,مليسيا دان اسلام بوکن ميليک اورڠ ڤوليتيک
, مک ڤرجواڠن اݢام تتڤ دڤرجواڠکن اوليه اومت اسلام دري بيدڠ يڠ لاءين
سام اد كامي منڠ اتاو كامي ماتي

PERJALAN HAJI AKI


Sunday, 9 February 2014

KRISIS AIR KUALA LANGAT DAN KES PKNS - ABDULLAH SANI HANYALAH PAPAN TANDA PR


Papan Tanda Hanya Penunjuk Arah


OLAK LEMPIT, Ahad 8Rabiulakhir 1435 -  Semalam Penulis banyak terjumpa sepanjang jalan ke Bukit Changgang BERSERAKAN dengan tong-tong air pelbagai warna berlonggokan di tepi jalan dan ke adaan yang sama juga berlaku di Kampung Olak Lempit dan dalam Fb semalam penulis jelas katakan tentang ketiadaan air di Kuala Langat. Hari ini penulis muatnaikan "KRISIS AIR KUALA LANGAT - APA TINDAKAN ABDULLAH SANI? dalam blog ini untuk mereka berlaku JUJUR dalam pentadbiran bukannya "MEMBELASAH" orang terdahulu. KRISIS AIR KUALA LANGAT ADALAH SATU KEGAGALAN KERAJAAN SELANGOR.
Tiada apa lagi ISLAMALAYU nak di harapkan dari PR di Selangor.
AKU RAKYAT MARHAIN - Aku bukan orang POLITIK, tapi Aku tahu tentang Politik, Kuasa dan Duit. Aku juga tahu tentang KEIHLASAN dan KEIMANAN. Masalah air ni masalah SEMUA...dari Sultan, PM, KETUA PEMBANGKANG, MB dan RAKYAT. Nak tanya KENAPA YANG DUK HALANG SANGAT TAK BAGI BUAT LANGAT DUA?. Keadaan BEKALAN AIR BERSIH di Selangor ni dalam keadaan KRITIKAL. Air ada....tapi CUKUP-CUKUP dengan "PERUMAHAN YANG ADA"(2012), ini bererti tiada "BEKALAN AIR BERSIH SIMPANAN" dan BAGAIMANA dengan PERUMAHAN yang di bena selepas TAHUN 2013? Ni nak beri tahu seluruh rakyat Malaysia, Dah 3 hari BERATUS RIBU ORANG di KUALA LANGAT dan beberapa daerah di Selangor yang TIADA BEKALAN AIR....saya ulangi TIADA BEKALAN AIR. Berapa banyak yang tak MANDI WAJIB dalam 3 hari ni.......Jika dah BENGONG sangat jangan duk tunjuk PANDAI dan jadi PEMERINTAH.
Like · · Pro
Di atas adalah masalah air, bagaimana pula dengan kisah "PEMECATAN PEGAWAI PKNS?". Kegagalan demi kegagalan semakin nyata dan ia berlarutan dengan pelbagai KRISIS di dalam KERAJAAN sendiri. Mangsanya adalah rakyat. Semua kejadian ini adalah kerana tiada ke Ikhlasan dari pemerintahnya. Jom lihat apa yang berlau ini.....


'Pegawai PKNS boleh ke mahkamah'

Dua pegawai PKNS yang dipindahkan ke pejabat setiausaha kerajaan negeri (SUK) ketika siasatan terhadap kontroversi penamatan kontrak Azmin Ali masih berlangsung boleh mempertimbang untuk mengambil tindakan undang-undang, kata MP Kuala Langat, Abdullah Sani Abdul Hamid.


Mohamad Ismail · Top Commenter
kan aku dah cakap. sekarang aku dah mula nampak plot drama ini. ceritanya tak suspen, senang baca, tak dak punch line kalau dalam siri maharaja lawak. bunyi macam nak bela penjawat awam, mereka macam sorot siapa sutradara drama ini, TS Khalid bertindak untuk siasatan, bukan menggantung tugas atau sudah buang kerja, ikut prosedur siasatan untuk salah laku penjawat awam dan bagi melicinkan tugas siasatan. yang peliknya orang lain yang mula rasa panas, tangan ghaib dah mula nampak melambai lambai menggeletar ketakutan. Boss sutradara masih buat deek... masih diam diri. Kita tunggu siasatan untuk drama selanjutnya. Plot cerita asal dah mula berubah. Nampaknya TS khalid mampu menambah nilai drama ini menjadikan cerita yang lebih suspen, mungkin boleh jadi drama box ofis. harap jangan berpanjangan jadi sinetron. tak apa TS Khalid boleh pindah syarikat. Boleh kembali kepada niat asal untuk masuk PAS, Kedudukan PR akan jadi tambah kuat, hehehe..... Noh Omar mengetap gigi. Azmin Ali?...... nasib kau lah. Drama tak jadi beb..... depa dah intercept
  • Mnazrima Mdb · Top Commenter · UTM
    Batu api dah mai dah.... Dan, nmpak PKR Selangor xcerdik...
  • Sahabat Lama · Unisains
    BoDO la PKR ni... BIar la MB buat SiASATAN.. AKU ORANG PAS LETIH LA NAK LAYAH RAGAM KORANG>>> CELAKO CELAKO BETULL