,مليسيا دان اسلام بوکن ميليک اورڠ ڤوليتيک
, مک ڤرجواڠن اݢام تتڤ دڤرجواڠکن اوليه اومت اسلام دري بيدڠ يڠ لاءين
سام اد كامي منڠ اتاو كامي ماتي

PERJALAN HAJI AKI


Thursday, 11 April 2013

PAS PARTI YANG SANGAT ADIL - U KRITIK I SITA VS U ULANG I SAMAN


USTAZ NASHA DI "CANTAS" DARI MENJADI CALON PRU13.

PAS kini semakin 'bijak' bermain politik cantas mencantas. Ustaz Nasharuddin Mat Isa telah dikuburkan terus dek kerana mengkritik Karpal Singh.
Beliau diputuskan Majlis Syura PAS tidak dicalonkan lagi mewakili PAS bagi bertanding di mana2 kerusi DUN mahupun Parlimen.
Jasa beliau yang diangkat oleh Almarhum Ustaz Fadzil Noor sekian lama terpadam terus dari sejarah dan kamus parti tersebut.
Mungkin dilihat jijik jika diangkat semula bekas Pemimpin  No. 2 PAS ini.
Tiada pencalonan bagi mana-mana kerusi untuk bekas Timbalan Presiden PAS Nasharudin Mat Isa pada Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU13), demikian menurut Pengarah Pilihan Raya PAS Pusat, Dr Mohd Hatta Ramli.

http://4.bp.blogspot.com/-gaPHr98diwI/UShbk2fEzNI/AAAAAAAAHX4/O72vKMGVdh0/s1600/ustaznasa.jpg
USTAZ NASHA MENGGERUNKAN PARASIT PAS - Rancangan yang dibuat secara rakaman dari studio Media Prima, telah berjaya mewujudkan satu ‘benchmark’ tertinggi bagi rancangan berbentuk Siri Rancangan Temubual bukan saja bagi TV3 tetapi bagi sesebuah produksi siri Rancangan Temubual di Malaysia, apabila berjaya meraih jumlah penonton tertinggi sebanyak 4.3 juta (25.9 TVR) atau 72.6% (sumber: A.C. Nielsen Audience Measurement).

Beliau bagaimanapun tidak menyatakan sebab terperinci mengapa Nasharudin tidak dicalonkan, selain menegaskan ramai lagi ahli PAS yang tidak disenaraikan sebagai calon dalam pilihan raya umum kali ini.

"Setahu saya nama dia tidak termasuk dalam nama calon PAS, tak ada nama dia. Tunggu nanti akan ada pengumuman calon dalam masa 2,3 hari saya kira," kata beliau kepada Antarapos.

Nasharudin kerap dianggap sebagai 'duri dalam daging' PAS atas sikap lantang beliau mempertahankan dasar-dasar dan prinsip parti Islam itu yang didakwa terpesong akibat menjalinkan hubungan politik dengan DAP dan PKR.

Beliau pernah mengkritik penyokong Pakatan Rakyat yang berkumpul memberi sokongan kepada Datuk Seri Anwar Ibrahim ketika pengumuman keputusan kes liwat kedua Ketua Pembangkang itu tahun lalu.

Dalam isu tuntutan kalimah Allah yang dicetuskan Setiausaha Agung DAP Lim Kit Siang, Nasharudin berpendapat bahawa usaha tersebut bertujuan untuk mempopularkan fahaman pluralisme dengan cubaan untuk menganjurkan kesamarataan.

Mengenai isu menggunakan lambang PAS oleh calon DAP sekiranya parti itu dibatalkan oleh Pendaftar Pertubuhan (ROS), Nasharudin menegaskan Pengerusi DAP Karpal Singh dan Lim perlu menyatakan pendirian tentang hukum hudud yang sering ditentang oleh kedua-dua pemimpin itu.

Nasharudin yang kerap didakwa mengeluarkan kenyataan yang bercanggah dengan pendirian parti, dan turut dilihat menyertai rombongan Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak ke Gaza dan Mekah.

Pemimpin PAS 'mesra kerajaan BN' itu walau bagaimanapun telah digugurkan sebagai ahli Majlis Syura Ulama PAS pada Februari lalu dengan alasan melanggar peraturan parti, namun beliau komited untuk membantu PAS dalam meneruskan perjuangan sebagai ahli biasa.

Datuk Kamarudin Jaafar, merangkap Ahli Jawatankuasa Kerja PAS Pusat sebelum ini berkata pengumuman calon PAS akan dilakukan dalam masa terdekat, selain enggan mengulas tentang pencalonan Nasharudin.
SYABAS PARASIT PAS.
Sememangnya Nik Aziz dan PAS Kelantan bahkan PAS di seluruh Malaysia amat gentar dengan tentangan yang diberikan dan ditunjukkan oleh guru-guru pondok terhadap Nik Aziz dan parti tersebut. Paling membinasakan sekali ialah apabila ulama-ulama dan guru-guru pondok menerbitkan hukum berdasarkan al-Quran, al-Hadis dan kitab-kitab muktabar tentang hukum HARAM MENGUNDI dan MENYOKONG PAS.

Belum pernah berlaku trend sebegini apabila guru-guru dan ulama-ulama pondok menzahirkan tentangan sekaligus memberikan penerangan serta penjelasan berserta hujah-hujah serta dalil-dalil bersandarkan kepada Kitabullah, Hadis Rasulullah s.a.w dan kitab-kitab muktabar karangan imam-imam besar akan kesesatan serta penyelewengan yang dilakukan oleh Nik Abdul Aziz dan PAS.

Walaupun sebenarnya PAS memiliki cerdik pandai agama yang kepakaran mereka mengatasi Nik Abdul Aziz, namun sebahagian besar daripada mereka memilih untuk menjadi berhala bisu yang sanggup memejamkan mata dan memekakkan telinga serta membenarkan apa-apa sahaja yang dikatakan oleh Nik Abdul Aziz atas nama POLITIK.

Tindakan sesekali yang dilakukan oleh ulama-ulama PAS terutama dalam isu membabitkan KALIMAH ALLAH, hanya sekadar menutup pandangan sedangkan hakikatnya mereka hanya bercakap untuk menyedapkan lubang telinga para penyokong mereka, terutama golongan yang masih mempercayai PAS adalah sebuah gerakan yang didokongi oleh kaum ulama.

Bagaikan halilintar dan bagaikan tsunami yang melanda, PAS terkesima apabila sebilangan besar bekas penyokongnya sendiri, mulai melondeh dan melancarkan serangan besar-besaran serta terang-terangan terhadap PAS dan Nik Abdul Aziz.

Nik Abdul Aziz tidak lagi ditampilkan sebagai guru agama yang serba tahu, sebaliknya dia ditampilkan seorang tua nyanyuk yang gila kuasa dan gila untuk dikenali sebagai ulama walaupun hakikatnya, mengaji tak habis.

Dan Nik Abdul Aziz sendiri membenarkan apa yang dikatakan tentang dirinya, menerusi fatwa-fatwa dan dalil-dalil agama yang penuh kekarutan serta diserkup kesempitan akal fikiran tanpa berlandaskan nas dan dalil qati’e.

Abdullah Saamah, pengasas Pondok Geting, kini menjadi salah seorang musuh utama Nik Aziz. Dari mulut Abdullah Saamah inilah, penjelasan dan penerangan telah diberikan berhubung salahlaku dan salah beragama yang diamalkan oleh Nik Abdul Aziz yang kemudian dijadikan sebagai satu bahan pemujaan yang baru oleh para pengikutnya.

Justeru, Nik Aziz dan konco-konconya yang sangat bimbang sekiranya lebih ramai yang membuka mata serta mula mencari kebenaran agama Islam, dan mengenepikan Nik Aziz dan PAS, mula mencari-cari jalan untuk menutup mulut serta menyusahkan Abdullah Saamah dan kawan-kawannya yang lain.

Salah satu tindakan yang boleh dilakukan adalah dengan menggunakan kuasa yang ada.

Justeru, semalam, pihak berkuasa Majlis Daerah Tumpat telah mengambil tindakan menyita pondok pengajian yang diasaskan oleh Abdullah Saamah dalam usaha membalas dendam dan mengugut guru berkenaan. Ugutan bertujuan agar Abdullah Saamah tunduk dan akur dengan kehendak mereka di samping tidak terus menelanjangkan kebejatan serta kekeliruan yang ditimbulkan oleh Nik Aziz.

Majlis Daerah Tumpat mendakwa, pembinaan bangunan tambahan yang menggunakan peruntukan Kerajaan Persekutuan yang diterima oleh Abdullah Saamah daripada Timbalan Perdana Menteri tidak lama dahulu, sebagai tidak menepati prosedur dan dibuat tanpa kebenaran Yang Dipertua MDT.

Abdullah Saamah bagaimanapun berkata, tindakan yang dilakukan oleh MDT itu adalah bermotifkan politik untuk memberi tekanan kepadanya agar berhenti daripad menelanjangkan kepalsuan PAS dan Nik Aziz. Justeru katanya, dia tidak akan berbuat apa-apa, sebaliknya hanya membaca Surah Yassin dan solat hajat supaya masalah tersebut dapat diselesaikan manakala mereka yang terlibat pula diberikan hidayah.Bangunan yang dipertikaikan oleh MDT itu adalah bangunan lima tingkat yang masih dalam proses pembinaan. Bangunan tersebut dibina hasil sumbangan Kerajaan Pusat.

Menurut Abdullah, segala prosedur yang ditetapkan oleh MDT telah dituruti. Malah ketika surat amaran pertama yang dihantar kepadanya, dia telah bertanya kepada anggota penguatkuasa terbabit untuk sebab apakah surat amaran tersebut dihantar. Anggota penguatkuasa itu bagaimanapun berkata, ia sekadar prosedur dan proses pembinaan boleh diteruskan.

Bagaimanapun apabila pegawai Jabatan Pembangunan Persekutuan (JPP) ke MDT untuk bertanya mengenai saman berkenaan, lain pula isu yang ditimbulkan. MDT menjelaskan bahawa bangunan berkenaan hanya boleh diteruskan pembinaannya setelah mendapat persetujuan daripada 12 orang pemiliknya.

Dan lebih menarik lagi ialah, untuk menutup cerita sebenar penyitaan yang dilakukan oleh MDT atas arahan Kerajaan Negeri PAS Kelantan itu, Abdullah Saamah dan ahli keluarganya pula difitnah akan menjadi calon PRU13 mewakili UMNO dan Barisan Nasional. Itulah dia corak dan sikap sebuah Kerajaan Islam kononnya… menyita sebuah pusat pengajian Islam, tetapi pada masa yang sama, amat berbesar hati apabila berhala besar didirikan di Tumpat tanpa sebarang tindakan!!!

Sumber: Kedahan69ers 
AMUKANMELAYU - Parasit telah berjaya menukar wajah ULAMAK PAS .........