,مليسيا دان اسلام بوکن ميليک اورڠ ڤوليتيک
, مک ڤرجواڠن اݢام تتڤ دڤرجواڠکن اوليه اومت اسلام دري بيدڠ يڠ لاءين
سام اد كامي منڠ اتاو كامي ماتي

PERJALAN HAJI AKI


Thursday, 18 September 2014

BILA ANAK JANTAN TERBANGUNJika pemimpin Melayu bercakap tentang Melayu, pastinya dia akan dilabelkan sebagai rasis dan tidak adil, tetapi jka pemimpin Cina bercakap tentang Cina, ianya terus dianggap sebagai keadilan. Wajar perkara sebegini berlaku?

Sekarang ini, pemimpin Melayu yang lantang menyuarakan tentang ketuanan Melayu adalah Menteri Dalam Negeri, Datuk Seri Dr. Ahmad Zahid Hamidi.

Zahid yang juga merupakan Naib Presiden UMNO menegaskan terdapat empat teras yang perlu diperjuangkan iaitu Islam sebagai agama rasmi Persekutuan, Sultan sebagai raja berpelembagaan, Bahasa Melayu sebagai bahasa kebangsaan dan hak keistimewaan kepada orang Melayu.

"Mereka (kaum lain) mahu kesamarataan dan apa yang kita mahu lakukan adalah kesaksamaan. Kenapa hak kita yang termaktub dalam Perlembagaan perlu dipertikaikan. Adakah jika kita mempertahankan hak kita, kita dipandang perkauman,

"Kita mempertahankan hak kita dengan tidak menafikan hak kaum lain tetapi jangan cuba menggugat hak orang Melayu," kata Zahid yang dipetik dari The Malaysian Insider.

Adakah Zahid Rasis? Adakah menjadi kesalahan terhadap individu yang mahu mempertahankan hak bangsanya sendiri?

Berdasarkan kenyataan tersebut, Zahid cuma pertahankan hak keistimewaan melayu dan juga hak yang sudah termaktub dalam Perlembagaan. Justeru, tiada lagi perkara yang perlu dipertikaikan. - Muhamad Hafizzudin Mohd Daud/UtaraNews.com


 
 
 HATI MELAYU - Jika jalak dah berkokok.......jaga-jaga jangan ekor bergelumang Najis...nati di tertawakan orang......