,مليسيا دان اسلام بوکن ميليک اورڠ ڤوليتيک
, مک ڤرجواڠن اݢام تتڤ دڤرجواڠکن اوليه اومت اسلام دري بيدڠ يڠ لاءين
سام اد كامي منڠ اتاو كامي ماتي

PERJALAN HAJI AKI


Sunday, 20 July 2014

Akibat Sindrom Nasi Lemak TIADA TELOR


 

KALAU MELAYU CEPAT "BENO" DIAMBIL TINDAKAN! KALAU CINA, PEGUAM NEGARA PUN MEMBISU

Kenapa video Cina maki Polis Melayu Tidak 'Viral' dan 'Trending' ???

Kita sedang kecoh selepas menonton dan memberi komen video seorang perempuan di Pahang mengherdik seorang lelaki tua yang melanggarnya.

Namun kenapa apabila polis dimaki dan di provokasi tiada siapa yang sudi membela mereka,

Berikut koleksi video Cina biadap dengan anggota polis

Video 1 http://youtu.be/9p-GpToRqIk

Video 2 http://youtu.be/JFAVJfFoCI8

Video 3 http://youtu.be/fz5z_oXs310

Video 4 http://youtu.be/_ykQ33FOg40

Video 5 http://youtu.be/qyJLqEPBw6A

Jika semua menghebahkan video ini rasanya mustahil Astro Awani Malaysiakini Mstar akan memejamkan mata melihat ia tersebar di kalangan pengguna media sosial tanpa membuat liputan mengenainya.

Seperti mana mereka menyiarkan berita kebiadapan perempuan Melayu Islam bertudung bernama Kiki Kamaruddin yang mengherdik Cina yang melanggar keretanya

Kecuali mereka juga anti dengan polis kita dan bersetuju dengan kebiadapan Cina kepada polis yang mana polis lah yang bekerja keras menegakkan Perlembagaan demi keamanan dan keselamatan rakyat.

Fikirkan sekali lagi kenapa video ini tidak 'viral?

Terpulang kepada anda samada mahu forward dan share bahan ini.

Jangan sampai ada berkata betapa senangnya kita terikut dengan pendekatan RBA yang mana melagakan kita dan mahu menjadikan orang Melayu Islam sebagai bahan utama.

HOUSE PK: Aku dah lama perhatikan benda ni, memang betul apa yang diperkatakan tu, Kiki memang pukimak. Aku takleh terima perempuan melayu yang lemah l;embut boleh jadi gila macam ni. Tapi masalahnya Kiki melayu dan walau dah mintak maaf dan Unker tu pun tak repot polis, tapi sebab dia Melayu maka dia ditangkap.

Kalau Cina maki la, hina la siapa dia nak, takde siapa berani nak usik mererka punya. Untung jadi Cina kat Malaysia ni sebab Peguam Negara sangat takut dengan Cina begitu juga dengan beberapa pemimpin lain.

Bukan semua Cina jahat! Ada Cina yang baik. Cuma Cina jenis kurang ajar ni kena diajar bukan dibiar! Selepsa penghapusan semua akta la ni takdak apa akta dah, aku rasa yang tinggal tepung ATTA ja...

So Melayu jangan lebih-lebih! Tiada siapa yang MEMBELANYA....nanti diBabi kan pulak.... balek menangis belakang pintu.

 

Kiki didakwa segera kerana Melayu, tapi Cina India tak siasat dakwa


Berita yang kita dengar pasal kisah awek yang mengamuk dekat tempat parking depan bangunan UTC Kuantan tu akan didakwa di mahkamah Temerloh Isnin ini. Katanya kes awek tu masih disiasat mengikut Seksyen 427 Kanun Keseksaan (Khianat) dan Seksyen 506 Kanun Keseksaan kerana mengugut.


Video awek tu mengamuk sambil mengetuk - ngetuk bonet kereta seorang lelaki Cina sebelum ini menjadi viral dan hangat diperkatakan dilaman media sosial. Sebelum ini, Kiki atau nama sebenarnya Siti Fairrah Ashyikin Kamaruddin telah ditahan oleh pihak Polis untuk diambil keterangan pada hari Khamis.
"Dia yang ditahan pada jam 4 petang Khamis lepas di Ibu Pejabat Polis Daerah Kuantan dibebaskan dengan jaminan lewat malam hari yang sama. Kiki dibebaskan selepas pihak polis berpuas hati dengan keterangan yang diberikannya," jelas Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Negeri, Datuk Zakaria Ahmad.
Nah!!! Sekarang orang mula mempersoalkan, kenapa tindakan Biadap Si ADUN Celaka di Pulau Pinang tu sampai hari ni masih tidak diambil tindakan yang sewajarnya?

Kenapa pada hari dia perlu didakwa dimahkamah, ada pulak 'Arahan' dari pejabat Penasihat Undang  -Undang Negeri supaya membatalkan pendakwaan tersebut?

Sehingga hari ini, Peguam Negara sendiri pun tidak tampil untuk menjelaskan perkara tersebut kepada rakyat yang ternyata terguris dengan tindakan tersebut.

Baca seterusnya di Semut Hitam SININampaknya dalam negara ini, Cina RBA, India dan DAP boleh hasut dan hina sesiapa mereka mahu sebab ada 'permit khas' dari pejabat Perdana Menteri, Peguam Negara, SKMM dan mungkin Ketua Polis.Lihatlah bagaimana segera Peguam Negara dakwa President ISMA manakala pemimpin DAP dan PKR yang menghina dan menhasut untuk membenci kerajaan DYMM Seri Padukan Baginda Yang DIpertuan Agong hingga memfitnah dan menghalang perjalanan kerajaan pun satu helai rambut tak dicuit..Khalid Samad yang mempersoalkan kuasa Sultan dalam mendapatkan nasihat dari MAIS menurut undang-undang tubuh negeri pun tak boleh buat apa=apa.


Orang yang tuntut nak pecahkan negara ini yang merupakan pengkhianatan terhadap Yang Dipertuan Agong pun tidak ada tindakan.

Orang yag belot terhadap negara dengan bersekongkol dengan Suluk pun tidak kena tali gantung.
Perasuah dan pencuri diesel langsung tak diambil peduli malah ada kontrak RM250-300 juta mahu diberi pada kroni bersabit kad petrol.


Korporat CIna yang tidak bayar cukai disanjung dan tidak putus-putus di beri kontrak macam anak emas padahal sumbangan mereka kepada negara seperti nila setitik. Peguam India pembangkang dan penyokong kerajaan diberi kerja oleh GLC-GLC, jawatan tinggi dalam kerajaan dan boleh kuasai Astro Awani.

CINA "YAHUDI" DI ASIA TENGGARA.

LEE KUAN YEW " TUAN TELAH BERJAYA MENGEKANG ISLAM DI PADANG PASIR, AJARKAN KAMI BAGAIMANA HENDAK MENGEKANG ISLAM DI RIMBA(HUTAN)". Ini adalah kata-kata LKY semasa lawatan President Israel ke Singapura.

Lihat sel darah puteh yang memakan darah hijau
 Bila di lihat dari Peta Kejatuhan Plastine ini......Israel mengambil masa selama hampir 60 tahun untuk menjajah Plastine dan menjadikan Plastine sebagai Negara Yahudi sepebunhnya. Sedangkan Singapura hanya mengambil masa 7 tahun sahaja untuk Cina menjajah Singapura tanah jajahan JDT ini. Dan selepas itu kita di lukakan pula dengan Kekalahan di Mahkamah Antara Bangsa dengan hilangnya Pulau Batu Puteh kepada Singapura......
13 May, mereka juga menjadi puncannya

Kini dengan Politik Bodoh Sombong Pemimpin Melayu, kita semakin hampir untuk kehilangan Tanah Melayu secara Total dalam dua atau tiga Pilihanraya lagi. Cina sedang berkembang biak dengan anak haram, yang di lahirkan di Malaysia dari GRO yang di bawa masuk ke Malaysia dan Pej. Pendaftaran Negara melebelkan mereka ini sebagai anak tidak taraf tp di beri MyKids dan sudah tentulah selepas mencecah usia 12 tahun akan di beri IC Biru. Adakah mereka ini akan menyokong Melayu  


 

Sunday, 22 June 2014

 
DAP hari ini mengancam untuk membuat laporan polis terhadap ADUN Sungai Acheh, Mahmud Zakaria kerana menghina DAP dengan panggilan HARAM JADAH ketika berucap dalam sidang DUN Pulau Pinang.

Exco Pulau Pinang, Jagdeep Singh Deo mendakwa, Mahmud mengucapkan perkataan tersebut apabila UMNO menuduh ADUN Seri Delima, RSN Rayer mengeluarkan perkataan 'UMNO CELAKA' pada Sidang DUN 20 Mei lalu.

Rayer tidak didakwa atas nasihat Penasihat Undang-Undang Pulau Pinang kepada Peguam Negara walaupun polis telah menyediakan kertas laporan yang membolehkan RSN Rayer didakwa kerana mengeluarkan perkataan tersebut di luar Sidang DUN iaitu ketika berkempen untuk PRK Bukit Gelugor.

Perkembangan yang sangat menarik memandangkan RSN Rayer tidak didakwa dan DAP menerusi Lim Guan Eng memberi alasan, Rayer tidak seharusnya didakwa kerana ucapannya di dalam sidang DUN dilindungi oleh imuniti. Lim Guan Eng menafikan Rayer mengeluarkan perkataan 'UMNO CELAKA' di luar DUN walaupun bukti menunjukkan sebaliknya. 

1) Di mana keadilan sebenarnya?

2) Apakah mereka yang biadap seperti Namewee dan bertindak di luar kemanusiaan seperti perusuh Bersih boleh pula diampunkan?

3) Bila terkena kepada Pemuda UMNO maka pantas pula dakwaan dilakukan,

4) Melayu mana yang tidak marah jika dipanggil dengan gelaran "celaka".

5) Orang yang memulakan "celaka" masih bebas, orang yang bertindak balas untuk mempertahankan maruah bangsanya pula dikenakan tindakan.

6) DAP jangan seronok sangat, ramai lagi pejuang Melayu akan bangkit. Mereka akan bangkit mempertahankan hak dan maruah bangsa. Biarlah yang khianat masuk DAP untuk hentam bangsa sendiri.

7) Melayu mudah toleransi dan bersifat baik. Namun sabar itu ada juga batasnya.


Berfikir satu saat adalah lebih baik dari ibadah selama 70 tahun

Suatu hari seorang sahabat Nabi SAW, Miqdad Ibnu Al-Aswad berjumpa dengan Abu Hurairah r. a, lalu beliau mengkhabarkan kepada Miqdad: “ Aku mendengar Rasulullah memberitahu kepadaku, sesiapa yang berfikir satu saat maka itu terlebih baik daripada beribadat setahun”

Miqdad berlalu dan berjumpa pula dengan Ibnu Abbas, lalu dikhabarkan kepada Miqdad “ Aku mendengar bahawa rasulullah SAW memberitahu kepadaku, barang siapa yang berfikir satu saat maka ia terlebih baik daripada beribadat tujuh puluh tahun.”

Miqdad keliru dengan perkhabaran dua sahabat tadi, kerana apa yang disampaikan oleh kedua-duanya berbeza. Lantas baginda mengadukan hal ini kepada baginda Nabi SAW. Baginda mengarahkan supaya memanggil Abu Hurairah dan Ibnu Abbas berjumpa dengannya, baginda bertanya kepada Abu Hurairah: “ Bagaimana cara engkau berfikir?” Jawab Abu Hurairah: “ Aku memikirkan tentang tujuh petala langit dan bumi (mendatangkan rasa keagungan kepada Allah dalam diri)”.

Maka jawab baginda: “ Benar, engkau mendapat berfikir sesaat lebih baik daripada beribadat setahun.” Sabdanya lagi, “ Telah turun al-Quran kepadaku, rugilah bagi mereka yang membaca al-Quran tapi tidak memikirkannya.”

Lalu baginda bertanya pula kepadan Ibnu Abbas tentng apa yang difikirkannya. Jawab Ibnu Abbas: “ Aku memikirkan tentang kematian dan huru-haranya saat itu.” Lalu baginda menjawab: “Benar, berfikir begitu maka engkau mendapat kelebihan sesaat berfikir maka terlebih baik daripada beribadat 7o tahun.”Banyak lagi kisah dan hal orang asal negara ini didiskriminasi oleh kerajaan yang mereka sendiri pilih dan dokong. AMUKANMELAYU - "ANGKAT SUMPAH MENYIMPAN RAHSIA KERAJAAN".....ada apa-apa yang ORANG MELAYU tidak tahu?