,مليسيا دان اسلام بوکن ميليک اورڠ ڤوليتيک
, مک ڤرجواڠن اݢام تتڤ دڤرجواڠکن اوليه اومت اسلام دري بيدڠ يڠ لاءين
سام اد كامي منڠ اتاو كامي ماتي

PERJALAN HAJI AKI


Thursday, 4 July 2013

KJ - ANAK MENANTU YANG TERLEBIH SUDU ATAU ANAK JANTAN YANG SEMAKIN MATANG


KHAIRI - "Bila antan sama antan berlaga, ayam tepi lesung juga yang kenyang"

Bro KJ Memberi Penjelasan Berhubung Penangguhan Forum Bicara Wawasan Bersama Tun Mahathir


"Bila antan sama antan berlaga, ayam tepi lesung juga yang kenyang". Maksud pepatah Melayu ni, kita jangan lagakan pemimpin, sebab yang untung puak lain yang sentiasa nak kita lemah dan tak bersatu.

Kecoh sekejap pasal Program Bicara Wawasan bersama Tun Dr Mahathir Mohamad, ternyata program yang bagus untuk belia ni bukan di batalkan cuma di tangguhkan oleh sebab-sebab taknikal.. Menurut sumber yang sahih, pejabat Tun M juga telah di maklumkan pada 20 Jun 2013...

20 Jun 2013 baru hari ni nak kecoh? apesal korang ni ah?

Orang kita sepatutnya kena berubah cara berfikir... Jangan jadi batu api dan kuat memfitnah... Lain kali sebelum tembak orang lain check la betul-betul dulu... jangan bikin malu daaaaa....

Bersatu kita teguh, bercerai kita roboh!Berikut adalah penjelasan dari YBM Khairy jamaluddin di Facebook...

"Seperkara lagi yang saya nak jelaskan. Ada rakan-rakan yang tanya saya tentang program anjuran International Youth Centre (IYC) yang dibawah pengelolaan KBS. Program yang dimaksudkan itu adalah Bicara Wawasan bersama YABhg Tun Dr Mahathir Mohamad.

Ada cerita yang tersebar dalam FB bahawa saya telah mengarahkan program itu dibatalkan. Tuduhan itu tidak benar sama sekali.

Saya difahamkan program itu hanya ditangguh kepada satu tarikh yang akan ditentukan kemudian. Saya tidak terlibat langsung dalam keputusan penangguhan ini.
Photo: "Chillin at Mui Fong with my homies yaw" lyrics from Rembau Most Wanted refers to this restaurant in Pekan Rembau.
KJ - Sempoi

Saya minta kepada semua, janganlah buat andaian atau spekulasi tentang perkara ini. Saya tiada apa-apa niat untuk menghalang program-program yang memberi faedah kepada orang muda, terutamanya majlis ilmu yang disampaikan oleh seorang negarawan.

Saya masih menaruh harapan yang tinggi bahawa YABhg akan bersama dengan IYC untuk menyampaikan amanat beliau dalam masa yang terdekat.

Jangan melagakan orang sebab tidak ada kerja lain. Ini masa untuk kita kerja, bukan masa untuk bergaduh.

Ingat cakap orang lama (ini favourite MB NS): "Bila antan sama antan berlaga, ayam tepi lesung juga yang kenyang."


AMUKANMELAYU - Jangan lakukan kesilapan kedua dan jangan sia-siakan peluang kedua dan jangan  nodai kepercayaan yang di beri........