,مليسيا دان اسلام بوکن ميليک اورڠ ڤوليتيک
, مک ڤرجواڠن اݢام تتڤ دڤرجواڠکن اوليه اومت اسلام دري بيدڠ يڠ لاءين
سام اد كامي منڠ اتاو كامي ماتي

PERJALAN HAJI AKI


Monday, 28 September 2015

CINA DAP DAH BOLEH REHAT KERANA HAMBA KOMUNIS YANG AKAN MENENTANG ISLAMELAYUKesian.....Sebab itulah KUASA EKSEKUTIF Kesultanan Islam/Melayu bersama Majlis Raja-Raja kita amat PENTING sbg. KETUA AGAMA/KETUA NEGARA/KETUA ATM; lihat saja bila kuasa ini diabaikan dgn. sewenangnya yg. jelas melanggar undg-undg Perlembagaan dan Wasiat Raja-Raja Melayu, terutamanya di P.Pinang dan Selangor! Sampaikan si PENDATANG PENGGANAS/EKSTREMIS ANTI-ISLAM dari puak DAPBANGKAI BABI/PKRSODOM begitu berani berterusan MENGHINA/MEMIJAK Islam/umatnya serta MERAMPAS sewenangnya tanah pusaka nenek moyang berzaman kita seolah kita adalah KULI di bumi sendiri, kpd. bangsa PENDATANG yg. tak tahu kenang budi ni!

Yg. aku heran tu si PENGGANAS anak beranak DAPBANGKAI BABI ni asyik terlepas walau dok asyik hina ISLAM/umatnya termasuk membiayai kumpulan haramnya dulu, menggunakan duit K'jaan negeri. Serta disyaki penglibatan RASUAH dlm. menjual tanah K'jaan negeri dgn. amat murah dan meluas!

Dan sepatutnya P. Pinang yg. makin TERGADAI mcm. SingaPORK tu dikembalikan kpd. DYMM Kesultanan Islam/Melayu Kedah kita - lihat artikel sungguh BERNAS ini di http://alamijiwaparadox.blogspot.com/2015/01/penang-akan-kembali-ke-tangan-kedah.html, PENANG AKAN KEMBALI KE TANGAN KEDAH TIDAK LAMA LAGI????, January 14, 2015!

Legasi PENJAJAH KAPIRDAJAL MUSUH ISLAM British/Zionis-KEPARAT yg. menyebabkan P. Pinang TERGADAI mesti diHAPUS dan diLAWAN habis-habisan!

Nek Tempoyak

IMG_20150926_121545
Sekelian HAMBA SAAYA bersama MAHARAJA Lim Kit Siang


OLAK LEMPIT - Isnin 14 Zulhijjah 1436H, penulis naik syok dengan luahan Nek Tempoyak seperti diatas. Memang betul.....durian elok di makan begitu sahaja, kalau nak makan sekampung di buat PULUT DURIAN, kalu dah dua tiga hari selepas gugur akan di buat LEMPUK atau DODOI dan yang masam akan di buat tempoyak. Tapi selepas TEMPOYAK nak buat apa pulak?. Apabila dah KOHONG baunya, maka ia akan di buang.....

Begitulah keadaannya Tanah Melayu sekarang ini. Yang mendatang kini MENENTUKAN hala tuju Negara. Siapa yang MENUMPANG ini? Aku ke Kamu?. Kini semuanya menjadi mudah. Tak SEKATA....jumpa di MAHKAMAH, tak sehaluan TUNJUK PERASAAN, tak sebulu....kita GODAM dalam FB atau Blog. 

Nagara apa ni?.....kenapa yang KURANG ajar di biarkan MELALAK di segenap penjuru alam tanpa di kenakan apa-apa tindakan yang mempertahankannya pula LEPAS KEDALAM?.......Semak balik apa persetujuan semasa KITA MENERIMA deme untuk mendapatkan KERAKYATAN ini dulu. Ini bukan persetujuan bersama....ini kita yang menentukannya. Kenapa campuri URUSAN UGAMA KAMI?.....Siapa yang kacau?.......hahahahahaha......rupanya HAMBA SAAYA DAP........
Apa sudah jadi sekarang? Apakah kita tidak boleh lagi memetik ayat-ayat suci Al-Quran untuk memberi peringatan kepada sesama kita? Apakah kini ada pihak yang hendak haramkan ayat-ayat Al-Quran dibaca?

kitsiangApakah Kit Siang merasakan bahawa umat Islam sudah boleh beliau permainkan hingga boleh melarang khutbah Jumaat membaca serta memetik sesetengah ayat-ayat suci Al-Quran? Apakah boleh kita berdiam begitu sahaja dengan keceluparan seorang politikus keparat?

Turut dipersoalkan ialah sikap orang-orang kita yang melacur tunduk dengan keganasan Kit Siang ini. Apakah sesetengah pengampu Kit Siang di kalangan umat kita sendiri ini mahu turut sama mempersoalkan firman Allah Azzawajalla berhubung amaranNya tentang sikap JAHAT dan DENDAM orang Kristian itu?  

Astaghfirullah.


Anwar-bela islam jijik
Add caption
Kenapa Anwar merasa JIJIK apabila umat Islam diberi peringatan akan ancaman evangelis Kristian sepertimana firman Allah Taala dalam ayat 120 surah Al-Baqarah yang disebut dalam khutbah Jumaat – ayat yang Kit Siang pertikaikan?

Teringat akan saya suatu masa dahulu seorang pluralis tegar, Anwar Ibrahim (baca: Kemuncak Anutan Pluralisme Agama Bagi Anwar Ibrahim?), turut sama benci dengan orang yang cuba memberi peringatan tentang ancaman agenda pemurtadan yang dilakukan oleh evangelis Kristian sebagai “jijik”.

Saya siarkan bahagian khutbah yang dipertikaikan oleh manusia yang amat memusuhi Islam dan orang Melayu sejak dari dulu lagi itu …

MANHAJ ISLAMI DALAM PERPADUAN UMMAH
(31 JANUARI 2014 / 29 RABIULAWAL 1435H)
Sidang Jumaat Yang Dirahmati Allah,
Perpecahan sememangnya merugikan tetapi persoalannya mengapa umat Islam masih terjebak dalam perselisihan dan perpecahan walaupun dilarang agama. Jawapan persoalan ini bukan semata-mata terletak pada lemahnya penghayatan agama, tetapi didorong oleh hasutan musuh-musuh tradisi Islam seperti kaum Yahudi dan Nasrani yang tidak pernah padam, sebagaimana yang telah diperingatkan oleh Allah SWT melalui firman-Nya:
Maksudnya: Orang-orang Yahudi dan Nasrani tidak sekali-kali akan bersetuju atau suka kepadamu (wahai Muhammad) sehingga engkau menurut ugama mereka (yang telah terpesong itu).
Dalam kitab tafsir menjelaskan bahawa golongan Yahudi dan Nasrani akan terus berusaha sedaya upaya untuk memperdaya orang Islam supaya mengikut kehendak mereka. Justeru, mereka akan menggunakan pelbagai cara dan jalan untuk merosakkan akidah dan akhlak umat Islam. Tapi malangnya, peringatan Allah itu tidak dihiraukan oleh kebanyakan orang Islam. Maka tidak menghairankan bilamana terdapat di kalangan orang Islam itu yang terpedaya dengan musuh Islam. Akibatnya, Islam sesama Islam bercakaran dan berpecah-belah, sedangkan musuh-musuh kita ketawa meraih kejayaan memperdaya orang Islam yang alpa terhadap amaran dan peringatan Allah SWT.
Bayangkanlah, apakah kita sanggup bersubahat dengan musuh yang sudah jelas mahu meruntuhkan negara dan memecahkan tembok yang selama ini melindungi agama islam dan umatnya?. Percayalah, perbuatan yang melampau ini hanyalah merosakkan akidah umat Islam untuk menghakis kedaulatan umat Islam. Tariklah nafas kebijaksanaan, bukakanlah hati dan lihatlah apa yang sedang berlaku saat ini.
Bukankah agama Islam sentiasa dicabar?. Bukankah maruah umat Islam sedang dipersenda?. Bukankah pemimpin umat islam sedang diaibkan oleh musuh-musuh Islam?. Maka, apakah perjuangan dan peranan yang telah kita laksanakan?. Apakah perasaan dan tindakan kita? Adakah kita hanya menjadi penonton atau telah kita zahirkan sokongan kita untuk mempertahankan kesucian islam dan hak umat islam?
Sidang Jumaat Yang Dirahmati Allah,
Keamanan dan keharmonian hidup yang kita kecapi hari ini antaranya adalah hasil daripada kewujudan dan pembudayaan semangat saling hormat menghormati, bertolak ansur, berkompromi dan muafakat di kalangan masyarakat yang berbilang kaum, agama dan adat resam.
Semua rakyat berperanan dan memberi sumbangan terhadap perpaduan negara. Berkat perpaduan itulah juga yang membolehkan pemerintah melaksanakan pelbagai program pembangunan demi mensejahterakan hidup rakyat. Ini adalah isyarat jelas bahawa perpaduan adalah nikmat yang tidak ternilai harganya yang perlu terus dipelihara dan dikekalkan oleh masyarakat majmuk negara ini.
Sedarilah bahawa mengejar agenda bersifat perkauman, kepentingan kelompok tertentu dan peribadi  dalam masyarakat berbilang kaum hanya akan menanamkan benih perbalahan yang akan memudaratkan dan menggugat keharmonian dan perpaduan.  Ini kerana apabila berlaku perbalahan dan perpecahan, sukar untuk menyatukan kembali. Dan andai kata berlaku perbalahan, ia mungkin mencetuskan pula pergaduhan yang membawa kepada perpecahan dan permusuhan. Setelah itu, barulah manusia akan merasai betapa sengsara dan peritnya erti kesusahan bilamana nikmat keamanan serta keharmonian dicabul.
Sidang Jumaat Yang Dirahmati Allah,
Mimbar yang mulia ini ingin menyatakan bahawa umat Islam berkewajipan menghayati semangat pepatah melayu: Bersatu Teguh, Bercerai Roboh. Sebagai umat Islam kita juga wajib mengambil iktibar dari peristiwa penyatuan yang di cerminkan oleh bangsa- bangsa lain dalam mempertahankan maruah dan kepentingan mereka. Renungilah peristiwa dari peperangan Ahzab yang berlaku pada 7 Syawal tahun ke 5 Hijrah bersamaan 29 Februari tahun 627 Masehi, telah memberi pengajaran yang besar kepada kita dengan menyaksikan penyatuan golongan yang menentang Islam dalam memerangi Rasulullah SAW.
Pengajaran besar dari peristiwa peperangan Ahzab menunjukkan kepada kita bahawa umat Islam pasti akan menghadapi serangan dan pakatan musuh untuk menghancurkan Islam dengan apa cara sekalipun. Jika dahulu Madinah diserang daripada segenap arah, maka kita pada hari ini juga diserang dari pelbagai arah, samada serangan secara fizikal atau spiritual seperti serangan dalam bentuk pemikiran, politik, ekonomi, sosial dan sebagainya.
Yakinlah diri sendiri bahawa kekuatan utama umat Islam pada hari ini ialah dengan mengekalkan perpaduan sesama kita. Kita diciptakan oleh Allah SWT dengan kriteria dan watak yang berbeza-beza. Kita berbeza dari segi adat, budaya, dan cara hidup serta ideologi. Namun kita dituntut untuk bersatu padu demi agama, bangsa dan negara. Inilah sebenarnya Manhaj Islami demi mencapai perpaduan ummah. Justeru marilah sama-sama kita merenung firman Allah SWT dalam surah al-Hujuraat ayat 10:
Maksudnya: Sebenarnya orang yang beriman itu bersaudara maka damaikanlah di antara dua saudara kamu itu; dan bertakwalah kepada Allah agar kamu beroleh rahmat.


DAP Nak Saman JAIP Sebab Khutbah Raya!!!

Kegilaan apakah ini? Parti Tindakan Demokratik (DAP) negeri Pahang bercadang untuk menyaman Jabatan Agama Islam Pahang dan khatib khutbah hari raya aidil adha yang menyelar sikap orang Islam berpecah belah sehingga sanggup bersama dengan parti DAP yang kelas anti-Islam.


Teks khutbah Aidiladha itu menyebut:

“Dewasa ini kita melihat perpecahan umat Islam di negara kita terutama bangsa Melayu begitu ketara. Perpecahan ini kerana mengutamakan parti politik melebihi perpaduan dan persaudaraan Islam seperti Umno, PAS, PKR dan ditambah parti baru yang dinamakan Gerakan Harapan Baru (GHB). Malahan ada di kalangan umat Islam yang menyertai parti DAP yang terang-terangan menentang Islam.

“Sepatutnya umat Islam bergabung dan bersatu suara walaupun berlainan dasar politik mereka…”

Menggunakan orang Melayu dan Islam sebagai alat, DAP Pahang memberi masa selama lima hari bermula hari ini untuk JAIP memohon maaf secara terbuka serta menarik balik teks khutbah tersebut atau berdepan dengan tindakan undang-undang.

“DAP Pahang akan hantar surat pada Jabatan Agama Islam Pahang atau bahagian mufti yang menuntut mereka menarik balik ucapan berbaur fitnah serta memohon maaf secara terbuka melalui media elektronik dalam masa lima hari dari hari ini.

“Sekiranya tiada tindakan atau balasan dari pihak Jabatan Agama Islam Pahang, kami secara individu iaitu orang beragama Islam dalam DAP akan mengambil tindakan undang-undang terhadap Jabatan Agama Islam Pahang yang keluarkan khutbah ini.”

 Sidang media itu turut dihadiri oleh Ketua Parlimen DAP Lim Kit Siang, sasterawan negara yang baru menyertai DAP Datuk A Samad Said serta pakar perundangan yang turut menyertai DAP Julai lalu Dr Abdul Aziz Bari.

Selain itu, Tengku Zulpuri yang juga ADUN Mentakab berkata, ahli DAP Melayu dan beragama Islam menyelar teks khutbah itu kerana mereka tidak pernah menentang mana-mana rukun Islam.

“Menuduh DAP Melayu Islam menentang Islam, apa yang kami tentang? Rukun Islam ada lima perkara dan kami percaya lima rukun itu. Kami tak pernah cakap dan bantah rukun Islam ini tak ada.

“Dan kami tak ada menyeru supaya sembahyang dua imam. Tak pernah berlaku. Tak pernah suruh baiah gadai isteri. Tak pernah,” katanya lagi.

Islam diakui agama rasmi

Sementara itu, bagi A Samad atau Pak Samad pula, pihak jabatan agama Islam dilihat keterlaluan apabila menggunakan khutbah untuk mendakwa orang Melayu yang menyertai DAP sebagai seorang penentang Melayu.

“Tak ada bayangan bahawa DAP ini menyalahi akidah. Jadi jangan guna alasan rambang bahasa Melayu yang menyertai DAP sebagai alat yang mencemar agama dan menentang Melayu,” katanya.

Hakikatnya DAP sememangnya terkenal sebagai parti cauvinis cina yang anti Islam.

Sebuah laman web pernah menulis 10 bukti bahawa DAP adalah anti-Islam.

SUMBER


Sudah tidak dapat di sembunyikan lagi, DAP MEMANG SUKA MENGHINA AGAMA ISLAM. Jika di perhatikan pasa setiap masa akan ada dari kalangan MP DAP atau ADUNnya atau ORANG SRUHANNYA atau HAMBA SAAYANYA yang akan membuat ONAK "MENGACAU MELAYU atau "ISLAM" atau "PERLEMBAGAAN" atau "UMNO" atau "PAS". Semua yang besangkutan dengan MELAYU mereka mesti menyediakan seorang "PANGLIMA' pada setiap masa........lihatlaj cerita  Pengarah Eksekutif Lawyers for Liberty (LFL), Eric Paulsen 

Sampai hari ini memilih untuk berdiam diri, ekoran tindakan Ketua Polis Negara, Tan Sri Khalid Abu Bakar yang membuat kenyataan terbuka di akaun Twitter beliau untuk tuduhan Paulsen di laman Twitter di bawah Akta Hasutan.

“Tiada komen buat masa ini – akan keluarkan kenyataan kemudian.” kata Paulsen melalui mesej kepada The Post Rakyat yang cuba menghubungi beliau bagi mendapatkan penjelasan berhubung tuduhan bahawa Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM) mempromosikan ekstremisme pada setiap Jumaat.

“Jakim sedang mempromosikan ekstremisme setiap hari Jumaat. Kerajaan perlu menanganinya jika serius tentang ekstremisme di Msia,” tulis Paulsen semalam di akaun Twitternya @EricPaullsen101 yang mencetuskan kontroversi di laman sosial.

Tindakan Paulsen menarik perhatian Khalid yang menulis satu mesej sebagai reaksi dalam Twitter beliau hari ini.

“Statement sebegini memang wajar kita siasat di bawah Akta Hasutan. @PDRMsia akan siasat di bawah Akta Hasutan,” tulis Khalid di Twitter beliau yang turut memuatkan grafik gambar Paulsen serta Ahli Parlimen DAP Kampar, Dr Ko Chung Sen, yang sebelum ini turut membuat kenyataan berbaur hasutan. Tindakan Paulsen menarik perhatian Khalid  menulis satu mesej sebagai reaksi dalam Twitter beliau hari ini.
Tindakan Paulsen menarik perhatian Khalid menulis satu mesej sebagai reaksi dalam Twitter beliau hari ini.
Ko sebelum ini mengeluarkan kenyataan agar subjek Tamadun Islam yang diajar di Institusi Pengajian swasta (IPTS) dihapuskan.
“Hati2 lah dalam memperkatakan sesuatu. Jgn ‘berkata kata’ yg akan mengundang @PDRMsia mengambil tindakan. Berani cakap berani lah tanggung,” tegas Khalid selanjutnya memberi amaran melalui Twitter beliau, @KBAB51.

Dalam mesej melalui aplikasi WhatsApp kepada The Rakyat Post, Ketua Polis Negara itu menegaskan siasatan “harus dijalankan sekarang”.

Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Seri Jamil Khir Baharom pula menyifatkan kenyataan Paulsen di Twitter itu sebagai satu provokasi yang sengaja mahu menggugat keharmonian negara ini yang mempunyai rakyat berbilang kaum serta agama.

Sumber: Rakyat Post

PK: Puak DAP ni dah semakin melampau! Makin dibiar makin menjadi. Paulsen kita pun boleh maki hamun agama yang kau anuti tetapi mak bapak kita yang beragama ISLAM tak pernah ajar kita untuk hina agama orang lain, dari kecil kami dididik untuk membaca surah Al Kafirun. Aku tak mau menghina agama sesiapa pun kerana itu hak kamu untuk beragama, tetapi apabila kamu menghina agama kami maka bersedialah untuk menikmati undang-undang yang telah sedia ada.

Agaknya sebab inilah DAP dan PKR nak sangat akta hasutan dihapuskan supaya mereka boleh menghina agama Islam gamaknya kan? Tolong la wahai pihak berkuasa ambillah tindakan yang tegas supaya ianya tidak berulang dimasa hadapan. 

Lihat apa kata "KONONYA PAKAR UNDANG-UNDANG ini. Aziz Bari kata Khutbah politik boleh jejaskan reputasi istana. kenapa nak kaitkan dengan Istana. Sebabnya mudah sahaja. Pakar Undang-undang ini cuba nak MENJELASKAN PADA RAKYAT yang Tuanku hanyalah KETUA UGAMA SAHAJA......dan Tuanku bukannya KETUA KERAJAAN...itu yang di MAKSUDKAN oleh PENCACAI DAP ini.


IMG_20150926_121545
katanya Perbuatan Jabatan Mufti Pahang menggunakan teks khutbah berbaur politik fitnah dikhuatiri menjejaskan reputasi istana sebagai ketua agama negeri, kata pakar perlembagaan, Aziz Bari.
 Beliau bimbang ia seakan-akan cubaan mengheret pihak istana ke kancah politik berikutan sultan adalah ketua agama di setiap negeri yang menaungi jabatan agama dan jabatan mufti peringkat negeri.

“Perlu tindakan segera termasuk meminda teks khutbah itu. Ini ada kaitan dengan reputasi istana. Jangan sampai perbuatan itu menjejaskan imej sultan di mata umat Islam,” katanya sambil menyatakan DAP sebelum ini sudah menyatakan komitmen Islam sebagai agama rasmi Malaysia.

Beliau berkata demikian ketika menghadiri sidang media di ibu pejabat DAP di sini, hari ini bersama pimpinan DAP bagi  menuntut Jabatan Mufti Pahang menarik balik teks khutbah berbaur politik dan memfitnah DAP dalam lima hari atau berdepan tindakan undang-undang.

Sasterawan Negara, Datuk A Samad Said pula, berkata perbuatan Jabatan Mufti Pahang menggunakan khutbah untuk kepentingan politik sebagai tidak waras kerana ia mudah disalah erti.

Berdasarkan pengalamannya sejak menyertai DAP, beliau menolak dakwaan yang digembar-gembur media kawalan Umno BN kononnya orang Melayu-Islam masuk DAP sebagai alat menentang Islam.

“Mereka tidak musuhi Islam. Malah, orang DAPlah yang selalu mengambil, menghantar saya ke Masjid Negara. Selepas sidang media inipun…” katanya

Perkara ini bukan baru, sejak zaman KOMUNIS lagi, mereka cukup marah dengan KHUTBAH JUMAAT ni. Lihat pada 2 Februari 2014, Lim Kit Siang menyatakan Khubah Jumaat sebar kebencian, JAKIM cabar usaha ke arah keharmonian? Soalnya sekarang siapa yang MENUMPANG SIAPA NI? 

Perlembagaan Persekutuan di buat berlandaskan KEFAHAMAN DAN ADAT BUDAYA MELAYU. Jadi jika kamu hendak mentafsirkan PERLEMBAGAAN PERSEKUTUAN, kamu hendaklah terlebih dahulu menjiwai ADAT BUDAYA MELAYU....baru kamu faham. Itu sebab KERAKYATAN di SYARATKAN kamu menti "MEMAHAMI BUDAYA MELAYU" baru di terima menjadi Rakyat Kebawah DYMM Tuanku.


LKS_pasar
Ketua Parlimen DAP, Lim Kit Siang melahirkan kekesalannya terhadap beberapa khutbah Jumaat baru-baru ini yang dilihat sebagai sengaja meniup sentimen persengketaan agama.

Beliau berkata, kandungan teks khutbah terbabit yang disediakan Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM) ternyata amat bertentangan dengan nada positif kerajaan BN untuk menerima tawaran PR agar perbincangan Konsensus Nasional diadakan.

“Saya tertanya-tanya, apakah JAKIM telah menggubal khutbah Jumaat sebelum mesyuarat Kabinet pada hari Rabu?
“Kerana mesyuarat Kabinet hari Rabu itu adalah menyokong inisiatif PR untuk menamatkan politik permusuhan, kebencian dan hasutan sengketa kaum.
“JAKIM wajar memberikan sokongan penuh dan tidak mencabar atau mempersoalkan kuasa serta keputusan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak bersama Jemaah Menterinya ke arah perpaduan negara,” katanya dalam kenyataan.

Ahli Parlimen DAP Gelang Patah itu turut menyatakan, mesej yang disampaikan melalui khutbah terbabit bukan saja bertentangan malah tidak menghormati keharmonian dan usaha untuk menyelesaikan barah ketegangan kaum.

“Tidak ada cara lebih baik untuk PR dan BN selain mengadakan Konsensus untuk mengakhiri hasutan sentimen kaum dan agama.
“Konflik dan ketegangan perlu dihentikan serta memulakan persefahaman yang tulen antara agama, keharmonian dan toleransi supaya Malaysia dipandang dunia sebagai ‘tanah keamanan dan keharmonian’,” ujarnya.

Dalam teks khutbah keluaran agensi kerajaan itu, JAKIM mendakwa umat Islam kini telah ditipu oleh ‘musuh-musuh Islam’ iaitu Kristian dan Yahudi dengan berkembangnya aktivisme hak asasi manusia di Malaysia.

JAKIM turut mengulangi bahawa tuntutan ke atas kata ‘Allah’ adalah satu usaha untuk merampas perkataan Arab itu dengan tujuan mengeliru dan menukar Islam kepada Kristian. Berikutan berkembangan pergeseran melibatkan kaum dan agama yang boleh mengakibatkan berulangnya tragedi 13 Mei 1969, PR telah berulang kali mempelawa BN untuk mengadakan perbincangan agar masalah itu diselesaikan segera. – Roketkini.com

Lihatlah KEBIADABAN MEREKA INI

1 - Gesaan Azan di Perlahankan, Apa Hak Peguam Lahanat Itu?

Berikutan isu gesaan seorang peguam berbangsa cina menulis surat kepada Perdana Menteri minta supaya azan diperlahankan kerana menganggu tidurnya apakah perlu kita berdiam diri?

Adakah wajar jika saya menulis surat meminta gendang ketika tarian singa setiap tahun baru cina diperlahankan dengan alasan menganggu tidur saya?

Wajarkah saya menggesa supaya colok tidak dibakar oleh jiran dibawah rumah saya yang berbangsa cina kerana bau colok tersebut tidak menyenangkan saya?

Berikut pesanan yang baru saya terima sebentar tadi :

"‎​"Assallamualaikum wbt. Demi Allah Aku Berjihad Keatas AGAMA. BANGSA DAN TANAHAIR AKU. Inilah Bai'ah kita pd Allah Swt.

Hari ini Agama kita telah dicabar. Seorg peguam bangsa Cina tlh buat bantahan supaya laungan Azan diMasjid al kalsiah Pantai Dalam dihentikan selepas 30tahun berada disitu, kerana menganggu tidurnya. .

Apa hak dia minta azan dihentikan. Peguam cina ini juga dgn sombong, bongkak dan egonya.telah menulis surat bantahan kpd PM dan menggunakan hak asasi manusia

Sebagai umpannya..untuk makluman lahanat ini baru berpindah dikawasan islam ini tak sampai 15 bulan pun Ahli TS inilah masanya utk kita tunaikan  Bai'ah kita pd Allah utk Berjihad.

Diminta semua Ahli Jemaah hadir pada JUMAAT 14/01/11 bersama menunai Solat Jumaat diMasjid al kalsiah pantai Dalam dan bersama membuat Bantahan Kpd Peguam Cina kerana meminta Laungan Azan dihentikan. Sila panjangkan pd jemaah yg lain. T.k. Amin"

Susah sangatkah hendak menghormati agama lain? Adakah azan dilaungkan selama 24 jam? Sehingga tidur si lahanat ini terganggu?

Adakah saya rasis dengan menulis sebegini?

Kita hormat agama dan budaya mereka, tapi adakah mereka menghormati agama kita?

2 - CINA PULAU PINANG LARANG LAUNGKAN AZAN SUBUH,APA DAH JADI?

.thehypemedia

CINA PULAU PINANG LARANG LAUNGKAN AZAN SUBUH,APA DAH JADI? 

Yang Dipertua Persatuan Anak Jati Melayu Pulau Pinang (PAJIM), Yusof Mohamad menyelar tindakan pihak pengurusan beberapa masjid yang dilihat tunduk kepada tekanan dan aduan kaum cina berbanding menjaga martabat dan ibadah agama Islam.
Menurutnya, tindakan itu dilakukan setelah mendapat aduan daripada masyarakat setempat bahawa Masjid At Taqwa, Taman Tun Sardon tidak lagi melaungkan azan Subuh menggunakan pembesar suara yang dapat didengar oleh masyarakat Islam.
“Setelah diselidiki wakil pihak pengurusan masjid mengesahkan bahawa perkara itu terjadi ekoran aduan yang diterima oleh masyarakat cina di situ. Walhal, selama berpuluh tahun ini, seruan azan yang berkumandang dengan menggunakan pembesar suara dilakukan tanpa sebarang halangan di masjid tersebut termasuk di masjid-masjid seluruh negara,” katanya dalam satu surat rasmi yang ditujukan kepada Yang Dipertua Majlis Agama Islam Negeri Pulau Pinang.... Selanjutnya di sini

Tapi yang ini lebih teruk dari Kapiaq lagi....
Dewan Ulamak PAS Pusat's photo.
TGHH
Dewan Ulamak PAS Pusat
·
TIMBALAN KETUA KESATUAN ULAMAK SEDUNIA, TUAN GURU HJ ABDUL HADI AWANG MERANGKAP PRESIDEN PAS TELAH DI SAMAN KERANA :

BERUSAHA MENGEMUKAKAN PRIVATE'S MEMBER BILL DI PARLIMEN UNTUK MENGUKUHKAN UNDANG-UNDANG HUDUD DI MALAYSIA.
PERBICARAAN KES SAMAN TERHADAP YB. DATO' SERI TUAN GURU PRESIDEN PAS BERKAITAN PRIVATE MEMBER'S BILL DI PARLIMEN...


PADA 28/9/2015 (ISNIN)
JAM 9.00 PAGI
MAHKAMAH TINGGI JALAN DUTA, KUALA LUMPUR. 


Penyaman:
Mansoor bin Saat
Azira binti Aziz
Hasbeemaputra bin Abu Bakar
Hazwany binti Jamaludin


Disaman:
1. YB Dato Seri Tuan Guru Hj Abdul Hadi
2. Pandikar Amin bin Hj Mulia
3. Hj Ismail Mohd Said
4. Ronald Kiandee
5. Roosme binti Hamzah


Saman ini menyebabkan Speaker dewan rakyat terpaksa tangguhkan Private Bill sehingga kes ini selesai.
Siapa yang berkelapangan dijemput hadir ke Mahkamah bagi menunjukkan solidariti.JOMO: Kasihan Orang Islam... tertindas dibumi sendiri...

Cina Tidak Hormat Melayu Sebagai Punca!!!


"Orang Melayu tidak ada perasaan ke? Orang Melayu juga ada perasaan. Ramai pergi ke himpunan itu bukan akibat hasutan pemimpin tetapi pergi kerana timbul di dalam perasaan mereka sendiri yang orang Melayu kini ditolak ke dinding,"  


Anggota Majlis Tertinggi Umno, Datuk Seri Mahdzir Khalid menjelaskan Himpunan Baju Merah yang diadakan pada 16 September lalu merupakan manifestasi perasaan orang Melayu ketika ini yang merasakan mereka seperti 'ditolak ke dinding' ekoran himpunan haram Bersih 4.0 yang diadakan pada hujung bulan lalu.Jelasnya, himpunan baju merah itu diadakan bagi menunjukkan perasaan orang Melayu yang dihina dan dipijak dalam himpunan haram Bersih sebelum ini. Katanya, himpunan haram Bersih yang didominasikan oleh kaum Cina telah menaikkan amarah orang Melayu apabila peserta-peserta himpunan haram itu memijak gambar pemimpin Melayu dan ulama.

Tambahnya, peserta yang turun pada himpunan baju merah itu adalah dengan rela hati dan mempunyai sifat mahu mempertahankan maruah orang Melayu apabil maruah dan pemimpin mereka dicabar. Ketua Umno Bahagian Padang Terap itu turut mempersoal tujuan himpunan haram Bersih yang diadakan kerana ia dicemari dengan insiden yang boleh mencetuskan api perkauman.
Mahdzir berkata, himpunan haram itu yang dikatakan mahu menolak pentadbiran Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak jelas menunjukkan ia satu himpunan perkauman kerana himpunan tersebut hanya disertai satu kaum sahaja.
Ini bermakna kaum tersebut yang kononnya mahu menolak perdana menteri dalam himpunan haram tersebut mempunyai maksud tersirat dengan mahu menolak kaum Melayu di negara ini.
"Apakah motif dan niat mereka (Bersih 4). Mereka kata perarakan itu untuk menolak Datuk Seri Najib, menolak Najib juga bermakna menolak Melayu," katanya.
Mahdzir berkata, oleh itu, Bersih tidak mempunyai hak untuk mempertikaikan himpunan baju merah yang diadakan dengan mengatakan ia merupakan himpunan kaum memandangkan mereka yang terlebih dahulu memulakan perhimpunan kaum yang didominasi kaum Cina.
Beliau juga menyarankan kaum Cina dan penganjur himpunan Bersih agar menghormati perasaan orang Melayu di negara ini.
AMUKANMelayu - Apakah ini sengaja Allah tunjukkan yang TALI keimanan telah terlepas dari tangan?