,مليسيا دان اسلام بوکن ميليک اورڠ ڤوليتيک
, مک ڤرجواڠن اݢام تتڤ دڤرجواڠکن اوليه اومت اسلام دري بيدڠ يڠ لاءين
سام اد كامي منڠ اتاو كامي ماتي

PERJALAN HAJI AKI


Saturday, 29 August 2015

OPERA CINA - BERSIH 4.0 BERTUKAQ MENJADI LENDIAQ

 

Opera Cina yang telah USANG

OLAK LEMPIT - Sabtu 14 Zulkaedah 1436H. Esuk cadang tu nak wat Majlis cukoq rambut cucu.....penulis ah tua, nak cukoq apa lagi.....bukannya ada apadah. Semuanya gugoq macam daun buluh tepi pagaq di depan rumah. Seronok dua tiga hari ni, sebab nak sambut MERDEKA. Penulis selalu duk nyanyi lagi Di TAPAL BATAS dan BAHTERA MERDEKA......dua lagu ni penulis suka sangat......Jom kita nyanyi sama-sama.....

Bahtera Merdeka

Bonda senyum riang
Menerima bahtera merdeka
Putra putri sayang
Putra putri sayang
Sedang berjuang

Fajar telah tiba
Nan menyinsing membawa harapan
Tanah Semenanjung
Tanah Semenanjung
Permata nilam

( korus )
Jiwa dan raga
Buktikanlah pada nusa bangsa
Supaya negara maju jaya
Aman merdeka

Duhai ibu pertiwi
Putra putri datang sujud bakti
Ingin menunaikan
Ingin menunaikan
Sumpah dan janji

( ulang dari korus )
 

PENYANYI -Fazidah Joned

Puas kalu malam merdeka dapat nyanyi lagi ni......itu ulu la....masa penulis duk kerja di Penang....masa tu pakat keluaq pi Padang Kota kacau Pondan...hangpa jangan duk ingat pelek-pelek pulak....hangpa tau, setiap lima menet Polis Lebuh Pantai akan buat serbuan....lari betabuq depat pengkalan Nevy sebelah jam besar tu.....lepas tu kena pasmoq dan balik la.....

Masa tu...tu la aktiviti pun dan besuk tu ada la lawan moto kat kawasan Padang Kota tu....tu pun dah kira jahat dah tu....kalu dapat tau kat Abang penulis....di pelakongnya kepala kita.

La ni.....sambut MERDEKA macam pi tengok Opera Cina....sapa tau opera cina? Ramai orang tua-tua dulu ni pi tengok opera cina. Tapi buka depa duk di depan. Depa duk di belakang pentas.....depa uk teropong Ahmoy tukaq pakaian. Eiiii loklaq sungguh orang deulu ni.  Tu penulis tak heran apa yang jadi la ni..... 

Sebab dari ulu lagi.....Orang Melayu ni macam kekatu nampak cahaya.....semua di kerumunnya lampu tu....kemudian dia panas dan mati di bawah lampu. Ni pun samalah.....DAP duk bawak ramai Ahmoy seksi pi join sama dengan BERSIH 4.0 ni.....BERIH dah tukat jadi LENIAQ 4.0.

Hebat hangpa no......sambut MEREKA siap pasang khemah.....ada Ahmoy gedik....kata kawan-kawan yg masih belum pencen di DBKL.....katanya....merdeka yang telah lalu.....esuk selepas di malam merdeka tu.....bergantang kondom di buang dan setengah tu, khemah pun depa tingge ja kat dataran tu.....masaAllah.....

Taun ni, tak tau la nak jadi lagu mana....cuma penulis nak habaq mai....anak-anak Melayu yang berugama Islam.....toksah pi lakot no....ingat....kita tak mampu merobahnya.....tapi kalu dah gatai sangat memang nak BERGELUMANG dengan LENDIAQ yang di seiakan oleh KAFIRUN DAP....pi lah.....dosa tanggung sendiri no.....selama ini pun memang hangpa duk kata kat kami yang tua-tua ni....kuboq asing-masing......punggah Pak Maun......katanya Askar pun ada stanby "TAKUT BERSIH BERTUKAQ MENJADI LENDIAQ".......

Maksiat Antara Sebab PAS Boikot BERSIH 4.0...?

Mampus! Sokong turun ke Surau!

  

 

 

 
 

NAK MAMPOS AGAKNYA CINA-CINA KAT MALAYSIA NI!!! TERNYATA, Cina di Malaysia langsung tak boleh dipercayai lagi.... Hakikatnya MCA, DAP juga GERAKAN adalah berpaksikan kepada satu matlamat yang sama.... PERKAUMAN.... Bagaikan jalan cerita sudah dirancang. Umpama suara sudah senada. Terbukti lagi hari ini apabila MCA melalui Ketua Pemudanya juga mahukan kerajaan Melayu Islam di Malaysia tumbang melalui jalan raya. Apa lagi yang kita harapkan daripada kaum ini??? Jawatan sudah diberi... Kawal ekonomi apatah lagi... Namun, ini balasan yang PM dapat kerana terlalu memberi muka kepada pentaksub PERKAUMAN ini.... Sehati Sejiwa....

Copy the BEST Traders and Make Money (One Click) : http://ow.ly/KNICZ

Bila askar dan elit briged bersuara, ini dah lain macam?


Baca amaran kumpulan Elit Briged di MyMassa di SINI

Mengapa pihak angkatan tentera perlu bersuara?

Tidak memadaikah dengan hanya polis menjaga keselamatan dalam negeri? Adakah meruncing sangatkah keadaan keselamatan untuk Bersih 4.0?

Adakah penglibatan DAP untuk membawa kaum cina bakal menjadikan keadaan tegang seperti suatu masa dahulu?

Bila askar dan elit briged bersuara, ini dah lain macam?


Baca amaran kumpulan Elit Briged di MyMassa di SINI

Mengapa pihak angkatan tentera perlu bersuara?

Tidak memadaikah dengan hanya polis menjaga keselamatan dalam negeri? Adakah meruncing sangatkah keadaan keselamatan untuk Bersih 4.0?Adakah penglibatan DAP untuk membawa kaum cina bakal menjadikan keadaan tegang seperti suatu masa dahulu?


SURAT TERBUKA KEPADA PANGLIMA ANGKATAN TENTERA MALAYSIA & TENTERA-TENTERA RAMD

JANGAN TUNGGU NASI MENJADI BUBUR 
Assalamualaikum Tan Sri Jeneral yang dihormati,

Saya tidak pandai menulis surat rasmi tetapi bolehlah saya tulis sikit-sikit. Orang tua saya dulu askar Tanah Melayu yang berjuang pada zaman Jepun. Orang tua saya pernah dipenjara dan diseksa semasa penjajahan Jepun di sebuah pulau berdekatan Kelantan/Terengganu. Bersama-sama orang tua saya beberapa lagi tahanan, kalau tidak silap saya juga Jeneral Ibrahim Ismail.

Mereka hampir mati kerana mempertahankan tanah air ini, Tanah Melayu. Hari ini, orang-orang Cina senang-senang mahu rampas negara ini melalui demontrasi atas jalan. Mereka tidak pernah berputus asa walaupun Pilihanraya sudah berlalu. Mereka tidak pernah rasa susah hidup semasa penjajahan dan semasa membebaskan Tanah Melayu ini.

Tan Sri Jeneral, ketika orang-orang Melayu sedang solat di Kalabakan, Komunis-Komunis menembak mereka. Ketika anak-anak dan isteri-isteri polis Melayu sedang tidur, Komunis-Komunis telah mengebom dan membunuh mereka di Bukit Kepong!

1. Jeneral, kenapa saya lihat tidak ada satu pun orang pun Askar Melayu DiRaja Malaysia di tengah-tengah KL sekarang? Why? tahukah Jeneral, orang-orang Cina di seluruh dunia bersatu untuk meruntuhkan kerajaan yang berPerdana Menteri Melayu dan Raja-Raja Melayu! Jangan jadikan Rejimen Askar Melayu DiRaja bagaikan patong Jeneral!

2. Saya mencabar tentera-tentera Melayu sekalian, turunlah kalian di tengah jalan menjadi Benteng mempertahankan setiap inci Tanah Melayu daripada Cina-Cina DAP yang mahu menghancurkan Keamanan dan Ketenteraman negara kita! Bangunlah kalian, contohi Tentera-Tentera Republik Indonesia yang menghalau Cina-Cina Jakarta yang kurang ajar tempoh hari!

3. Mana perginya Semangat Prebet Adam! Mana perginya Semangat Sarjan Hassan! Mana perginya Semangat Leftenan Adnan? Adakah tentera-tentera Melayu dalam Rejimen Askar Melayu DiRaja hari ini lembek-lembek belaka? Tidak ada semangat mempertahankan Tanah Air daripada dirosakkan oleh Cauvunis-Cauvunis berdarah Komunis! Tahukah kamu betapa menderitanya askar-askar Melayu diheret oleh Komunis-Komunis dahulu dicincang-cincang, dikorek matanya, ditanam hidup-hidup, isteri mereka dicucuk dengan senjata bayonet yang tajam itu. Kamu askar-askar dari Rejimen Askar Melayu DiRaja hari ini berdiam diri kerana kamu tidak ada perasaan!

4. Jeneral, kamu sanggup hantar tentera-tentera Melayu ke Lubnan, Congo, Sudan, Bosnia, Somalia, Timor-Timur tapi kamu semua tidak mampu mempertahankan Tanah Air daripada dirosakkan oleh Cina-Cina DAP berdarah Komunis! Kamu adalah tentera-tentera yang mengecewakan ribuan tentera-tentera Melayu zaman penjajahan dahulu. Kalaulah Jeneral Ibrahim Ismail masih hidup, airmatanya akan menitis melihat kelembekan tentera-tentera Melayu hari ini. Dayus !!!!!!!

5. Jeneral Panglima ATM, apabila besok Perdana Menteri Melayu jatuh, apabila Raja-Raja Melayu besok jatuh, kamu juga akan menerima nasib yang sama! Rejimen Askar Melayu DiRaja (RAMD) akan dibubarkan! Semuanya bermula daripada hasutan Cina-Cina DAP berdarah komunis esok. Kuala Lumpur yang aman jadi kucar-kacir, KL yang indah jadi rosak, seluruh dunia akan mengecam Malaysia, akan menekan Malaysia, sehingga Malaysia menjadi kacau-bilau dan masuklah tentera-tentera Comanweth dan tentera-tentera United Nation dari negara-negara kafir! Kamu tahu berapa banyak NGO asing berikan mereka dana untuk memporak-perandakan tanah air ini. Kajilah NED NDI BERSIH DAP semuanya digunakan untuk mengabui segelintir orang-orang Melayu esok. Orang-Orang Melayu yang hadir besok adalah yang terpedaya, Haji Hadi sudah sedar tapi ramai lagi terpedaya. Master mindnya DAP BERSIH NED NDI!

Setakat ini dahulu Panglima Jeneral, kepada askar-askar Melayu yang membaca surat ini. Saya mencabar kamu turun mempertahankan keamanan tanah air kita esok! Turunlah wahai tentera-tentera Melayu, halang mereka daripada membakar tanah air kita. Ini adalah Jihad Fi Sabilillah mempertahankan Negara Islam kita!

Kami orang awam lemah, kepada kamulah wahai tentera-tentera Melayu kami bergantong harap! Sanggopkah kamu melihat airmata kami berjatuhan kerana kedayusan kamu menjaga kami rakyat Tanah Melayu! Orang tua kami menderita ketika zaman Komunis, hari ini kamu tidak membuat apa-apa mempertahankan kami dari anak-anak cucu cicit Komunis !

Assalamualaikum.

Anak Bekas Tentera Melayu
Yang DiPenjara.
1945. Kota Bharu/Terengganu

AMARAN UNIT ELIT 10 BRIDGET PARA KOMANDO ANGKATAN TENTERA MALAYSIA

UNIT ELIT 10 BRIDGET PARA KOMANDO
ANGKATAN TENTERA MALAYSIA
Salam budiman sekalian

Kami bukan selempang merah....bukan juga baju merah jauh sekali baju kuning. Mewakili ahli-ahli jurus Acheh KOMANDO ATM, kami akan turun menyelinap ke setiap kawasan memerhati perilaku pengkhianat2 keturunan komunis. Kami ramai sekali. Jangan khuatir wahai Melayu. Kami nampak biasa tetapi JIKA KEADAAN TIDAK MENGIZINKAN kami akan bertindak. Jangan disangka MELAYU LEMAH. Biar pahaman komunis kenal ILMU KEPAHLAWANAN MELAYU belum pupus. Silap langkah 13 Mei akan berulang peristiwa.

Berjuang demi agama Islam, bangsa Melayu dan negara kami MALAYSIA.

Sekian. Wassalam

Pendiri Tetap
JURUS ACHEH
(Unit Elit 10 Briged Para - ATM)
AMUKANMelayu - Dalam tidur ku terjaga.......