,مليسيا دان اسلام بوکن ميليک اورڠ ڤوليتيک
, مک ڤرجواڠن اݢام تتڤ دڤرجواڠکن اوليه اومت اسلام دري بيدڠ يڠ لاءين
سام اد كامي منڠ اتاو كامي ماتي

PERJALAN HAJI AKI


Tuesday, 25 February 2014

CINA - MENGAJAR ITEK BERENANG


'Along' Simbah Cat Merah
 
'Along' silap simbah cat merah
IPOH - 'Along' amat mahir dalam soal wang tetapi kurang cekap dan tepat apabila menyimbah cat merah terhadap peminjam yang tidak membayar hutang di sini, hari ini. Dua lelaki dipercayai peminjam wang haram atau...- sinarharian.com.my
 
MyKMU.NET. DAP dan Pakatan perlu ingat. Sekali mereka menderhaka pada titah Tuanku dalam hal membabitkan kepentingan aqidah umat Islam, saya yakin mereka hanya akan mengundang padah. Bukan hanya umat Islam, malah mungkin mereka akan berhadapan dengan ATM!

“Jangan dijolok sarang tebuan”, binasa badan nanti. Jangan dicabar atau meminta sesuatu yang bukan hak untuk dimiliki, sudah pasti bertemu geruh nanti. Jangan mencari nahas di Tanah Melayu ini, takut-takut nanti dihantar pulang ke tanah asal…

Saya tidak tahu betapa bangsa Melayu beragama Islam sudah bersabar dalam hal ini. Sudah berkali-kali dihina dan dicabar Islam di negara ini. Mungkin terlalu kaya dengan tolak ansur, sikap memaafkan dan hormat pada undang-undang menyebabkan kami tidak bertindak diluar batasan.
Namun saya yakin, kalau isu seumpama ini berlaku di Aceh, silap-silap Guan Eng tidak pulang ke rumah dan mungkin Kit Siang serta Betty hanya akan menerima “kepala” saja nanti ditepi pagar rumah. Mujurlah kita belum lagi seekstrim itu…

Namun kesabaran kita ada batasnya. Sebab itulah sudah berkali-kali dipesan, supaya jangan cuba mencabar batas-batas kesabaran itu. Silap-silap nanti akan berlaku sesuatu yang jauh lebih dahsyat dari peristiwa 13 Mei 1969.

Harapnya tidaklah sampai ke tahap begitu. Namun saya positif, jika pihak-pihak tertentu itu tidak kendurkan diri dan terus keras kepala, tidak mustahil ia berlaku. Harap pihak tersebut faham dan jadi warganegara yang baik sebelum sesuatu yang buruk berlaku…

PENULIS - Lihatlah semua ini....siapakah yang memulakannya. CAT MERAH?. Semua ini di ajar oleh Samseng-samseng Cina. Perlukah kamu mengajar semua ini kepada KAUM yang AMAT PENYABAR ini? Kamu tidak faham dan tidak akan faham dengan Bangsa Melayu ini. Kamu carilah makna PEPATAH ini..."JANGAN MENGAJAR ITEK BERENANG". Buruk padahnya nanti.....

Demi Untuk Membantu Teresa Kok Malaysiakini Terpaksa Buat Drama Penuh Meloyakan


Malaysiakini hari ini terpaksa membuat satu drama yang penuh dengan kahak-kahak busuk demi untuk membantu Teresa Kok dalam kes penipuannya terhadap tumpahan cat di tangga pejabatnya.


Amat malang sekali apabila Malaysiakini pun mengambil jalan cerita yang sama iaitu taktik simbahan cat merah kononnya ditemui di luar pejabat portal berita pro-pembangkang Malaysiakini di Bangsar Utama, Kuala Lumpur.

Yang paling menarik Malaysiakini berjaya membawa seekor itik kononnya ditemui dalam sebuah kotak yang ditinggalkan bersebelahan pintu masuk utama bagi menampakkan isu ini semakin menarik dan semakin lucu.

Amat menghairankan apabila kes ini juga dikaitkan gambar Andartu ahli parlimen Seputeh Teresa Kok kononya diganggu oleh NGO Islam.

Yang paling lucu juga paling awal sampai pejabat adalah Editor GrafikMalaysiakini, Azlan Zamhari, sampai lebih awal ke pejabat itu pada jam 6.15 pagi, mendapati cat merah itu masih lagi basah.

Hanya pecacai bodoh sahaja yang akan percaya dengan drama yang dibuat oleh portal pembangkang ini. Ini juga sedikit sebanyak cuba mempermain-mainkan siasatan polis kononnya pihak polis boleh dipermainkan.

Jika drama ini masih tidak memihak kepada andaratu Teresa Kok, mungkin esok Malaysiakini akan bawa babi pula ke pejabat?