,مليسيا دان اسلام بوکن ميليک اورڠ ڤوليتيک
, مک ڤرجواڠن اݢام تتڤ دڤرجواڠکن اوليه اومت اسلام دري بيدڠ يڠ لاءين
سام اد كامي منڠ اتاو كامي ماتي

PERJALAN HAJI AKI


Wednesday, 16 July 2014

DARI UMNO CELAKA HINGGALAH KE ANAK GRO, ASYIK MELAYU SAJA YANG KENA.CINA SINGAPURA "YAHUDI" DI ASIA TENGGARA.

LEE KUAN YEW " TUAN TELAH BERJAYA MENGEKANG ISLAM DI PADANG PASIR, AJARKAN KAMI BAGAIMANA HENDAK MENGEKANG ISLAM DI RIMBA(HUTAN)". Ini adalah kata-kata LKY semasa lawatan President Israel ke Singapura.

Lihat sel darah puteh yang memakan darah hijau
 Bila di lihat dari Peta Kejatuhan Plastine ini......Israel mengambil masa selama hampir 60 tahun untuk menjajah Plastine dan menjadikan Plastine sebagai Negara Yahudi sepebunhnya. Sedangkan Singapura hanya mengambil masa 7 tahun sahaja untuk Cina menjajah Singapura tanah jajahan JDT ini. Dan selepas itu kita di lukakan pula dengan Kekalahan di Mahkamah Antara Bangsa dengan hilangnya Pulau Batu Puteh kepada Singapura......

Kini dengan Politik Bodoh Sombong Pemimpin Melayu, kita semakin hampir untuk kehilangan Tanah Melayu secara Total dalam dua atau tiga Pilihanraya lagi. Cina sedang berkembang biak dengan anak haram, yang di lahirkan di Malaysia dari GRO yang di bawa masuk ke Malaysia dan Pej. Pendaftaran Negara melebelkan mereka ini sebagai anak tidak taraf tp di beri MyKids dan sudah tentulah selepas mencecah usia 12 tahun akan di beri IC Biru. Adakah mereka ini akan menyokong Melayu  


 

Sunday, 22 June 2014

 
DAP hari ini mengancam untuk membuat laporan polis terhadap ADUN Sungai Acheh, Mahmud Zakaria kerana menghina DAP dengan panggilan HARAM JADAH ketika berucap dalam sidang DUN Pulau Pinang.

Exco Pulau Pinang, Jagdeep Singh Deo mendakwa, Mahmud mengucapkan perkataan tersebut apabila UMNO menuduh ADUN Seri Delima, RSN Rayer mengeluarkan perkataan 'UMNO CELAKA' pada Sidang DUN 20 Mei lalu.

Rayer tidak didakwa atas nasihat Penasihat Undang-Undang Pulau Pinang kepada Peguam Negara walaupun polis telah menyediakan kertas laporan yang membolehkan RSN Rayer didakwa kerana mengeluarkan perkataan tersebut di luar Sidang DUN iaitu ketika berkempen untuk PRK Bukit Gelugor.

Perkembangan yang sangat menarik memandangkan RSN Rayer tidak didakwa dan DAP menerusi Lim Guan Eng memberi alasan, Rayer tidak seharusnya didakwa kerana ucapannya di dalam sidang DUN dilindungi oleh imuniti. Lim Guan Eng menafikan Rayer mengeluarkan perkataan 'UMNO CELAKA' di luar DUN walaupun bukti menunjukkan sebaliknya.   

Perusuh Bersih Masih Bebas, Rayer Masih Bebas, Pemuda UMNO Pula Kena Dakwa

 

1) Di mana keadilan sebenarnya?

2) Apakah mereka yang biadap seperti Namewee dan bertindak di luar kemanusiaan seperti perusuh Bersih boleh pula diampunkan?

3) Bila terkena kepada Pemuda UMNO maka pantas pula dakwaan dilakukan,

4) Melayu mana yang tidak marah jika dipanggil dengan gelaran "celaka".

5) Orang yang memulakan "celaka" masih bebas, orang yang bertindak balas untuk mempertahankan maruah bangsanya pula dikenakan tindakan.

6) DAP jangan seronok sangat, ramai lagi pejuang Melayu akan bangkit. Mereka akan bangkit mempertahankan hak dan maruah bangsa. Biarlah yang khianat masuk DAP untuk hentam bangsa sendiri.

7) Melayu mudah toleransi dan bersifat baik. Namun sabar itu ada juga batasnya.


Berfikir satu saat adalah lebih baik dari ibadah selama 70 tahun

Suatu hari seorang sahabat Nabi SAW, Miqdad Ibnu Al-Aswad berjumpa dengan Abu Hurairah r. a, lalu beliau mengkhabarkan kepada Miqdad: “ Aku mendengar Rasulullah memberitahu kepadaku, sesiapa yang berfikir satu saat maka itu terlebih baik daripada beribadat setahun”

Miqdad berlalu dan berjumpa pula dengan Ibnu Abbas, lalu dikhabarkan kepada Miqdad “ Aku mendengar bahawa rasulullah SAW memberitahu kepadaku, barang siapa yang berfikir satu saat maka ia terlebih baik daripada beribadat tujuh puluh tahun.”

Miqdad keliru dengan perkhabaran dua sahabat tadi, kerana apa yang disampaikan oleh kedua-duanya berbeza. Lantas baginda mengadukan hal ini kepada baginda Nabi SAW. Baginda mengarahkan supaya memanggil Abu Hurairah dan Ibnu Abbas berjumpa dengannya, baginda bertanya kepada Abu Hurairah: “ Bagaimana cara engkau berfikir?” Jawab Abu Hurairah: “ Aku memikirkan tentang tujuh petala langit dan bumi (mendatangkan rasa keagungan kepada Allah dalam diri)”.

Maka jawab baginda: “ Benar, engkau mendapat berfikir sesaat lebih baik daripada beribadat setahun.” Sabdanya lagi, “ Telah turun al-Quran kepadaku, rugilah bagi mereka yang membaca al-Quran tapi tidak memikirkannya.”

Lalu baginda bertanya pula kepadan Ibnu Abbas tentng apa yang difikirkannya. Jawab Ibnu Abbas: “ Aku memikirkan tentang kematian dan huru-haranya saat itu.” Lalu baginda menjawab: “Benar, berfikir begitu maka engkau mendapat kelebihan sesaat berfikir maka terlebih baik daripada beribadat 7o tahun.”AMUKANMELAYU - Sabar ada batasnya.......