,مليسيا دان اسلام بوکن ميليک اورڠ ڤوليتيک
, مک ڤرجواڠن اݢام تتڤ دڤرجواڠکن اوليه اومت اسلام دري بيدڠ يڠ لاءين
سام اد كامي منڠ اتاو كامي ماتي

PERJALAN HAJI AKI


Saturday, 26 October 2013

DILARANG MENGUSUNG KAVADI KERANA MENIMBULKAN TRAUMA KEPADA KANAK-KANAK ISLAMELAYU


OLAK LEMPIT - Sabtu 21 Zulhijjah 1434 = 26hb Oktober 2013, Thaipusam adalah bukan satu PERAYAAN ianya adalah satu PESTA RETUAL yang menakut dan mengerikan. Pelbagai KAVADI di usung dan bermacam-macam lagi jenis PENYIKSAAN DIRI di pamerkan. Ianya amat tidak sesuai dengan Budaya Malaysia yang lembut dan sopan.

Thaipusam juga sangat ngeri dan meninggalkan TRAUMA yang panjang kepada kanak-kanak yang melihatnya. Kebisingan, kesesakan dan kekotoran di jalan raya dengan kelapa pecah amatlah memalukan Negara. Ianya amat tidak sesuai di buat di tempat terbuka. Dengan jumlah KADAR BUNUH DIRI yang tinggi dalam masyarakat India, ianya adalah berpunca dengan amalan RETUAL ini. Dengan ini cukuplah upacaya-upacara MENGERIKAN ini di lakukan di tempat terbuka kerana ianya juga adalah KES JENAYAH mencederakan diri sendiri.
KAVADI - Mengerikan dan meninggalkan TRAUMA kepada kanak-kanak

  BERARAK DENGAN MENCUCUK BADAN DAN MENGUSUNG KAVADI MENIMBULKAN TRAUMA KEPADA BUDAK ISLAMELAYU DAN MENGGANGGU TRAFFIK DAN KETENTERAMAN AWAM, PECAHKAN KELAPA MENGOTORKAN JALAN!!! 

MENGERIKAN - Ada kanak-kanak yang menangis henti dan TRAUMA.


ARAHAN ini  RESIS dan mencampuri urusan pendidikan Ugama Islam.
Kamalanathan: Tak perlu pekeliling larang sembelihan

VIDEO l 1:47 minit
Timbalan Menteri Pendidikan II P Kamalanathan menegaskan bahawa sekolah tidak dibenarkan menjalankan ibadah penyembelihan korban seperti yang dijalankan di SK Puchong Jaya semasa sambutan Aidiladha baru-baru ini.
Bagaimanapun, larangan itu bagaimanapun tidak dinyatakan dalam pekeliling tetapi hanya dalam bentuk nasihat kepada pihak sekolah "dari semasa ke semasa".
NONE"Tak (ada pekeliling). Kita akan menasihati dari masa ke semasa. Tak perlu ada perkara itu," katanya ketika ditanya dalam satu sidang media hari ini.
Jelasnya, Pejabat Pelajaran Daerah (PPD) akan menasihati sekolah untuk bekerjasama dengan surau berhampiran apabila pihak sekolah memaklumkan mengenai aktiviti tersebut.
"Sebenarnya benda itu (sembelihan korban) tidak boleh. (Perkara) itu dah kementerian siasat. Biasanya tidak boleh, tetapi masalah yang berlaku apabila PPD (Pejabat Pelajaran Daerah) tidak dimaklumkan.
"Kalau dimaklumkan di pejabat PPD, biasanya, mereka akan menasihatkan pihak sekolah bekerjasama dengan surau-surau berhampiran. Itu yang digalakkan," katanya.

Menurutnya, masyarakat umum perlu menyedari bahawa di kawasan sekolah terdapat pelbagai agama dan budaya yang perlu dihormati antara satu dengan yang lain.

Katanya lagi, sekiranya pihak sekolah memohon kelulusan daripada PPD, pejabat tersebut boleh menasihatkan mereka untuk bekerjasama dengan surau yang berdekatan.

Beliau menjawab soalan pemberita berhubung tindakan SK Puchong Jaya yang menjalankan ibadah sembelihan korban di kawasan sekolah tersebut, sehingga menimbulkan rasa tidak puas hati orang ramai khususnya dari penganut Hindu.


IKUT BUDAYA ASAL MALAYSIA ATAU TINGGALKAN MALAYSIA?

Selama berdekad-dekad, iaitu semenjak masyarakat India belum menjadi warganegara Tanah Melayu dan Malaysia, orang Melayu-Bumiputera telah bertolak ansur dengan golongan berkenaan. Bahkan telah menerima sebahagian daripada mereka sebagai 'saudara' sendiri menerusi perkahwinan dan perkongsian akidah.

Islam merupakan agama rasmi Malaysia. Justeru, segala urusan kerajaan adalah berlandaskan kepada agama Islam, baik menerusi ritual, mahupun falsafahnya. Pun begitu, dalam masa yang sama, agama-agama selain Islam (kecuali agama-agama dan fahaman yang diambil sebahagian daripada Islam dan dicampur dengan pelbagai agama lain) dibenarkan diamalkan di negara ini dengan bebas.

Umat Islam telah melakukan ibadah korban tanpa gagal semenjak perintah melaksanakannya disampaikan oleh Nabi Muhammad s.a.w lebih seribu empat ratus tahun lampau yang didokumentasikan pula menerusi al Quran, kitab suci umat Islam dan al Hadis, iaitu riwayat-riwayat yang dikumpul menerusi penyaksian oleh para Sahabat r.a dan dikompilasikan pula oleh Solafus Soleh.

Namun di Malaysia, sekalipun agama Islam adalah agama rasmi, dan umat Islam pula adalah umat majoriti di negara ini, amalan yang diperintahkan oleh Islam perlu mendapat keizinan daripada golongan minoriti sebelum dapat dilaksanakan oleh umat Islam.

Umat Islam di Malaysia sudah tidak boleh menjalankan perintah agama mereka secara bebas. Azan untuk menandakan masuknya waktu solat, dikatakan mengganggu dan umat Islam perlu patuh untuk menurunkan nada azan. Bacaan Tahrim dikatakan mengganggu tidur, maka ditiadakan dan diharamkan seperti di Pulau Pinang. Umat Islam tidak boleh berkumpul dan berarak di jalanraya sambil berselawat untuk mengenangkan Nabi s.a.w kerana dikatakan, menimbulkan ancaman kepada kaum minoriti.

  Letih! Dan tidak selesai. Sebab orang politik sentiasa menyimpan isu ini untuk dilepaskan apabila mereka tersepit. Agamawan juga sudah hilang formula berdakwah. Agamawan Islam misalnya sudah tidak dipraktikkan kaedah Rasulullah berdakwah dengan Siddiq (Benar), Amanah(Jujur), Tabligh (menyampaikan) dan Fatanah (Kebijaksanaan).

 Jika mahu berdakwah baca susunan saranan Rasulullah itu secara terbalik. Fatanah(Kebijaksanaan), Tabligh(Menyampaikan), Amanah(Jujur), Siddiq(Benar). Perhatikanlah....berapa banyak PENDAKWAH INDIA dan CINA yang mendapat kemudahan atau BANTUAN dari KERAJAAN dan sejauh mana seriusnya peranan KERAJAAN untuk berdakwah kepada mereka ini sebelum mereka BERDAKWAH UGAMA MEREKA KEPADA KITA.


Dan sekarang, ibadah korban yang dijalankan oleh umat Islam pula, DIHARAMKAN DARIPADA DIJALANKAN DI KAWASAN SEKOLAH kerana kononnya mengganggu sensitiviti kaum Hindu memandangkan lembu adalah salah satu haiwan suci Hindu, meskipun di dalam kitab-kitab agama Hindu, tidak terdapat langsung perkara yang mereka perkatakan itu.


Siapa kata HINDU tidak boleh makan LEMBU?!!


HINDU MALAYSIA TELAH SESAT DAN SEMEMANGNYA MEREKA KAFIRUN YANG SESAT
 
Sungguh ANEH BIN AJAIB apabila larangan tersebut berkuat kuasa dengan alasan yang SANGAT BODOH, BAHLOL DAN TIDAK MATANG bagi golongan bukan Islam yang tinggal di sebuah negara yang bermajoritikan umat Islam.

Bagaimana pula dengan kebisingan bunyi gendang, mercun dan muzik keagamaan kaum Hindu? Bagaimana pula dengan perarakan di jalanraya, membawa patung berhala untuk dimandikan dan dikahwinkan dengan patung berhala yang lain? Bagaimana pula dengan upacara memecahkan kelapa yang akhirnya menyebabkan harga kelapa naik berkali ganda kerana kekurangan bekalan? Bagaimana pula dengan upacara Thaipussam yang merupakan amalan menyeksa diri kononnya untuk menebus dosa?

Dan kesemuanya itu dilakukan secara terbuka tanpa mendapat sebarang komen atau rungutan daripada masyarakat Islam kerana bertoleransi dan mahu hidup aman?

Nampaknya, kalau dah upacara korban tidak boleh diadakan di kawasan sekolah, malah disarankan untuk diadakan di dalam rumah-rumah penyembelihan, sudah sampai masanya juga, kaum Hindu menamatkan semua upacara keagamaan mereka yang menyesakkan jalanraya,  mengganggu  keamanan dan ketenteraman dengan bunyi hingar bingar selain menghentikan kengerian  kerana  penyeksaan diri dan membazir buah kelapa selain memacak kuil-kuil haram di atas tanah kerajaan untuk mendapatkan pampasan.
PECAH KELAPA - Mengotorkan jalan raya dan simbolik memecahkan KEPALA ORANG MELAYU

Apakah Ahli Parlimen Hulu Selangor dari MIC yang mendapat kemenangan hasil daripada bantuan dan undian kaum Melayu dan umat Islam, mampu mengeluarkan arahan yang serupa kepada penganut-penganut agama Hindu pula?

Atau pun, penganut-penganut beragama Hindu akan terus meminta agar orang Melayu-Islam bertoleransi dengan mereka sedangkan pada masa yang sama, mereka sendiri tidak SEDAR DIRI dan TAK KENANG DEK UNTUNG!!!
AMUKANMELAYU - Islamelayu dan PEMIMPIN Islamelayu.....sampai bila nak menurut dan bersabar?