Alaihi) narrates a Hadith from Hazrat Anas bin Malik(Radiallhu Anhu) and the Author of 'lbriz' who states:


Comment and analysis of Above Sahih hadith

Zul Khuwaisra - the man who showed so much disrespect to the Prophet (Sallal Laahu Alaihi Wasallam) was from the tribe of Bani Tamim. The Prophet (Sallal Laahu Alaihi Wasallam) foretold that the Wahhabi group who will cause much fitna, will be the off-springs of the above Munaafiq. Allama Dahlaan, the celebrated Historian of our era writes: "Zul Khuwaira was of the Banu Tamim tribe and so was Ibne Abdul Wahab Najdi." 

(Addarus Sunniah, pp/51). 

These Ahadith certainly do not fit the Kharajees because they were not the off-springs of Bani Tamim. Shah Abdul Haq the great Muhaddis of Delhi writes: "The Kharajees were not the descendants of Zul Khuwaisra." [COLOR="rgb(139, 0, 0)"](Ashatul Lamaat, Commentary on Mishkat pp/535)


Moulana Muhammad Ali Jauhar
 has made the following observations about the Wahhabi Najdi Jamaat: "The hands of Najd and Najdis are red with the blood of Muslims, this is their only achievement. Now too, there are hostilities with the Yemenis and a war is looming."

(Maqaalaate Muhammad Ali, Part 1,PP. 37) 

Hadith # 19
Abdullah bin Umar (Radiallhu Anhu) narrates in Muslim Shareef: "The Holy Prophet (Sallal Laahu Alaihi Wasallam) once emerged from the room of his wife, Hazrat Ayesha (Radiallahu Anha) and pointing towards EAST exclaimed:
'This is the center of Kufr from where the horn of Shaitaan will rise'."

(Muslim Shareef Vol. ii, PP. 1394)


Comment and analysis of Above Sahih hadith

Above Sahih hadith proves without any doubt that Najd is in the East and Prophet [salehalawaalihiwasalam ] was reffering to Najd in the above Sahih hadiths [Also shown in the maps that najd lies in East of madinah].

Hadith # 20

Allama Dahlan narrates an authentic Hadith in his book 'Addarus Sunniah', which he has quoted from Sihaah.


The Holy Prophet (Sallal Laahu Alaihi Wasallam) is reported to have said: "There will rise a group of people in the East who will recite the Holy Quran, but alas, the Quran will not go beyond their throat. This group will keep rising till the Day of Judgment and they will eventually rise with Dajjal. Their main symbol will be to sit in groups (Halqa)."
(Addarus Sunniah, PP. 50)


Comment and analysis of Above Sahih hadith

It should be noted from the above Hadith, that, the center of Kufr and Shaitaan is situated to the East of Medina. You will also note that Najd lies to the East of Medina from where a group of so-called Muslims will recite the Holy Quran but it will not penetrate beyond their throat. They will invite the masses towards the Holy Quran and religion. Now, if you examine the situation carefully, you would observe without any fear of contradiction, that reference is made to no other Group besides the notorious Tableeghi Jamaat whose one end is in Delhi and the other is implanted in Najd (Riyadh).

CONFIRMATION BY MOLWI MASOOD AALAM NADWI

The above Nadwi writes in his well known book "Muhammad Ibne Abdul Wahab
" - on the side commentary:

"The Southern part of Najd has the famous town of Riyadh, the Capital of his (Wahhabi) headquarters in Dariya. Both these villages are in the valley called Waadi Hanifa (situated in Najd)." (PP. 16)


Hadith # 21

Allama Dahlan has quoted the following Ahadith from the Sihaah.


The Holy Prophet (Sallal Laahu Alaihi Wasallam) said: "During the initial part of my Dawah in Mecca, I particularly invited the outside tribes who used to arrive during the Hajj season. From these tribes the most hostile and ugly reaction was from the Banu Hanifa tribe" (The same tribe in which Ibné Abdul Wahab was born. He founded Wahhabism which is begin followed by the Tableeghi Jamaat)

(Addarus Sunniah, PP. 52)

He quotes a further Hadith, Hazrat Abu Bakr Siddiq (Radiallhu Anhu) reports that the Prophet (Sallal Laahu Alaihi Wasallam) said: "From the tribes that live in Waadi Hanifa, Fitna shall emerge till the final era. That valley shall be notorious for its fitna because of the rise of false leaders."

(Reference , Page . 52 of above book )


Hadith # 22

Hazrat Imraan, the son of Hazrat Haseen (Radiallhu Anhu) reports:
that the Prophet (Sallal Laahu Alaihi Wasallam) disliked three tribes life long. (1) Banu Saqeef; (2) Banu Hanifa; (3) Banu Umayya. (Sunan Tirmizi 147:3969)
[/COLOR]

Banu Hanifa tribe[/COLOR][/B]" (The same tribe in which Ibné Abdul Wahab was born. He founded Wahhabism


Hadith # 23

Allama Dahlan narrates an authentic Hadith in his book 'Addarus Sunniah', which he has quoted from Sihaah.The Holy Prophet (Sallal Laahu Alaihi Wasallam) is reported to have said: "There will rise a group of people in the East who will recite the Holy Quran, but alas, the Quran will not go beyond their throat. This group will keep rising till the Day of Judgment and they will eventually rise with Dajjal. Their main symbol will be to sit in groups (Halqa)." 
(Addarus Sunniah, PP. 50)

Comment and analysis of Above Sahih hadith

It should be noted from the above Hadith, that, the center of Kufr and Shaitaan is situated to the East of Medina. 
You will also note that Najd lies to the East of Medina from where a group of so-called Muslims will recite the Holy Quran but it will not penetrate beyond their throat. They will invite the masses towards the Holy Quran and religion. Now, if you examine the situation carefully, you would observe without any fear of contradiction, that reference is made to no other Group besides the notorious Tableeghi Jamaat,Salafi groups, other Najdi wahabi subsects around the world and the others is implanted in Najd (Riyadh).

More Scientific proofs of Najd is in Saudia [Riyadh ]

Najd is Highland [Najd literally means "Highground" too ] and Iraq is lowland 
[See these google earth proofs any one can do it himself too using the software]

1000+ M Height of Najd in of Riyadh [Najd] Area in Saudia [from google earth]


When we noted the area of the region confined within the Red Circle Below it was seen that Height of Najd [Riyadh] Area and its surrounding were above 900-1000 Meters above Sea level which indeed proves it to be a Highland. If this isn't High land we don't know what will be.
Height of Iraq region which Wahabis say is Highland [from google earth]When we noted the area of the region confined within the Red Circle Below it was seen that Height of Iraq region[Riyadh] Area and its surrounding were not more than 100-200 Meters above Sea level which indeed proves it to be a Lowland.Hence these najdis Wahabis are refuted even from scientific and logical evidences now. Not just historic and Sahih hadiths.Allah u Akbar , Again with the help of Allah we have proved that Najd is in Saudia and not iraq using scientific irrefutable evidence.

Stupid Argument # 1 Debunking Wahabi/,Pseudo Salafi -"NAJD and Iraq are Same? "

Reply From Ahlus Sunnah to Ahle Najd/wahabis,khawarijies 

First of All Iraq and Najd are not the same. Historic texts nor present mapping Data nor does common sense or any Single Sahih marfu hadith proves the stupid non-sense claim of wahabis/najdis that Iraq and Najd are same.

But lets us go back to Sahih hadiths again for the answer [although maps, historic evidence from world encyclopedia and several other sahih hadiths are very clear on it]

Sahih Hadith # 1
 Prophet [salehalawaalihiwasalam] said Najd and Iraq are Two different places 
Book 007, Number 2666: (Sahih Muslim)

Abu Zubair heard Jabir b. 'Abdullah (Allah be pleased with them) as saying as he was asked about (the place for entering upon the) state of Ihram: I heard (and I think he carried it directly to the Apostle of Allah) him saying: For the people of Medina Dhu'l-Hulaifa is the place for entering upon the state of Ihram, and for (the people coming through the other way, i. e. Syria) it is Juhfa; for the people of Iraq it is Dbat al-'Irq; for the people of Najd it is Qarn (al-Manazil) and for the people of Yemen it is Yalamlam.

Commentary on Above Sahih hadith :

It is very clear that Prophet [salehalawaalihiwasalam] said that Najd and Iraq are two different places and never were they called the same place. They were two different areas and two different fitnas emerged from them, From iraq the killing of Imam hussain [ra] took place by Yazid Army and from Najd the coming of Wahabi cult took place when Ibn abdul Wahab najdi khawariji killing millions of innocent muslims at that time calling them murshriq and hence establised the wahabi cult govt in Saudia.


Hadith # 2
 Prophet [salehalawaalihiwasalam] said Najd and Iraq are Two different places said Najd and Iraq are Two different places [/B]

Sahih Bukhari, Volume 2, Book 26, Number 599:

Narrated Ibn Abbas:
Allah's Apostle Sallallahu alaihi wasallam made Dhul-Huiaifa as the Miqat for the people of Medina; Al-Juhfa for the people of Sham; Qarn-al-Manazil for the people of Najd; and Yalamlam for the people of Yemen; and these Mawaqit are for the people at those very places, and besides them for those who come thorough those places with the intention of performing Hajj and 'Umra; and whoever is living within these boundaries can assume lhram from the place he starts, and the people of Mecca can assume Ihram from Mecca.


Hadith # 3
 Prophet [salehalawaalihiwasalam] said Najd and Iraq are Two different places


Sahih Bukhari, Volume 2, Book 26, Number 600:

Narrated Nafi':
'Abdullah bin 'Umar said, "Allah's Apostle said, 'The people of Medina should assume lhram from Dhul-Hulaifa; the people of Sham from Al-Juhfa
and the people of Najd from Qarn." And 'Abdullah added, "I was informed that Allah's Apostle had said, 'The people of Yemen should assume Ihram from Yalamlam.' "


Hadith # 4
 Prophet [salehalawaalihiwasalam] said Najd and Iraq are Two different places 

Sahih Bukhari, Volume 2, Book 26, Number 601:

Narrated Ibn Abbas :
Allah's Apostle had fixed Dhul Hulaifa as the Mlqat for the people of Medina; Al-Juhfa for the people of Sham; and Qarn Ul-Manazil for the people of Najd; and Yalamlam for the people of Yemen. So, these (above mentioned) are the Mawaqit for all those living at those places, and besides them for those who come through those places with the intention of performing Hajj and 'Umra and whoever lives within these places should assume Ihram from his dwelling place, and similarly the people of Mecca can assume lhram from Mecca.


Hadith # 5
 Prophet [salehalawaalihiwasalam] said Najd and Iraq are Two different places 
Sahih Bukhari, Volume 2, Book 26, Number 597
:

Narrated Zaid bin Jubair:

I went to visit 'Abdullah bin 'Umar at his house which contained many tents made of cotton cloth and these were encircled with Suradik (part of the tent). I asked him from where, should one assume Ihram for Umra. He said, "Allah's Apostle had fixed as Miqat (singular of Mawaqit) Qarn for the people of Najd,
 Dhul-Hulaifa for the people of Medina, and Al-Juhfa for the people of Sham."

Hadith # 6
 Prophet [salehalawaalihiwasalam] said Najd and Iraq are Two different places 

Iraq Was captured at the time of Khalifah Hadrath Umer Ibn Khattab RadiALLAHUu anhu:Sahih Bukhari, Volume 2, Book 26, Number 606:

Narrated Ibn Umar:
When these two towns (Basra and Kufa) were captured, the people went to 'Umar and said, "O the Chief of the faithful believers! The Prophet fixed Qarn as the Miqat for the people of Najd, it is beyond our way and it is difficult for us to pass through it." He said, "Take as your Miqat a place situated opposite to Qarn on your usual way. So, he fixed Dhatu-Irq (as their Miqat).".

Commentary on Above Sahih hadith :


Hadith # 7
 Prophet [salehalawaalihiwasalam] said Najd and Iraq are Two different places 

Battle of Najd in which RasoolAllah [saw] fought & Capture of Thummama Bin Uthal An’Najdi


Part One: Sahih Al Bukhari , Book Number: 14,Ahadith Number 64:


Narrated Shu'aib: I asked Az-Zuhri, "Did the Prophet ever offer the Fear Prayer?" Az-Zuhri said,"I was told by Salim that 'Abdullah bin Umar I had said,I took part in a holy battle with Allah's Apostle in Najd. We faced the enemy and arranged ourselves in rows. Then Allah's Apostle (pbuh) stood up to lead the prayer and one party stood to pray with him while the other faced the enemy. 


Allah's Apostle(pbuh) and the former party bowed and performed two prostrations.Then that party left and took the place of those who had not prayed. Allah's Apostle prayed one Raka (with the latter) and performed two prostrations and finished his prayer with Taslim. Then everyone of them bowed once and performed two prostrations individually .

Commentary on Above Sahih hadith :

The Hadith establishes the fact that RasoolAllah [saw] took part in the battle of Najd. From this Hadith we can ascertain that Najd is not a major country but must be a small town, or village, to say that Najd is IRAQ that would mean that RasoolAllah [saw] fought in the BATTLE of IRAQHadith # 8
 Prophet [salehalawaalihiwasalam] said Najd and Iraq are Two different places 

Sahih Bukhari book 92 Hadith 443 
Narrated 'Abdullah bin Dinar:

Ibn 'Umar said, "The Prophet fixed Qarn as the Miqat (for assuming the Ihram) for the people of Najd, and Al-Juhfa for the people of Sham, and Dhul-Hulaifa for the people of Medina." Ibn 'Umar added, "I heard this from the Prophet, and I have been informed that the Prophet said, 'The Miqat for the Yemenites is Yalamlam.' "When Iraq was mentioned, he said, "At that time it was not a Muslim country." 


Commentary on Above Sahih hadith :

See even Sahabas [ra] never consider Najd and Iraq two be same or similar places. No one does neither Sahih hadith nor maps nor any historic evidence. Only these illiterate and ignorant Najdis feeding on Oil say it. Conclusion :

Prophet (Peace be upon him) specify different Miqat for Najd and Iraq? Had they been in same directions then Miqat would have been same too. Allahuakbar the truth has come for those who want to accept it. 

Imam Abd al-Qahir (rah) says Najd is
in Saudia, :A great classical scholar of Islam
 
,

As Imam Abd al-Qahir gives
 his account of the early Kharijite rebellions, replete with appalling massacres of innocent Muslim civilians, he makes it clear that the leaders of each of the significant Kharijite movements hailed from Najd. For instance, the Azariqa, one of the most vicious and widespread Khariji movements, were led by Nafi‘ ibn al-Azraq, who was from the Central Arabian tribe of Banu Hanifa (Abd al-Qahir, 82). 

As the Imam records, ‘Nafi and his followers considered the territory of those who opposed them to be Dar al-Kufr, in which one could slaughter their women and children. [...] They used to say: “Our opponents are mushriks, and hence we are not obliged to return anything we hold in trust to them.’ (Abd al-Qahir, 84.) After his death in battle, ‘the Azariqa pledged their allegiance to Ubaydallah ibn Ma’mun al-Tamimi. Al-Muhallab then fought them at Ahwaz, where Ubaidallah ibn Ma’mun himself died, along with his brother Uthman ibn Ma’mun and three hundred of the most fanatical of the Azariqa. 

The remainder retreated to Aydaj, where they pledged their allegiance to Qatari ibn al-Fuja’a, whom they called Amir al-Mu’minin.’ (Abd al-Qahir, 85-6.) The commentator to Abd al-Qahir’s text reminds us that Ibn Fuja’a was also of Tamim (p.86).

The Azariqa, who massacred countless tens of thousands of Muslims who refused to accept their views, had a rival in the

Hadith of Banu Tamim and the Khawarij
a Strong proof 


Abu Sa‘id al-Khudri (r.a.) said:
 ‘We were once in the presence of Allah’s Messenger (s.w.s.) while he was dividing the spoils of war. Dhu’l-Khuwaysira, a man of the Tamim tribe, came up to him and said: “Messenger of Allah, be fair!” 


He replied: “Woe betide you! Who will be fair if I am not? You are lost and disappointed if I am not fair!” 

And Umar (r.a.) said, “Messenger of Allah! Give me permission to deal with him, so that I can cut off his head!” But he said: “Let him be. And he has companions. One of you would despise his prayer in their company, and his fast in their company. 

They recite the Qur’an but it goes no further than their collarbones. They pass through religion as an arrow passes through its target.”’ Abu Sa‘id continued: ‘I swear that I was present when Ali ibn Abi Talib fought against them. He ordered that that man be sought out, and he was brought to us.’ (Bukhari, Manaqib, 25. For the ‘passing through’ see Abu’l-Abbas al-Mubarrad, al-Kamil, chapter on ‘Akhbar al-Khawarij’ published separately by Dar al-Fikr al-Hadith [Beirut, n.d.], pp.23-4: ‘usually when this happens none of the target’s blood remains upon it’.)
This hadith is taken by the exegetes as a prophecy, and a warning, about the nature of the Kharijites.

Imam ibn Al Jawzi on above hadith 

There is a certain type of believing zealot who goes into religion so hard that he comes out the other side, with little or nothing of it remaining with him. One expert who confirms this is the Hanbali scholar Ibn al-Jawzi, well-known for his hagiographies of Ma‘ruf al-Karkhi and Rabi‘a al-Adawiya. In his book Talbis Iblis. (Beirut, 1403, p.88)under the chapter heading ‘A Mention of the Devil’s Delusion upon the Kharijites’ he narrates the hadith, and then writes:‘This man was called Dhu’l-Khuwaysira al-Tamimi. [...] He was the first Kharijite in Islam. His fault was to be satisfied with his own view; had he paused he would have realised that there is no view superior to that of Allah’s Messenger (s.w.s.).’
 


Ibn al-Jawzi goes on to document the development of the Kharijite movement, and the central role played by the tribe of Tamim in it. Hence (p.89) ‘The commander of the fight [against the Sunnis, at Harura] was Shabib ibn Rab‘i al-Tamimi’; also (p.92) ‘Amr ibn Bakr al-Tamimi agreed to murder Umar’. All this even though their camp sounded like a beehive, so assiduously were they reciting the Qur’an (p.91).
Prophet (saw) praised all neigghbouring regions,Except najd 

The neighbouring regions include Syria,oman,IRAQ,egypt,Yemen

NAJD IS always Cursed only Every other land is praised
Consider, for instance, the following noble hadith proves Najdis and Najd is a cursed land

Amr ibn Abasa said: ‘Allah’s Messenger (s.w.s.) was one day reviewing the horses, in the company of Uyayna ibn Hisn ibn Badr al-Fazari. [...]Uyayna remarked: “The best of men are those who bear their swords on their shoulders, and carry their lances in the woven stocks of their horses, wearing cloaks, and are the people of the Najd.” But Allah’s Messenger (s.w.s.) replied: “You lie! Rather, the best of men are the men of the Yemen. Faith is a Yemeni, the Yemen of [the tribes of] Lakhm and Judham and Amila. [...] Hadramawt is better than the tribe of Harith; one tribe is better than another; another is worse [...] My Lord commanded me to curse Quraysh, and I cursed them, but he then commanded me to bless them twice, and I did so [...] Aslam and Ghifar, and their associates of Juhaina, are better than Asad and Tamim and Ghatafan and Hawazin, in the sight of Allah on the Day of Rising. [...] The most numerous tribe in the Garden shall be [the Yemeni tribes of] Madhhij and Ma’kul.’ReferenceAhmad ibn Hanbal and al-Tabarani, by sound narrators. Cited in Ali ibn Abu Bakr al-Haythami, Majma‘ al-zawa’id wa manba‘ al-fawa’id [Cairo, 1352], X, 43

The Messenger says ‘You lie!’ to a man who praises Najd. Nowhere does he extol Najd no such sahih hadith exists anywhere - quite the contrary. But other hadiths in praise of other lands abound.

For instance:


Praises of Egypt 

Umm Salama narrated that Allah’s Messenger (s.w.s.) gave the following counsel on his deathbed: ‘By Allah, I adjure you by Him, concerning the Egyptians, for you shall be victorious over them, and they will be a support for you and helpers in Allah’s path.’

Reference
Tabari, II, pg 277
Incidents like this are revealing in two ways. Firstly, they show the characteristic feature of Musaylima’s aqeedah: Allah resembles a physical being who can ‘come’. Secondly, they reveal the immense, blind power of Arabian tribalism as this still existed in Najd. 

As leader of a rival religion, he and his Najdi enthusiasts were in a state of baghy, heretical revolt against due caliphal authority, and Abu Bakr (r.a.) sent an army against them under Khalid ibn al-Walid. In the year 12 of the Hijra Khalid defeated the Najdis at the Battle of al-Aqraba, a bloody clash that centred on a walled garden which is known to our historians as the Garden of Death
because hundreds of great Companions lost their lives there at the hands of the Najdis. The battle ranged the egalitarian spirit of Islam against the old Arab tribalism, as was shown by the fact that the banner of the Muhajirun was held by a freed Persian slave, Salim, while the banner of the Ansar was held high by Thabit b. Qays. The Muslim battle-cry was not the invocation of a tribe or an ancestor,instead it was, ‘Ya Muhammad!

Reference

Tabari, 281.)
Refutation & Reply of Weak Argument of Najdis - Fitna of Iraq ? 


Often Najdis quote Imam Nawawi [rah] and few other scholars who said fitna of Iraq is a reality too.

First of All Imam nawawi [rah] is not a hujjah infront of Words of Prophet [salehalawaalihiwasalam], Several Sahabas [ra] and Sahih hadiths, if WAhabiya follow Imams instead of Sahih hadiths than they can but Ahlus sunnah first authority is Sahih hadiths and if its contradicts imams than imams opinion [with full respect] won't be counted as they are prone to mistakes and errors. See Geographical Maps pointing to East of Madina, Najd proved to be Highland and iraq to be lowland above, ? Who is Right Sahih hadiths and scientific maps or others ? Who should we follow more ? 


But on other hand Ahlus sunnah never denied and accepts that Two places exist which will cause fitna , one is Najd [The high land area as proved above] and other is Iraq [a low land area as proved above from maps ] , Both are totally difference places as proven from Sahih hadiths and history and both have different fitnas which emerged from them.

For Example following are historical Fitnas emerging from Iraq [low land area]


1: Battle of Jamal.
2: Muslim bin Aqil was killed in Iraq.
3: Hussein (ra) was martyred in Iraq. Those who requested him to come to Iraq left him alone without any help from them.
4: - gulf war started


And Alhamduliallah these were Fitnas which were predicted , But it no where says that Fitna of Najd is same as Fitna which will come from Iraq.


Challenge to Whole Wahabiya.Najdiya : Show one Sahih hadiths clearly saying Iraq and Najd are same places. Show aqeeda of Sahabas [ra] on this najdis have been refuted above on this issue already from no less than 8 Sahih hadiths. 

Gift for Wahabis/pseudo Salafis,Najdis - Ibn Taymiyyah said Najd is in Saudia


Ibn Taymiyya on th meaning of "Najd"
Salaams
Hope this contributes to our understanding

IBN TAYMIYYA ON THE MEANING OF "NAJD"

Q. Did Ibn Taymiyya understand Najd in the hadith to mean
Iraq? 


A. No.

he states: "The texts affirming the superiority of
the people of Sham to those of Najd *and* Iraq and the rest of the people of the East are more than can be counted
.][Ibn Taymiyya,in Majmu'a al-Rasa'il Op. cit. (4:448)]
 


Analysis of above 


Note above that : If Najd meant Iraq, it would be redundant
to say "Najd and Iraq"
 and one would have to say, more correctly, "Najd, meaning Iraq." 

Ibn Taymiyya also cites the report of Ibn 'Abbas who said: 


"The first Jumu'a that gathered in Islam after the Jumu'a of Madina was that of Jawathi, one of the towns of al-Bahrayn. They said: 'O Messenger of Allah! Between us and you are those regions of the disbelievers of Mudar, and [we] cannot come to you except in a sacred month. Therefore 
give us a decisive order which we might put into practice and by which we shall call those who are behind us.' Meaning: the people of Najd such as [the tribes of] Tamim, Asad, Ghatafan, and others."

[Ibn Taymiyya, Majmu'a al-Rasa'il Op. cit. (7:552)] 


And again: "The delegation of 'Abd al-Qays was one of the best delegations ever to come to the Prophet - Allah bless and greet him -... and they said: 'Between us and you there are those regions of the disbelievers of Mudar - and they meant Najd - and we cannot reach you except during a sacred month.'"[Ibn Taymiyya, Majmu'a al-Rasa'il Op. cit. (7:598)] 

And 
again: "The delegation of 'Abd al-Qays came to the Prophet - Allah bless and greet him -... and said: 'O Messenger of Allah! Between us and you there are those regions of the disbelievers of Mudar' meaning by that, the people of Najd such as Tamim, Asad, and Ghatafan, because those 
were between al-Bahrayn and al-Madina, while 'Abd al-Qays are from Rabi'a and not from 
Mudar.

[Ibn Taymiyya, Majmu'a al-Rasa'il Op. cit. (7:607)] 


Ibn Taymiyya counts among the tribes of Najd "Banu Asad, Ashja', Fazara, and others of the tribes of Najd."[Ibn Taymiyya, Majmu'a al-Rasa'il Op. cit. (28:443)]

These are not Iraqi but Najdi tribes. 

Ibn Taymiyyah also said: "Those that committed apostasy after his death - Allah bless and greet him - were only those that entered Islam with the sword, such as the companions of Musaylima and the people of Najd[/COLOR].

[Ibn Taymiyya, Minhaj al-Sunna (1986 ed. 7:478)]


So wahabiya See your Ibn Taymiyyah [your Sheikh ul islam ] himself accepts Najd and Iraq is different and Fitna of Najd and tamim Tribe are same in his fatwas. 


The Tribe of Bani Tamim - saudi Wahabi tribe 

Ahlus sunnah has proven from many ahadith that root cause of fitnah was Bani Tameem and even the first fitnah creators like Musaylma Kazaab was Bani Tameemi.

Najdi Weak Argument on Tamim Tribe and Its refutation

Quote:
Najdis Quote to Defend Tribe of Wahabi founder Ibn Abdul Wahab Najdiya
Now let's see Sharah of hadith which Asim showed from another sahih hadith of Bukhari
The hadeeth of Saheeh Bukhaaree reported by Abu Hurayra (RA): "I have loved the people of the tribe of Bani Tameem, ever since I heard three things the Messenger of Allaah , sallallaahu alayhi wa sallam, said about them. I heard him saying, 'these people (of the tribe of Bani Tameem) would stand firm against the Dajjaal.' When the Saddaqat from that tribe came, the Messenger of Allaah , sallallaahu alayhi wa sallam, said, "these are the Saddaqat (charitable gifts) of our folk." Aa'ishah had a slave girl from that tribe, and the Prophet , sallallaahu alayhi wa sallam, said to Aa'ishah, 'manumit her as she is a descendant of Ismaa'eel, alayhis salaam.'"

Reply from Ahlus Sunnah to Ahle Najd /Wahabiyat 


Now check this hadith of Bukhari which refutes that Bani Tamim actually rejected the glad tidings from Prophet and thus they did not fall in the category of those praised by Prophet!

Volume 4, Book 54, Number 413Sahih Bukhari) 


Narrated 'Imran bin Husain: Some people of Bani Tamim came to the Prophet and he said (to them), "O Bani Tamim! rejoice with glad tidings." They said, "You have given us glad tidings, now give us something." On hearing that the color of his face changed then the people of Yemen came to him and he said, "O people of Yemen ! Accept the good tidings, as Bani Tamim has refused them....

Analysis of Above Hadith 

Allah hu Akbar this supercedes and also explains the other hadith because in this hadith it proven that Bani Tameem refused to accept Prophet's glad tiding and "IT CHANGED COOLOUR OF PROPHET'S FACE"Quote:
A Najdi said: PROPHET SAID BANI TAMEEM WILL FIGHT DAJJAL
Reply from Ahlus sunnah to the Najdi
That will happen when dajjal comes, but this does not mean Fitnahs did not come from Bani Tameem before that .. We all know that that Musaylma Kazaab was from Bani Tamim so do you also love Musaylma Kazaab O Najdiyah ???

Dhul Khawsira first Najdi towards whose "COMPANIONS" Prophet pointed was "BANI TAMIMI"

Read this one carefully: Even Commander at Hurura was "Shabib ibn Rab‘i al-Tamimi’" so even in Iraq the fitnah creators were Najdi Bani Tamimi.

In Battle of Siffen amongs the first to create Fitnah was also " Abu Bilal Mirdas, a member of the tribe of Bani Tamim

Even the person who agreed to martyr Umar (ra) was Amr ibn Bakr al-Tamimi [Ibn Jawzi in Talbees Iblees, Page No. 91]

Allah calls Bani Tamimis as Senseless people


Quran states: Lo! those who call thee from behind the private apartments, most of them have no sense. [Quran 49:4]

Explanation through hadith 


The ayah was revealed in connection with the delegation of the Banu Tamim who came to the Prophet (s.w.s.). They entered the mosque, and approached the chambers of his wives. They stood outside them and called: “Muhammad! Come out to us!” an action which expressed a good deal of harshness, crudeness and disrespect.Allah’s Messenger (s.w.s.) waited a while, and then came out to them. One of them, known as al-Aqra‘ ibn Habis, said: “Muhammad! My praise is an ornament, and my denunciation brings shame!” And the Messenger (s.w.s.) replied: “Woe betide you! That is the due of Allah.
”’

(Ibn Hazm, Jamharat ansab al-‘Arab [Cairo, 1382], 208, in the chapter on Tamim)

[COLOR="rgb(139, 0, 0)"]
Analysis of Above Hadith 


Allah hu Akbar, Quran itself proves Bani Tamimi people to be "FOOLS" and Prophet (Peace be upon him) said : WOE BETIDE YOU!

The best-known tribe of Central Arabia are the Banu Tamim. There are hadiths which praise virtually all of the major Arab tribal groups, and to indicate the extent of this praise a few examples are listed here:

Many Sahih hadiths Praise many other Arab tribes 

Allah’s Messenger (s) said: ‘O Allah, bless [the tribe of] Ahmas and its horses and its men sevenfold.’ 

(Ibn Hanbal, in Haythami, Majma‘, X, 49. According to al-Haythami its narrators are all trustworthy.)

Ghalib b. Abjur said: ‘I mentioned Qays in the presence of Allah’s Messenger (s) and he said, “May Allah show His mercy to Qays.” He was asked, “O Messenger of God! Are you asking for His mercy for Qays?” and he replied, “Yes. He followed the religion of our father Ismail b. Ibrahim, Allah’s Friend. Qays! Salute our Yemen! Yemen! Salute our Qays! Qays are Allah’s cavalry upon the earth.”’ 

(Tabarani, declared sahih by al-Haythami, X, 49.)


Abu Hurayra narrated that Allah’s Messenger (s) said: ‘How excellent a people are Azd, sweet-mouthed, honouring their vows, and pure of heart!’ 

Reference

Ibn Hanbal via a good (hasan) isnad, according to Haythami, X, 49

Anas b. Malik said: ‘If we are not from Azd, we are not from the human race.’

ReferenceTirmidhi, Manaqib, 72; confirmed by Mubarakfuri, X, 439 as hasan gharib sahih.)

Abdallah ibn Mas‘ud said: ‘I witnessed Allah’s Messenger (s.w.s.) praying for this clan of Nakh‘.’ Or he said: ‘He praised them until I wished that I was one of them.’ 

ReferenceIbn Hanbal, with a sound isnad. Haythami, X, 51

On the authority of Abdallah ibn Amr ibn al-As, who said: ‘I heard Allah’s Messenger (s.w.s.) saying: “This command [the Caliphate] shall be in Quraysh. No-one shall oppose them without being cast down on his face by Allah, for as long as they establish the religion.”

Referencesahih Bukhari, Manaqib, 2 

The hadith which appears to praise Tamim is hence not exceptional, and can by no stretch of the imagination be employed to indicate Tamim’s superiority over other tribes. 

This hadith clearly indicates that the rigour of the Tamimites will be used for, and not against, Islam in the final culminating battle against the Dajjal; and this is unquestionably a merit. The second point is less significant, since all the Arabs are descendents of Ismail; while the variant readings of the third point make it difficult to establish its significance in an unambiguous way. Even the most positive interpretation, however, allows us to conclude no more than that the Messenger (s.w.s.) was pleased with that tribe at the moment it paid its zakat. As we shall see, its payment of zakat proved to be short-lived.

Sahih Hadiths Exposing Tammimites and their deviances 

Far more numerous are the hadiths which explicitly critique the Tamimites. These hadiths are usually disregarded by pro-Najdite apologists; but traditional Islamic scholarship demands that all, not merely some, of the evidence be mustered and taken as a whole before a verdict can be reached. And a consideration of the abundant critical material on Tamim demonstrates beyond any doubt that this tribe was regarded by the Messenger (s.w.s.) and by the Salaf as deeply problematic.

An early indication of the nature of the Tamimites is given by Allah himself in Sura al-Hujurat. In aya 4 of this sura, He says: ‘Those who call you from behind the chambers: most of them have no sense.’ The occasion for revelation (sabab al-nuzul) here was as follows:

‘The “chambers” (hujurat) were spaces enclosed by walls. Each of the wives of Allah’s Messenger (s.w.s.) had one of them. The aya was revealed in connection with the delegation of the Banu Tamim who came to the Prophet (s.w.s.). They entered the mosque, and approached the chambers of his wives. They stood outside them and called: “Muhammad! Come out to us!” an action which expressed a good deal of harshness, crudeness and disrespect. Allah’s Messenger (s.w.s.) waited a while, and then came out to them. One of them, known as al-Aqra‘ ibn Habis, said: “Muhammad! My praise is an ornament, and my denunciation brings shame!” And the Messenger (s.w.s.) replied: “Woe betide you! That is the due of Allah.”’ReferenceImam Muhammad ibn Ahmad ibn Juzayy, al-Tashil [Beirut, 1403], p.702. See also the other tafsir works; also Ibn Hazm, Jamharat ansab al-‘Arab [Cairo, 1382], 208, in the chapter on Tamim
In addition to this Qur’anic critique, abundant hadiths also furnish the Umma with advice about this tribe. Since the tacit acceptance of the Prophet (s.w.s.) constitutes a hadith, 

For example 

This relates to a famous poem by Hassan ibn Thabit (r.a.). The Tamimites were late converts to Islam, joining the religion, after much resistance, only in the Year of Delegations (‘am al-wufud), which was the ninth year of the Hijra. They hence miss the virtue of sabiqa, of precedence in Islam. Coming at last to the Prophet (s.w.s.), the Tamim insisted on a public debate against him, and he appointed Hassan to reply to the Tamimites’ vain boasting about their tribe. Hassan’s ode, which completely defeated and humiliated them by describing the low status of their tribe, can be considered evidence for the Prophet’s (s.w.s.) own view of Tamim, since the condemnation was given in his presence, and there is no record of his criticising it. 


Reference
Diwan Hassan ibn Thabit [Beirut, 1966], p.440; for full details of the incident see Barquqi’s commentary in the same volume. See also Ibn Hisham, Sira [Guillaume translation], p.631.) 

A further hadith concerning Tamim runs as follows:
On the authority of Imran ibn Husayn (r.a.): ‘A group of Tamimites came to the Prophet (s.w.s.), and he said: “O tribe of Tamim! Receive good news!” “You promise us good news, so give us something [money]!” they replied. And his face changed. Then some Yemenis came, and he said: “O people of Yemen! Accept good news, even though the tribe of Tamim have not accepted it!” And they said: “We accept.” And the Prophet (s.w.s.) began to speak about the beginning of creation, and about the Throne.’

Reference► Sahih Bukhari, Bad’ al-Khalq, 1. hadith quoted above as well)

Abu Jahl was a Tamimi As well 

The harsh waywardness of the Tamimi mentality documented in the Qur’an and Hadith casts an interesting light on the personality of Abu Jahl, the arch-pagan leader of Quraysh. Abu Jahl, with his fanatical hatred of the Prophet (s.w.s.), must have been shaped by the Tamimi ethic in his childhood. His mother, Asma’ bint Mukharriba, was of the tribe of Tamim.

Referenceal-Jumahi, Tabaqat Fuhul al-Shu‘ara, ed. Mahmud Shakir [Cairo, 1952], p.123

He also married the daughter of ‘Umayr ibn Ma‘bad al-Tamimi, by whom he had his son, predictably named Tamim.

ReferenceMus‘ab ibn Abdallah, Nasab Quraysh [Cairo, 1953], p.312).

An attribute recurrently ascribed to the Tamimites in the hadith literature is that of misplaced zeal. When they finally enter Islam, they are associated with a fanatical form of piety that demands simple and rigid adherence, rather than understanding; and which frequently defies the established authorities of the religion.

Imam Muslim records Deviance of Bani Tamimis as well 

a narration from Abdallah ibn Shaqiq which runs: ‘Ibn Abbas once preached to us after the asr prayer, until the sun set and the stars appeared, and people began to say: “The prayer! The prayer!” A man of the Banu Tamim came up to him and said, constantly and insistently: “The prayer! The prayer!” And Ibn Abbas replied: “Are you teaching me the sunna, you wretch?” 

Reference Muslim, Salat al-Musafirin, 6

Banu Tamim and the Khawarij- According to Sahih bukhari First khawariji was Tamimi 


Perhaps the best-known of any hadith about a Tamimite, which again draws our attention to their misplaced zeal, is the hadith of Dhu’l-Khuwaysira:

Abu Sa‘id al-Khudri (r.a.) said: ‘We were once in the presence of Allah’s Messenger (s.w.s.) while he was dividing the spoils of war. Dhu’l-Khuwaysira, a man of the Tamim tribe, came up to him and said: “Messenger of Allah, be fair!” He replied: “Woe betide you! Who will be fair if I am not? You are lost and disappointed if I am not fair!” And Umar (r.a.) said, “Messenger of Allah! Give me permission to deal with him, so that I can cut off his head!” 


But he said: “Let him be. And he has companions. One of you would despise his prayer in their company, and his fast in their company. They recite the Qur’an but it goes no further than their collarbones. They pass through religion as an arrow passes through its target.”’ Abu Sa‘id continued: ‘I swear that I was present when Ali ibn Abi Talib fought against them. He ordered that that man be sought out, and he was brought to us.’ 

ReferenceSahih Bukhari Book 56 Hadith 807 ,chapter on ‘Akhbar al-Khawarij’ published separately by Dar al-Fikr al-Hadith [Beirut, n.d.], pp.23-4: ‘usually when this happens none of the target’s blood remains upon it’.)

This hadith is taken by the exegetes as a prophecy, and a warning, about the nature of the Kharijites. There is a certain type of believing zealot who goes into religion so hard that he comes out the other side, with little or nothing of it remaining with him. One expert who confirms this is the Hanbali scholar Ibn al-Jawzi, well-known for his hagiographies of Ma‘ruf al-Karkhi and Rabi‘a al-Adawiya.

In his book Talbis Iblis. (Beirut, 1403, p.88) under the chapter heading ‘A Mention of the Devil’s Delusion upon the Kharijites’ he narrates the hadith, and then writes: ‘This man was called Dhu’l-Khuwaysira al-Tamimi. [...] He was the first Kharijite in Islam.His fault was to be satisfied with his own view; had he paused he would have realised that there is no view superior to that of Allah’s Messenger (s.w.s.).’

Ibn al-Jawzi goes on to document the development of the Kharijite movement, 
and the central role played by the tribe of Tamim in it. Hence (p.89) ‘The commander of the fight [against the Sunnis, at Harura] was Shabib ibn Rab‘i al-Tamimi’; also (p.92) ‘Amr ibn Bakr al-Tamimi agreed to murder Umar’. All this even though their camp sounded like a beehive, so assiduously were they reciting the Qur’an 

Referenceibn jawzi writes on p.91
Ibn Hazm says Tamimis are khawarijis too 

The Kharijite movement proper commenced at the Siffin arbitration, when the first dissenters left the army of the khalifa Ali (k.A.w.). One of them was Abu Bilal Mirdas, a member of the tribe of Tamim

(Ibn Hazm, 223), who despite his constant worship and recitation of the Qur’an became one of the most brutal of the Kharijite zealots. He is remembered as the first who said the Tahkim - the formula ‘The judgment is Allah’s alone’ - on the Day of Siffin, which became the slogan of the later Kharijite da‘wa.

Imam Abd al-Qahir al-Baghdadi on Fitna of Tamim Tribe 

In his long analysis of the Kharijite movement, Imam Abd al-Qahir al-Baghdadi also describes the intimate involvement of Tamimites, and of Central Arabians generally, noting that the tribes of Yemen and Hijaz contributed hardly anyone to the Kharijite forces.  

He gives an account of Dhu’l-Khuwaysira’s later Kharijite activities. Appearing before Imam Ali ibn Abi Talib (k.A.w.) he says: ‘Ibn Abi Talib! I am only fighting you for the sake of Allah and the Hereafter!’ to which Imam Ali replies: ‘Nay, you are like those of whom Allah says, “Shall I inform you who are the ones whose works are most in loss? It is they whose efforts are astray in the life of this world, but who think that they are doing good!” 

ReferenceKahf, 103

Reference► Imam Abd al-Qahir al-Baghdadi, al-Farq bayn al-firaq [Cairo, n.d.], 80; see the note to p.76 for the full identification of Dhu’l-Khuwaysira.)

As Imam Abd al-Qahir gives his account of the early Kharijite rebellions, replete with appalling massacres of innocent Muslim civilians, he makes it clear that the leaders of each of the significant Kharijite movements hailed from Najd. For instance, the Azariqa, one of the most vicious and widespread Khariji movements, were led by Nafi‘ ibn al-Azraq, who was from the Central Arabian tribe of Banu Hanifa(Abd al-Qahir, 82)

As the Imam records, ‘Nafi and his followers considered the territory of those who opposed them to be Dar al-Kufr, in which one could slaughter their women and children. [...] They used to say: “Our opponents are mushriks, and hence we are not obliged to return anything we hold in trust to them.’

(Abd al-Qahir, 84.

After his death in battle, ‘the Azariqa pledged their allegiance to Ubaydallah ibn Ma’mun al-Tamimi. Al-Muhallab then fought them at Ahwaz, where Ubaidallah ibn Ma’mun himself died, along with his brother Uthman ibn Ma’mun and three hundred of the most fanatical of the Azariqa. The remainder retreated to Aydaj, where they pledged their allegiance to Qatari ibn al-Fuja’a, whom they called Amir al-Mu’minin.’ (Abd al-Qahir, 85-6.) The commentator to Abd al-Qahir’s text reminds us that Ibn Fuja’a was also of Tamim (p.86).

The Azariqa, who massacred countless tens of thousands of Muslims who refused to accept their views, had a rival in the Najdiyya faction of the Kharijites. 
These were named after Najda ibn Amir, a member of the tribe of Hanifa whose homeland is Najd; Najda himself maintained his army in Yamama, which is part of Najd.

Referenceimam Abd al-Qahir, on pg 87

As is the way with Kharijism in all ages, the Najdiyya fragmented amid heated arguments generated by their intolerance of any dissent. The causes of this schism included the Kharijite attack on Madina, which came away with many captives; and different Kharijite ijtihads over sexual relations with Muslim women who, not being Kharijites, they had enslaved. Three major factions emerged from this split, the most dangerous of which was led by Atiyya ibn al-Aswad, again of the tribe of Hanifa. Following Najda’s death, his own faction split, again into three, one of which left Najd to raid the vicinity of Basra

ReferenceAbd al-Qahir, pg 90-1 ibid

The last major Kharijite sect was the Ibadiyya, which, in a gentler and much attenuated form, retains a presence even today in Zanzibar, southern Algeria, and Oman. The movement was founded by Abdallah ibn Ibad, another Tamimi. Its best-known doctrine is that non-Ibadis are kuffar: they are not mu’mins, but they are not mushriks either. ‘They forbid secret assassinations [of non-Ibadis], but allow open battles. They allow marriages [with non-Ibadis], and inheritance from them. They claim that all this is to aid them in their war for Allah and His Messenger.’

ReferenceAbd al-Qahir, 103 ibid

First Khawariji Woman who planned Ali [ra] murder was from Tamim tribe 


The best-known woman among the Kharijites was Qutam bint ‘Alqamaa member of the Tamimite tribe. She is remembered as the one who told her bridegroom, Ibn Muljam, that ‘I will only accept you as my husband at a dowry which I myself must name, which is three thousand dirhams, a male and a female slave, and the murder of Ali!’ He asked, ‘You shall have all that, but how may I accomplish it?’ and she replied, ‘Take him by surprise. If you escape, you will have rescued the people from evil, and will live with your wife; while if you die in the attempt, you will go on to the Garden and a delight that shall never end!’

(Refernece Mubarrad, 27.) As is generally known, Ibn Muljam was executed after he stabbed imam Ali (k.A.w.) to death outside the mosque in Kufa.

Conclusion from above classical islamic historical texts 

Muslims anxious not to repeat the tragic errors of the past will wish to reflect deeply upon this pattern of events. Tens of thousands of Muslims, fervently committed to the faith and outstanding for their practical piety, nonetheless fell prey to the Kharijite temptation. The ulema trace the origins of that temptation back to the incident of Dhu’l-Khuwaysira, who considered himself a better Muslim than the Prophet himself (s.w.s.). And he, like the overwhelming majority of the Kharijite leaders who followed in his footsteps, was a Tamimi. Of the non-Tamimi Kharijites, almost all were from Najd.

Najd is in saudia


Objecion 1
/b]

NOw some will object that PROPHET SAw and SAHABAS R.A had no knowledge of Cardinal points,which are north,south,east and west

ANSWER


Cardinal points were invented during migration period ,in europe,around 300 AD,,,,the arabs dsuring PROPHET MUHAMMAD SAW time ,knew these points very well

PROOFS


Hadith says

MUSLIM.Volume 1, Book 4, Number 167:


...'Abdullah bin 'Umar said, "What are those, O Ibn Juraij?" I said, "I never saw you touching any corner of the Ka'ba except these (two) facing SOUTH (Yemen) and I saw you wearing shoes made of tanned leather and dyeing your hair...another hadiths says.

Sahih bukhari.Book 040, Number 6792:

...Allah's Messenger (may peace be upon him) said: In Paradise there is a street to which they would come every Friday. The NORTH wind will blow and would scatter fragrance on their faces...


Above are proofs that PROPHET SAW and SAHABAS R.A knew about,NOrth and SOUTH directions,


CArdinal points history

http://en.wikipedia.org/wiki/Cardinal_points

Objection 2


some may Argue that quran says

"GOD of the two Easts, and GOD of the two Wests. (The Noble Quran, 55:17)"


above is a scientific miracles of quran,not that arabs and Quran only knew east and west direction,which is a Ridiculous comment about the quran and SAHABAS R.A,Cardinal points At time of PROPHET MUHAMMAAD SAW were introduced to arabs...

For more info.on this miracle,see

http://www.answering-christianity.com/earth_round.htm
__________________

Learn Ahlus sunna-Sunni Aqeeda/beliefs
 www.sunniforum.net/showthread.php?t=11339

Download Free E-Books From :
,Site No 1 , Site No 2 , Site No 3 ,Site No 4

Free Media: Audios and Video speeches 

Site No 1,Site No 2,Site No 3,Site No 4

Nafse Islam 
free E-Books at Nafse Islam

Last edited by Fidai Saifi Naqshbandi; 06-10-2011 at 02:49 PM.


AMUKANMelayu - Sempena puasa ini.....semoga dengan apa yang Amukanmelayu paparkan disini akan membawa manafaat kepada kita semua......