,مليسيا دان اسلام بوکن ميليک اورڠ ڤوليتيک
, مک ڤرجواڠن اݢام تتڤ دڤرجواڠکن اوليه اومت اسلام دري بيدڠ يڠ لاءين
سام اد كامي منڠ اتاو كامي ماتي

PERJALAN HAJI AKI


Tuesday, 9 April 2013

PAS DAN TABUNG TAK BOLEH DIPISAHKAN


  SAKAU Tabung Memali,  SONGLAP KOHILAL, Tiada Penyata Kutipan DERMA JIHAD, Ni Rembat Tabung "ANAK YATIM" Lahad Datu la pulakk!! 

Orang tua-tua selalu pesan kalau kita nak kahwin kita kena kenal pasti siapa pasangan kita. Anak siapa, asal usul, susur galur keturunan dan sebagainya. Sebabnya kita nak cari pasangan mestilah dari keturunan orang baik-baik. Jika kita pilih pasangan dengan orang yang asal usulnya atau keturunan keluarganya huru hara, maka kita pun akan dapat keluarga yang huru hara.
Begitu juga dengan orang yang nak beli kereta. Kalau dia nak beli kereta baru dia akan cari kereta yang dikeluarkan oleh sebuah syarikat yang mengeluarkan kereta yang bagus,syarikatnya stabil,  nilai kereta tidak jatuh serta mudah untuk cari alat ganti. Sebabnya dia tidak mahu susah kemudian hari.
Kalau dia nak beli kereta terpakai pula , maka dia akan periksa pula berapa usia kereta itu, siapa tuannya, ada kemalangan atau tidak, ada rosak atau tidak dan sebagainya.
Apa sahaja yang kita nak buat kita kena periksa asal usul dan sebagainya supaya kita tidak tertipu. Benda atau perkara yang berasal dari asal usul yang tidak baik maka sampai bila-bila pun ianya akan jadi tidak baik.
Begitu jugalah dengan parti Pas....
Asal-usul tertubuhnya Pas kerana kekecewaan, marah dan dendam seorang pemimpin Umno yang tewas merebut jawatan Yang Dipertua Umno di tangan Tunku Abdul Rahman. Dia lari ke Perak dan tubuh parti yang berasaskan agama untuk menarik sokongan orang melayu. Mereka nak pakai nama melayu tak boleh kerana Umno dah pakai. Mereka guna nama islam kerana katanya islam lebih tinggi dari melayu.
Orang putih yang menjajah Malaya pada waktu itu jadi tukang cucuk untuk mereka menubuhkan parti baru supaya melayu berpecah belah. Apabila melayu berpecah belah mereka boleh melengah-lengahkan pemberian kemerdekaan kepada Malaya yang sedang dituntut Umno, dan mereka dapat kaut lagi hasil bijih timah serta hasil-hasil bumi lain di negara ini.
Dengan sokongan orang putih maka lahirlah Pan Malaya Islamic Party yang kini namanya Pas. Kelulusan penubuhannya ditandatangan oleh pegawai pendaftar pertubuhan berbangsa india yang bekerja dengan orang putih, Nadarajah.
Yang luluskan parti tersebut orang india. Hari ini mereka meletak parti mereka setaraf dengan agama islam. Sedangkan islam itu adalah wahyu yang diturunkan Allah. Parti islam pula diluluskan oleh orang india. Yang ini yang orang Pas bodoh tak faham-faham sampai hari ini. Mereka tak pandai bezakan yang mana agama dan yang mana parti.
Pan Malaya Islamic Party pada masa itu menggunakan lambang bulan bintang. Tidak berapa lama kemudian lambang itu diharamkan kerana mendapat tentangan orang-orang islam. Mereka diminta menukar lambang lain. Ketika itu juga mereka akan bertanding dalam satu pilihan raya kecil di Kelantan. Mereka diminta mendaftar lambang baru sebelum jam 10 pagi pada satu tarikh yang ditetapkan. Jika gagal mereka tidak boleh bertanding.
Esoknya tempoh yang diberikan untuk mereka mendaftar lambang baru akan tamat. Malam sebelumnya mereka mengadakan satu mesyuarat di rumah salah seorang pemimpin mereka. Semasa mesyuarat mereka dihidangkan kopi o dan satu tin besar biskut tawar.
Mesyuarat punya mesyuarat sampai ke tengah malam mereka masih gagal menyediakan lambang. Tiba-tiba seorang ahli mesyuarat bersuara, "kita ni mesyuarat selepas isyak, sekarang dah nak subuh, lambang tak siap-siap lagi, esok pagi nak daftar".
Salah seorang ahli mesyuarat yang berada berhampiran dengan tin biskut telah mengambil tudung tin biskut tersebut dan letak atas kertas, lalu membuat bulatan ikut bulatan tudung tin biskut itu. Dia pun bersuara, "nah ini lambangnya" . Hari sudah menghampiri subuh, tiada pilihan lain lagi. Yang itu kata setuju, yang ini kata setuju, maka semua setuju. Maka lahirlah lambang Pas dari tudung tin biskut pada malam tersebut dan kekal sehingga kini. Hari ini dia kelentong orang kononnya lambang mereka bulan mengambang. Padahal lambang dari tudung tin biskut tawar.
Ini bukan cerita lawak atau main-main. Ini kisah benar. Kalau tanya Nik Aziz dia tak akan mengaku punya. Dia pun belum Pas lagi waktu itu.
Berbalik kepada asal usul tertubuhnya Pas kerana kecewa, marah dan dendam akibat kalah dalam pemilihan Umno.
Parti tersebut lahir dari perasaan kecewa, marah dan dendam. Maka sebab itulah dari tertubuhnya parti sampai ke hari ini Pas masih mengamalkan perkara-perkara tersebut. Dendam dan marah kepada Umno tak usah nak cakaplah. Semua orang dah tahu apa yang mereka buat pada Umno. Mereka kafirkan Umno dari makcik saya bergigi susu sampai sekarang makcik saya dah bergigi palsu. Doa pecah perut, orang Umno tak masuk syurga, orang Umno sembahyang tak dapat pahala, berkerjasama dengan syaitan untuk hancurkan Umno, orang Umno lawan Nabi dan macam-macam lagi. Malah ada yang kata mereka lebih rela makan babi dengan DAP daripada minum teh dengan Umno. Begitulah gambarannya bagaimana benci, marah dan dendam Pas kepada Umno.
Seperti yang saya katakan di awal tulisan ini , apabila sesuatu itu berasal dari yang tidak baik, maka sampai bila-bila pun perjalanan mereka tidak akan betul dan mereka sering melakukan perkara-perkara yang tidak baik, atau pun dalam bahasa kasar dipanggil perkara-perkara jahat. Menipu pun tergolong dalam perkara jahat.
Di Malaysia apa yang Pas tidak tipu orang islam ?
Bukan setakat tipu orang islam, jenis mereka ini tuhan pun mereka tipu. Dulu siang malam mereka berdoa minta tuhan berikan kemenangan kepada mereka demi untuk menubuhkan negara islam. Apabila nak tubuh negara islam termasuklah sekali nak laksanakan hudud.
Tuhan uji mereka dengan berikan sedikit kemenangan kepada mereka pada tahun 2008. Apa dah jadi selepas itu ? Negara islam tidak ada dalam Quran, kata Haji Hadi. Presiden sebuah parti islam dah tua-tua  baru habis baca Quran. Negara islam entah ke mana, hudud ghaib ditelan DAP dan kalimah Allah digadaikan. Tidakkah itu menipu tuhan ? Dulu doa lain, sekarang buat lain.
Apabila Pas dilahirkan dari asal usul yang tidak baik, maka perjalanan mereka sentiasa tidak betul dan asyik nak menipu saja kerja mereka, termasuklah menipu duit orang ramai.
Tabung Memali yang dikutip berjuta-juta ringgit untuk anak yatim apa yang dah jadi ? Sampaikan anak yatim Memali nak belajar ibu terpaksa jual tanah.
Koperasi Kohilal yang mengutip pelaburan dari orang ramai berjuta-juta ringgit, apa dah jadi ?
Kutip derma dengan orang ramai tempat ceramah dah berapa banyak Pas kutip ? Pernah anda dengar Pas laporkan ke mana pergi hasil kutipan ?
Tabung itu, tabung ini, dah bermacam-macam tabung yang Pas tubuhkan, mana pergi semua wangnya ?
Terbaru adalah Tabung Perajurit Tragedi Lahad Datu yang ditubuhkan oleh Pas. Tahukah anda ke mana wang tersebut dimasukkan ?

Lihat anak panah di atas dan perhatikan tulisan kuning. Ianya ditulis nombor akaun 5640 2540 0414 dan nama TABUNG RAKYAT PRIHATIN.
Namun apa yang mengejutkan seperti yang telah didedahkan oleh rakan-rakan blogger sejak beberapa hari lepas nombor akaun berkenaan bukannya di atas nama TABUNG RAKYAT PRIHATIN atau TABUNG PERAJURIT TRAGEDI LAHAD DATU, sebaliknya nombor akaun berkenaan atas nama PARTI ISLAM SE MELAYSIA .
Bukti-bukti telah ditunjukkan oleh rakan-rakan blogger sejak beberapa hari yang lepas.


 
 
 

Pihak yang pertama melancarkan Tabung Lahad Datu adalah Media Prima. Kemudian Pas pun ikut serta. 
No 1: Iklan oleh Pas dan Media Prima
No 2: Nombor akaun tabung yang dikendalikan oleh Pas dan tabung yang dikendalikan oleh Media Prima.
No 3: Paparan dari mesin cash deposit Maybank. No akaun yang diiklan oleh Media Prima atas nama TABUNG WIRA LAHAD DATU. Manakala nombor akaun yang diiklan oleh Pas atas nama parti mereka. 
Kalau dah dimasukkan ke dalam akaun PAS, bagaimana mereka tahu untuk mengasingkan mana duit yang dimasukkan untuk sumbangan Lahad Datu dan mana duit yang dimasukkan untuk PAS ? 
Apa yang Pas lakukan itu adalah terang-terang satu penipuan. Mereka mengambil kesempatan diatas keprihatinan rakyat Malaysia untuk membantu keluarga mangsa-mangsa peristiwa Lahad Datu. Perkara ini telah beberapa hari diperkatakan, namun sampai ke hari ini tidak ada seorang pun pemimpin Pas yang berani tampil menjawab.
Mana pihak berkuasa yang berkenaan ? Apakah Pas kebal sangat sehingga pihak berkuasa tidak berani mengambil tindakan terhadap mereka ? 
Pas sering menuduh TV 3 penipu, pembelit dan sebagainya. Nah ! Sekarang siapa yang penipu dan pembelit? Siapa yang jujur ? 
Kesimpulannya, kalau kita nak kahwin kita akan cari pasangan orang yang berasal usul atau dari keturunan baik-baik supaya hidup menjadi bahagia. Begitulah juga apabila kita nak mengundi nanti. Janganlah pilih parti yang asal usul atau keturunannya lahir daripada sifat dendam, kecewa dan marah. Kalau mereka jadi kerajaan kelak hidup kita tidak akan bahagia.
Umno lahir untuk menentang penjajah dan menuntut kemerdekaan tanah air. Lahirnya untuk tujuan dan niat yang baik dan Insyallah ia akan sentiasa berada dalam perlindungan yang maha berkuasa. Pas lahir hasil dari perasaan kecewa, marah dan dendam. Sebab itulah sampai ke hari ini kerja mereka dendam , benci membenci , memecah belah masyarakat serta menipu.
Semoga rakyat Malaysia dapat menggunakan akal dan fikiran yang waras dan janganlah sesekali tertipu dengan ayat tok guru, ulama dan islam yang mereka sering pakai. Orang-orang yang mengejar kuasa dengan memakai gelaran-gelaran sedemikian serta menggunakan agama, kita tak boleh percaya beb. Ulama yang betul mereka akan ikut ciri-ciri Nabi. Tidak riak, tidak sombong, tidak fitnah orang, caci mencaci dan sebagainya. 
Tak payah pergi jauh, ambil contoh negara yang dekat dengan kita, Indonesia. Susah payah Sukarno dan Suharto membina negara dan bangsa Indonesia. Sampaikan masa itu cina tak boleh pakai nama cina, sekolah cina tiada, bercakap bahasa cina tak boleh dan perayaan tahun baru cina pun tidak dibenarkan. Apatah lagi membenarkan Kalimah Allah digunakan agama lain.
Tetapi masuk Gus Dur beberapa tahun sahaja hancur habis semuanya. Bukan main lagi dulu rakyat Indonesia teruja dengan Gus Dur, kononnya dia seorang ulama besar. Ada rakyat Indonesia masa itu yang teruja dengan ulama Gus Dur berkata "walaupun matanya buta tetapi hatinya terang kerna diterangi cahaya-cahaya iman dari ilahi". Perghhhhh....dengar pun meremang bulu roma beb. 
Last-last ulama Gus Dur itulah yang menggadaikan Kalimah Allah kepada agama lain, dan hari ini hasilnya beribu orang Indonesia murtad setiap tahun. Kemudian keluar pula gambar siapa di atas ribanya ? Malas nak tunjuk sebab dia dah mati. Carilah sendiri di google.
Sebab itu saya kata, orang-orang yang pakai gelaran ulama, tok guru dan sebagainya dalam mengejar kuasa kita tak boleh percaya. Mereka menipu. Mereka bukannya nak membetulkan kita , tetapi mereka nak kuasa. Dan untuk mereka dapat atau pertahankan kuasa mereka sanggup buat apa sahaja. Contohnya macam Gus Dur. Dia nak dapat kuasa dia guna nama ulama. Bila dah menang nak pertahankan kuasa dia beri segala kebebasan. Kerana dia tahu dengan berbuat begitu dia akan lebih popular. Bila popular dia akan menang lagi dan terus berkuasa. Peduli apa dia dengan bangsa atau negaranya hancur. Yang penting dia dapat kuasa.
Perkara sedemikian juga berlaku di Kelantan. Waktu zaman BN perintah (1978-1990) orang siam tak boleh bina patung-patung yang melebihi ketinggian masjid. Sebab itu ada satu patung di Tumpat yang dibina pada tahun 80an (zaman BN) sepatutnya dibina berdiri tetapi tidak dibenarkan kerana ketinggiannya melebihi kubah masjid, yang mana akhirnya patung itu terpaksa di tidurkan. Kerajaan BN Kelantan masa itu tidak bagi kerana menghormati majoriti orang Kelantan yang beragama islam. 
Masuk Pas perintah segala jenis patung mereka benarkan. Yang duduk, yang bersila semuanya ada. Besar mana, tinggi mana Pas tak peduli. Semua mereka benarkan. Sampaikan hari ini ada patung terbesar di asia tenggara terletak di Bachok. Logik ke sebuah negeri yang lebih 90 peratus rakyatnya beragama islam, digelar serambi Mekah dan bumi tadahan wahyu ada berpuluh patung-patung besar dan patung terbesar di asia tenggara ? Sebab itu orang siam di Kelantan sokong Pas kaw-kaw. Mereka tahu hanya Pas yang boleh deliver apa yang mereka nak.
Tun M pernah kata, demi undi Pas sanggup lakukan apa sahaja....
Akhir kata, ingat balik ayat yang sering saya gunakan sejak mula saya berblog sehingga kini tentang perbezaan Pas dan Umno. 
UMNO - Menggunakan politik untuk kepetingan agama dan bangsa....
PAS - Menggunakan agama dan bangsa untuk kepentingan politik.....


Bukti PAS telan duit Tabung Wira Lahad Datu...bila kita check kat No. Akaun Bank pun dah boleh tahu duit tabung lesap ke mana.

Lihat perbezaan Tabung Wira Lahad Datu yang diwujudkan oleh dua pihak berlainan seperti di atas. Satu akaun diwujudkan oleh parti PAS yang mana apabila wang berkenaan hendak didepositkan ke Mesin Deposit Tunai, nama akaun yang keluar bukanlah 'Tabung Perajurit Lahad Datu' seperti yang diiklankan, sebaliknya tertera nama 'Parti Islam Se Malaysia'! No Akaun Tabung Wira Lahad Datu sebenarnya adalah 5142-7133-9000 dan bukan 5640-2540-0414 (milik PAS).

Akaun 'Tabung Wira Lahad Datu' adalah akaun yang benar-benar telus. Nama tabung seperti diiklankan adalah sama dengan nama tabung yang dibuka di bank. Berbanding dengan kutipan yang dijalankan oleh pihak Media Prima yang mewujudkan satu akaun khas atas nama 'Tabung Wira Lahad Datu', PAS tidak mengarahkan pihak bank untuk mewujudkan satu akaun khas atau akaun asing dari akaun induk parti berkenaan.

Persoalan kepada pimpinan PAS, jika ada wang sumbangan yang disalurkan melalui tabung derma Lahad Datu untuk perajurit Negara, bagaimana Bendahari PAS hendak mengenal pasti wang itu adalah wang sumbangan untuk Tabung Lahad Datu dengan Tabung PAS semasa? Sehingga hari ini PAS tidak pernah mengumumkan jumlah hasil kutipan wang tabung berkenaan, berbanding dengan pihak Media Prima yang mengumumkan kutipan Tabung Wira Lahad Datu kini hampir berjumlah RM4 Juta.

Tak malu ka Pas makan duit hasil derma untuk Wira Lahad Datu? Dulu Tabung Memali depa dah rembat, kali ni nak rembat Tabung Lahad Datu pulak. Dejei sungguh!

P/s: Kalau ada orang Pas yang derma, macam cara mereka mengenal pasti, untuk derma Lahad Datu dengan kemasukan wang lain?

Kesimpulannya..

No. 1 - Tabung Memali -> Status : Lesap
No. 2 - Tabung Kohilal -> Status : Lesap & Hilang
No. 3 - Tabung Lebuh Raya Rakyat -> Status : Coming Soon
No. 4 - Tabung Wira Lahad Datu -> Status : No. Akaun Yang Diiklankan Lain, Yang digunakan Untuk Deposit Akaun Lain..hehe (coming very-very soon)

Nuffnang Ads

NEGARA ISLAM DULU WAJIB, LEPAS TU TAK WAJIBHabis tu...dulu kau kata negara Islam itu wajib sama macam ibadat fardhu?
Ingat tak?
PAS dapat kuasa di Kedah tapi satu kebajikan pon tarak..kebajikan untuk tokey rumah urut adalah!
PAS di Kelantan dah berapa lama? dah 23 tahun memerintah, HIV dan AIDS di Kelantan adalah tertinggi di  Malaysia..pelacur pakai tudung pon ada kat Kota Bharu..hukum hudud tak jalan-jalan..jawatankuasa mengkaji hukum hudud apa jadi? Nik Aziz tak habis-habis kata UMNO tolak Islam sampai kata ibadat orang UMNO tak dapat pahala..dia tuhan ke? ..yang Anwar main jantan dan China Doll Nik Aziz tak siasat ke? Azmin main "aiskrim" boleh pahala ke? 


AMUKANMELAYU - sesungguhnya "TIPU DAYA IBLIS" lebih licik dari tipu daya kamu dan tipu daya kamu semuanya di ketahui ALLAH......