,مليسيا دان اسلام بوکن ميليک اورڠ ڤوليتيک
, مک ڤرجواڠن اݢام تتڤ دڤرجواڠکن اوليه اومت اسلام دري بيدڠ يڠ لاءين
سام اد كامي منڠ اتاو كامي ماتي

PERJALAN HAJI AKI


Saturday, 16 November 2013

HUDUD PERLU SEGERA DI LAKSANAKAN UNTUK KE ADILAN KEPADA WANITA DAN PEMIMPIN YANG JAHAT


HUDUD ADALAH HUKUM WAHYU IMPIAN SELURUH UMAT ISLAM


OLAK LEMPIT, SABTU 12 Muharram 1435 = 16hb November 2013. Sudah lebih dari masanya HUDUD perlu di laksanakan demi untuk kelansungan Pemerintahan Berteraskan Sistem KHALIFAH. Hudud juga bukan Hak PAS atau UMNO dan ianya sudah tentu tidak di sukai oleh KAFIRUN di Malaysia ini. Merujuk kepada PERJANJIAN SYAHIFAH di Yasrik(Madinah pada Tahun 622 Masihi), Rasullullah membuat perjanjian dengan Yahudi. Sesiapa dari kalangan Yahudi yang tidak suka dengan Perjanjian ini, ia boleh keluar dari Madinah.

 Begitu juga dengan Malaysia, semasa Proses Kemerdekaan, PERJANJIAN SOSIAL itu adalah Perjanjian yang di gunapakai untuk membolehkan KAFIRUN PENDATANG menjadi Rakyat DYMM Sultan-sultan Islamelayu. Dengan erti kata lain, KAFIRUN ini telah melanggar PERJANJIAN SOSIAL ini. Tapi hukuman apakah yang telah di jatuhkan kepada PENDEHAKA-PENDERHAKA ini?

Untuk itu, untuk melaksakan HUDUD, kenapa perlu berunding dengan mereka sedangkan PERJANJIAN SOSIAL itu adalah PERJANJIAN yang SAH. Oleh itu HUDUD juga bukan hanya terpakai untuk Orang Islam sahaja, ianya juga perlu terpakai untuk semua rakyat Malaysia. Telahan lagilah kepada Umat Islamelayu.
HUDUD - BETOI ATAU GIMIK
Dengan gejala sosial dan Penggunaan Ugama yang melampau untuk kepentingan POLITIK dan penyelewengan Ugama untuk menyelamatkan diri dan Kepentingan diri dan Parti, malahan penyalahan PENGGUNAAN DANA AWAM atau PECAH AMANAH yang di lihat sering membazir dengan duit NEGARA, adalah amat molek HUDUD di laksanakn dengan segera seperti yang di Datok Sri Anuar Musa.

Annuar Musa menyelar DAP yang menyibuk tentang hukuman hudud yang hendak dilaksanakan di Kelantan. Kata Annuar Musa, hudud di Kelantan bukan masalah DAP. Kalau UMNO yang merupakan parti pembangkang di Kelantan menyokong seratus peratus, mengapa pula DAP yang merupakan 'saudara sebantal' PAS enggan menerimanya.

Lagipun DAP tidak ada sebutir kerusi pun di Kelantan. Jadi, apa masalah DAP hendak menidakkan perlaksanaan hukuman hudud di Kelantan.

Jabatan Kehakiman Syariah Kelantan menyatakan kesediaan untuk melaksanakan hudud empat hari lepas sekiranya Kerajaan PAS Kelantan mahu melaksanakannya dalam masa terdekat. Menurut Ketua Hakim Syarie Kelantan, hukum hudud boleh dilaksanakan. Apa yang diperlukan ialah melantik hakim. Mahkamah Syariah sudah bersedia pada bila-bila masa. Jabatan Kehakiman Syariah juga mempunyai kemudahan yang mencukupi untuk melaksanakan hukuman itu di Kelantan.

Ahli Parlimen Ketereh, Annuar Musa pula berkata, urusan agama terletak di bawah bidang kuasa Kerajaan Negeri. Jadi, umat Islam kena bersatu untuk mendaulatkan hukum Allah Taala di negeri tersebut.

Hudud : Apa Sebenarnya Pendirian ISLAMELAYU?

Sudah-sudahlah, ini HUKUM WAHYU.....janganlah di POLITIkan.

1) PERSETUJUAN KAFIRUN - Apakah pendirian untuk melaksanakan HUDUD itu boleh bertukar jika tidak dipersetujui DAP? 

2) PERALATKAN HUDUD UNTUK JAWATAN - Mengapa ketika musim pemilihan Muktamar baru timbul isu HUDUD?

3) HUDUD UNTUK KEPENTINGAN POLITIK - Apakah lagi alasan yang PAS bakal cipta jika HUDUD masih gagal dilaksanakan di Kelantan?

Kata Annuar Musa lagi, DAP tidak ada hak untuk mempertikaikan perlaksanaan hukum hudud di Kelantan. Bukan sahaja kerana DAP tidak mempunyai sebarang kerusi di Kelantan, bahkan hukuman tersebut tidak meliputi Selangor dan Pulau Pinang pun - dua buah negeri yang dikuasai DAP.

Menurut Ahli Majlis Tertinggi UMNO itu, hudud di Kelantan hanya akan dilaksanakan ke atas umat Islam sahaja, justeru semua pihak seharusnya menerima hakikat perlaksanaan hukuman tersebut di Kelantan, apatah lagi ia merupakan urusan agama Islam di negeri yang badan perundangannya 100 peratus orang Islam.

BANYAK LELAKI AHLI DAN PEMIMPIN POLITIK ISLAM ADALAH DAYUS

Photo: Allahuakbar !
EUROPE - Dilanda SUNAMI Islam.

 

 

Perangai Orang Islamelayu Memang Tak Senonoh.

Berita penyokong dan petugas PAS mengganggu,cuba mencabul,bertindak kasar atau menunjuk isyarat lucah kepada Wanita dan Puteri UMNO bukanlah sesuatu yang mengejutkan.Malah,ia sudah menjadi budaya dalam pilihanraya di Malaysia di mana PAS akan berkelakuan seperti masyarakat jahiliah,tiada adab,tiada akhlak dan tiada maruah dalam keghairahan berkempen.Yang berkelakuan tidak senonoh sebegitu pula kadangkala bukannya anak-anak muda tetapi tua bangka,berjanggut dan berkopiah juga.
Apa ni...main-main gantung sependa pulak

PRK Sungai Limau tidak terkecuali dari senario yang menjelikkan ini di mana puak-puak PAS termasuk yang tua bangka mempermainkan Puteri UMNO dengan menunjuk isyarat lucah sambil ketawa keseronokan.Tidak cukup dengan itu,sekumpulan lain pula membaling batu bata ke arah Wanita UMNO sehingga menyebabkan kecederaan.Bagaikan beruk yang dirasuk hantu orang-orang PAS langsung tidak merasa bersalah atau malu,malah gembira dan megah menunjukkan perangai buruk mereka kepada dunia.
Kenapa ORANG JANTAN PAS suka menyerang perempuan?

Apa yang menjadi tandatanya ialah kenapa lelaki-lelaki PAS ini memilih untuk menyerang wanita ??? Jika benar begitu gagah,kenapa tidak mencabar lelaki-lelaki UMNO ??? Kenapa hanya berani dengan wanita ??? Apakah dayusnya orang-orang PAS ini ???
 
Hakikatnya,lelaki-lelaki PAS ramai yang dayus walaupun bukan semua.Tidak percaya,cuba dapatkan statistik berapa ramai dari mereka yang ke hulu ke hilir mengikut ceramah PAS di seluruh pelusuk negara itu yang bekerja dan menanggung anak isteri ??? Berapa ramai yang bergantung kepada pendapatan isteri yang kebanyakannya pula,bekerja kerajaan ??? Berapa ramai yang berkahwin dua atau lebih walaupun tidak mampu ??? Berapa ramai yang tidak bertanggungjawab membantu dengan kerja rumah,membesarkan anak dan memberi perhatian pada keluarga ??? Kebanyakannya,diri sendiri juga tidak terurus jika tiada isteri yang menguruskannya.

Kebanyakannya hanya tahu bergebang,bersembang,makan dan tidur menganga bila keletihan sedangkan segala-gala yang lain,diletakkan di atas bahu isteri,iaitu wanita.Pun begitu,orang-orang PAS tidak tahu menghormati wanita.Sebuah keluarga PAS totok,akan menyaksikan suami yang gemar menengking isteri di hadapan orang.Tidak ada istilah berbincang dengan isteri atau meminta pandangan isteri,sepertimana Rasulullah SAW dengan Saiyidatina Khatijah yang saling menghormati.Bagi orang-orang PAS totok,wanita adalah alat semata-mata,sama ada untuk keseronokan sendiri,untuk menjadi abdi menjaga makan minum dan pakai mereka atau pun untuk meraih undi politik.
Bagi orang-orang PAS,Wanita dan Puteri UMNO tentulah lebih rendah darjatnya dari wanita mereka yang sedia dipandang rendah itu.Justeru itu,orang-orang PAS menganggap gangguan mereka terhadap wanita dan puteri UMNO adalah wajar dan tidak salah. Dari satu segi, benarlah Puteri dan Wanita UMNO tidak setanding wanita PAS.Ini kerana,bukan sekali kita mendengar isteri orang PAS berzina dengan pemimpin PAS,antaranya,di dalam keretapi dan juga di bilik hotel.

Mungkin ‘kehebatan’ inilah yang membuatkan orang-orang PAS melihat wanita mereka sebagai lebih ‘mulia’ dari wanita di dalam UMNO.Benarlah kata orang,lelaki yang baik adalah untuk wanita yang baik dan begitu juga sebaliknya.Kedayusan lelaki PAS mungkin berkait rapat dengan sikap wanita mereka juga dan mungkin juga tidak.saya tidak tahu.Apa yang saya tahu,ibu lelaki PAS yang menunjuk isyarat lucah dan membaling batu kepada wanita UMNO itu juga adalah wanita.
LIWAT - Tanpa HUDUD kes ini tidak akan selesai

Justeru,sekiranya orang-orang PAS tidak menghormati wanita,memandang rendah dan menganggap wanita sebagai objek,maka mereka sebenarnya berbuat demikian terhadap ibu sendiri kerana ibu mereka juga wanita.Jika orang-orang PAS menganggap ‘semua wanita’ itu sebagai manusia kelas dua,bodoh dan perlu ditolak ketepi,maka mereka sebenarnya meletakkan anggapan itu terhadap ibu masing-masing juga kerana ibu mereka juga termasuk dalam kumpulan ‘semua wanita’.

 Apapun,saya percaya bukan ibu orang-orang PAS yang mengajar mereka untuk berkelakuan kurang ajar terhadap wanita. Artikel ini mungkin dianggap oleh orang-orang PAS sebagai terlalu kejam,tetapi kebenaran itu sememangnya menyakitkan,lebih sakit dari bata yang dibaling terkena kepala.Semoga mereka yang terlibat dapat bermusahabah diri dan belajar menghormati wanita. Ingatlah wanita juga manusia yang ada di antaranya jauh lebih bijak dari lelaki.

DIBELASAH KERANA CUBAAN MEROGOL.BACHOK – Gara-gara gila seks, seorang Penghulu PAS di sebuah mukim Jelawat di sini menerima padah apabila dibelasah teruk oleh penduduk kampung ketika cuba merogol seorang wanita berstatus janda di kawasan semak di kampung berkenaan minggu lalu. Akibat daripada itu penghulu terbabit mengalami kecederaan parah di beberapa bahagian badannya.

Bayaran Artis KPOP RM1.6 Juta Guna Duit Pembayar Cukai? (KBS) Kantoi Menipu?


Bayar KPOP Malaysia
Berdasarkan laporan Berita Semasa (KLIK SINI),  kerajaan tidak kena mengena dalam pembayaran artis KPOP yang datang ke Malaysia bagi tujuan persembahan dalam Himpunan Belia 2012. Itu kata merekalah….
Hari ini berdasarkan laporan Ketua Audit Negara 2012 mendedahkan yang mana kerajaan Malaysia telah membayar sejumlah RM1,600,000 (RM1.6 Juta) yang diklasifkasikan sebagai perbelanjaan yang tinggi dan tidak berhemat oleh Ketua Audit Negara. Dalam erti kata lain membazir.
Audit Negara KPOP
Laporan Ketua Audit Negara 2012 kali ini menutup terus alasan dan penafian oleh Kementerian Belia dan Sukan lebih setahun yang lalu :
KUALA LUMPUR 1 Jun – Kementerian Belia dan Sukan (KBS) tidak menggunakan wang kerajaan untuk membayar persembahan tiga kumpulan K-Pop dari Korea Selatan pada Himpunan Jutaan Belia 2012 dari 23 hingga 27 Mei lepas, di Putrajaya.
Ketua Setiausaha KBS, Datuk Mohid Mohamed berkata kos membawa kumpulan itu oleh Stadium First Sdn. Bhd. (Stadium First) berjumlah RM900,000 (USD$300,000), dibayar menggunakan wang penajaan untuk konsert berkenaan.
“Bagaimanapun, sehingga hari ini, KBS masih belum membuat sebarang pembayaran kepada Stadium First kerana ia masih dalam proses perincian.
“Kos RM900,000 ini ditanggung oleh Stadium First selaku pembekal program kepada KBS dan kita akan menggunakan wang daripada tajaan pihak swasta untuk menyelesaikannya,” katanya dalam satu kenyataan di sini, hari ini.
Tiga kumpulan K-Pop yang membuat persembahan itu ialah U-Kiss, Teen Top dan Dal Shabet. -Sumber : Utusan Malaysia
Penjawat awam dan kakitangan awam serta agensi-agensi yang berkaitan dinasihatkan supaya berjimat cermat (SEPERTI DI LAPORAN INI), tetapi malangnya pemimpin atasan seringkali tidak menunjukkan contoh dan tauladan yang baik kepada orang bawah.
Daripada memberikan kepada artis KPOP adalah lebih baik diberikan ruang peluang kepada artis tempatan. Jikalau lebih baik lagi, dengan perbelanjaan besar sebegitu menaja kalangan rakyat Malaysia belajar di luar negara. Sekurang-kurang-kurangnya apabila pulang kelak dapat menyumbang kepada negara. Apa kata anda pula?


KUALA LUMPUR - Sekali lagi persoalan berkait bayaran RM1.6 juta kepada artis K-Pop ketika sambutan Hari Belia 2012 dijawab untuk kali kedua.
Menteri Belia dan Sukan, Khairy Jamaluddin hari ini menjelaskan, sememangnya bayaran itu telah dibuat oleh pihak kementerian dan bukan oleh pihak syarikat swasta selaku penaja seperti asalnya.
"Memang benar konsert ini telah dibiayai oleh kementerian.
"Kenyataan awal bahawa konsert itu ditaja dibuat kerana ketika itu ada tawaran pihak swasta untuk menaja.
"Tetapi akhirnya tajaan tidak diberi dan kementerian terpaksa menanggung bayaran untuk konsert K-Pop di Hari Belia Negara 2012," katanya.
Penjelasan itu sebagai menjawab soalan Tian Chua (PKR-Batu) yang menanyakan kepada kementerian apakah jumlah yang dibelanjakan untuk Hari Belia 2012 lalu dan mahukan penjelasan berhubung perbezaan jawapan terhadap pihak mana yang membuat bayaran kepada artis terlibat.
Sebelum ini lagi Khairy telah mengakui kementerian itu membayar RM1.6 juta untuk acara konsert K-Pop pada tahun 2012 seperti dinyatakan dalam Laporan Ketua Audit Negara 2012.
Menurutnya, Kementerian Belia dan Sukan (KBS) membuat bayaran itu selepas syarikat yang menawarkan penajaan tidak meneruskan pembiayaan itu.
Ketua setiausaha kementerian Mohd Mohamad dalam laporan Bernama tahun lalu menyatakan bahawa kos membawa masuk persembahan tersebut ditanggung penaja.
Tiga kumpulan K-Pop, U-Kiss, Teen-Top dan Dal shabet, dilapor ditampilkan untuk persembahan pada acara tersebut oleh syarikat Stadium First Sdn Bhd.
Untuk rekod, konsert itu dibuat ketika Menteri belia dan sukan waktu itu adalah Datuk Seri Shabery Cheek yang kini merupakan menteri penerangan, komunikasi dan kebudayaan.


AMUKANMELAYU - HUDUD adalah penyelesaian ke atas semua perkara mengenai penjenayah dan gejala sosial. Terutamanya penjenayah sex dan salah guna Dana Awam.