,مليسيا دان اسلام بوکن ميليک اورڠ ڤوليتيک
, مک ڤرجواڠن اݢام تتڤ دڤرجواڠکن اوليه اومت اسلام دري بيدڠ يڠ لاءين
سام اد كامي منڠ اتاو كامي ماتي

PERJALAN HAJI AKI


Monday, 21 July 2014

BERBALOIKAH MELAYU MEMERDEKAN TANAH MELAYU SEDANGKAN ORANG LAIN YANG MENJADI RAJA?


Lelaki Cina Memukul Melayu Yang Diikat @PDRMsia @SKMM_MCMC @KBAB51 Ape Cerrrr................


1. Anonymous said...
Yes, terang dan jelas, kesalahan jenayah, memang budak nie salah, salah dia juga memukul budak ini, so PDRM, tengok saja, please no double standard ok....Kiki punya kes, serta merta ambil tindakan. Apa macam!....bukan double standard ka?...
Orang lama 19572. Anonymous said...
dalam kes pertama:

*uncle langgar bontot Kiki
*pelanggar tak diikat
*fizikal pelanggar tidak disentuh, *publik opinion nampak ada unsur bully,
*sepantas kilat repot polis dibuat
*dua kali kilat pembuli diheret ke mahkamah

dalam kes kedua,

*poor kid disyaki mencuri
*poor kid diikat
*poor kid disentuh fizikalnya
*tiada laporan polis di buat?
*pembuli lepas bebas?

kenapa macam itu? kan ini BolehLand, bro.

apapun kesian poor kid.

3. Anonymous said...
TS IGP....
Bila nak tahan apek ni pulak. Budak itu dlm keadaan yg tidak membolehkan dia pertahankan diri dari serangan. Boleh bg percernaan TS? Wajarkah dia diperlaku sedemikian rupa?

Wajarkah Lelaki Cina Ini Memukul Pencuri Melayu Yang Diikat?


CTS membuat analogi seperti berikut:
Kes Kiki vs Uncle Cina, Kuantan - Uncle Cina langgar Kiki, Uncle Cina salah sebab langgar kereta orang. Kiki mengamuk dan hentak kereta Uncle Cina dengan 'steering lock'. Kiki kena tangkap dan reman dan akan didakwa di mahkamah Isnin ini. Kiki memang salah sebab menjadi pembuli. Uncle Cina pula lepas bebas walaupun langgar kereta orang.
Kes Budak Melayu vs Taiko Cina (video cari sendiri) - Analogi dalam video - Budak Melayu itu mencuri, memang salah. Taiko Cina pukul budak Melayu itu yang tidak dapat pertahankan dirinya. Adakah budak Melayu itu seorang sahaja yang bersalah kerana mencuri? Bukankah budak Melayu ini seperti Uncle Cina dalam kes Kiki dan Taiko Cina di atas adalah pembuli seperti Kiki? Bukankah wajar Taiko Cina berkenaan direman dan didakwa sebab jadi pembuli?
Kesimpulan - Kiki ditangkap sebab membuli berdasarkan video yang di'viral'kan di laman sosial internet oleh 'keyboard warriors'. Kenapa Taiko Cina berkenaan tidak ditangkap dan direman kerana menjadi pembuli wahai pihak yang berkuasa? Kita akui budak Melayu ini memang salah. Tapi yang tukang sepak kepala dia tu CSI Melayu 'keyboard warriors' tak nak siasat? Dia memang dibenarkan undang-undang untuk menyepak kepala orang kah? Ke dia baru datang dari Korea, beli kasut dekat India dan belajar sepak kepala orang dekat Malaysia?
AMUKANMELAYU - Nasib budak ini sama dengan PDRM.!!!!!! di ikat tangan dan kuasa.....