,مليسيا دان اسلام بوکن ميليک اورڠ ڤوليتيک
, مک ڤرجواڠن اݢام تتڤ دڤرجواڠکن اوليه اومت اسلام دري بيدڠ يڠ لاءين
سام اد كامي منڠ اتاو كامي ماتي

PERJALAN HAJI AKI


Tuesday, 21 August 2012

NASARUDDIN TANTAWI KANTOI TAHAP GABAN Membawa Imej ULAMAK.....tapi berbohong seakan tiada BERDOSA pada mereka. Cakap berbelit-belit......mengalahkan KELING. Kene SERGAH dengan Karpal, teloq masuk dalam...

http://4.bp.blogspot.com/-j8hVRPGI1HQ/UA7kCnTcfZI/AAAAAAAACEc/brZ5Z970biA/s1600/473734_365814290157429_1710483477_o.jpg

ISU HUDUD !!! NASRUDIN MEMBELASAH KARPAL SINGH !!! MASA DEBAT KATA KARPAL OK ???Sementara spekulasi mengatakan Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU13) semakin dekat,Ketua Pemuda Pas, Nasrudin Hassan Tantawi mendakwa Karpal Singh "semakin keterlaluan" kerana cuba merendah dan mempertikaikan keupayaan hukum hudud dalam mengatasi jenayah.Katanya,pendekatan Pengerusi DAP Kebangsaan itu "bakal berdepan dengan kemarahan umat Islam."

"Saya saran DAP nasihatkan Karpal supaya tidak pertikai hukum hudud sekali gus jaga sensitiviti umat Islam serta hubung baik sesama (Pakatan Rakyat) PR," kata beliau menerusi Twitter malam tadi.

Pandangan ini dikeluarkan ketika Karpal dan bekas Timbalan Presiden Pas,Nasharudin Mat Isa terlibat dalam pertikaman lidah berhubung isu hukum hudud dan Negara Islam.Isu hudud menjadi tumpuan perbincangan politik sejak Pas mengambil langkah pelaksanaan undang-undang Islam itu hampir dua dekad lalu.Ekoran kenyataan Nasharudin bahawa Karpal seorang anti-Islam minggu lalu,pemimpin DAP itu mengeluarkan kenyataan Jumaat lalu mahu memulakan prosiding mahkamah ke atas Ahli Parlimen Bachok berkenaan.Nasharudin menyahut cabaran itu sambil berkata bersedia untuk jumpa Karpal di mahkamah.DAP dari awal tidak setuju dengan pelaksanaan hukum hudud di negara ini atas alasan ia bercanggah dengan Perlembagaan Persekutuan.

"Dewan Pemuda Pas Malaysia juga kesal MCA tentang dan pertikai hukum hudud,Umno pula membisu, Majlis Fatwa kaku.Utk semua : Tolong jangan pertikai hukum ALLAH," katanya lagi.

Soal hukum hudud tidak dimasukkan ke dalam Buku Jingga yang dipegang oleh ketiga-tiga komponen PR. - SH
SIKIT-SIKIT SALAH UMNO !!!

PEMIMPIN UMNO TOLONG JAWAB SIKIT KENAPA TAK LAKSANAKAN HUKUM HUDUD !!!

RENUNG-RENUNGKAN
amukanmelayu - nak buat hukum HUDUD pi tanya dan berunding dengan orang KAPIAQ....ada akai ka? Dah KANTOI...habis semua orang di salahkan.....