,مليسيا دان اسلام بوکن ميليک اورڠ ڤوليتيک
, مک ڤرجواڠن اݢام تتڤ دڤرجواڠکن اوليه اومت اسلام دري بيدڠ يڠ لاءين
سام اد كامي منڠ اتاو كامي ماتي

PERJALAN HAJI AKI


Friday, 7 December 2012

PENDAKWAH IKHLAS AKAN TETAP PERTAHANKAN ISLAM DI MALAYSIA SAMADA KAMI MENANG ATAU MATI
Malaysia Dan Islam Bukan Milik Orang Politik, Maka Perjuangan Ugama Tetap Diperjuangkan Oleh Umat Islam  Dari Bidang Yang Lain. 

KELAB MURTAD DI MALAYSIA (KMDM) telah di tubuhkan...... kemanakah mereka selepas ini?

SABTU 9 Jamadiawal 1433 - OLAK LEMPIT, Melihat mata cucu Aki Muhammad Qhairul Iman Al-Faris yang sedang minum susu di atas ribaan Ibunya amatlah sayu dan syahdu....ianya bagaikan kain puteh yang sedang dicorakkan dengan warna-warna baru. Berusia 4 bulan dan selepas ini sehingga umurnya 6 tahun....itulah warna yang dapat kita corakan. Tapi selepas 7 tahun, ianya akan bersilih ganti di tambah coraknya dengan warna-warna dari luar. Aki tiadak bimbang dengan kerjayanya, Aki tidak bimbang dengan rezekinya dan Aki tidak bimbang dengan keselamatannya. Tapi Aki bimbang dengan AKIDAH dan TAUHIDnya. Dengan gerakan Kristianisasi yang MENGGILA ianya seperti GENDANG PERANG sedang di palu. Kekuatan mereka ini seperti sukar untuk di jelaskan sehingga penganjur KURSUS yang menyedarkan tentang ancaman kristian ini terpaksa menggugur perkataan Kristianisasi daripada tajuk asal program atas desakan pihak-pihak yang tidak bertanggungjawab yang lebih suka supaya masyarakat mengambil sikap lepas tangan.

Ancaman Kristianisasi merupakan ancaman yang tidak perlu diselindungkan lagi seperti yang berlaku dalam kes di DUMC sesungguhnya sangat membimbangkan.

"Orang-orang Yahudi (Jews)  dan Nasrani (Christians) tidak sekali-kali akan redha atau suka kepadamu sehinggalah engkau menurut agama mereka"

Begitu juga dengan gerakan YAHUDI, Hampir kesemua Umat Islam akan merasa pedih dan sakit bila menyebut ISRAEL. Kekejamannya keatas Umat Islam Plastine amatlah tidak masuk akal. Kebencian ke atas Israel menaikan semangat sesiapa saja, terutamanya kepada Penuntut-penuntut Universiti. Tidak terkecuali juga dengan PARTI-PARTI Politik....terutamanya PAS. Sungguh hebat sekali kebencian PAS terhadap Yahudi sehinggakan kelihatannya seolah-olah terlanggar bahu dengan seorang Yahudi di luar negara juga akan dilabel PAS sebagai Zionis.

Satu ketika pasukan kriket ISRAEL datang ke Malaysia. Pemain kriket Yahudi juga dirujuk sebagai Zionis dan kita di larang dengan kerasnya, berhubung mahupun melihat mereka bermain kita akan dijatuh hukum sebagai talibarut Zionis oleh PAS. Pendek kata, nama Yahudi, Zionis, Israel haram untuk disebut pun. Siapakah yang menghasut budak-budak separa masak di Universiti Malaya untuk berdemo memboikot KFC dan McDonalds kerana kononnya kedua-dua perniagaan ini punya kaitan dengan Yahudi. Sehingga ketika itu, mati dalam keadaan berdemo menentang Yahudi adalah mati syahid mengikut fatwa PAS.

Tetapi yang ada hari ini ialah bukti kukuh dan jelas bahawa Bapak Presidents, “menyokong usaha melindungi negara Israel” dan untuk KEPENTINGAN yang sukar untuk di fahami, PAS sanggup berpusing keliling menjelaskan bahawa berniaga dengan Yahudi tidak haram selagi mereka tidak berpandangan Zionis, tetapi PAS tidak boleh menafikan bahawa Bapak Presidents menyokong usaha untuk melindungi negara Israel, jelas bererti Bapak Presidents mengiktiraf Negara Israel.

Bapak Presidents juga mengecam keras penganjuran Seminar 'Ancaman Kristianisasi' yang bakal berlangsung pada hari ini (Sabtu) di Johor. Beliau menjelaskan, Penganjuran Seminar tersebut yang digelar beliau satu gerakan politik menjijikkan akan memberi tekanan terhadap hubungan sesama Agama di Negara ini.
 
Dalam Sidang Media di Lobi Parlimen baru-baru ini. Bapak Presidents berkata “Apa yang saya boleh katakan ini adalah satu gerakan yang menjijikkan apabila menggunakan agama untuk menakutkan orang lain,”.

“Adakah benar berlakunya gejala Kristianisasi dalam kalangan Muslim,” soal beliau kepada pihak yang membuat tuduhan sedemikian.
Program yang dianjurkan oleh Jabatan Pelajaran Johor dan Jabatan Mufti Johor bertajuk “Pemantapan Aqidah, Bahaya Liberalisme dan Pluralism Serta Ancaman Kristianisasi Terhadap Umat Islam. Apa Peranan Guru?” yang mana setiap sekolah perlu menghantar dua guru agama daripada keseluruhan 55 sekolah kebangsaan di negeri tersebut terpaksa mengugurkan perkataan KRISTIANISASI kerana hendak melayan orang-orang seperti ini. Apakah Allah telah manarik PERASAAN BERANI dan di tinggalkan hanya PERASAN TAKUT sahaja di hati kita?
 
Assalam alaikum saudara dan saudari dalam Islam yang sudah murtad.

Kawan saya Mohd Elfie Nieshaem Juferi dan saya berpakat dengan seorang lagi untuk menubuhkan sebuah persatuan untuk warganegara Malaysia yang berbangsa Melayu yang murtad dari Islam. Keahlian terbuka kepada semua orang yang telah "Masuk Melayu" dan sekarang ingin "Keluar Melayu", atau orang yang "Lahir Melayu" dan sekarang ingin jadi Melayu Bukan Islam dan juga orang-orang Bukan Islam yang menyokong gerakan murtad di Malaysia.

Persatuan ini dinamakan KELAB MURTAD DI MALAYSIA (KMDM)

Kelab Murtad Di Malaysia (KMDM) ingin sekurang-kurangnya 1,000 ahli sebelum pilihan raya umum ke-13. Lagi banyak keahlian kelab kami lagi bagus! \:D/

Ibn Juferi
Gereja terbesar Asia Tenggara bakal siap di Bukit Jalil


 
 Jelas disini....NUSANTARA sedang di serang dengan KRISTIANISASI selepas dunia BARAT menolak mereka. Buktinya amat jelas disini dengan persedian awal membina sebuah GEREJA yang mengalahkan MASJID NEGARA di Bukit Jalil dan ianya di sokong oleh sebahagian besar Ahli-ahli POLITIK DAP di Selangor. Telah lama Kristian Bertapak di Sabah dan di Semenanjung semasa Kuasa Politik Melayu menguasai Perliment. Tapi mereka amat menghormati MELAYU ISLAM. Tapi selepas MELAYU ISLAM sendiri yang menyokong dan berkompromi dengan mereka, kerja-kerja "dakwah kristian" yang mereka diamkan selama ini digerakan dengan segera dan pantas bagi memenuhi peluang yang sedang terbuka luas ini.

Dalam dunia KONONnya DEMOKRASI adalah corak pemerintahan yang adil, sebenarnya DEMOKRASI itu sendiri telah banyak membunuh NEGARA-NEGARA ISLAM dan menjadi celaru "PENJAJAHAN dan BENTUK PERANG SALIB cara BARU" terus menyelinap masuk kononnya untuk membantu RAAYAT yang tertindas dan MUBALIG-MUBALIG KRISTIAN "MENDERU" masuk dengan berselindung di sebalik BANTUAN KEMANUSIAN.

tangisanmelayu - TAUHID, khatam Qura'an, hadis/sunnah, Sejarah/budaya Islam dan silat.....setiap anak Melayu Islam wajib lulus dan mengentahuinya.
 
Kisah yang diceritakan oleh Ustaz Amin.
“Agenda Kristian Untuk Malaysia Terbongkar Di Jerusalem..”

Kembara Universiti Kehidupan Ke 10 ke al-Aqsa bermula dari 26 November hingga 3 Disember 2012.

Seperti biasa, hari pertama kami sampai ke Jerusalem, kami akan masuk ke dalam hotel, berehat sebentar dan kami akan terus ke masjid al-Aqsa untuk mendirikan solat Maghrib dan Isyak di al-Aqsa.

Pulang waktu Isyak, kami akan makan malam di kafe hotel.

Mahmood, pemandu pelancong yang biasa dengan saya mencuit bahu saya dan mengajak saya ke satu sudut.

“Muhammad, mari sini” katanya.

“Kenapa?” tanya saya agak kehairanan kenana wajahnya agak serius, nada suaranya, agak perlahan seolah-olah ada rahsia yang ingin dibisikan pada saya.

“Tinggal bersama kamu di hotel ini satu rombongan dari Malaysia” terang Mahmood.

“Oh ye ke!” saya agak gembira mendengar berita itu.

“Tapi mereka rombongan Kristian” kata Mahmood lagi.

“Ye ke, ah, di sinikan banyak tempat penting buat Kristian, tentu mereka nak ziarah” kata saya.

“Sepanjang perjalanan dari border Jordan-Israel, mereka memang mengutuk Islam dan sangat tidak puas hati dengan orang Islam di Malaysia, mereka memang anti Islam” Mahmood Menambah.

“Mereka tak tahu aku Islam, mereka ingat aku Kristian” Mahmood semakin rancak berbual dengan saya di satu sudut di bahagian tangga.

“Memang bukan Islam di mana-mana pun tak suka Islam” kata saya tenang.

“Tak, mereka ini lain, mereka memang anti Islam di Malaysia” terang Mahmood bersungguh-sungguh.

Perbualan malam pertama itu habis dengan rasa tidak puas hati Mahmood terhadap rombongan Kristian dari Malaysia ini.

Selama berhari-hari kami di hotel yang sama, berselisih di dewan makan, memang rombongan ini tidak menegur kami sedangkan mereka dari Malaysia, duduk di Malaysia.

Tidak ada sepatah pun bahasa Melayu yang keluar dari mulut mereka sedangkan kami saling mengetahui, sama-sama dari Malaysia.

Ada juga kami ingin menegur siapa, tetapi tidak di jawab atau jawapan yang sangat dingin.

Saya tidak tahu, apakah tujuan mereka datang, sama ada untuk lawatan atau ada apa-apa persidangan Kristian yang mereka hadiri.

Saya tidak mengambil perhatian apa yang berlalu walaupun pada tiap-tiap malam, Mahmood akan menceritakan pada saya mengenai ketidak puasan hati mereka pada Islam di Malaysia.

Mahmood memarahi saya…

“Apa dah jadi pada kamu orang Islam di Malaysia hingga hilang sensitviti dalam mempertahankan hak kamu?”

Apa yang mampu saya jawab hanyalah…

“berpecah, dan ramai yang berpecah…”

Jawapan yang sangat tidak bersemangat dan seolah-oleh maksudnya, “apa nak jadi, jadilah…”

Ya, kurang rasa sensitiviti….

Allah ingin menunjukkan pada saya sesuatu terhadap jawapan di atas……

1 Disember 2012 jam 8.30 pagi, hari terakhir kami di Palestin…

Biasanya hari terakhir saya akan membawa jemaah semua ke Mount Of Olive (Jabal Zaitun), Pemandangan al-Aqsa dari atas bukit ini terlalu cantik terutama pada waktu pagi, ketika memancarnya cahaya matahari dari arah timur, ia menyerlahkan lagi warna emas Dome Of Rock.

Bas yang kami naiki pada pagi ini adalah bas yang dinaiki oleh rombongan Kristian dari Malaysia sehari sebelumnya.

Seorang jemaah menghampiri saya dengan membawa beberapa helaian kertas yang terdapat di dalam bas ini.

Saya menatap kertas yang diberikan pada saya. Mata saya tertumpu pada tulisannya dan ia menjadikan jantung saya berdegup kencang, mungkin seperti degupan jantung Mahmood sejak seminggu lalu.

Tulisan itu berbunyi..

Decree For Malaysia

“We decree and declare that Malaysia will be a “Rainbow Nation” in seding missonaries to bring the gospel to the surrounding nations as well as be the gateway to open its doors to outside missionaries to preach the gospel here..”

Ini agenda Kristian di Malaysia, inilah yang cuba Mahmood ceritakan pada saya sejak semingga lalu.

Ketika di Malaysia, saya selalu mendengar tentang agenda pendakyah Kristian, dan setiap kali berita itu keluar saya cuba untuk tidak mempercayainya kerana masih bersangka baik pada mereka.

Lebih-lebih lagi, ada sahaja golongan ahli politik yang memberikan komen popular yang menafikan fakta ini.

Kalau ada orang yang cuba bawa fakta ini, orang itu akan dicap sebagai penipu dan pembohong.

Hal ini menjadikan ramai orang Islam kita merasa berada di zon selesa kerana mempercayai ahli politik yang punyai kepentingan.

Bagi pendakyah pula, mereka memang berada di zon paling bagus kerana usaha dan perancangan mereka di nafikan sendiri oleh orang Islam. Mereka boleh buat apa sahaja kerana orang Islam sangat tidak sensitif, malahan ada yang membela perbuatan mereka.

Ada beberapa perkara yang saya ingin tekankan:-

1. Bagi pendakyah Kristian, jangan pandang rendah kemampuan pendakwah Islam yang tidak berkepentingan di Malaysia. Kami para pendakwah dan orang-orang yang ikhlas akan tetap mempertahankan kedaulatan Islam di Malaysia sama ada menang atau kami mati di dalam usaha ini.

2. Malaysia bukan milik orang politik yang ada kepentingan yang menyokong tindakan kamu kerana harapkan sokongan, Malaysia di dokong oleh ramai pejuang agama Islam, bangsa muslim dan tanah air umat Islam. Kalau orang politik sibuk dengan perpecahan mereka, maka perjuangan itu tetap dibahu oleh umat Islam dari bidang lain.

3. Bagi umat Islam di Malaysia, ini bukan gimik popular, saya bukan ahli politik yang inginkan popular, Biarkan ahli politik bergaduh sesama mereka, yang boleh kita damaikan, kita damaikan atau sedarkan dengan apa cara sekalipun. Perpecahan ini satu yang sangat merugikan. Orang Kristian berbincang hingga ke luar negara merancang untuk mengkristiankan Malaysia, kita hanya menafikan dan hilang sensitiviti.

4. Bagi sahabat-sahabat dari Jabatan Agama Islam, anjurkanlah banyak program-program untuk menjaga dan mengawal umat Islam di Malaysia, bahagian zakat jangan berbangga dengan jumlah kutipan, tetapi usahakan untuk kepentingan umat Islam melalui lapan asnaf seperti yang disebut dalam al-Quran.

5. Bagi semua penguatkuasa agama. Jangan percaya dengan zon selesa yang dibisikkan dan penafian yang dicanangkan oleh orang berkepentingan. Jalankan pemantauan dan penguatkuasaan menurut enakmen yang telah diputuskan.

6. Bagi orang kaya, tolong infak harta untuk menganjurkan program-program keagamaan, semoga Allah sentiasa bersama anda sekelian.

7. Bagi sekelian yang membaca, kita umat Islam terlau beriya-iya ingin menjaga hati orang bukan Islam, adakah orang bukan Islam menghormati dan menjaga sensitiviti kita? Jalankanlah tugasan masing-masing di dalam ruang lingkup kemampuan anda semua, semoga Allah membantu usaha kita.

Semoga pendedahan ini memberi inspirasi pada saya untuk terus membahu Islam, yang ingin bersama mari, yang mahu mencebek dan tidak percaya silakan, yang mahu berfikir, renungkan dan yang mahu mendokan, doakan semua umat Islam di Malaysia agar terpelihara dari agenda global orang kafir.

“Universiti Kehidupan Pengajian Sepanjang Hayat”

al-Faqir Ila Rabbihi

Muhamad bin Abdullah

Putra Heights

6 Disember 2012 jam 1.15 pagi
Sumber : Ustaz Amin akui dia mendedahkan perkara ini bukan tujuan berpolitik.

amukanmelayu - jadilah sedikit CERDIK supaya tidak mudah tertipu dengan MULUT MANIS orang politik............