,مليسيا دان اسلام بوکن ميليک اورڠ ڤوليتيک
, مک ڤرجواڠن اݢام تتڤ دڤرجواڠکن اوليه اومت اسلام دري بيدڠ يڠ لاءين
سام اد كامي منڠ اتاو كامي ماتي

PERJALAN HAJI AKI


Saturday, 19 July 2014

Ada Orang Yang Allah Kurniakan Kebodohan Melampau Untuk Faedah Manusia Yang Lain.


Hanya Sebilangan Orang Saja Dikurniakan Kebodohan Melampau

Dalam dunia ni ramai orang mempunyai kelebihan tersendiri yang dikurniakan Tuhan. Ada yang pandai & ada yang kurang pandai tetapi bilangan golongan yang bodoh hanyalah segelintir saja dan ianya boleh dikira dengan jari tangan & kaki.

Ada juga yang tidak tahu bahawa terdapat juga golongan yang memang sentiasa dikurniakan kebodohan melampau dan sukar diajar walaupun diberi sup buku yang direbus.


Lihat contoh-contoh manusia yang dikurniakan kebodohan di bawah ini. 


Ini antara sebilangan orang yang didapati bodoh tetapi jumlahnya tak banyak di liar sana.
Mengapa saya panggil bodoh?

1. Umat Islam takkan jadi lemah jika berpuasa dan tidak mendatangkan masalah bila berada di mana-mana.
2. Kahwin 4 juga tentu sekali tidak menyebabkan berlakunya kemalangan kapal terbang sebegini. Mungkin si perempuan Cina DAP ni tak pernah dengar perkataan KETENTUAN Tuhan.
3. Mamat yang buat dakwaan kononnya 'kepimpinan songkok tinggi' itu ditujukan kepada pemimpin UMNO. Tapi terdapat kebodohannya di situ apabila dia sendiri taktau nak bezakan antara pemimpin parti UMNO dan MAS. Siapa

4. Untuk makluman Ketua Dewan Pemuda PAS Malaysia, laluan ini digunakan oleh MAS dan juga 16 Syarikat penerbangan Asia Pacific yang lain termasuk Thai Airways, Luthfansa, KLM dan lain-lain penerbangan lagi.

5. Selain daripada itu, laluan MAS ini juga adalah laluan yang telah diberi kelulusan oleh International Air Transport Association dan International Civil Aviation Organization.
AMUKANMELAYU - Jika kita memilih dari mereka yang PENDEK AKALnya maka pendek jugalah kadar hayat perjalanan kita