,مليسيا دان اسلام بوکن ميليک اورڠ ڤوليتيک
, مک ڤرجواڠن اݢام تتڤ دڤرجواڠکن اوليه اومت اسلام دري بيدڠ يڠ لاءين
سام اد كامي منڠ اتاو كامي ماتي

PERJALAN HAJI AKI


Wednesday, 2 September 2015

BERSIH BUKTIKAN KERAJAAN MASA HADAPAN WAJIB 100% KERAJAAN MELAYU”“Pada tahun 1931, di Durbar, persidangan Raja-Raja Melayu yang berlangsung di Seri Menanti memang sudah ditetapkan, ‘Malaya for the Malays’, itu sangat jelas, sebelum perang dulu, tak ada orang menyoal masa itu,”  - kata pakar sejarah, Profesor Emeritus Tan Sri Dr Khoo Kay Kim

OLAK LEMPIT - Rabu 18 Zulkaedah 1436H, dari apa yang di perhatikan keadaan POLITIK sekarang ini, adalah jelas di sini surah Al-Imran ayat 118 ini jelas.

Surah Ali ‘Imran 118

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا لَا تَتَّخِذُوا بِطَانَةً مِنْ دُونِكُمْ لَا يَأْلُونَكُمْ خَبَالًا وَدُّوا مَا عَنِتُّمْ قَدْ بَدَتِ الْبَغْضَاءُ مِنْ أَفْوَاهِهِمْ وَمَا تُخْفِي صُدُورُهُمْ أَكْبَرُ قَدْ بَيَّنَّا لَكُمُ الْآيَاتِ إِنْ كُنْتُمْ تَعْقِلُونَ (118)

Pada ayat ini Allah memperingatkan orang-orang mukmin agar jangan bergaul rapat dengan orang-orang kafir yang telah nyata sifat-sifatnya yang buruk itu, jangan mempercayai mereka dan jangan menyerahkan urusan-urusan kaum muslimin kepada mereka. Menurut Ibnu Abbas ayat ini diturunkan berhubungan dengan tindakan sebagian kaum muslimin yang berhubungan rapat dengan orang-orang Yahudi Madinah karena bertetangga dan adanya perjanjian damai antara mereka.

Walau bagaimanapun sebab turun ayat ini namun dapat dipahami dari padanya bahwa Allah melarang mengambil orang-orang kafir yang telah nyata kejahatan niatnya terhadap orang mukmin sebagai teman akrab mereka itu adalah orang-orang musyrik, Yahudi, munafik dan lain-lain.


Maka janganlah orang mukmin bergaul rapat dengan orang-orang kafir yang mempunyai sifat yang dinyatakan dalam ayat ini yaitu mereka yang:


a.Senantiasa menyakiti dan merugikan kaum muslimin dan berusaha menghancurkan mereka.


b.Menyatakan terang-terangan dengan lisan rasa amarah dan benci terhadap kaum muslimin. mendustakan Nabi Muhammad saw dan Alquran dan menuduh orang-orang Islam sebagai orang-orang yang bodoh dan fanatik.


c.Kebencian dan kemarahan yang mereka ucapkan dengan lisan itu adalah amat sedikit sekali bila dibandingkan dengan kebencian dan kemarahan yang disembunyikan dalam hati mereka. Tetapi bila sifat-sifat itu telah berubah menjadi sifat-sifat yang baik atau mereka tidak lagi mempunyai sifat-sifat yang buruk itu terhadap kaum muslimin maka Allah tidak melarang untuk bergaul dengan mereka.


Firman Allah SWT:


لا ينهاكم الله عن الذين لم يقاتلوكم في الدين ولم يخرجوكم من دياركم أن تبروهم وتقسطوا إليهم إن الله يحب المقسطين إنما ينهاكم الله عن الذين قاتلوكم في الدين وأخرجوكم من دياركم وظاهروا على إخراجكم أن تولوهم ومن يتولهم فأولئك هم الظالمون
 
Artinya:
Allah tiada melarang kamu untuk berbuat baik dan berlaku adil terhadap orang-orang yang tidak memerangimu karena agama dan tidak (pula) mengusirmu dari negerimu. Sesungguhnya Allah menyukai orang-orang yang berlaku adil. Sesungguhnya Allah hanya melarang kamu menjadikan sebagai kawanmu orang-orang yang memerangi kamu karena agama dan mengusir kamu dari negerimu dan membantu (orang lain) untuk mengusirmu. Dan barang siapa menjadikan mereka sebagai kawan, maka mereka itulah orang-orang yang zalim”.


Mempertahankan Tanah Air itu adalah WAJIB kini jatuh ke atas orang Melayu. Dengan jelas sekarang ini Negara Islam yang jatuh ke tangan KAFIRUN sukar dan MUSTAHIL untuk di bebaskan.

Ini kerana KAFIRUN, walau apa pun Ugama mereka.....mereka akan tetap bersatu jika musuhnya adalah ISLAM. Lihat Myanmar, Pattani, Sepanyol, Filiphina, Kemboja dan banyak lagi Negara Islam yang lenyap dari sejarah dan menjadi Negara Kafirun. Dan untuk dalam Negara dan kini menjadi Negeri atau Negara KAFIRUN adalah Singapura dan Pulau Pinang. Tolong beri tahu penulis, bagaimana hendak membebaskan dua Negeri/negara ini dari tangan KAFIRUN CINA? Siapa dapat mengatakan dua Negeri/negara ini, Islamelayu masih BERKUASA keatasnya?

Jelas disini, Cina adalah PENJAJAH dan tugas untuk MEMERDEKAKAN Negara ini sepenuhnya dari KAFIRUN Cina adalah tanggung jawab Islamelayu. Penulis tidak sanggup lagi kehilangan Negara dengan DEMOKRASI. Jangan kita hanya marahkan DAP. Jika sekiranya Tanah Melayu ini penuh dengan Cina MCA, ianya tetap Tanah Melayu ini jatuh kepada KAFIRUN Cina. Selepas BERSIH 4.0 ini dengan jelas kini MUSUH yang nyata kepada Orang Islamelayu kini adalah KAFIRUN CINA.

REUTERS SAHKAN #BERSIH4 HANYA DISERTAI ETNIK MINORITI CINA DAN INDIAMedia antarabangsa seperti Reuters melaporkan bahawa, demonstrasi Bersih4 yang berlaku pada 29 dan 30 Ogos kali ini hanya melibatkan penglibatan masyarakat Cina dan India yang merupakan kelompok minoriti di Malaysia. Malah seorang penganalisis politik yang ditemubual juga berpandangan bahawa, demonstrasi yang dilakukan itu tidak mewakili suara majoriti rakyat Malaysia yang dipisahkan melalui perbezaan kaum dan kedudukan setempat.

Semoga Bersih5 yang akan berlansung pada tahun hadapan akan terus membawa kepada penglibatan 100% masyarakat bukan Melayu di Malaysia. Disitu nanti kita akan ketahui, siapakah yang kemaruk mahu berkuasa.


Semoga ALLAH menyelamatkan Malaysia dari jatuh ke tangan-tangan kuffar! 

Aksi Kencing Dan Pukul Rosmah Dan Najib Oleh Cina #Bersih4.0

 Bersih 4 adalah pesta menghina pemimpin negara yang difitnah oleh haprak pembangkang.
Majoriti cina yang hadir bukan saja menghina pemimpin melayu negara malah mereka berani untuk pamerkan sikap kurang ajar dan ultrakiasu tanpa segan silu.

Imej dibawah aksi kencing ke moral Perdana Menteri Najib oleh seorang lelaki cina di tempat yang boleh dilihat oleh orang ramai. Bangga bukan kepalang apabila dapat merasi nikmat kencing ke atas pemimpin melayu..

Cina Memang KURANG AJAR dan PENGOTOR

 TAJUK: 'RANCANGAN KAUM CINA'

Kita semua kaum Cina di mana sahaja kita berada mestilah berbangga dengan bangsa kita; samada Cina Amerika, Cina Singapura, Cina Taiwan dan Cina Malaysia. Kita mestilah mengekalkan identiti kita. Di Malaysia, kita mesti memberitahu anak-anak kita dan mengajar mereka cara-cara perjalanan halus.

Setakat ini oleh kerana kedudukan kita, kita tiada pilihan untuk memilih kerajaan yang majoritinya dikuasai oleh orang Melayu. Tetapi kita sedar dibidang perniagaan dan perindustrian, orang Melayu tidak ada melainkan mengekalkan bangsa kita (Cina) sebagai unsur utama meninggikan ekonomi Malaysia dengan meletakkan keutamaan Bahasa Mandarin atau Kantonis di dalam akhbar tempatan sebagai syarat penerimaan atau syarat kelayakan perlu. Maka orang-orang Melayu tentunya terpinggir dari bidang pekerjaan tersebut.

Jadi kita mengambil kesempatan ini atas kedudukan kita dan meminta hak-hak politik. Orang-orang kita yang bergiat di bidang pelajaran hendaklah pastikan bahawa generasi yang akan datang tidak akan diajar segala pengorbanan orang Melayu, terutama sekali dalam pelajaran sejarah, Ilmu Alam dan lain-lain mata pelajaran, baikpun di sekolah rendah mahupun di sekolah menengah.

Kita mesti mengajar anak-anak dan anak orang Melayu supaya mempunyai pendirian bahawa kejayaan itu bergantung semata-mata atas kebolehan. Untuk tujuan ini kerajaan Singapura yang kita harus banggakan kerana telah berjaya memecah-belahkan orang-orang Melayu dengan cara membahagikan mereka kepada banyak puak seperti Banjar, Acheh, Bugis, Mandaling, Boyan dan lain-lain.

Dari kesannya jiwa Rancangan ini, orang Melayu yang dulunya merupakan 19% daripada penduduk Singapura, sekarang hanya tinggal 10% sahaja. Sekarang mereka tiada pilihan melainkan memuji kerajaan Singapura kerana memberi mereka satu kestabilan, keadilan dan harapan untuk masa depan iaitu mana-mana bentuk yang kerajaan suka dan fikirkan, pasti mereka terima, sebabnya orang Melayu di sanatiada mempunyai suara lagi dan mereka akan tetap menemui kegagalan.

Sebagai orang Cina tulin, saya juga berbangga dengan cara yang dilakukan oleh En. Lim Chong Eu di Pulau Pinanguntuk memecah-belahkan orang-orang Melayu di sana. Beliau telah berjaya mengambil tanah-tanah orang-orang Melayu dan memajukannya sebagai kawasan perumahan dan perindustrian. Oleh kerana harga rumah-rumah itu terlalu tinggi bagi orang Melayu, mereka tiada keupayaan langsung untuk memiliki rumah-rumah tersebut.

 Polisi ini tidak sahaja harus dilakukan di Pulau Pinang, tetapi juga di lain-lain tempat selain bandar-bandar besar seperti Ipoh, Kuala Lumpur, Seremban, Melaka, Johor Bahru dan Kuantan. Kita orang Cina harus mara ke Alor Setar, Kangar, Kota Bharu dan Kuala Terengganu.

Tujuan kita ialah untuk menguasai segala kegiatan perdagangan yang berkaitan dengan bahan makanan, enjin, bank-bank serta pertanian. Alasan yang munasabah perlu dicari dan dikemukakan kepada kerajaan untuk menaikkan harga barang-barang keperluan harian. Inilah yang kita akan terus gunakan untuk mendapatkan kekuasaan politik di Malaysia. Oleh kerana kita telah kukuh di bidang Antarabangsa, kita mesti menganggap bahawa saluran penyebaran am yang ada pada kita. 

Setakat ini, dunia menganggap bahawa kerajaan Malaysia sekarang adalah anti Cina dan Pro-Melayu dan juga kita orang Cina ditindas. Orang Cina tersingkir dari kebanyakan peluang, itulah anggapan mereka. Juga bahawa kepakaran dan titik peluh kita telah tidak diberi dan mendapat ganjaran yang sepatutnya. Walau bagaimanapun, kebelakangan ini terdapat langkah-langkah yang diambil oleh elit-elit Melayu untuk mengubah gambaran ini dan menyuarakan apa yang sebenarnya berlaku.

Kita sebaliknya mematahkan langkah-langkah itu sebelum ianya berjaya dilaksanakan. Dalam bidang politik, orang-orang Cina haruslah bergembira dengan perpecahan demi perpecahan terlibat di kalangan orang-orang Melayu dengan keluarnya Pas dari Barisan Nasional, keluarnya ahli UMNO ke parti KeAdilan dan semakin perpecahan itu menguntungkan kita.

Saya sebagai orang Cina, sangatlah bergembira untuk memberitahu anda bahawa salah satu sebab penyingkiran itu adalah jarum dan tindak-tanduk teman-teman kita Gerakan dan MCA di dalam Barisan Nasional dan DAP dari luar. 

Sekarang tibalah masanya untuk kita menanam perasaan benci di kalangan orang-orang Melayu terhadap pemimpin mereka. 

Kalau kita bijak menjalankan operasi kita, kita akan berjaya mengasingkan Perdana Menteri sekarang ini yang terlalu jujur menjadi seorang Ahli politik. Kalau kita orang-orang Cina bersatu, kita berjaya memecah-belahkan Dato' Sri Dr. Mahathir Mohamed dengan Dato' Sri Anwar Ibrahim, kumpulan Abdullah Ahmad Badawi dengan Kumpulan Najib Tun Razak.

Apabila British meninggalkan Malaysia, pemerintahan adalah di tangan beberapa orang Melayu pilihan. Kita ketahui bahawa pemimpin-pemimpin Melayu ini kiranya disukai oleh orang Melayu sendiri. Pada keseluruhannya, mereka adalah orang-orang miskin tetapi bernafsu besar. Kita berkeupayaan memberikan apa yang mereka mahu. Kita akan terus mendapat apa yang kita kehendaki dari mereka. Kemudian sesudah kita memberi mereka secukupnya, kita akan mendedahkan mereka ini. Kita akan meminta mereka supaya dilucutkan daripada jawatan-jawatan mereka. 

Kita tidak akan rugi apa-apa dengan pemecahan itu, malah menguntungkan orang-orang Cina. Pekerjaan ini mesti dijalankan dengan licin, supaya intelek-intelek Melayu tidak akan menyedarinya.Setakat ini kawan-kawan kita di bidang perniagaan telah berjaya mengenepikan Dr Mahathir, Dr Abdul Rahman Yaakob dan semua pelampau-pelampau dalam UMNO termasuk juga sector kerajaan.

Kita orang-orang Cina harus bangga kerana orang-orang Melayu yang menerima rasuah ini telah diletakkan di badan-badan berkanun. Di UDA kita telah mendapat keuntungan yang banyak walaupun orang kita nombor dua di situ. Mereka yang tidak mempunyai pandangan yang kuat akan terus sanggup menjual orang-orang dari bangsanya sendiri, kiranya mereka diberi apa yang mereka kehendaki dan kita pula hendaklah menggunakan kelemahan mereka ini untuk kepentingan diri kita.

Kita akan gagalkan mereka dengan Tentera Darat, Laut dan Udara. Kita akan terus gagalkan mereka dalam polis. Kita telah buktikan bahawa tanpa kita orang-orang Cina, mereka tidak akan mendapat apa-apa maklumat berkenaan dengan kegiatan Komunis. Kita juga perlu bekerjasama dengan pergerakan di bawah tanah kerana tujuan kita adalah sama iaitu menguasai Malaysia.

Kepada kita, caranya tidak lain sama ada menerusi politik atau perjuangan bersenjata. Satu perkara lagi yang patut kita gunakan adalah kebencian yang ada pada orang-orang Melayu dengan Sultan-Sultan mereka. Kita mesti menguatkan lagi kebencian ini supaya apabila orang-orang Melayu tidak mempunyai kepercayaan terhadap Sultan-Sultan mereka, mereka akan hilang suatu simbol perpaduan dan kita dengan mudah sahaja dapat membawa mereka kepada kemusnahan mereka sendiri.

Untuk membuktikan apa yang saya katakan, sebagai seorang Cina, kita tahu kerajaan Malaysia sekarang lemah. Kelemahan ini terbukti dengan kegagalan mengawal harga barang-barang keperluan. Kita boleh menurun mana-mana cukai dengan menurunnya harga buah oren menjelang Tahun Baru Cina, tetapi kerajaan tidak berbuat demikian apabila tiba Hari Raya orang-orang Melayu kerana saya tidak pernah ingat harga buah Kurma diturunkan menjelang Hari Raya.

Pemimpin-pemimpin Melayu bertujuan untuk menolong orang-orang melayu dalam rancangan Malaysia ke-7. Kita orang-orang Cina harus menunjukkan sokongan kita terhadap rancangan ini kerana kita tahu mereka tidak akan mencapai matlamatnya. Di sebaliknya, apabila mereka hendak memajukan rancangan Felda, kita orang-orang Cina akan mendapat keuntungan melalui pembinaan jalan, pembinaan bangunan, pembinaan rumah-rumah, parit, pemotongan pokok, penyediaan tanah dan lain-lain.

Segala bentuk pembangunan akan membawa keuntungan kepada orang-orang Cina, yang juga bermakna kejayaan serta kekayaan orang-orang Cina akan bertambah. Sekarang ini saya percaya, orang-orang Cina sudahpun memegang 60% daripada kekayaan negeri ini termasuklah tanah. Sebaliknya orang-orang Melayu hanya memegang 3% berbanding 4% kepunyaan asing.

Kita tidak boleh berpuas hati. Kita orang Cina hendaklah mendapatkan kekayaan orang-orang asing ini sebelum ianya jatuh ke tangan orang-orang Melayu. Taktik kita memberi saham kosong kepada orang-orang Melayu hendaklah disambung terus kepada orang-orang Melayu ini dan akan mengenepikan orang-orang Melayu lain daripada memasuki bidang kewangan terutamanya sebagai akauntan.

Di bidang pelajaran kita mesti mewujudkan Universiti Merdeka secepat mungkin. Kita mesti terus menghantar beribu-ribu anak-anak kita ke Hong Kong, Taiwan , Amerika atau di mana-mana di dunia ini. Apabila mereka pulang kita akan memasukkan mereka di sektor-sektor Swasta yang mengandungi 80% daripada peluang pekerjaan. Oleh kerana keadaan ini, kerajaan sekarang ini yang pro-Melayu tidak akan berjaya menguasai keadaan pasaran. Petani-petani yang terdiri dari 75% orang-orang Melayu terus tidak bertanah. Nelayan akan tetap miskin oleh kerana pegawai-pegawai kerajaan mereka sendiri sudah tidak boleh dipercayai lagi.

Orang Cina harus menolong untuk memusnahkan segelintir pegawai-pegawai Melayu yang dedikasi dengan membawa mereka ke golongan kita. Kita dengan demikian diharapkan akan membuat mereka gagal dalam tujuan asal mereka. Ini kita pastikan lakukan dengan usaha bersama antara sektor swasta atau kerajaan.

Beberapa di kalangan Cina mungkin bertanya sama ada boleh atau tidak mengambil alih negara ini dengan pasukan tentera. Saya menjawab, mereka hanya general-general bodoh. Lihatlah sahaja kelulusan mereka dan pengalaman mereka dan lihat pula apa yang berlaku di Indonesia. Di Indonesia mereka semua boleh dibeli. Jadi, setelah kita memegang kuasa politik, kita boleh ketepikan pasukan tentera ini.

Kita orang-orang Cina mempunyai kebolehan untuk bermuka manis dan dipercayai oleh orang-orang Melayu dan kita harus memainkan peranan kita dengan baik. Kita akan terus bermanis muka dengan berkawan bersama mereka kerana waktu ini kita belum boleh menunjukkan niat dan belang kita yang sebenar.


Contoh yang paling konkrit kita mengalami kekalahan teruk dalam atasan dan saya tahu apa yang ada di dalam otak mereka dan apa yang difikirkan. Pada keseluruhannya, pemimpin-pemimpin sekarang sedang takut menemui pengundi mereka.


Kita mesti mengumpulkan tenaga dan usaha mematahkan mereka dengan cara perlahan-lahan. Pada masa yang sama juga kita mesti perkuatkan dan mengapi-apikan risauan kesangsian orang-orang Melayu terhadap pemimpin-pemimpin mereka. Ini kerana terlalu jelas ketidakstabilan dan kemiskinan masyarakatnya. Akhirnya diharapkan mereka ini tidak akan berminat untuk mengundi dan membiarkan takdir yang menentukannya.


Kita akan membuat penentuan ke atas mereka dan masa depan mereka kerana orang-orang Cina akan menjadi pemimpin-pemimpin mereka itu.


Oleh Dr. Ng. Seng

Mereka telah melaksanakan MISSI mereka dan lihatlah penghinaan dalam gambar dibawah ini. Cina ini yang ada sedikit kemahiran untuk melukis wajah Najib dan Rosmah . BABI gemuk ini menyediakan 2 gambar Najib dan Rosmah dan juga lukisan selipar. Kita dapat lihat bagaimana mereka berasa bangga mendapat peluang memukul 2 gambar Najib dan Rosmah dengan selipar.

Video dibawah kita boleh lihat gelagat mereka yang keterlaluan seronok mendapat peluang menghina pemimpin melayu secara terbuka..

     

“Kalau kita memberi tumpuan kepada sejarah, kita (akan) faham apa sebenarnya yang telah berlaku. British tak pernah menafikan ini adalah tanah orang Melayu.

IMG_1989.JPG

“Pada tahun 1931, di Durbar, persidangan Raja-Raja Melayu yang berlangsung di Seri Menanti memang sudah ditetapkan, ‘Malaya for the Malays’, itu sangat jelas, sebelum perang dulu, tak ada orang menyoal masa itu,” kata pakar sejarah, Profesor Emeritus Tan Sri Dr Khoo Kay Kim dalam satu temu bual eksklusif oleh Ismaweb di pejabatnya di Jabatan Sejarah, Fakulti Sastera dan Sains Sosial, Universiti Malaya di Kuala Lumpur, baru-baru ini.

Ketika British berada di Tanah Melayu, orang Melayu mempunyai kelebihan berdasarkan status ‘rakyat raja’ yang diberikan kepada orang Melayu yang lahir di negeri-negeri Melayu ketika itu.

“Sepanjang masa British di sini, (hak istimewa Melayu) sudah ada, walaupun bukan dipanggil Perkara 153.
“Sebelum perang dunia kedua, sesiapa yang lahir di Negeri-Negeri Selat, Pulau Pinang, Melaka, Singapura, – Negeri-Negeri Selat itu dipanggil Tanah Jajahan Mahkota British – sesiapa yang lahir di situ termasuk orang Melayu menjadi rakyat British. Sesiapa yang lahir di negeri-negeri Melayu kalau ibu bapa mereka adalah orang Melayu, mereka menjadi rakyat raja. Kalau ibu bapa bukan orang Melayu, mereka menjadi stateless citizen.

“Kalau orang Melayu melangar undang-undang, membuat kesalahan serius, mereka boleh dibuang negeri tapi buat sementara, kemudian boleh kembali ke sini, Tanah Melayu tempat asal mereka.
“Tapi orang bukan Melayu dihantar balik ke negara asal, tak boleh balik sini.
“Jadi perbezaan itu sangat jelas,” katanya lagi.
Justeru beliau menyeru semua pihak agak kembali melihat sejarah bagi mengelakkan perbalahan antara kaum berlaku.

“Kalau kita tahu bagaimana keadaan dulu, bagaimana sempurnanya masyarakat kita, tiba-tiba timbul macam-macam masalah (hari ini), jadi kita seharusnya cuba kembali kepada keadaan dulu, yang sudah lepas tak semestinya tak baik, banyak yang lebih baik daripada sekarang,” katanya lagi.

Beliau tidak menolak kepentingan menjaga kaum sendiri tetapi seseorang yang telah menjadi warganegara mesti menzahirkan cintanya kepada negara kelahirannya mengatasi negara asal keturunannya.

“Pemikiran mereka macam itulah sejak kecil lagi memang tertumpu kepada keturunan mereka. Mereka tak faham, keturunan itu walaupun penting, tapi kalau seseorang itu sudah menjadi warganegara sesebuah negara, katalah seorang berasal dari Australia, dia duduk di Jepun kemudian menjadi warganegara Jepun, dia seharusnya menunjukkan perasaan cinta pada Jepun.

“Dia tak boleh kata Australia lebih penting dari Jepun, tapi (kefahaman) ini tidak dijelaskan kepada golongan muda, golongan muda tak faham tentang ini semua,” katanya –ismaweb.net

“tak sedar diri dan buta sejarah.. “

Sementara CHEAH SIN CHONG pula berkata CINA MALAYSIA "TAK SEDAR DIRI. Ianya samalah seperti apa yang telah di perkatakan oleh PM Australia suatu waktu dahulu. Mahu atau tidak, orang Melayu perlu menyemak semuala semua PERSETUJUAN dan RUNDINGAN sebelum PERJANJIAN terdahulu sebelum CINA dan India di terima menjadi RAKYAT Tanah Melayu. Walaupun mereka di terima menjadi rakyat Negara ini tapi PRA-SYARAT sebelum di terima menjadi KERAKYATAN perlu di teliti semua dan di KUATKUASAKAN......kerana jika di perhatikan, sebahagian besar dari Cina Malaysia tidak LAYAK untuk menjadi RAKYAT KDYMM Yang Di Pertuan Agung.


Malaysian Chinese are in fast decline – no thanks to the persistent efforts of a devilish party the Democratic Action Party (DAP) in sowing seeds of hatred into the Chinese minds.
The DAP zombies, will of course jump up in rage and hurl profanities at me. Well, I am immune to their daily dose of poisons. One day these DAPigs will self implode with poisons.
The Malaysian Chinese are in fast decline because many of them, precisely the DAPigs do not have the ability to think rationally anymore. Many of them are themselves a product of pampered childhood and they continue this with their own children.
Yes, I am one of the dotting parents – loving and pampering my own children so much – and that’s why I am also worried whether this is the right parenting. So I have to occasionally steer them on the right path. I put up our National Flag from the window of my master bedroom for the first time in 23 years we have stayed in our main home, because I felt the urgency to do it, to show my children a glimpse of patriotism. Whether they will listen or follow me is a very individual thing, but at least I know I have done the right thing.
I do not wish to delve into a philosophical and long-winded discourse into why I feel the Malaysian Chinese is in fast decline – in practically every front.
I only need to give you a few recent normal conversations I had with my own Chinese.
1. A woman: “Oh, the Bersih 4.0 Rally reminds me of those student rallies in Shanghai in the 1940s, carrying banners and placards. They marched bravely on the streets!”
Me: “Please, those are anti-Japanese marchers. They are true patriots. Bersih 4.0 is NOT. They are out to shame our country. Got it?
2. The Parenting Network (Facebook), one woman (and many like her): “Imported milk prices have gone up so high because of GST and our falling Ringgit…I have to give starch to feed my children!”
This Parenting Network in which I had recently left seems to me to be used as a subtle front for anti-government postings and comments.
Me: I feel today’s Chinese parents especially those in their late 20s right up to 40s (all young enough to be my children), complain over every little things.
During my late mother’s time, there was no such thing as imported milk. There was no cooking gas and during my early childhood, I saw her using wood and charcoal to cook. She sweated to make the charcoal burn. She also has to slit the chicken’s neck to let the blood ooze out, coagulate the chicken blood for food and she also has to boil the chicken to pluck the feathers. You can imagine when she was a child, the kind of life she led. Yet she lived up to the age of 90.
Today, many Chinese with dual income and many earning good salary/income still complain. They complain of this and that and curse the government. They are angry with GST but yet they drive new, expensive cars and buy RM800,000 to over RM1 million homes and yes deep in debts.
They readily condemn the government school and education system and worship the international school system, and of course, they have to pay expensively for it. Then when their budget is tight despite earning six figure income, they blame the government.
Why, because they cannot practice discipline, and personal financing well. I am a retiree, and not earning anything. Yet, I still have saved enough to treat my family at least twice a month to good meals at five-star hotels. Why? I manage my finances well, I am debt free and I live below my means. My EPF dividends which I do not even take out but allow it to accumulate, is earning me more than some general managers earn in a year.
Although I have been a salary worker all my life and not even in management position, I do not buy new, expensive cars. I owned only one brand new car, a Proton Iswara (now sold) my entire adult life. I drive second hand cars and I buy my first home only at age 37. I had suffered hard times but I don’t complain the way the Chinese do these days. I practised deferred gratification.
Many of today’s Chinese only read thrash news, mainly propaganda from the DAP and yes, those Bullshit books by my former schoolmate Kee Thuan Chye and already think they are so well read.
3. This brings me to my former schoolmate Kee Thuan Chye.
He is very good with his pen. A prolific writer. In fact, many of his points and very sarcastic remarks hit bullseye and perhaps that’s why his book sell like hot cakes. I wish him luck.
But there was this incident on my OldFreees70/72 blog that infuriated me. You see, I had even gone to his book launching and autographing ceremony at Borders, Gardens Mall with my family to give him moral support.
Although I know his anti-government sentiments, I put that aside to show him support as an old Free (Penang Free School). Yet, later in the OldFrees70/72 blog, just because I differ in opinion, he called me an Umno cybertrooper. I don’t mind if it comes from those zombies, but I felt deeply wounded that he insulted me in front of my own fellow Old Frees on the Internet.
He is no longer a friend. In fact, I took his autographed book – No more Bullshit please, we are all Malaysians – that I bought and for the first time, burnt it outside my garden. I love books and will never burn books but because of this guy, I did the unthinkable.
So yes, he is one Chinese who has declined in my eyes.
4. A wealthy Chinese woman who earns millions wanted to take part in Bersih 4.0 Rally. She owns dozens of franchised retail outlets. Despite making good because of our nation’s peace and stability, and despite that she is well travelled, intelligent, a socialite etc, she cannot even differentiate between patriotism, loyalty and political views.
Her husband worried that she would take part quickly flew her off overseas.
Another example of Chinese “decline” in mentality.
Numerous other examples.

Cina Australia Tak Sedar Diri Sama Seperti Cina Di Malaysia


Bekas PM Australia Bosan dengan orang Cina Australia…!!!
1. Orang Cina yang harus sesuaikan diri di negara ini, bukan kami sebagai Australian. Terima atau keluar sahaja dari sini. Saya selaku bekas Perdana Menteri bosan dengan negara yang bimbang tentang sama ada kita menyinggung orang Cina yang tinggal dinegara ini. Sejak serangan pengganas di Bali, kami telah mengalami peningkatan dalam patriotik oleh majoriti Australia. Oleh itu, budaya orang kami telah dibangunkan sejak dua abad perjuangan, melalui pelbagai ujian dan kemenangan diperjuangkan oleh orang asal Australian yang berjuang mendapatkan kebebasan.

2. Bahasa:
Kami orang Australian bertutur didalam Bahasa Inggeris, bukan bahasa Mandarin, Hokkien atau bahasa Cina yang lain. Oleh itu, jika anda orang Cina ingin menjadi sebahagian daripada masyarakat kita atau menyesuaikan keadaan disini, sila belajar bahasa kami iaitu Bahasa Inggeris. Bukan kami yang perlu belajar bahasa Cina. Sikap kamu orang Cina yang berkelompok dan hanya menggunakan bahasa Cina sesama kamu membuatkan kami orang asal Australia tidak faham dan ini seperti menghina kami.

3. Agama:
Kebanyakan Australian percaya kepada God (Kristian). Kenyataan ini bukanlah kerana semata mata hendak menyebarkan dakwah agama Kristian atau kerana politik. Tetapi hakikatnya negara ini diasaskan oleh orang-orang Kristian, prinsip-prinsip Kristian, dan ini telah dijelas didalam perlembagaan negara Australia. Ia sudah pasti sesuai dan menjadi keperluan untuk dipaparkan di dinding setiap semua sekolah di Australia. Mengapa sudah ada suara suara dari orang Cina untuk menuntut hak yang sama supaya dipaparkan juga agama budha?

4. Pendidikan:
Orang Cina yang menetap disini sepatutnya tidak boleh menuntut hak yang sama atau dengan sengaja mempersoalkan mengapa perlu berbahasa inggeris dan menghormati agama Kristian disini. Jika perkataan God (Kristian) itu menyinggung anda, maka saya selaku bekas Perdana Menteri mencadangkan anda orang cina perlu mencari negara lain untuk menetap. Ini kerana perkataan God (Kristian) adalah salah satu bahagian didalam adat yang dipraktikkan di Australia ini.

5. Kami akan menerima kepercayaan anda, dan tidak akan mempersoalkan mengapa. Apa yang kami minta ialah anda menerima kami sebagai penduduk asal Australia, dan hiduplah dalam suasana harmoni dengan kenikmatan yang telah kami kongsikan.

6. Ini adalah NEGARA KAMI, TANAH KAMI iaitu Australia. Kami Australian yang memboleh serta membenarkan anda orang Cina peluang untuk menikmati kehidupan di Australia ini. Tetapi apabila anda orang Cina telah selesa di negara kami, mengapa anda tiba-tiba mengadu dan merengek? Jika kamu orang Cina merasakan ini semua tidak adil tentang Bendera negara kami, Perlembagaan kami, cara kami membelanjakan wang yang fokus kepada penduduk asal, mengenai agama Kristian kami, cara hidup kami, kerajaan kami, saya rasa selaku bekas Perdana Menteri Australia memberi pintu terbuka kepada mana-mana orang Cina untuk keluar dari negara ini dan pilih negara yang lebih bebas yang dapat menerima semua permintaan kamu ini.

John Horward.
Ex-Prime Minister, Australia.AMUKANMelayu - Tanah Melayu HAK Orang Melayu.......