,مليسيا دان اسلام بوکن ميليک اورڠ ڤوليتيک
, مک ڤرجواڠن اݢام تتڤ دڤرجواڠکن اوليه اومت اسلام دري بيدڠ يڠ لاءين
سام اد كامي منڠ اتاو كامي ماتي

PERJALAN HAJI AKI


Sunday, 4 March 2012

NAJIB MINTA MAAF PADA RAAYAT bagaikan meninggalkan wasiat kerajaan MELAYU akan berakhir dan PUTRAJAYA akan diserahkan kepada PARASIT MELAYU........

Dato' Seri Najib Tun Abdul Razak


KUALA LUMPUR: Tindakan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak, memohon maaf bagi pihak Barisan Nasional (BN) atas kesilapan lalu sehingga kalah banyak kerusi dan beberapa negeri pada pilihan raya umum 2008, menunjukkan sikap merendah diri parti itu, kata timbalannya, Tan Sri Muhyiddin Yassin.
Muhyiddin yang juga Timbalan Pengerusi BN, berkata apa yang penting pada masa ini adalah untuk melihat ke hadapan terutama dalam tempoh lapan tahun akan datang, tentang bagaimana mencapai hasrat menjadi sebuah negara maju pada tahun 2020.
“Apa yang Perdana Menteri nyatakan itu tunjukkan sikap merendah diri. Kita sebagai manusia memang ada kelemahan, kerajaan yang dipimpin oleh Barisan Nasional juga kita tahu ada kelemahan kita dan mungkin beberapa kesilapan.
“Secara umumnya dalam tempoh 54 tahun tidak ada sesiapa boleh menolak hakikat bahawa walaupun ada kelemahan, kita sudah berjaya capai kemajuan besar dalam bidang ekonomi, sosial, budaya, pendidikan, hubungan antarabangsa dan pelbagai lagi,” katanya kepada pemberita selepas merasmikan Sambutan Hari Buah Pinggang Sedunia 2012 di Dataran Merdeka di sini, hari ini.
Semalam, Najib memohon maaf bagi pihak BN atas kesilapan lalu sehingga kalah banyak kerusi dan beberapa negeri termasuk Kedah dalam pilihan raya umum (PRU) 2008, tetapi berjanji akan membetulkannya dengan memberikan perkhidmatan terbaik kepada rakyat.
Muhyiddin berkata, beliau percaya rakyat sudah mula faham dengan langkah kerajaan memperkenalkan pelbagai program transformasi serta konsep gagasan 1Malaysia yang bertujuan memperbaiki kelemahan serta menambah baik segala usaha yang dilakukan selama ini.
“Macam transformasi nasional, ia mencakupi semua perkara…ekonomi, kerajaan, politik, luar bandar dan pendekatan baru yang diambil perdana menteri dan kerajaan BN pada hari ini. Semuanya masyarakat sudah dapat lihat impak yang agak begitu berkesan dan ini beri satu harapan baru,” katanya.
Beliau berkata, kefahaman dan penerimaan rakyat tentang semua perkara tersebut memperlihatkan keyakinan baru di kalangan mereka tentang keupayaan kerajaan BN.
Katanya kekalahan pada PRU-12 telah memberi keinsafan kepada BN tentang apa yang perlu dilakukan dan diperbaiki, termasuk oleh wakil-wakil parti di seluruh negara.- BERNAMA

 tangisanmelayu - Dalam sejarah politik Malaysia seorang PM meminta maaf pada raayat. Adakah selepas PRU ke 13 UMNO akan meninggalkan PUTRAJAYA? Tapi apa kesahan mereka sehingga raayat tidak dapat maafkan mereka? Adakah kerana mimpi indah yang didendangkan oleh PR membuatkan raayat lupa sebahagian besar dari kebaikan yang telah di buat untuk kebaikan raayat? Adakah mengubah Pemerintah macam kita menukar baju.....kalau pentadbir baru gagal bagaimana dengan kehidupan seharian kita......perlukah kita terpaksa menunggu 5 tahun lagi? Pesan tangisanmelayu "Baiki dan jaga apa ada  sambil menambah apa yang tiada".