,مليسيا دان اسلام بوکن ميليک اورڠ ڤوليتيک
, مک ڤرجواڠن اݢام تتڤ دڤرجواڠکن اوليه اومت اسلام دري بيدڠ يڠ لاءين
سام اد كامي منڠ اتاو كامي ماتي

PERJALAN HAJI AKI


Saturday, 8 February 2014

REVERSE PSIKOLOGI - LAWAK SEPAH MENJADIKAN RAMAI YANG MENGAKUI LIWAT BERLAKU
OLAK LEMPIT, Sabtu 7 Rabiulakhir 1435 -  Tadi Penulis banyak terjumpa dalam blog mereka "MEMBELASAH" SEPAHTU. Ini Penulispetik dari dan Penulis hanya tersenyum bila mengingatkan "SINATRON" Video pendek NYONYA TUA yang menggelupor bila NILAI TAMPARAN di mukanya hanya RM 500 dan dia pula mengatakan KALU NAK RM 500 dia boleg bagi. Penulis hanya nak kata macam ni. "MEMBUNUH SATU ORANG, NAMANYA PEMBUNUHAN, TAPI JIKA DI BUNUH DALAM SKALA YANG BESAR, NAMANYA PEPERANGAN.  Pisau adalah SENJATA dan berbahaya, tapi jika pisau di dapor, itu nak potong sayur.....tapi jangan ingat ia tidak boleh di jadikan senjata. Moralnya.....janganlah buat kerja bodoh...berfikirlah kita sebagai WAKIl RAKYAT dan bukannya sebagai WAKIL PELACOR nak minta di IKTIRAF PELACOR dan KERAJAAN PERLU MENJAGA ANAK-ANAK yang tidak SAH taraf.

NYONYA TUA YANG MENJADI WAKIL RAKYAT CINA

News for teresa kok

  1. The Malaysian Insider ‎- 1 day ago
    By offering a cash reward to commit violence (RM1,200 for anyone who slaps Teresa Kok and provide photographic evidence) cannot be very ...
MELAYU-MELAYU YANG TERTIPU DENGAN WAKIL GEREJA TERESSA PUNGKOQ - Tunjukkan pada PENULIS yang RASULLULLAH menyebelahi YAHUDI atau NASRANI selepas mereka MENGHINA ISLAM dan BANGSA ARAB?
Lawak REVERSE PSIKOLOGI yang di tunjukkan oleh KUMPULAN SEPAHTU semalam dengan sendirinya MENUNJUKKAN KEPADA yang TAJAM AKALNYA ramai dari kita yang MENAFIKAN penerimaan akalnya MEREKA AKUI KES LIWAT berlaku. Jelaslah SEPAHTU merupakan Kumpulan Lawak yang Melampaui jangkaan......ini bukan SEPAHTU berpolitik, tapi ini adalah "PENCERAHAN CARA BERFIKIR" dan tak semua AHLI POLITIK itu bijak dan baik. Tapi ramai yang ROSAK MORALNYA dan mereka MAMPU MEROSAKKAN Orang lain pula.

Malam tadi, berlangsunglah Maharaja Lawak Mega 2013 terbitan ASTRO yang dimenangi oleh kumpulan lawak terkenal, Sepahtu. Selalunya, jenaka yang dibuat, tidak pernah dianggap serius sebaliknya sekadar dianggap sebagai jenaka semata-mata.

Namun malam tadi, jenaka penjara, satay kajang dan TONGGENG telah membuatkan para penyokong Pakatan Rakyat meroyan sakan di Facebook. Mereka tidak sahaja berang dengan lawak tersebut yang dilihat menghina, menyindir dan mengutuk Anwar Ibrahim, sebaliknya mereka menganggapnya sebagai satu provokasi kasar.

Sungguh menarik melihat kenyataan Saiful Bukhari

Sungguh menarik melihat k.enyataan Saiful Bukhari

Pada ketika mereka menyindir, menjenakakan dan menghina para pemimpin UMNO-BN, khususnya Perdana Menteri dan isterinya, mereka tidak pula mengeluarkan cakap-cakap yang serupa. Bahkan mereka sungguh seronok berbuat demikian walaupun mereka sedar, momokan mereka itu lebih banyak fitnah berbanding kenyataan.

SATAY KAJANG, TONGGENG dan PENJARA merupakan perkara yang sangat sinonim dengan Anwar Ibrahim sekarang. Anwar merupakan bekas banduan. Pada tahun 1999, dia telah didapati bersalah kerana rasuah salahguna kuasa dan liwat. Dia telah dijatuhi hukuman penjara 14 tahun untuk kedua-dua kesalahan tersebut. Hukuman dijalankan secara berasingan. Bagaimanapun selepas 6 tahun dipenjarakan kerana rasuah salahguna kuasa, Anwar Ibrahim dibebaskan dan dia tidak pernah dipenjarakan walaupun sehari kerana meliwat bekas pemandu peribadi isterinya.

Tidak ramai yang perasan dengan signifikan SATAY KAJANG, TONGGENG dan PENJARA yang menjadi subjek lawak jenaka Sepahtu namun para pecacai Anwar Ibrahim yang suka memperolok-olokkan orang lain terutama sekali pemimpin-pemimpin UMNO, mudah menangkapnya dan kemudian mengaitkannya dengan Anwar Ibrahim!!!.......syabas SEPAHTU! 
AMUKANMELAYU - Seputeh-puteh tulang akhirnya di buang juga, sebusuk-busuk daging, ianya di basuh dan di masak akhirnya di makan jua. PILIHLAH SAUDARA SENDIRI dan berfikir dengan AKAL dan IMAN. Jangan biarkan FIKIRAN kita di pengaruhi oleh orang lain..