,مليسيا دان اسلام بوکن ميليک اورڠ ڤوليتيک
, مک ڤرجواڠن اݢام تتڤ دڤرجواڠکن اوليه اومت اسلام دري بيدڠ يڠ لاءين
سام اد كامي منڠ اتاو كامي ماتي

PERJALAN HAJI AKI


Wednesday, 9 October 2013

AUSTRALIA TIDAK PERLUKAN "CINA" DI BUMI MEREKA, KITA BAGAIMANA?


BEKAS PERDANA MENTERI AUSTRALIA SURUH ORANG CINA KELUAR DARI NEGARA ITU KALAU TERUS MENGADA-NGADA SEPERTI DI MALAYSIA!!!


 

1 -Orang cina yang harus sesuaikan diri dinegara ini, bukan kami sebagai Australian. Terima atau keluar sahaja dari sini. Saya selaku bekas Perdana Menteri bosan dengan negara yang bimbang tentang sama ada kita menyinggung orang cina yang tinggal dinegara ini. Sejak serangan pengganas di Bali, kami telah mengalami peningkatan dalam patriotik oleh majoriti Australia. Oleh itu, budaya orang kami telah dibangunkan sejak dua abad perjuangan, melalui pelbagai ujian dan kemenangan diperjuangkan oleh orang asal Australian yang berjuang mendapatkan kebebasan.


2 - Bahasa: Kami orang Australian bertutur didalam Bahasa Inggeris, bukan bahasa Mandarin, Hokkien atau bahasa cina yang lain. Oleh itu, jika anda orang cina ingin menjadi sebahagian daripada masyarakat kita atau menyesuaikan keadaan disini, sila belajar bahasa kami iaitu Bahasa Inggeris. Bukan kami yang perlu belajar bahasa cina. Sikap kamu orang cina yang berkelompok dan hanya menggunakan bahasa cina sesama kamu membuatkan kami orang asal Australia tidak faham dan ini seperti menghina kami.

3 - Agama: Kebanyakan Australian percaya kepada God (Kristian). Kenyataan ini bukanlah kerana semata mata hendak menyebarkan dakwah agama Kristian atau kerana politik. Tetapi hakikatnya negara ini diasaskan oleh orang-orang Kristian, prinsip-prinsip Kristian, dan ini telah dijelas didalam perlembagaan negara Australia. Ia sudah pasti sesuai dan menjadi keperluan untuk dipaparkan di dinding setiap semua sekolah di Australia. Mengapa sudah ada suara suara dari orang cina untuk menuntut hak yang sama supaya dipaparkan juga agama budha?

4 - Pendidikan: Orang cina yang menetap disini sepatutnya tidak boleh menuntut hak yang sama atau dengan sengaja mempersoalkan mengapa perlu berbahasa inggeris dan menghormati agama Kristian disini. Jika perkataan God (Kristian) itu menyinggung anda, maka saya selaku bekas Perdana Menteri mencadangkan anda orang cina perlu mencari negara lain untuk menetap. Ini kerana perkataan God (Kristian) adalah salah satu bahagian didalam adat yang dipraktikkan di Australia ini.

5 - Kami akan menerima kepercayaan anda, dan tidak akan mempersoalkan mengapa. Apa yang kami minta ialah anda menerima kami sebagai penduduk asal Australia, dan hiduplah dalam suasana harmoni dengan kenikmatan yang telah kami kongsikan.

6 - Ini adalah NEGARA KAMI, TANAH KAMI iaitu Australia. Kami Australian yang memboleh serta membenarkan anda orang cina peluang untuk menikmati kehidupan di Australia ini. Tetapi apabila anda orang cina telah selesa di negara kami, mengapa anda tiba tiba mengadu dan merengek?

7 - Jika kamu orang cina merasakan ini semua tidak adil tentang Bendera negara kami, Perlembagaan kami, cara kami membelanjakan wang yang fokus kepada penduduk asal, mengenai agama Kristian kami, cara hidup kami, kerajaan kami, saya rasa selaku bekas Perdana Menteri Australia memberi pintu terbuka kepada mana mana orang Cina untuk keluar dari negara ini dan pilih negara yang lebih bebas yang dapat menerima semua permintaan kamu ini.

Apa lagi Cina mahu?


Cina mahu UMNO di matikan dan PAS di perbodohkan, dengan itu mudah bagi mereka untuk MENJAJAH Tanah Melayu, itu saja.....................


ڤسانن اونتوق انق-انقکو

اموکنملايو - هاففيز/فررح، متتين/ايکين، ناديا، ايو، ايک، واو، ايمان، عايشه دان استري-استريکو......برسدياله کيت ممڤرتاهنکن تانه برتواه اين. ان شاءالله.....شهيد سماکين موده......مريک سوده ممباوا ماسوق موسوه-موسوه اسلام ک نݢارا کيت....مريک ممودهکن عناصير-عناصير سوبريسيف اين اونتوق مڠهنچورکن أݢامابڠسا دان تانه اير کيت اين.....جاڠن ݢنتر.....الله برسام کيت....کيت توڠݢو ڤون ماتي دان کيت ملاوان ڤون ماتي..... اللههواکبر.............   
   

 

 MENJAJAH - ADALAH NIAT SEBENAR DI HATI MEREKA

"SERTAI SAYA BERJUANG DAN MENGUBAH MALAYSIA SUPAYA CINA MENGUASAI KERAJAAN" - TONY PUA!!!


TONY PUA - "Sertai Saya Berjuang dan Mengubah Malaysia Supaya Cina Menguasai Kerajaan"


Barangkali memikirkan bahawa seluruh kaum Cina di Malaysia menyokong Pakatan Rakyat dan tiada mana-mana individu selain Cina yang boleh menulis serta membaca tulisan Cina, maka Tony Pua membuat seruan yang paling berterus-terang dalam Facebooknya.

"Sertai Saya Berjuang dan Mengubah Malaysia Supaya Cina Menguasai Kerajaan" merupakan manifestasi kepada segala bentuk perjuangan DAP yang selama ini cukup pandai berselindung di belakang jenama ANTI PERKAUMAN, BUKAN ANTI MELAYU dan TIDAK ANTI ISLAM.


Cina tidak akan berpuas hati kecuali Umno dikapan dan ditalqinkan.
Dengan berkuburnya Umno nanti, maka Cina yakin golongan “Umnoputra” yang sering diungkit Dapster dengan perasaan penuh jijik akan terus hilang.
Seraya dengan kemusnahan Umno, “Ketuanan Melayu” yang selalu dikecam oleh pemimpin-pemimpin DAP akan lesap juga.
Adakah politik benci yang dibawa DAP telah berjaya? Cuba lihat jadual keputusan PRU13 (bawah).


PAS bertanding sejumlah 236 kerusi DUN dan menang 85. Parti Islam itu mencapai kejayaan 36.0 peratus.
PKR bertanding sejumlah 172 kerusi DUN dan menang 49. PKR mencapai kejayaan 28.5 peratus.
DAP bertanding sejumlah 103 kerusi DUN dan menang 95. Parti kononnya “Malaysian First” itu mencapai kejayaan 92.2 peratus.
Orang Cina yang menyokong DAP tahap gaban sememangnya menolak BN dengan sekeras-kerasnya.
Malah DAP begitu berjaya sekali sehinggakan MCA dan Gerakan lingkup.
Ekoran parti Gerakan kecundang, Koh Tsu Koon terpaksa meletak jawatan sebagai presiden dan Teng Chang Yeow sebagai setiausaha agungnya.
Siapa yang patut dipertanggungjawabkan atas kegagalan MCA serta jentera media parti tersebut yang menikam belakang BN?


Screenshot atas: Paparan di laman Facebook National Evangelical Christian Fellowship of Malaysia (NECF) — sumber: Malaysian Digest
Laporan Harian Metro hari ini: Persatuan Peguam-peguam Muslim Malaysia menggesa kerajaan mengambil tindakan terhadap badan induk gereja-gereja evangelis NCEF kerana menggunakan kalimah Allah dalam penerbitannya.

Apa lagi Cina mahu?

Mereka mahu kebas kalimah Allah.
Politikus evangelis DAP yang memberi galakan kepada mereka agar boleh berani mengambil sikap militan.
Cuba tengok wakil-wakil Cina pembangkang yang baru-baru ini melonjak naik menerusi PRU13. Ramai Yang Berhormat keturunan Cina yang membarisi Pakatan kali ini yang nampak evangelis.
Di bawah ialah kenyataan tentang kalimah Allah oleh Ahli Parlimen DAP Serdang, iaitu Doktor (PhD) Ong Kian Ming.
OngKianMingAllah

Akhbar milik MCA pun telah sekian lama mendokong gerakan evangelis. Baca ‘GEMPAR! Jarum halus dakyah Kristianisasi dicucuk The Star
Di bawah ialah scan sidang pengarang sisipan Metro The Star yang menggaji lebih kurang 30 orang wartawan dan mempunyai lebih sejuta orang pembaca.
Bahagian Metro suratkhabar tersebutlah yang selalu membuat liputan kegiatan-kegiatan Hannah Yeoh di Jerusubang.
MetroEditorial
Pengarang Eksekutif – Brian Martin
Pengarang – Frederick Fernandez
Pengarang Berita – Vicky Ooi
Timbalan Pengarang – Eddie Chua
Penolong Pengarang – Sam Cheong
– Aluosies Francis
– V. P. Sujata
– Patrick Fong
– Esther Chandran
Tengok pada nama-nama mereka. Tidak ada seorangpun pengarang Melayu dalam senarai di atas.
Manakala dengan para pemberita The Star pula, it’s hard to tell where the Red Bean Army ends and the Red Bintang newspaper cadres begin.

Gunting dalam Lipatan

Pada tanggal 13 Mei dua hari lepas, The Star telah menerbitkan sebuah rencana bertajuk ‘Time to end race-based governance‘ pada mukasurat 8 dalam bahagian berita nasional suratkhabar itu.
Penulis The Star-newsdesk Chen Yen Ling mengadu, “In the aftermath of GE13, I am deeply saddened because even my childhood friends of different races and political preferences have expressed strong disagreements to a pictorial message I have shared on my Facebook page.”

Penulis The Star itu mahu mempertikaikan “race-based governance” iaitu rumusan BN yang sedia ada, serta mendokong falsafah “Beyond Race” (buta warna kulit) dengan mendakwa: “Skin colour does not matter as long as they serve all quarters of society well”.
Ia bukannya mengikut budi bicara The Star untuk memutuskan bahawa “(Malay) + Chine(s)e + Ind(ian) = Malaysian” — sepertimana digambarkan dengan selamba sahaja oleh kartun hiasan pada halaman akhbar itu (di atas).
Ciri-ciri Malaysia sebagai sebuah negara – mengamalkan sistem raja berperlembagaan, agama persekutuan ialah Islam, takrif kaum ‘Melayu’/kedudukan istimewa kaum Melayu — semuanya sudah diperincikan dalam Perlembagaan Persekutuan.

Menyebarkan fahaman politik melalui media sosial

Penulis The Star Chen Yen Ling juga mengaku dirinya banyak memuatkan bahan-bahan berunsur politik ke Facebooknya (“Perhaps it was due to my recent vigorous postings of shared materials of political nature that provoked such a reaction”).
Dia agak tipikal dalam mencerminkan golongan Cina yang pada masa kini mabuk politik ‘Ubah’.
Seterusnya dia menulis (petikan):
“They have their reasons and freedom to make their statements [disagreeing] but I hope one day, they will agree with me.”
Yang bezanya rakan-rakan Facebook Chen Yen Ling tidak diberikan peluang oleh akhbar The Star untuk menyuarakan pandangan “kolot” dan “sempit” perkauman mereka (mengikut Chen Yen Ling, rakan-rakan Facebook yang bercanggah pendapat adalah dikongkongi pemikiran “’old school’ box”).
Ini bermakna akhbar milik MCA menyediakan pentas kebangsaan bagi orang macam Chen Yen Ling untuk berkongsi pendapat serta propaganda politik Ubah/Firster untuk disampaikan melalui Kumpulan Media Star kepada audien 5.63 juta orang, terutamanya penduduk bandar yang mengundi pembangkang dalam PRU13.
[Sila baca juga nukilan Alwie Abdullah yang menyebut bahawa beliau "melihat di pejabat-pejabat kerajaan yang staffnya majoriti Melayu, akhbar The Star yang paling banyak dikepit di bawah ketiak dan dibawa sama waktu sarapan".]

Dibayangkan rasis dan merbahaya

Tambah penulis The Star Chen Yen Ling yang falsafah politiknya pro-Ubah:
.
“A non-race-based government whether from a structurally changed and re-invented Barisan Nasional or one promised by opposition parties is not impossible. The road may be long and hard but I am willing to commit myself to it [...] If we refuse to open up and face reality in this rapidly changing world, we may be depriving ourselves and the younger generations of better living.”
.
Jelaslah siapa yang dituduh oleh Chen Yen Ling sebagai penyebab jurang perkauman apabila dia menuduh: “Racial polarisation and anger clearly proved its point during elections. It is scary to take note of the many dangerous minds revealed in the mainstream and social media during and after GE13.”
Dan jelas juga siapa yang dibayangkan oleh Chen Yen Ling sebagai golongan pemarah pasca-PRU13 yang mempunyai pola pemikiran serta mungkin menyimpan niat yang merbahaya.

Masa depan MCA

Semakin terselak agenda musang-berbulu-ayam The Star terutamanya ekoran kemenangan besar DAP.
Selama ini MCA telah melepas tangan untuk orang Star membuat sesuka hati mereka asalkan keuntungan dikaut. Pada tahun 2010, The Star telah membayar dividen berjumlah RM126 juta kepada MCA.
(“… MCA’s portion of dividends declared by Star last year would amount to RM126 million”, The Edge, 27 Sept 2011)
MCA ialah sebuah parti kaya-raya dengan hartanya dianggarkan (conservative estimate) bernilai RM2 bilion — ‘All eyes on the MCA presidency‘ (Bernama, 5 March 2010). Ada sumber-sumber yang percaya harta MCA melebihi RM2 bilion.
The Star juga sebuah konglomerat yang kaya-raya. Seorang pengarah eksekutif dalam lembaga The Star boleh dibayar upah sehingga RM6.8 juta setahun.
Lihat jadual ganjaran yang diterima oleh para pengarah The Star (bawah) — sumber Laporan Tahunan 2011 The Star

Antara lima eksekutif paling top The Star ialah
  • Tan Sri Fong Chan Onn
  • Datuk Vincent Lee
  • Ho Kay Tat (sudah meninggalkan syarikat)
  • Tan Sri Kamal Hashim
  • Datuk Seri Wong Chun Wai
Wah-wah-wah, nampaknya Wong Chun Wai sebagai seorang pengarah eksekutif The Star besar kemungkinan menerima bayaran director’s fee – paling kurang pun – RM2.2 juta setahun (ataupun RM183,300 sebulan).
Ini tidak termasuk imbuhan lain (“benefits-in-kind”) yang diterima oleh para pengarah The Star bejumlah RM910,299 (lihat bawah). Dengan gaji bulanannya sebagai pengarang kumpulan sekali, Wong Chun Wai sama kaya-raya lah dengan saudagar MCA. 


StarDirectorsBenefits
wongsaiwan
Fat cat The Star pengarang eksekutif Wong Sai Wan
Gambar di atas ialah pengarang eksekutif The Star Wong Sai Wan (duduk paling kiri). Wong Sai Wan ialah adik kepada Wong Sai Hou, bekas Adun MCA untuk kawasan Kampung Tunku, PJ Utara. Pada hakikatnya, MCA dan The Star mempunyai hubungan rapat.
Jadi adakah MCA sebenarnya merestui segala tindak-tanduk jentera medianya mensabotaj BN?
Adakah The Star akan berusaha dengan lebih gigih lagi untuk mengalih pengundi atas pagar kepada DAP dalam PRU14 kelak?
‘Opposition to focus on 47% of Malaysians who voted for BN’ (The Star, 13 Mei 2013) memetik Lim Kit Siang sebagai berkata:
“We need to win them [fence-sitters] over in the next general election,” he said at a press conference yesterday.
“Earlier, Lim, accompanied by Skudai assemblyman Dr Boo Cheng Hau and Gelang Patah DAP Wanita chief Ng Siam Luang, handed out 1,000 stalks of flowers to women at the Taman Ungku Tun Aminah market in Skudai here in conjunction with Mothers Day.”
Apa lagi Cina mahu?
Cina DAP mahu memegang tampuk pemerintahan negara.AMUKANMELAYU - Jika Malaysia terus berlembut dengan KAFIRUN CINA, pasti kebanjiran Cina Autralia akan menjadikan Malaysia sebagai PERHENTIAN TERAKHIR mereka. Betul kata Tun M. Perlu ujudkan RCI bagi 1 juta Cina yang di beri kerakyatan oleh Tengku Abd. Rahman. Kerana cara pemberi Kerakyatan itu TIDAK SAH dan mencurigakan.