,مليسيا دان اسلام بوکن ميليک اورڠ ڤوليتيک
, مک ڤرجواڠن اݢام تتڤ دڤرجواڠکن اوليه اومت اسلام دري بيدڠ يڠ لاءين
سام اد كامي منڠ اتاو كامي ماتي

PERJALAN HAJI AKI


Saturday, 8 March 2014

PESAWAT MAS MH 370 TERHEMPAS - Pemimpin Pembangkang Bodoh - YAHOO NEWS

Ryan Giggs mendoakan KESELAMATAN POB MH 370
KENYATAAN PALING HINA DARI SEORANG WAKIL RAKYAT

   

Tidak Perlu Mengecam Nizar Jamaluddin Dengan Perkataan 'BODOH' Kerana Cuba Berlawak Tentang Insiden MH370 Sebaliknya Memadailah Bermohon kepada Allah Di sembuhkan Penyakit "SAWAN" nya itu. Banyak lagi MANUSIA jenis ini yang di TERNAK di dalam Parti-Parti Politik Malaysia.

 

AMUKANMELAYU - Sepanjang penulis mengikuti perkembangan politik dan issu semasa MALAYSIA, Tragedi MH 370 ini menjelaskan pada kita yang POLITIK kepartian telah MEMUSNAHKAN kehormanian hidup RAKYAT MALAYSIA dan nilai-nilai KEMANUSIA.


Aku tak tahulah kenapa Nizar Jamaluddin semenjak kehilangan jawatan Menteri Besar, nyanyuknya semakin menjadi-jadi. Dulu, aku suka dengan dia terutama ketika menjadi Menteri Besar Perak. Banyak perubahan dan kebaikan yang telah dilakukannya. Bahkan dia juga merupakan antara bintang PAS yang bersinar dan diharapkan mampu menjadi barisan pelapis kepimpinan utama PAS sedia ada.

Namun selepas kehilangan jawatan, Nizar Jamaluddin juga bagaikan turut kehilangan sentuhannya. Terlalu banyak kesilapan yang dilakukannya dalam melestarikan tanggungjawab serta tugasnya selaku pemimpin PAS Perak.

Dalam bahasa yang lebih mudah, Nizar tidak kelihatan lagi seperti seorang pemimpin sebaliknya tidak ubah seperti macai yang kerja mereka hanya membenarkan apa-apa sahaja yang diperintahkan oleh Anwar Ibrahim. Dan ini sangat jelas, dalam tindak-tanduknya kebelakangan ini, Nizar Jamaluddin bagaikan terlupa bahawa dia sebenarnya adalah pemimpin PAS, bukannya PKR apatah lagi DAP. Tahaluf Siyasi yang dibangga-banggakan oleh sesetengah pihak dalam PAS, sebenarnya tidak menghalalkan mana-mana pemimpin PAS untuk menjadi macai atau jurucakap PKR, DAP atau Anwar Ibrahim.

Insiden pesawat MAS MH370 yang sehingga kini masih hilang secara misteri, turut mendapat reaksi bodoh daripada Nizar Jamaluddin.

Hasilnya, dia bukan sahaja menerima kutukan daripada followersnya sendiri dalam Twitter tetapi juga turut dicop sebagai pemimpin pembangkang bodoh oleh YAHOO NEWS, rangkaian portal yang banyak memberikan pandangan positif kepada Pakatan Rakyat dan menghentam Kerajaan UBN secara berterusan.

Berita sebegini tidak akan memberi impak yang baik kepada parti dan jemaah. Seharusnya sebagai seorang pemimpin, Nizar lebih menjaga tatasusilanya. Dia perlu memisahkan diri daripada perangai sembrono orang kebanyakan kepada pemimpin yang Allah Taala berikan keistimewaan dan melantiknya sebagai pemimpin.

Ini bukan kali pertama Nizar Jamaluddin membuat tweet yang sebegitu. Sebelum ini, Nizar turut berhadapan dengan masalah perundangan membabitkan Sultan Johor dan TV3. Mujurlah hakim yang memberikan kemenangan kepada Nizar itu dan mengarahkan TV3 membayar gantirugi kepada Nizar, adalah ORANG KITA sendiri. Kalau tidak, besar kemungkinan Nizar pula yang terpaksa menjadi rakan sebilik dengan Anwar Ibrahim.


Sebastian Phiu: Di saat satu dunia menyatakan simpati mereka dan tidak kurang juga yang menyatakan kesediaan untuk menghulurkan bantuan terhadap insiden kemalangan kapal terbang MAS MH 307, lain pula yang berlaku dengan tokoh pembangkang. Kita sudah biasa dengan kebiadaban mereka menghina dan mempermainkan setiap insiden dan kemalangan ngeri yang berlaku di dalam negara kita.


Jika ebelum ini ada yang memberikan kenyataan "Polis mati tidak apa". Dan sekarang pula Nizar mengeluarkan kenyataan mempermainkan insiden kemalangan MH 307 seolah-olah nyawa manusia adalah seperti sampah. Kenapa Nizar menjadi kejam seperti ini? Mengapa perkara ini berlaku? Apa yang mereka makan sehingga jiwa dan hati mereka menjadi seperti binatang? Tidak ada perasaankah mereka? Mengapa mereka terlalu kejam mengeluarkan kenyataan yang tidak mempunyai nilai kasih seperti seorang Islam?Twitter bodoh nizar ini telah mengundang kemarahan rakyat Malaysia prihatin yang mempunyai hati nurani. Syukur masih ada rakyat Malaysia sebegini yang bangkit menentang pemikiran bodoh dan jahat yang ada dalam pakatan. Dan kepada Nizar kami di Sebastian Phiu mendoakan supaya kematian anda pula akan menjadi bahan jenaka rakyat Malaysia satu hari nanti. Sama-sama kita nantikan.Ini lagi spesis BADUT Sarkes seperti Nizar.....1965002_10201574643591085_34058986_n 

Ada Juga Makhluk Jahil Nak Mampus Tergamak Kata MH 370 Terhempas Sebagai Balasan Jatuhkan Hukuman Penjara 5 Tahun Kepada Anwar

  
 
MEMANG SAH KESEMUA MEREKA INI BANGSAT DAN OTAK MEREKA SEMUA DI LUTUT MASING MASING...!!

MEREKA BERCAKAP SESEDAP MULOT LONGKANG TANPA NAK MEMIKIRKAN KESEDIHAN YANG MELANDA AHLI KELUARGA MANGSA MANGSA TRAGEDI...
waris10
Arni Marlina tidak mampu menahan air mata memikirkan apa sebenarnya terjadi kepada adiknya Razhan Zamami yang merupakan salah seorang penumpang MH370


 AMUKANMELAYU - Komen-komen BODOH manusia yang kehilangan rasa sensitif kepada Masyarakat Terbanyak dan mengundang SUMPAH SERANAH ratusanribu orang....