,مليسيا دان اسلام بوکن ميليک اورڠ ڤوليتيک
, مک ڤرجواڠن اݢام تتڤ دڤرجواڠکن اوليه اومت اسلام دري بيدڠ يڠ لاءين
سام اد كامي منڠ اتاو كامي ماتي

PERJALAN HAJI AKI


Saturday, 16 August 2014

JANGAN KELIRU - PKR ditubuhkan untuk Anwar... SULTAN DAN SELANGOR Untuk Rakyat.


DUN BUBAR SEBAIK-BAIK SAHAJA KEPULANGAN DYMM SULTAN SELANGOR!!!

AMUKANMELAYU - Olak Lempit 20 Syawal 1435, Selepas subuh tadi, penulis memikirkan "Bagaimana jika Melayu di serang?".....dengan Jemaah yang hanya tidak sampai 30 orang dari 3,000 Lelaki baliq di kampung ini denga 5 surau dan ada di antara surau yang tidak beroperasi di waktu subuh dan zohor kerana tiada jemaah. Walau apa pun alasan....ianya tidak dapat mengatasi reality yang berlaku.


Cuaca agak dingin dan dengan hujan yang sering turun hampir setiap hari selepas Krisis MB Selangor, di rasakan mungkin doa para mukmin walau pun sikit yang berdoa di Masjid dan surau, tapi ramai yang berdoa sedemikian kerana nampak ketara sekarang ini.....POLITIK KEDAI KOPI yang begitu senonim dengan Para Pekebun Sawit yang baru pulang dari Ladang Sawit sudah mula mengalihkan ke tajuk lain.....dan ada yang MEMBUAT BISING jika ada yang membuka Tajuk Politik semasa. "Jangan...jangan....aku nak "TERMUNTAH" dengan perangai Orang yang tamak dan tidak bermoral ni......mereka ni sama saja dan kita akan terus turun ke kebun.....baja dan benih sawit tetap kita kene beli sendiri"........ ini adalah antara yang dapat di dengar beberapa hari lalu dan nampak jelas rakyat sudah MELUAT dengan orang-orang politik ini.


Dan ada juga terdengar yang mengatakan "senang-senang beri pada Tuanku je, lagi pun ni Ngeri Tuanku". Jelas disini.....KESETABILAN DAN KE AMANAN adalah harga yang terlalu mahal untuk sesuatu Negara.

Ingat nak bikin gempak dengan umumkan 30 orang ADUN sudah menyebelahinya, tetapi Anwar sekali lagi dikejutkan dan digentarkan oleh Khalid Ibrahim menerusi pengumuman tidak rasmi Khalid bahawa penyelesaian bagi segala kemelut yang berlaku di Selangor boleh diselesaikan menerusi pembubaran DUN Selangor bagi membolehkan Pilihanraya Negeri diadakan.

Pakatan Rakyat menguasai majoriti lebih dua pertiga di DUN Selangor dan sepatutnya dapat menjalankan pentadbiran negeri dengan lancar dan tidak mempunyai sebarang masalah untuk meluluskan apa-apa undang-undang atau peraturan baru. Malahan bajet Kerajaan Negeri pun, berada sepenuhnya dalam kawalan Pakatan Rakyat.

Malangnya ketamakan dan keserakahan nafsu Anwar Ibrahim dengan menjadikan PKR sebagai HAK MILIK KELUARGANYA telah menggagalkan segala-galanya. Di sebalik pujian melambung yang diberikan kepada Khalid Ibrahim kerana berjaya membuatkan Selangor mempunyai rezab tunai RM3.2 bilion,  rupa-rupanya Anwar Ibrahim meleleh-leleh air liur untuk menggunakan wang tersebut  buat  kepentingan  dirinya.

Fikirnya, Khalid Ibrahim tidak akan melawan dan menuruti sahaja kehendaknya kerana kebanyakan pemimpin PKR memang begitu sifatnya. Disuruhnya Khalid letak jawatan, Khalid enggan. Dibuatnya KAJANG MOVE, tetapi Khalid kemudian mengatur langkah, melawan bahkan membiayai PRK DUN Kajang yang merupakan sebahagian daripada rancangan jahat Rafizi Ramli yang disuruh oleh Anwar Ibrahim.

Khalid sudah menang di situ apabila RM50 juta yang dikeluarkan oleh Khalid untuk membeli undi bagi memenangkan Wan Azizah, mempunyai bukti dan arahan daripada Anwar Ibrahim. Malah kepada siapa pun wang tersebut diserahkan, turut dicatatkan dengan teliti.


Begitu juga dengan SKANDAL SPLASH yang dipaksa oleh Anwar Ibrahim untuk Kerajaan Negeri Selangor membayar kroninya wang berjumlah RM2.5 bilion walaupun jumlah sebenarnya hanyalah RM250 juta iaitu jumlah yang dibayar oleh Khalid kepada pemegang konsesi SPLASH.

Anwar gagal lagi memperolehi duit negeri Selangor sepertimana yang dihajatinya. Namun pada masa yang sama, Anwar juga gagal menyedari bahawa Khalid Ibrahim sudah memasang perangkap untuk menjerat Anwar Ibrahim.

Bila umumkan yang Wan Azizah sudah ada 30 orang ADUN yang menyokongnya termasuklah dua orang ADUN PAS, Anwar menjangkakan, Khalid Ibrahim sudah kena checkmate dan Khalid tidak ada pilihan lain kecuali letak jawatan Menteri Besar.

Namun, Khalid masih ada senjata terakhir. Khalid menunjukkan kepatuhannya kepada perintah DYMM Sultan Selangor agar dia tidak buka mulut, tidak banyak melayan isu perebutan jawatan Menteri Besar Selangor dan menyerahkan keputusan akhir kedudukan Menteri Besar Selangor kepada baginda tuanku.

27 Ogos, itu adalah tarikh yang diberikan oleh Khalid Ibrahim yang sudah cukup menggentarkan Anwar Ibrahim dan PKR serta DAP secara keseluruhannya.

Kalau berlaku PRN Selangor seperti yang dijangkakan oleh semua pihak, DAP tidak banyak terjejas kerana kerusi-kerusi DUN yang ditandingi semuanya bermajoriti Cina. PAS mungkin akan menambah bilangan kerusi DUN yang dikuasainya berbanding PRU-13. Manakala UMNO-BN akan memperbaiki jumlah kerusi DUN yang dikuasai.

Kenyataan Tun M

Yang paling banyak kerugian adalah PKR. Dengan imej PKR yang dilihat sebagai sebuah parti Anwar Ibrahim yang penuh serakah, ketamakan serta terlalu mementingkan Anwar Ibrahim, kebanyakan penyokong atau pengundi PKR sebelum ini, kebanyakannya tidak dapat menahan perasaan meluat dan benci. Apatah lagi PKR dilihat terlalu sibuk untuk menyelamatkan Anwar Ibrahim dan keluarganya berbanding mengambil peduli hal rakyat. Sehinggakan demi Anwar, Khalid Ibrahim yang dikatakan seorang Menteri Besar yang baik pun, telah cuba dipecat dan disingkirkan semata-mata kerana memenuhi kehendak KETUM.

Lebih penting, semata-mata  untuk memenuhi nafsu Anwar Ibrahim, Pakatan Rakyat yang terdiri daripada DAP-PKR-PAS berpecah. Kebanggaan kononnya kewujudan Pakatan Rakyat telah berjaya memecahkan tembok yang dibina oleh BN, akan hilang kerana Anwar lebih rela melihat Pakatan Rakyat berpecah demi mencapai maksudnya!

Sekali lagi Anwar Ibrahim kena main dek Khalid Ibrahim dan ancaman Pilihanraya Negeri Selangor oleh Khalid Ibrahim bukan sahaja akan memusnahkan keinginan dan hasrat Anwar Ibrahim, bahkan keseluruhan Pakatan Rakyat itu sendiri!!!!

PKR ditubuhkan untuk Anwar... Bukan Untuk Rakyat 

"PKR kembali kepada perjuangan asal iaitu membela Anwar"


 
- Asalnya penubuhan PKR adalah untuk membebaskan Anwar Ibrahim pasca 1998. Kesalahan salah guna kuasa dan meliwat Azizan Abu Bakar. Maknanya, penubuhan PKR adalah sama dengan sebuah keluarga yang menuntut kebebasan suami.

Tidak pernah ada dalam sejarah moden politik dunia, sebuah parti politik ditubuhkan hanya bertujuan untuk mendewakan seorang lelaki. Inilah doktrin sejak dahulu dalam PKR iaitu mahu mendewakan Anwar Ibrahim dan membebaskannya.

PKR ditubuhkan bukanlah berlunaskan mahu menjaga kebajikan rakyat jauh sekali mahu mencorak politik baru untuk kesejahteraan rakyat. Keadilan dan kebajikan rakyat bukan dalam manifesto PKR. Inilah fakta yang perlu diketahui.

Memandangkan doktrin PKR merekrut ahli adalah kerana Anwar Ibrahim bukan kerana kepentingan rakyat, dasar perjuangan PKR adalah untuk Anwar tidak pada rakyat. Pada PKR, rakyat hanyalah stigma dalam meraih sokongan untuk Anwar. Kebajikan dan kepentingan rakyat tidak pernah didahulukan.

Sementalah kejayaan PKR mengambil alih Selangor pemberian air percuma cumalah mahu mengotakan janji pilihan raya. Jika tiada dalam manifesto, jangan harap mahu rakyat Selangor merasa. Oklah itu kita boleh bagi kredit dan ucap terima kasih. Walaupun PKR terpaksa, mencanang akan bagi air percuma adalah perkara wajib dalam ceramah-ceramah. Janji ada daripada tiada.

Tapi kini bolehlah kita persoalkan yang lain-lain. Mana janji-janji untuk ibu tunggal, untuk anak kecil mahu bersekolah, untuk warga emas dan paling pelik mana janji mahu merakyatkan ekonomi Selangor. Mana semua itu?

Itu semuanya RAKYAT Selangor tapi apa agenda untuk memenuhi kebajikan rakyat Selangor?

Lawan tetap.....Lawan