,مليسيا دان اسلام بوکن ميليک اورڠ ڤوليتيک
, مک ڤرجواڠن اݢام تتڤ دڤرجواڠکن اوليه اومت اسلام دري بيدڠ يڠ لاءين
سام اد كامي منڠ اتاو كامي ماتي

PERJALAN HAJI AKI


Tuesday, 26 February 2013

TERLEPASNYA PULAU PINANG DAN TEMASIK SAMA DENGAN PERJAJIAN GRANADA


HARUN TAIB SINDIR LGE NAK PERTAHANKAN ISLAM!!!


Hah! Terdiam sekejap Si Biawak tu dibuatnya. Bila baca mengenai perkara ni, SH sendiri pun ketawa sakan. Nak termuntah pun ada jugak.

Dalam kenyataan yang dikeluarkan oleh Si Biawak tu semalam, dia kata DAPigs ni menyokong perjuangan Islam. Hah! Kan lawak tu?

Bukan setakat di Malaysia, tapi satu dunia pun dah tau hakikat kebenaran mengenai DAPigs ni. Diorang ni memang jelas Anti Islam. Jadi, tak payah la nak main wayang.

Kalau betul DAPigs ni nak memperjuangkan Islam, kenapa diorang payah sangat nak terima perjuangan Negara Islam PAS? Kenapa diorang beria - ia bantah?

Sampai tersembul - sembul urat tengkuk Si Godfather Lim tu dibuatnya. Punya la lantang dia menolak pengistiharan Malaysia sebagai sebuah Negara Islam.

Andaikata betul DAPigs ni nak memperjuangkan Islam, kenapa diorang tak sokong bila PAS nak masukkan Hudud dalam manifesto Pakatan? Kenapa itu pun diorang tolak?

Tak cukup dengan itu. DAPigs jelas menghina Islam apabila Si Biawak tu sendiri mendesak agar Islam membenarkan kalimah Allah digunapakai dalam kitab Bible.

Bukan ke itu bukti kukuh bahawa DAPigs ni Anti Islam? Diorang memang tak boleh terima konsep Islam ni. Jadi, memang patut sangat la Si Biawak Guang Eng tu kena sindiri dengan Harun Taib sebab dia tak sedar diri!!! Nak menipu je kerja dia!!!
 
KUALA TERENGGANU 25 Feb. - Ketua Dewan Ulama Pas, Datuk Harun Taib tidak terkejut apabila Setiausaha Agung DAP, Lim Guan Eng menegaskan bahawa parti itu juga berperanan dalam usaha menegakkan Islam di negara ini. 
Namun beliau yang awalnya agak keberatan mengulas, dengan nada agak sinis berkata, adalah bagus sekiranya DAP menjadi sebuah parti yang tidak menghina Islam dan bukan anti-Islam. 
Beliau turut 'menyambut baik' sekiranya DAP menjadi parti yang menegakkan Islam seperti mana dakwaan Guan Eng bahawa perkara itu termaktub di dalam Perlembagaan Persekutuan. 
"Baguslah kalau begitu (DAP sebuah parti yang tidak menghina Islam dan bukan anti-Islam), bagi saya baguslah tu,'' katanya kepada Utusan Malaysia sebagai mengulas ucapan Guan Eng dalam konvensyen pakatan pembangkang yang berlangsung di Shah Alam, Selangor hari ini. 
Pemimpin DAP itu yang juga Ketua Menteri Pulau Pinang antara lain menyangkal dakwaan pihak-pihak tertentu yang menyatakan DAP menghina dan anti-Islam sedangkan parti itu menegakkan agama Islam seperti mana termaktub di dalam Perlembagaan Persekutuan. 
Guan Eng sebelum ini pernah mengguris perasaan umat Islam di negara ini apabila mahu penggunaan kalimah Allah dibenarkan bagi agama lain. 
Ditanya mengenai dakwaan Guan Eng bahawa DAP adalah sebuah parti yang memperjuang serta menegakkan Islam, Harun berkata: "Itu lagi bagus. Mungkin dia nak tukar agamalah tu." - seterusnya...

1.  Bahawa kelompok besar dan kecil harus dijamin mengenai diri-diri mereka, keluarga dan harta benda mereka.
2.  Bahawa mereka harus dibenarkan untuk terus berada di dalam kediaman mereka samada di bandar, pinggir bandar atau sebarang tempat di negara ini.
3.  Bahawa undang-undang mereka dipelihara sama seperti sebelum ini, dan bahawa tiada seorang pun yang akan menghakimi mereka kecuali dengan undang-undang yang sama.
4.  Bahawa masjid-masjid mereka dan wakaf-wakaf keagamaan kepunyaan mereka harus kekal 5. sebagaimana pada zaman pemerintahan orang Islam.
5.  Bahawa orang Kristian tidak harus memasuki rumah orang Islam atau menghinanya dalam apa cara sekali pun.
6.  Bahawa orang Kristian atau Yahudi yang memegang jawatan-jawatan awam melalui pelantikan Sultan terdahulu tidak harus melaksanakan tugasannya atau perintahnya terhadap mereka.
7.  Bahawa semua tawanan beragama Islam yang ditawan semasa Pengepungan Granada, dari apa sahaja tempat dalam negara yang mungkin mereka datang, selain khususnya para bangsawan dan ketua yang tersebut dalam persetujuan ini, harus dibebaskan.
8.  Bahawa tawanan beragama Islam yang berjaya melarikan diri daripada tuan-tuan mereka yang beragama Kristian, dan mencari perlindungan di Granada, seharusnya tidak akan diserahkan; sebaliknya Sultan harus bertanggungjawab untuk membayar harga tawanan itu kepada tuan-tuan mereka.
9.  Bahawa semua mereka yang memilih untuk menyeberang ke Afrika harus dibenarkan untuk berlepas dalam masa tertentu, dan menaiki kapal-kapal raja ke sana, dan tanpa sebarang cukai kewangan dikenakan terhadap mereka melebihi bayaran biasa bagi tambang perjalanan, dan
10. Bahawa setelah tamatnya tempoh masa tersebut, orang Islam tidak harus dihalang untuk berlepas, 11. menolong dia membayar cukai bagi apa sahaja harta yang dibawanya bersama di samping harga tambang perjalanannya.
12. Bahawa tiada seorang pun yang akan didakwa dan dihukum kerana jenayah orang lain.
13. Bahawa orang Kristian yang memeluk agama Muhammad tidak harus dipaksa untuk meninggalkan agama tersebut dan memeluk kembali keyakinan terdahulu mereka.
15. Bahawa mana-mana orang Islam yang ingin menjadi orang Kristian harus dibenarkan beberapa hari untuk mempertimbangkan langkah yang akan diambilnya; setelah dia disoal oleh hakim dari agama Muhammad dan Kristian berkenaan perubahan yang diingininya, dan jika, setelah pemeriksaan ini, dia masih enggan kembali kepada Islam, dia harus diizinkan untuk mengikuti hasratnya sendiri.
16. Bahawa orang Islam tidak akan dihukum disebabkan kematian orang Kristian yang terbunuh semasa pengepungan; dan bahawa pengembalian harta benda yang diambil semasa perang ini tidak akan dikuatkuasakan.
17. Bahawa orang Islam tidak akan diarahkan untuk memberi penginapan kepada tentera Kristian, atau dihantar secara paksa ke wilayah-wilayah dalam kerajaan ini.
18. Bahawa cukai tambahan tidak akan dinaikkan daripada yang biasa, sebaliknya, semua cukai-cukai yang membebankan yang dikenakan sebelum ini seharusnya ditamatkan serta-merta.
19. Bahawa orang Kristian tidak dibenarkan untuk mengintai dari tembok, atau ke dalam rumah orang Islam atau masuk ke dalam masjid.
20. Bahawa setiap orang Islam yang memilih samada untuk berlepas atau tinggal di kalangan orang Kristian mesti dijamin keselamatannya dengan sempurna baik jiwanya mahupun harta bendanya.
21. Bahawa tiada tanda atau lambang pengenalan akan dikenakan terhadap mereka sebagaimana yang telah dikenakan terhadap orang Yahudi dan Mudejar.
22. Bahawa tukang azan tidak akan diganggu semasa dia mengalunkan azan memanggil orang supaya bersolat, dan orang Islam tidak akan diserang samada ketika melaksanakan amal ibadat hariannya atau puasanya, atau semasa perayaan-perayaan keagamaan yang lain; tetapi sekiranya orang Kristian dijumpai mengetawa terhadap orang Islam, orang Kristian itu akan dihukum.
23. Bahawa orang Islam akan dikecualikan dari membayar semua cukai untuk beberapa tahun tertentu.
Bahawa Tuan kota Rom, Pope, harus diminta untuk memberi persetujuannya terhadap syarat-syarat di atas, dan dengan sendiri menandatangani perjanjian ini.

AMUKANMELAYU - Ulamak sering bersembunyi di sebalik JUBAH.....sambil TELUNJUK menuding ke arah UMARAK tanpa sedikit pun rasa bersalah.