,مليسيا دان اسلام بوکن ميليک اورڠ ڤوليتيک
, مک ڤرجواڠن اݢام تتڤ دڤرجواڠکن اوليه اومت اسلام دري بيدڠ يڠ لاءين
سام اد كامي منڠ اتاو كامي ماتي

PERJALAN HAJI AKI


Saturday, 2 March 2013

LAHAD DATU MENJADI LIANG LAHAD KEPADA MEREKA YANG GILA KUASA DAN MENGHINA SYUHADAH
INI MAKLUMAT KEPADA RAAYAT KENAPA BERLAKUNYA TRAGEDI LAHAD DATU


Lihatlah Anwar!

Dalam situasi gawat yang sedang dihadapi oleh negara, Anwar masih mencari jalan melakukan konfrontasi dan provokasi berbau politik terhadap pemerintah.

Kenyataam yang dibuatnya tidak langsung menampakkan tanggungjawab bersama sebagai seorang pemimpin dan sebagai rakyat Malaysia yang bertanggungjawab.

Kenyataan yang dikeluarkan begitu pantas menuduh kerajaan seolah-olah berpeluk tubuh dan tidak berbuat apa-apa dalam isu pencerobohan terhadap wilayah negara ini.

Apakah wajar tindakan beliau menyambar sepantas kilat situasi gawat yang berlaku ini untuk menjadi "hero negara secara overnight", cukup dengan hanya membuat kenyataan akhbar dan meletakkan sepenuhnya kesalahan terhadap kerajaan?

Apakah kenyataan akhbar sebegini wajar dilakukan dalam situasi di mana satu dunia sudah maklum betapa kerajaan Malaysia sedang berhempas pulas untuk menyelesaikan isu pencerobohan ini melalui perundingan?

Apakah Anwar buta dan tuli, tidak langsung menyedari kerajaan Malaysia dan Filipina telah, sedang dan terus mengambil pelbagai langkah untuk menamatkan konflik ini secepat mungkin dengan bermatlamatkan zero casualty?

Sungguh bangsat rupanya Anwar yang melakukan desakan supaya memberi segala maklumat terhadap rakyat. Setiap jam pihak media rasmi kerajaan memberikan maklumat terkini berkaitan isu ini. Tapi apakah wajar pihak kerajaan mendedahkan segala strategi dan maklumat sulit kepada pengetahuan umum?

Kenyataan Anwar, jelas hanya bertujuan untuk menambah lagi tekanan yang sedang dihadapi oleh pihak keselamatan Malaysia, dan tiada langsung niat untuk menyelesaikan secara pertanggungjawaban bersama terhadap keselamatan dan kedaulatan negara!

Memang sialan sungguh tabiat "Huguan Siou Haram" ini.

Seluruh rakyat Malaysia akan diberitahu siapakah dalang yang telah memberi gambaran dan jaminan palsu kepada Askar Diraja Sulu ini hingga mereka begitu yakin dan nekad melakukan tuntutan yang  tidak masuk akal dengan cara yang tidak masuk akal dan dengan kekuatan tentera yang tidak masuk akal sama seperti kerasukan tentera al maunah.

Jika benar pendedahan seperti yang dinyatakan oleh pihak risik dan media Filipina, wujudnya penglibatan pemimpin pembangkang Malaysia yang telah memberi harapan dan jaminan palsu hingga membawa kepada pencerobohan nekad ini, maka seluruh rakyat negara ini berkewajiban menghapuskan pengkhianat ini dari bumi Malaysia!!


Nak, BAPA mu MATI kerana para MALAUN ini yang terlalu LAPARkan DARAH demi POLITIK mereka..


ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..
Cuba kita ambil CONTOH 'ARAB Spring'.. Sebelum Pak-Pak ARAB itu saling berBUNUHan seSAMA sendiri, biasanya akan berlaku satu pemBUNUHan yang mungkin diRANCANG untuk menCETUSkan keMARAHan atau 'TRIGGER' kepada keMARAHan yang lebih MELUAS.. TAKTIK yang SAMA berlaku di Tunisia, Yaman, Libya dan Mesir.. 'TRIGGER' yang SAMA jugak cuba diLAKUkan di NEGARA ini dengan menSENSASIkan beberapa PENJENAYAH yang terBUNUH semasa berlaku TEMBAK-menembak dengan POLIS tetapi TIDAK BERJAYA.. BERSIH 3.0 jugak adalah USAHA BESAR-BESARan untuk meWUJUDkan pemBUNUHan sedemikian..
KeJADIan yang berlaku di Lahad Datu, Sabah sebenarnya sangat GANJIL.. Walaupun sebelum ini pernah berlaku penCULIKkan oleh kumpulan Abu SAYYAF, tetapi mereka TIDAK sampai tahap untuk perTUMPAHan DARAH.. Malah, RAMAI umat ISLAM khususnya BANGSA Moro yang mengHORMATi kePIMPINan NEGARA ini yang sentiasa meLINDUNGi umat ISLAM termasuklah di Selatan Filipina.. Jadik, apakah yang menjadi 'TRIGGER' kepada INSIDEN di Lahad Datu ini? Di ZAMAN ICT ini, adakah begitu MUDAH untuk menCETUSkan pePERANGan antara 2 NEGARA dengan berSANDARkan 'RUMOURS' yang diCIPTA oleh ahli POLITIK?
Sebelum ini AGENSI BERITA REUTERS menDEDAHkan tentang WUJUDnya KAITAN antara para penCEROBOH dari pulau-pulau di Selatan Filipina dengan beberapa ahli POLITIK di NEGARA ini dan di Filipina sendiri..  
Malah, sebuah lagi MEDIA di Filipina iaitu Manila TIMES jugak menyokong apa yang diTULIS oleh REUTERS tersebut..
Hari ini sebuah lagi MEDIA di Filipina iaitu Philippine Daily INQUIRER turut menDEDAHkan perkara yang SAMA..
Apakah ketiga-tiga MEDIA ASING ini mempunyai perSAMAan seperti Kumpulan UTUSAN iaitu UMNO/BN mempunyai pegangan SAHAM? Hanya DUNGU aje yang akan memPERCAYAinya.. Yang NYATA, ketiga-tiga MEDIA ini menJURUSkan kepada pihak yang SAMA di NEGARA ini.. Kenapa? Kerana jelas TIDAK ada sebab pun untuk sebuah kumpulan yang TIDAK pun diIKTIRAF oleh Bangsa MORO dan KAUM Tausugnya sendiri untuk mencari pasal dengan sebuah NEGARA jiran.. Ini telah pun dijelaskan oleh BLOG KAUM Tausug ini.. ->KLIK<-
Kenapa mereka menCEROBOH dengan TIDAK pasal-pasal? BODOH bukan kalau menCEROBOH kerana beranggapan kampung ASAL mereka TIDAK ada TANAH kubur yang menCUKUPi? Tentunya mereka BERANI menCEROBOH kerana ada pihak yang menJANJIkan sesuatu GANJARAN.. Sudah tentu GANJARAN tersebut terlalu LUMAYAN bukannya sekadar nak BELANJA MAKAN ambuyat.. Dalam KONTEKS yang diNYATAkan, siapakah yang mampu memBERIkan GANJARAN sedemikian LUMAYAN kalau bukan mereka yang ada KUASA atau gila KUASA seperti ahli-ahli POLITIK? Tentunya bukan ahli-ahli POLITIK di NEGARA ini aje..
Kita TIDAK boleh menidakkan apa yang telah berlaku.. Hari ini seorang ANAK telah keHILANGan BAPA yang diBANGGAkan sebagai HERO dalam HIDUPnya..
SEDIH bukan? Jika kita berSANDARkan kepada MAKLUMAT daripada MEDIA-MEDIA di atas, BAPAnya MATI kerana memperTAHANkan NEGARA daripada keGILAan ahli-ahli POLITIK tersebut yang terlalu KEMARUKkan DARAH.. Kalau lebih SPESIFIKnya, BAPAnya MATI kerana para MALAUN seperti ini yang terlalu inginkan perTUMPAHan DARAH demi menabalkan seorang 'PenJUBOR' sebagai PM di NEGARA ini.. Adakah mereka SIMPATI? TIDAK.. Itu hanya sekadar MAINAN di BIBIR mereka yang MUNAFIK aje..


Namun, DARAH BAPAnya masih belum CUKUP untuk itu! Bukankah CONTOH 'ARAB Spring' sebelum ini memerlukan perTUMPAHan DARAH dalam SKALA yang BESAR umpama LAUTAN? Sudah pasti ada lagi INSIDEN sedang diRANCANG! 
Itu keHILANGan NYAWA di pihak kita.. Bagaimana pulak dengan keHILANGan NYAWA di pihak yang menCEROBOH? Walaupun bagi mereka keMATIan kerana INSIDEN sebegini adalah sesuatu yang LUMRAH, sudah tentu sukar untuk menerima jika keMATIan itu berlaku kerana perMAINan dan perSEKONGKOLan POLITIK yang berlaku antara ahli-ahli POLITIK dari 2 NEGARA yang berBEZA tetapi mempunyai NAFSU IBLIS yang SAMA! Sepatutnya NYAWA mereka atau ahli keluarga mereka inilah yang perlu diKORBANkan jika mereka mahu memBUKTIkan mereka sebagai PEMIMPIN yang RELA berKORBAN demi RAKYAT! Adakah mereka di atas ini atau pun para MALAUN yang dinyatakan itu sanggup mengorbankan NYAWA mereka seperti BAPA kepada ANAK itu? Adakah mereka meRELAkan diri diTEMBAK dengan MORTAR oleh para penCEROBOH yang sudah diperBODOHkan oleh mereka dalam perTEMPURan tadi? TIDAK.. Mereka ini terlalu PENGECUT.. HIDUP mereka seperti mana HIDUP para PEMIMPIN lain yang berOTAK LIBERAL dan berFAHAMan PLURALISME hanyalah untuk kePUASan NAFSU dan memperLIHATkan diri mereka lebih MULIA berBANDING orang lain.. Pada mereka, diri mereka itu adalah 'ANUGERAH Tuhan' yang perlu diSEMBAH..
Wallahualam..