,مليسيا دان اسلام بوکن ميليک اورڠ ڤوليتيک
, مک ڤرجواڠن اݢام تتڤ دڤرجواڠکن اوليه اومت اسلام دري بيدڠ يڠ لاءين
سام اد كامي منڠ اتاو كامي ماتي

PERJALAN HAJI AKI


Tuesday, 19 February 2013

MALAYSIA PLASTINE KEDUA


Datum Jelatek : PERSEDIAAN AWAL PENGUNDI CINA DALAM KAWASAN MELAYU UNTUK PERCANTUMAN SINGAPURA DAN MALAYSIA


PKNS atau Perbadanan Kemajuan Negeri Selangor ditubuhkan pada 1 Ogos 1964 di bawah Enakmen Perbadanan Kemajuan Negeri Selangor, 1964, antara matlamat asal PKNS adalah untuk membawa Bumiputera/Melayu ke bandar yang dikuasai oleh bukan Bumiputera. Idea ini dipelopori oleh bekas Menteri Besar Selangor iaitu Allahyarham Dato' Harun Idris.

Semua idea dan perlaksaan itu berjalan lancar sehinggalah kedatangan Menteri Besar ke 14 Selangor yang penuh dengan idea perniagaan yang hebat tetapi kurang dan tidak peka langsung dengan keadaan persekitaran orang Melayu.

Projek Datum Jelatek adalah antara projek mega yang dijalankan oelh PKNS tanpa memikirkan keadaan ornag Melayu disekeliling kawasan tersebut. Projek ini adalah projek pembangunan semula kawasan perumahan kos rendah di Jalan Jelatek, Datuk Keramat.

Sebahagian besar dari penduduk dikawasan perumahan kos rendah ini berpendapatan kurang dari RM5000 sebulan dan mereka ini akan  terpaksa keluar dari kawasan ini setelah projek mega PKNS ini dijalankan.

Pada peringkat awal Kerajaan Pakatan Rakyat Selangor menjanjikan  akan membayar pampasan sebanyak RM250,000 bagi rumah kediaman dan RM500,000 bagi rumah kedai. Tetapi selepas itu pihak yang berkenaan menggunakan akta pengambilan tanah Selangor untuk memaksa penduduk menerima pampasan sebanyak RM 130,000 bagi rumah kediaman dan RM155,000 bagi rumah kedai. Inilah yang dinamakan merakyatkan ekonomi Selangor oelh Pakatan Rakyat yang penuh dengan muslihat!

Sudahlah objektif penubuhan PKNS itu tidak diteruskan, kini mereka pula yang menjadi dalang mengeluarkan orang Melayu dari kawasan bandar. Menurut sumber harga seunit Kondo Jenis "STUDIO TYPE" ialah RM 600,000. Bagi Kondo 2 bilik ialah RM900,000 dan 3 bilik ialah RM1.5 juta. Adakah kebanyakkan orang Melayu dikawasan tersebut mampu memiliki rumah mewah seperti ini?

Ini yang terjadi kepada PKNS dibawah kerajaan Pakatan Rakyat, mereka langsung tidak memikirkan masalah golongan yang berpendapatan rendah. Rumah kos rendah tidak dibina, yang diambil berat adalah perumahan kos  mewah oleh meraka.

Menurut sumber, PKNS sedang menimbangkan penjualan 2 blok Menara Datum Jelatek kepada pelabur luar negara (difahamkan dari negara China)

Mungkin inilah yang dinamakan merakyatkan ekonomi Selangor dan rakyat yang dimaksudkan dari slogan itu adalah rakyat dari negara lain!DATUM Jelatek sebagai BUKTI anak cucu kita akan menjadi seperti RAKYAT Palestin di masa HADAPAN?


ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..
Kita TAHU bahawasanya Singapura sering mengUMPAMAkan NEGARAnya seperti Israel yang dikelilingi oleh NEGARA-NEGARA Arab.. Kita jugak TAHU bahawa DOKTRIN keTENTERAan Singapura jugak MENIRU DOKTRIN keTENTERAan REJIM Tel-AVIV.. Israel sanggup meRAMPAS TANAH-TANAH Palestin untuk diJADIKkan penempatan HARAM bagi RAKYAT mereka.. Walaupun sudah ada SEMPADAN yang diGARISkan oleh PBB pada TAHUN 1967, Israel telah beberapa kali meLANGGARinya tanpa diKENAkan apa-apa TINDAKAN oleh PBB atau sesiapa pun.. Israel TAHU mereka boleh BESAR KEPALA kerana menguasai US dan UK..
Singapura kalau diKIRA dari segi keLUASan NEGARAnya jauh lebih KECIL berBANDING Israel.. Namun, kePADATan penduduk Singapura adalah antara yang terTINGGI di DUNIA.. Dalam jangka masa 10 TAHUN lagi, Singapura dijangka memPUNYAi penduduk sekitar 5 JUTA orang bagi NEGARA seKECIL itu.. Kita boleh BAYANGkan betapa menakutkan untuk sebuah NEGARA yang KECIL tetapi penduduknya sebegitu PADAT.. Namun, kerajaan mereka jugak yang berSALAH kerana sanggup meng'IMPORT' RAKYAT dari BENUA China, India dan Eropah sebagai penduduk di sana.. Dalam CERDIK tu ada jugak BODOHnya mereka ini!
Israel terpaksa meRAMPAS TANAH RAKYAT Palestin untuk menempatkan penduduknya.. Namun, di NEGARA ini pulak kita menyaksikan beberapa PIHAK sanggup pulak memBINAkan penempatan untuk penduduk sebuah NEGARA seperti Singapura.. Mana ada 'HOSPITALITY' yang sebegitu BODOH oleh sebuah NEGARA yang berDAULAT terhadap sebuah NEGARA lain di dunia ini? Ada ke? HAKIKATnya, itulah yang berlaku apabila Kerajaan NEGERI Selangor memBINA penempatan untuk RAKYAT Singapura seperti DATUM Jelatek.. Beberapa BLOG telah menDEDAHkan dan mengANALISA apa yang berlaku untuk PROJEK ini..
1) BLOG KL POS: ->KLIK<- 
2) BLOG AKAR UMBI: ->KLIK<- 
3) BLOG GWM: ->KLIK<-  
TANAH untuk kediaman itu pulak ialah TANAH di kawasan yang padat dengan penduduk Melayu/BUMIPUTERA di KL ini.. ASAL TANAH itu pun diMILIKki oleh PKNS yang sepatutnya menjaga kePENTINGan Kerajaan Melayu/BUMIPUTERA di Selangor.. Namun, kerana DUIT dan POLITIK, apa sahaja boleh diGADAIkan.. Apa punya GILA Kerajaan NEGERI PR nih.. Dahlah bekas WARGA Singapura pun boleh jadik YB? Hari ini TANAH yang sepatutnya diMILIKki untuk kaum Melayu/BUMIPUTERA pun nak diFARAIDkan jugak kepada RAKYAT Singapura? Kenapa MB GAGAP tuh tak TUKAR aje keWARGANEGARAan kepada Singapura?
Kita TIDAK tahu ada atau TIDAK mana-mana pihak pernah menJALANkan KAJIAN peMILIKkan HARTANAH oleh kaum Melayu/BUMIPUTERA di NEGARA ini.. Rasanya pernah.. Oleh itu, berapa PERATUS agaknya peMILIKkan HARTANAH oleh kaum Melayu/BUMIPUTERA khususnya di kawasan BANDAR seperti KL, Johor Baharu, Ipoh, Georgetown dan Seremban? Berapa PERATUS pulak diMILIKki oleh kaum bukan Melayu/BUMIPUTERA dan berapa PERATUS pulak diMILIKki oleh RAKYAT NEGARA lain seperti Singapura? Ada ke sesiapa cuba DEDAHkan FAKTA tersebut dekat-dekat PRU-13 ini samada UMNO/BN atau PR?
Bukan RAHSIA lagi PROJEK HARTANAH di NEGARA ini diMAJUkan bukan untuk RAKYAT sendiri.. Malah, pihak PEMAJU dan BANK boleh berKONSPIRASI untuk tujuan ini sambil 'MengGENGGAM TELOQ' baik Kerajaan PUSAT mahu pun Kerajaan NEGERI.. Bukan RAHSIA jugak RAKYAT ASING seperti Singapura boleh meMILIKki HARTANAH di NEGARA ini sejauh Kelantan dan Kedah melalui PROKSI mereka seperti DAP La'anatullah.. Lihat di Kelantan tuh.. ZAMAN arwah DATUK Asri, TANAH diPAJAKkan kepada Singapura, hari ini pulak MB Pok Nik 'ALAIHISSALAM' meLAKUkan perkara yang sama terhadap PROKSI Singapura..
Yang BODOHnya adalah PEMIMPIN POLITIK Melayu/BUMIPUTERA sendiri.. Baik yang dok jadi pemegang SAHAM dalam syarikat PEMAJU atau pun yang jadik CEO dalam BANK-BANK di NEGARA ini.. SEMUAnya sanggup memBUNUH kaum sendiri dalam SOAL pengGADAIan HARTANAH ini.. Baik UMNO/BN mahu pun PR, SEMUAnya dilihat RELA memperHAMBAkan diri kepada Singapura.. Kita TIDAK pernah DENGAR lagilah ada PEMIMPIN Melayu/BUMIPUTERA baik dalam UMNO/BN mahu pun PR yang BERANI mengatakan HARTANAH di NEGARA ini untuk RAKYAT NEGARA ini sahaja.. Singapura tuh berMURAH HATI macam kita ke?
RAMAI di antara kita SIMPATI dengan apa yang berlaku di Palestin.. Namun demikian, RAMAI jugak antara kita yang sebenarnya BODOH kerana meRELAkan apa yang berlaku di Palestin itu terjadi di NEGARA kita secara perlahan-lahan.. Seperti yang kita SEBUT di awal tadi, RAMAI RAKYAT yang tak TAHU berapa BANYAK dah peMILIKkan TANAH kaum Melayu/BUMIPUTERA yang sudah LESAP! Apakah kita sanggup melihat BESOK anak cucu kita memBAYAR SEWA untuk RUMAH yang diMILIKki oleh RAKYAT Singapura di NEGARA ini? Inilah DOSA PEMIMPIN hari ini yang akan diWARISkan kepada GENERASI akan datang! 
Wallahualam..
AMUKANMELAYU - kemasukan Singapura ke dalam MALAYSIA menjadikan KAUM KAFIRUN mejoriti .....demokrasi berteraskan UNDI.....dengan PAS yang bersekongkol dengan DAP dan UMNO yang terus membela MCA dan MIC, semua ini adalah JALAN YANG KITA RINTIS dan buka kepada mereka untuk memudahkan KAFIRUN menjajah TANAH MELAYU......