,مليسيا دان اسلام بوکن ميليک اورڠ ڤوليتيک
, مک ڤرجواڠن اݢام تتڤ دڤرجواڠکن اوليه اومت اسلام دري بيدڠ يڠ لاءين
سام اد كامي منڠ اتاو كامي ماتي

PERJALAN HAJI AKI


Monday, 21 September 2015

WASIAT DAN BAIAH YANG DI NODAI
Bang Tuah.......Melayu dah TIADA di Dunia
Apa juadah di pagi hari,
Ubi kayu di buat pengat;
Sebelum hamba mengundur diri,
Ada pesanan dari Tok Jebat?
 

Silat berlima di hujung kampung,
Niat hati mencari sahabat;

Adat lama Raja di junjung,
Sifat menjunjung biar bertempat.


Sampai Bila Umat Islam Di Malaysia Mahu Lupa Pada Pesanan Rasulullah SAW?
Rasulullah SAW pernah bersabda di dalam beberapa hadis seperti;

"Sebelum kiamat, akan terjadi banyak fitnah, seperti malam yang gelap gelita, seseorang beriman pada pagi hari dan kafir pada petang harinya, beriman pada petang hari lalu kafir pada pagi harinya, dan menjual agamanya dengan luasnya dunia." (HR. Tirmidzi)

Sabda Rasulullah SAW lagi:

"Kiamat tidak akan terjadi hingga muncul berbagai fitnah, banyak pembohongan, dan pasar yang berdekatan." (HR. Ahmad)

Rasulullah bersabda:

"Di antara tanda-tanda kiamat adalah orang yang bohong dipercayai dan orang jujur didustakan." (HR. Thabrani)

Berdasarkan beberapa potong hadis yang disabdakan Rasulullah SAW di atas, para ulama muktabar di seluruh dunia menerusi ijma' dan ijtihadnya menyimpulkan bahawa fitnah dan penyebaran tentang pembohongan itu merupakan antara petanda hari kiamat semakin hampir.

Diutus sebagai Rasul akhir zaman, Muhammad SAW merupakan perutusan terakhir dari Allah SWT untuk mengingatkan hambaNya tentang hari yang dijanjikan itu adalah sesuatu yang pasti dan bakal dilalui oleh setiap kejadian atau makhluk ciptaan Allah di muka bumi ini.

Secara tidak langsung, kita sebagai umat Muhammad SAW juga merupakan umat akhir zaman dan kita terkemudian lebih dari 1436 tahun dari zaman kekasih Allah itu. Jelaslah kiamat kian hampir.

Sejak terciptanya dunia internet, tidak dinafikan ciptaan barat itu menjadi senjata utama dalam penyebaran cerita karut, pembohongan dan fitnah. Lebih sedekad dilahirkan, internet kini semakin berkuasa di zaman moden ini.

Penulis bukan 'anti-establishment' yang benci pada perkembangan teknologi di zaman serba maklumat di hujung jari hari ini. Penulis sendiri aktif bermedia sosial di internet termasuk di Facebook dan Blog serta beberapa rangkaian laman sosial lain.

Namun malangnya, boleh dikatakan hampir setiap hari penulis disajikan oleh cerita-cerita karut, laporan tidak tepat, tohmahan, fitnah, umpat-mengumpat, keji mengeji sesama Islam, sebaran pembohongan dan termasuk hadis-hadis palsu serta cerita perihal agama Islam.

Sebagai contoh, sejak akhir-akhir ini boleh dikatakan setiap perkara negatif yang berlaku akan dikaitkan dengan pihak kerajaan atau para pemimpin tertentu, dan tindakan itu dipercayai sengaja dilakukan oleh 'tentera' pihak tertentu untuk tujuan yang tertentu. Melihat pada trend tersebut, jelas ia mahu memburuk-burukkan pihak kerajaan dan parti yang memerintah.


Mereka bukan saja tidak meminta maaf, malah tanpa rasa bersalah semakin galak mencetus pelbagai fitnah dan persepsi negatif terhadap pihak sasaran. Sama ada disedari atau tidak oleh masyarakat Malaysia, mereka begitu aktif melakukan kerja-kerja syaitan itu.

Sebagai seorang umat Islam, penulis ingin mengingatkan kepada seluruh masyarakat Malaysia, khususnya saudara seagama supaya tidak melayan sebarang penyebaran persepsi yang berunsuu syubhah dan fitnah seperti itu.

Secara logik akal, setiap perkara perlu disahkan terlebih dahulu kebenarannya sebelum diyakini kesahihannya. Sebagai contoh, penulis lebih meyakini hukum yang dikeluarkan Mufti Perak berbanding seorang ustaz dari Facebook, dan penulis meyakini pihak polis yang menyiasat kes berbanding budak tidak lulus SPM di Whatsapp.

Penulis menyeru supaya seluruh umat Islam kembali berpegang pada sabda-sabda Rasulullah SAW di atas dan berwaspada dengan unsur-unsur fitnah yang semakin berleluasa di zaman serba moden dan canggih ini. Sesungguhnya yang moden dan canggih itu juga mewakili akhir zaman yang membawa kita ke hari kiamat bukan? Ayuh kembali pada Allah dan RasulNya... - AmirHamzah

Pesan aidina Ali " sesungguhnya bangsa arab takkan berdamai, maka tinggalkan bangsa arab dan pergilah ketimur.. kerana sesungguhnya islam akan bangkit dari timur" begitulah lebih kurg pesan beliau..

Dajal dan Akhir Zaman

Hakikat yang perlu diketahui. daulah palsu atas nama Islam yang direka cipta Dajjal untuk porak perandakan umat Islam. Zeonis pula mengujudkan beberapa FAHAMAN BARU yang mengelirukan Umat Islam, dan meracuni pemikiran Umat Islam sehinggalah menimbulkan PERTELINGKAHAN sesama Umat dan membawa kepada PERANG SAUDARA( Perang Sesama Islam), sedangkan kita semua sudah bermuafakat hanya ada 4 MAZHAB sahaja yang di terimapakai.

Sebab itu Imam Mahdi kelak akan memerangi Jazirah Arab dan Parsi terlebih duhulu dalam 4 perang utama beliau. Kemudian di ikuti dengan memerangi Rom dan seterusnya Zeonis dan Dajjal. Berikut adalah perang yang dilalui oleh Imam Mahdi dan rentetan Kisah Perjalanan selepas turunnya Imam Mahdi secara ringkas:

1. Perang Jazirah Arab sektor yg dikuasai wahabi dan Sufyani.
2. Perang Parsi sektor yg dikuasai Syiah.
3. Kemudian memerangi Rom Kristian
4. Kemudian memerangi Dajjal dan Zeonis

5. Tentera Mahdi dan Nabi Isa melepasi dari kepungan Yakjud Makjud yang sangat ramai dan kuat, lalu kemudian Allah yang membinasakan Yakjud Makjud. (Siapakah mereka ini masih misteri.........)
6. Barulah dunia menjadi aman damai
7. Umat Islam di matikan
8. Kiamat pun bermula dalam tempoh yang dikehendaki Allah....

# PERHATIAN: KENALI SUFYANI

Keluarnya Sufyani salah satu tanda Enam bulan Sebelum munculnya Imam Mahdi


Keluarnya Sufyani salah satu tanda Enam bulan Sebelum munculnya  Imam Mahdi afj

Tanda-tanda pasti sebelum munculnya Imam Mahdi ada 5 kejadian yang bisa ditemukan dalam riwayat, Ini berarti bahwa setelah tanda-tanda ini muncul  maka dalam waktu tertentu maka Imam Mahdi pasti akan hadir ditengah-tengah kita.

1. Keluarnya Sufyani
2. Keluarnya  Yamani
3. Panggilan dari langit
4. Syahidnya Nafs Zakia adalah tanda 15 hari sebelum munculnya Imam Mahdi.
5. Tenggelamnya kelompok Sufyani kedalam tanah antara Mekkah dan Madinah di tanah yang di sebut Al-Baidak ( ini adalah tanda yang terjadi setelah munculnya Iman Mahdi)

Keluar Sufyani

Dalam 10 Rajab tahun genap sebelum munculnya, Sufyani muncul di lembah lahan kering Yabes daerah Suriah. Bersamaan dengan itu bangkitlah seorang berkebangsaan Yaman dan waktu itu bendera hitam dari Khorasan dinaikkan dipimpin oleh Sayyid Hoseini.

Disebutkan dalam riwayat bahwa diakhir zaman akan ada peperangan besar dan ini berarti kawasan timur tengah juga pasti mengalami hal yang sama, peperangan akan melanda kawasan ini sebagai mana terjadi dikawasan-kawasan lain. Kawasan ini adalah lawasan yang sangat strategis untuk penganut agama atau non agama.

Perang Dunia I dikawasan Timur Tengah sudah jelas bagaimana peperangan itu berakhir, para pemimpin Inggris, Amerika dan Uni Soviet berkumpul , dalam pertemuan Teheran menjadi jelas apa yang harus mereka persiapkan untuk peperangan dunia kedua.

Timur Tengah seperti jantung, kita tahu Nabi Muhammad saw diutus di kawasan ini, sebagian besar minyak dunia juga disini, hubungan antara Eropa dan Asia di wilayah ini, Hussein bin Ali bergerak menuju Yerusalem dimulai dari kawasan Suriah, diwilayah inilah Imam Mahdi akan hadir. Jadi mata-mata iblis juga tidak akan memejam diri dari kawasan penuh potensi ini. Jadi sebenarnya kawasan ini sangat penting dan bernilai dimata Barat. Kita tidak bisa memungkiri bahwa Timur Tengah adalah kawasan sangat penting.

Dalam riwaat disebutkan Abusufyan yang telah berperang melawan Nabi, keturunannya yang bernama Muawiyah Abisufyan berperang melawan Amirul Mukminin Ali as, begitu juga Imam Hassan, Imam Husain berperang melawan Yazid dan Imam Zaman adalah orang paling mirip dengan Imam Hussein bin Ali dia akan berperang melawan keturunan dari Sufyani generasi Sufyani.
Umayyah dan ahlulbayt (saw) akan terus berperang sehingga perang akan berakhir di satu tempat nantinya.

Sufyani muncul sebagaimana Yazid keluar yakni untuk menghancurkan Islam.
Sebagai contoh, di Damaskus adalah “gempa bumi” yang menewaskan ratusan ribu orang akan dibunuh. Gempa bukan karena bumi bergeser namun karena adanya konflik militer konflik politik. Selama konflik di Suriah sampai sekarang lebih dari dua ratus ribu orang telah tewas di sana.

Dalam riwayat disebutkan bahwa Ali as mengatakan: Di kota Syam (Suriah) akan terjadi peperangan dari dua belah pihak, peperangan yang akan menjadi tanda-tanda ilahi, , saya bertanya apa tanda-tanda tersebut? Dia mengatakan gempa dahsyat akan terjadi,  beberapa mengatakan bahwa gempa ini adalah gempa bencana politik.

Mengapa harus gempa politik? Sebagaimana disebutkan dalam riwayat dimana sebelumnya di Syam terjadi konflik dua kelompok tentara, dan telah diriwayatkan bahwa dalam persengketaan itu ada lebih dari seratus ribu orang tewas.

Dan Tuhan yang penuh kasih dan damai sejahtera menjadikan hal ini menjadi salah satu rahmat dan ketenangan bagi kaum mukminin serta sebagai hukuman bagi kaum kafir.

Ketika ini terjadi maka bersiaplah untuk melihat pasukan berkulit putih dengan memancangkan bendera kuning memasuki daerah Syam (Suriah). Kini Amerika dengan dalih pemerintah Suriah telah menggunakan bom kimia dengan gencar akan menggempur negara tersebut, dia pun mengumpulkan suara sebanyak mungkin dan bahkan sebagian masyarakat dunia juga mendukung keputusan sepihak Amerika tersebut.

Padahal jelas-jelas pemerintah Suriah tidak terbukti menggunakan senjata kimia, mengingat pemerintah ini sendiri yang mengundang PBB untuk datang meneliti apa benar mereka menggunakan alat perang kimia atau tidak. Memang disana ada penggunaan senjata kimia tapi dipakai oleh pasukan takfiri sempalan atau bagian dari kelompok alqaedah. Jika Anda dunia Barat masuk Suriah maka perang dunia akan terjadi.

Selanjutnya riwayat menyatakan bahwa jika ada yang di Magrib sampai daerah Suriah mereka akan tewas, orang-orang dari Maghrib ini tidak boleh menentang jika ingin selamat, barangsiapa menghalangi mereka maka akan dibunuh. Dan ini sekarang benar-benar terjadi di Suriah.

Kemudian setelah menunggu untuk itu tenggelam di desa-desa dan tinggal di Damaskus. Pemberian hadiah bagi yang bisa memenggal kepala, pembunuhan sadis, desa Marmara yang ditelan bumi, Ini semua adalah tanda-tanda sebelum munculnya Sufyani

As-Sufyani dan Bala Tenteranya Menyerang Imam Mahdi

A. Sabda Nabi SAW,

“Sebelum (munculnya) al-Mahdi, as-Sufyani akan muncul bersama-sama 360 pasukan (tentera) berkuda, kemudian dengan diiringi oleh 30,000 (tentera) yang dipimpin oleh Kalb, iaitu bapa saudaranya. As-Sufyani kemudian mengerahkan askarnya ke Iraq. Dalam serangan ini, 100,000 orang terbunuh di Zaurak, iaitu suatu kota di Timur. Setelah itu, mereka menyerbu Kufah. Lantas (ketika itu) muncullah Panji-panji (Hitam) dari Timur. Yang memegang benderanya ialah seorang Pemuda dari Bani Tamim yang digelarkan Syuaib bin Saleh. Dia (at-Tamimi itu) kemudian menyerang sekelompok tawanan daripada penduduk Kufah dan membunuh semuanya. 


Setelah itu as-Sufyani mengerahkan sebahagian tenteranya (pergi menyerang) Madinah. Mereka terus menyerang Madinah selama tiga hari lalu menuju ke Makkah. Ketika mereka sampai di al-Baidak, Allah memerintahkan Jibril supaya menghentakkan kakinya dengan sekali hentakan, yang mana dengan hentakan itu, mereka jadi terbenam ke dalam bumi sehingga tidak berbaki melainkan dua orang yang kemudian menyampaikan (perihal) peristiwa tersebut kepada as-Sufyani. 

Tetapi as-Sufyani tidak menghiraukannya. Lalu dia mengirimkan dua orang (keturunan) Parsi untuk meminta bantuan (kerajaan Romawi) menaklukkan Kostantinopel. Oleh raja Romawi, permintaannya ini segera dikabulkan (lalu dihantar pasukan tentera yang ramai untuk membantu). Tetapi ketika kedua-dua orang (utusan) ini sampai di pintu gerbang Damsyik, mereka dibunuh orang. Selain itu, as-Sufyani juga membunuh orang yang mengingkari dirinya, bahawa ada seorang perempuan duduk-duduk di atas pahanya di pintu gerbang di Damsyik. 

Ketika itulah terdengar satu seruan dari langit, “Wahai (sekalian) manusia, sesungguhnya Allah telah membinasakan orang-orang yang zalim, orang-orang munafik dan sekutu-sekutu mereka. Allah telah mengangkat seorang yang terbaik dari umat Muhammad SAW sebagai pemimpin kamu semua. Oleh itu, sambutlah dia di Makkah. Dia adalah al-Mahdi yang bernama Ahmad bin Abdullah.”
 

Lalu ada satu pertanyaan kepada Rasulullah SAW, “Wahai Rasulullah, bagaimanakah kami dapat mengenalinya?” 
Jawab baginda, “Dia adalah dari keturunanku, iaitu perawakannya seakan-akan Bani Israel, kulitnya kemerah-merahan seolah-olah wajahnya bercahaya laksana bintang, pipi kanannya bertahi lalat hitam (yang hidup). Dia tampan orangnya, berusia 40 tahun. Dia akan didatangi oleh Wali-wali Abdal dari Syam, Wali-wali Nujabak dari Mesir, Asoib dari Timur dan pengikut-pengikutnya. 

Mereka kemudian pergi ke Makkah bersama-sama, lantas (setelah membaiat Imam Mahdi) berangkat (pula) ke Syam. Waktu itu, Jibril berada di depannya dan Mikail berada di belakangnya. Penghuni langit, penduduk bumi, burung-burung, binatang buas dan ikan-ikan di laut semuanya suka/redha kepadanya. Air menjadi mudah (didapati) di mana-mana negeri pun yang dikuasainya, sungai-sungainya mengalir (deras dan banyak), harta karun (melimpah ruah dan) mudah didapati. Dia lantas pergi ke Syam dan menyembelih as-Sufyani di bawah pokok yang dahan-dahannya (menjulur) sampai ke Laut Tibriyah.”

B. Sabda Nabi SAW,

"Seorang lelaki bernama As-Sufyani akan datang dari tengah kota Damsyik. Kebanyakan tenteranya adalah dari Bani Kalb. Dia akan membunuh (ramai orang) sehingga memperkosa wanita dan membunuh kanak-kanak. Maka datanglah suatu kaum dari Qais lalu membunuh mereka semuanya. Kemudian keluarlah seorang lelaki dari ahli keluargaku di Al-Hirrah dan berita itu sampai kepada As-Sufyani. Dia segera menghantar pasukan tenteranya tetapi menderita kekalahan (teruk). As-Sufyani bangun memimpin sendiri pasukan tenteranya sehingga mereka sampai di kawasan gurun lalu ditelan oleh bumi.”

Hadis tersebut menyatakan bahawa sebelum Imam Mahdi muncul, as-Sufyani akan muncul dan berkuasa terlebih dahulu. Tempatnya disebutkan sebagai tengah kota Damsyik, mempunyai angkatan tentera yang besar dan kuat.


As-Sufyani yang dimaksudkan itu adalah Amerika Syarikat, manakala Kalb (bapa saudara as-Sufyani) yang dimaksudkan adalah Nato iaitu kuasa pakatan tentera Eropah Barat. 

Kekuatan tentera Kalb dan as-Sufyani digambarkan sebagai memiliki tiga ratus enam puluh pasukan berkuda. Jumlah itu sebenarnya adalah gambaran sahaja, untuk menunjukkan betapa kuat dan besarnya angkatan tentera berkenaan.
Pasukan berkuda yang dikatakan itu adalah kelengkapan ketenteraan yang terbaik dan tercanggih yang dimiliki oleh Amerika Syarikat dan Nato. 


Pada zaman dahulu, memiliki pasukan berkuda adalah kelengkapan ketenteraan yang terbaik, dan pada masa ini, kelengkapan berkuda itu digantikan oleh jet-jet pejuang, kereta kebal, kapal perang terbesar, kapal selam, peluru berpandu jarak jauh, persenjataan termoden dan seterusnya. Itulah kias bagi tentera berkuda yang dimaksudkan oleh hadis berkenaan.

Pasukan tentera as-Sufyani ini menyerang Iraq, menyebabkan seramai seratus ribu orang terbunuh, kebanyakannya orang awam. Hadis ini tidak menyebutkan tentera yang mati. Angka seratus ribu orang itu hanyalah kiasan sahaja untuk menunjukkan jumlah yang sangat ramai, bukannya mesti tepat-tepat seratus ribu orang. Selain itu, dalam serangan ke atas Iraq ini, as-Sufyani dibantu dan dipimpin oleh Kalb yang menghantar sejumlah tiga puluh ribu orang tentera. Hadis ini telah benar-benar terjadi kerana memang Iraq telah benar-benar diserang oleh Amerika Syarikat dan dibantu oleh sekutu Eropahnya.

Setelah itu mereka menyerang Kufah pula iaitu negara-negara di Asia Tenggara. Kali ini serangan mereka bukan lagi menggunakan tentera tetapi menggunakan kekuatan ekonomi. Maka pada ketika itulah Pemuda Bani Tamim muncul dan mendapat kuasa di Timur yang baru diserang itu. Hal ini sangatlah mengejutkan Amerika Syarikat itu sendiri dan juga Eropah, terutamanya Britain dan Perancis. 


Britain dan Perancis adalah dua buah negara yang paling kuat menentang kebangkitan semula Islam serta paling takutkan kekuasaan Islam berkembang di dunia ini. Kedua-duanya paling banyak melaburkan kewangan untuk mengkaji, merisik kekuatan, mengintai dan mencari jalan melemahkan terus umat Islam. Mereka juga berusaha keras agar kebenaran hadis-hadis mengenai kejadian akhir zaman ini tidak berlaku.

Apabila Pemuda Bani Tamim muncul, maka muncul jugalah ketika itu as-Sufyani kedua atau as-Sufyani kecil iaitu pemimpin puak Syiah. Mereka ini menentang Pemuda Bani Tamim kerana mereka juga mempunyai Imam Mahdi mereka sendiri, selain mempunyai hadis yang menceritakan kebangkitan Panji-panji Hitam. Oleh kerana yang bangkit itu adalah Panji-panji Hitam milik puak Ahlus Sunnah, mereka menentangnya kerana nyata bukan dari kalangan mazhab mereka yang Syiah itu. Mustahil pemilik Panji-panji Hitam yang Ahlus Sunnah itu akan menyerahkan panji-panji keramat itu kepada Imam Mahdi Syiah yang sudah pasti tidak akan muncul.

Mereka inilah yang akan mengetuai sendiri pasukan tentera yang berkelengkapan besar itu untuk menyerang kota suci Madinah. Tentera Syiah ini akan mendapat bantuan daripada tentera Eropah, bergabung menjadi satu pasukan yang lebih besar lagi. Pasukan ini akan menghancurkan kota suci Madinah dalam masa tiga hari sahaja sehingga menjadi rata dan yang tinggal hanyalah bekas-bekas bangunan yang runtuh. Masjid Nabawi yang amat mulia itu juga turut hancur dan tinggal sejarah sahaja. 


Itulah huraian bagi maksud dua buah hadis yang amat bertentangan sekali lafaz zahirnya. Dan tidak dinafikan, kerana pertentangan maksud zahir inilah, maka dengan mudah sahaja salah satu atau kedua-dua buah hadis ini terus sahaja dihukumkan maudhuk atau amat dhaif oleh beberapa ramai ulama dan pengkaji yang tidak begitu teliti dalam kajian mereka.

Semasa itu juga akan terdengar suara dari langit yang memberitahu tentang kemunculan Imam Mahdi di Makkah. Suara malaikat itu dapat didengar oleh semua orang dengan jelas, dapat difahami oleh setiap manusia, menurut bahasa masing-masing, sehingga yang sedang tidur akan terjaga, yang terlena akan turut mendengarnya. Suara itu terdengar seperti dekat dengan telinga mereka. Mereka saling bertanya kepada orang yang di sebelahnya sama ada turut mendengar apa yang dia dengar itu atau tidak. Yang tinggal di Malaysia akan bertanya kepada rakannya yang tinggal di Indonesia mengenai hal yang sama, begitu juga yang tinggal di negara-negara lain.

Hadis ini juga memberitahu tentang golongan pembantu Imam Mahdi. Hal ini rasanya tidak perlulah disebutkan panjang lebar dalam bahagian ini kerana akan disentuh dalam bab yang khusus untuk itu dalam bahagian yang akan datang. Oleh itu, untuk mendapatkan keterangan lanjut tentang hal itu, lihatlah bahagian-bahagian seterusnya dalam bab yang akan datang


Bagaimana Dajjal Meruntuhkan Sesebuah Negara Islam Dengan Mudah Tanpa Peperangan?

1. Pecahkan PERPADUAN antara rakyat dan menanam perasaan tidak PERCAYA pada pemerintah
2. Gunakan Rakyat atau Pembangkang atau dari dalaman Kerajaan sendiri untuk menyerang PERLEMBAGAAN/PENGUATKUASA dan sistem KEHAKIMAN.
3. Menyerang sistem KESELAMATAN Negara
4. Menyerang MATAWANG dan POLITIK
5. HANCUR........Wasiat Terakhir Arwah Prof Zulkifli Muhammad


Image result for pesanan prof. zulkifli pas


Diwaktu Saidina Abu Bakar menjadi Khalifah Rasulullah saw, dia telah berkata, "Wahai manusia telah dijadikan aku ketua (Khalifah) bagi kamu tetapi aku tidaklah paling-paling baik daripada kamu".

Beginilah kita pada hari ini kita telah dipilih rakyat, tetapi itu tidaklah bermakna kita yang paling baik sekali diantara rakyat semua. Tetapi ini adalah satu nikmat yang diberikan oleh Tuhan supaya kita fikir ini adalah satu kepercayaan dan amanah yang diberikan oleh rakyat kepada kita yang mesti kita pikul dan tunaikan kewajipan-kewajipannya.

Tuan-tuan yang mulia, saya mengucapkan setinggi-tinggi tahniah kepada tuan-tuan atas kejayaan tuan-tuan mendapat kepercayaan rakyat dan nikmat kepercayaan itu yang akan membolehkan tuan-tuan berkhidmat pula kepada rakyat, di dalam ertikata melaksanakan hukum Allah Ta'ala dan menjunjung kedaulatan bangsa kita yang menjadi bumiputera negeri ini.

Tuan-tuan yang mulia, kalau kita lihat kepada Quran, maka dia berkata, "Mereka yang menolong Allah itu, ialah apabila mereka Kami menang mereka dibumi Allah, maka didirikan mereka akan sembahyang, akan agama Allah diberikan mereka akan zakat, akan khidmat-khidmat masyarakat, yang menyuruh mereka dengan kebajikan dan mencegah mereka akan kejahatan.

Dengan ayat-ayat ini dapatlah tuan-tuan membayangkan, bahawa orang yang ditolong oleh Allah swt itu tugasnya telah dinyatakan oleh Quran, menjaga kedaulatan Agama, menjaga perkhidmatan-perkhidmatan masyarakat, melakukan sesuatu yang baik dan mencegah sesuatu yang jahat. Tidak payah kita belajar jauh, tidak payah kita mengkaji masalah-masalah yang dalam, cukup sudah empat peranan yang diberikan oleh Tuhan kepada kita, untuk kita amalkan sebagai seorang yang telah mendapat nikmat kepercayaan rakyat sebagai wakil rakyat ini.

Tuan-tuan sekelian, khalifah-kahlifah Islam yang dahulu dari kita telah menjalankan tugas-tugas negara dengan serba payah dan keikhlasan yang patut kita ketahui. Kalau sudah terluput kita 5 tahun dahulu bagi orang yang telah lama dan kalau telah terluput bagi mengenalinya bagi ahli-ahli yang baru, maka saya tanamkan satu kesalahan yang besar kepada kita yang menjadi wakil rakyat Persatuan Islam SeTanah Melayu ini masih tidak mahu mendekatkan dirinya kepada semangat-semangat pentadbiran Islam, semangat-semangat negara Islam, semangat-semangat wilayah Islam yang telah diberikan kepada kita, saya tahu ada diantara kita yang telah menang dalam tahun 1959 telah tidak sempat mengambil pentadbiran Islam dalam memahaminya, saya tidak katakan dalam melaksanakannya lagi , tetapi di dalam memahaminya.

Maka saya minta tuan-tuan menerima cabaran Tuhan, iaitu jangan dijalan sesuatu kerja, sekiranya kita tidak tahu apa yang hendak kita dijalankan itu, jadikanlah kewajipan tuan-tuan mulai dari hari ini, mengkaji pengajaran Islam supaya tuan-tuan dapat memikul kewajipan tuan-tuan sebagai seorang yang tahu apa yang diajar oleh Islam.Add caption
Jangan ada seorangpun yang takbur, merasakan dirinya sudah pandai, bahawa dirinya sudah tahu apa pengajaran Islam, bahawa dirinya tidak perlu diajar oleh sesiapa, kerana dia telah menjadi Wakil Rakyat. Dia perlu mendekatkan dirinya dengan Al-Quran, dengan buku-buku Islam, dengan hadis-hadis nabi Muhammad saw, dengan sejarah-sejarah Islam, supaya kita sentiasa ingat kepada Tuhan.

Tuan-tuan yang mulia, boleh jadi ada diantara kita yang menyangka bahawa Tuhan tidak menyifat kita atas kewajipan kita ini, boleh jadi ada diantara kita yang memandang bahawa masalah yang ada dihadapan kita ini adalah masalah pilihanraya, masalah menjaga kedudukan kerajaan, masalah menjaga hati rakyat, masalah menjaga lebih buruk lagi menjaga kepentingan diri sendiri. 


Maka saya berharap pada hari ini supaya kita sahut seruan ini, dan kita putuskan dihati kita dan kita jadikan bahawa kita ini petugas-petugas yang diamanahkan oleh Tuhan untuk melaksanakan kewajipan yang Maha Suci, kewajipan yang belum di dapat oleh berapa ribu million manusia peluang untuk berbuat demikian sejak zaman-zaman berzaman hingga hari ini.

Kita meminta rakyat mengundi kita, kita meminta mereka mempercayai kita. Bukan dengan janji-janji khidmat, tetapi dengan janji-janji akan menjalankan hukum Tuhan. Tuhan yang kita sembah, Tuhan yang merenung apa yang kita buat tiap-tiap hari, Tuhan yang memerhatikan kesungguhan hati kita, sebelum kesungguhan perbuatan kita. 


Inilah saudara-saudara kedudukan kita pada hari ini satu kedudukan yang sungguh dan benar, suatu kedudukan yang bukan dibuat-buat, tetapi sesuatu kedudukan yang memang kita kehandaki supaya Tuhan berikan kepada kita, maka janganlah kita lepaskan peluang ini, dengan kelengahan dan kelalaian, dengan lupa dengan apa yang ada kepada kita ini dan menjadikan apa yang kita dapat ini sebagai satu nikmat yang datang dan lalu, sebab kita ini saudara-saudara akan menghadapi Tuhan.

Marilah kita jadi kesungguhan perjuangan ini satu Motto bagi kita, marilah kita jadi perjuangan menegakkan Islam ini tidak kerja main-main, tidak kerja pilihanraya, bahkan tidak kerja Persatuan Islam SeTanah Melayu, tetapi kerja kita sebagai seorang Islam yang telah mendapat nikmat dari Tuhan bahawa kita telah dipercayai oleh rakyat untuk menjalankan tugas-tugas yang telah ditetapkan oleh Tuhan.

Ya, saudara-saudara, saya tidak mengingati bahawa hanya kita sahaja yang dapat menyelamatkan dunia ini, tetapi perlu kita akui hanya kita yang telah mendapat peluang untuk berbuat demikian.

Orang di Mesir tidak dapat lagi menjalankan pemerintahan atas nama menjalankan atas cita-cita Islam, orang di negara Arab masing dikongkong, dan bermillion manusia Islam masih belum dapat lagi nikmat tegak dengan sokongan rakyat bagi menjalankan cita-cita Islam. Tetapi kita saudara-saudara telah diberi Tuhan nikmat seperti itu.

Maka marilah kita terima cabaran Tuhan ini, memohon kepada Tuhan supaya kita dibernya taufik dan hidayat, supaya sentiasa kita diberi inyatNya, bagi menjalankan apa yang diwajibkanNya kepada kita. Percayalah saudara-saudara, bahawa saya dan saudara-saudara akan gagal dalam kerja ini kalau kita tidak mahu memperdampingkan diri kita pada Islam.


Sehingga sekarang baru 13 minit 22 saat ucapan Prof Zulkifli Mohammad dari keseluruhan 47 minit 32 saat yang sempat aku salinan perkataan demi perkataan - ucapannya cukup relevan dengan keadaan yang kita sedang alami sekarang ini.

Ucapan yang disampaikan kepada semua wakil rakyat PAS Kelantan dalam tahun 1964, sebelum mengadap Tuhan (seperti yang disebut dalam ucapannya) selepas itu kerana kemalangan jalan raya


PESANAN INI HANYA UNTUK KAUM MELAYU SAHAJA !!! Sudah tiba masanya untuk bangsaku mula berfikir... "Kalau BANGSA MELAYU tidak menyedari hakikat PERJUANGAN, dalam masa tidak lama lagi bangsa Melayu akan TENGGELAM dalam gelombang bangsa yang MENUMPANG." - Prof. Dato' Sr. Zulkifli Mohamad "Tak kan Melayu hilang dunia" kata Hang Tuah... Tak guna juga kalau "tak hilang" tapi "merempat" dibumi sendiri...

Copy the BEST Traders and Make Money (One Click) : http://ow.ly/KNICZ
Hanya Perpaduan Ummah Dapat Menjauhkan Fitnah Dajjal

Image result for pesanan zulkifli pas Pada 8 Mei 2002, Perdana Menteri Malaysia ketika itu, Dato’ Dr. Seri Mahathir Mohamad (kini Tun) yang juga merupakan Presiden UMNO telah dipertemukan dengan Almarhum Dato’ Fadzil Nor (Presiden PAS merangkap Ketua Pembangkang Parlimen ketika itu) di Balai Tun Syed Nasir, DBP. Majlis yang turut dihadiri oleh Timbalan Perdana Menteri ketika itu, Dato’ Seri Abdullah Ahmad Badawi (kini Tun) dan Timbalan Presiden PAS ketika itu, Dato’ Seri Abdul Hadi Awang ini disaksikan di secara langsung di seluruh negara. 

Program ini adalah suatu peristiwa penting dalam sejarah politik negara kita. Ianya mendapat liputan secara langsung oleh RTM. Program penuh gemilang ini antara lain ialah hasil usaha Presiden ABIM ketika itu, Tuan Haji Ahmad Azam Abdul Rahman dan (Allahyarham) Dato’ Rahim Bakar, ketika itu adalah Pengerusi Dewan Bahasa & Pustaka.


SUMBERPESANAN ALLAHYARHAM DATO' ONN KEPADA ORANG MELAYU

"Orang Melayu sendiri sudah merasai demokrasi Bintang Tiga setahun dahulu daripada kerajaan yang mengaku konon terdiri dari tiga bangsa iaitu Cina, Melayu dan India, tetapi yang memerintah masa itu Cina sahaja. Di mana duduknya orang Melayu?" - Dato' Onn Jaafar, 1947

Ketahuilah wahai bangsaku.....

Yang benar-benar berusaha mahukan Tanah Melayu ini merdeka adalah bangsa Melayu. Sedangkan bangsa lain lebih senang untuk terus berada di bawah penjajah. Ini kerana mereka masuk ke tanah air kita ini ini atas bantuan penjajah. Ketahuilah, kitalah bangsa yang bersungguh-sungguh berusaha meminta dan memperjuangkan kemerdekaan Tanah Air ini. 

Tapi disebabkan 'syarat' yang British berikan kepada orang Melayu agar memberikan kompromi politik kepada orang bukan Melayu sebagai salah satu tiket untuk mendapatkan kemerdekaan, maka orang Melayu terpaksa beralah. Ketahuilah, hatta PAS tatkala zaman kepimpinan Dr. Burhanuddin Helmi, adalah individu paling keras membantah pemberian kewarganegaraan kepada bangsa bukan Melayu.

Ketahuilah wahai pemerintahku sekalian,

Yang mempertahankan Sultan-Sultan dan Raja-Raja Melayu untuk terus kekal berada diatas takhta adalah bangsa Melayu. Bukan disebabkan bangsa-bangsa lain. Ketahuilah bahawasanya, bangsa-bangsa lain yang satu ketika dahulunya itulah bangsa yang menjatuhkan sistem beraja di negara mereka. Bacalah sejarah wahai para penguasa! Ketahulah bahawasanya bangsa-bangsa lain lebih gemar dengan cadangan British mahu menjadikan Tanah Melayu ini sebagai Malayan Union. Yang mana hak raja-raja Melayu dihapuskan. Ini bukan soal perkauman! Ini adalah fakta!


AMUKANMelayu - Hanya kita yang dapat mengembalikan KEAGUNGAN Islam......