,مليسيا دان اسلام بوکن ميليک اورڠ ڤوليتيک
, مک ڤرجواڠن اݢام تتڤ دڤرجواڠکن اوليه اومت اسلام دري بيدڠ يڠ لاءين
سام اد كامي منڠ اتاو كامي ماتي

PERJALAN HAJI AKI


Wednesday, 25 April 2012

MEREDAH BADAI MENGGUNUNG HANYA KERANA SESUAP NASI....Kerana mencari RAZEKI yang HALAL mereka di hina Cina Malaysia

Pembantu Rumah Indonesia di siksa oleh Majikan KAFIR di Malaysia - Penulis bukan hendak membangkitkan ISU yang makin terpadam ini. Tapi atas sifat seorang ISLAMELAYU, penulis merasakan penghinaan yang melampau ini tidak dapat di bendung dengan "Undang-Undang" yang di cipta manusia. Membasuh daging babi, mandikan anjing, di larang solat, rumah yang bernajis mukhalazah dan memaksa melakukan sex dengan majikan....ini adalah deraan EMOSI yang jarang di perkatakan. Semua orang lebih kepada memberi tumpuan kepada penderaan fizikal.
Berani - Hassan dan Zul

Pernah beberapa kali penulis menyelamatkan pembantu yang melarikan diri dari majikan. Tapi sampai bila perkara ini akan di biarkan berlaku? Untuk itu "Pengurusan Malaysia dan Indonesia" perlu menyusun penempatan Pembantu Rumah ini mengikut Ugamanya. Majikan Cina amatlah tidak bertimbang rasa....dan Indonesia perlu mendesak Malaysia agar majikan yang "KEJAM" ini di senaraihitamkan dan tidak layak untuk mendapatkan pembantu rumah lagi.

Perkara ini telah di bahaskan dalam Perliments. Tapi Ahli Kulim saja yang beria-ia mengetengahkan hal ini, seperti yang penulis petik dari kenyataanya:-


Ahli Parlimen Kulim Bandar Bharu Zulkifli Noordin berpendapat pembantu rumah beragama Islam khususnya yang terdiri daripada warga Indonesia terdedah dengan perkara-perkara yang tidak diingini menurut agama.
"Saya tidak menafikan ada majikan bukan Melayu/ Islam yang baik, namun risiko warga Indonesia berbangsa melayu/ beragama Islam terdedah dengan perkara-perkara yang tidak diingini menurut Islam adalah terlalu tinggi," katanya melalui satu kenyataannya.
Namun katanya sudah banyak kes dimana warga Indonesia berbangsa Melayu dan beragama Islam terpaksa berhadapan dengan situasi yang jelas melanggar hukum agama.
Ini antaranya dipaksa memakai pakaian yang jelas tidak menutup aurat seperti seluar pendek, mengadu tidak dapat mengerjakan solat, terpaksa berhadapan dengan masalah anjing, babi dan arak, kata Zulkifli.
"Adalah lebih afdhal (baik) bagi majikan bukan Melayu/Islam ini mengambil pembantu rumah dari kalangan bukan Melayu/Islam seperti daripada Filipina, Cina atau Thailand," katanya.
Beliau sebelum itu, turut merujuk kes seorang warga Indonesia, Siti Hajar, 33 yang disiksa dan didera oleh majikannya selama tiga tahun.
Siti mengalami kecederaan serius akibat disimbah dengan air panas malah diberi makan nasi dengan berlauk daging babi sebagai bentuk siksaan. Gaji beliau sebanyak RM500 sebulan juga tidak pernah dibayar.
"Saya khuatir dengan perkembangan saperti ini. Sebelum ini kita mendengar laporan bagaimana seorang lagi wanita Indonesia bernama Bonat disiksa begitu kejam oleh majikannya.
"Apa yang dikhuatirkan adalah kerana kes ini melibatkan majikan yang terdiri dari bukan Melayu...Saya tidak percaya ianya suatu permasalahan melibatkan kaum atau agama, dan mungkin ianya suatu kebetulan bahawa pembantu yang terlibat berbangsa Melayu beragama Islam dengan majikan bukan Melayu/Islam.
"Walau apa pun, suatu kajian dan pelan tindakan menyeluruh dan serius perlu dibuat untuk mengatasi masalah ini," katanya yang juga seorang peguam. - Petikan asal dari Azamin Amin.

amukanmelayu - dahulukan Tauhid dan Akhidah....wang tidak dapat membeli maruah yang hilang.