,مليسيا دان اسلام بوکن ميليک اورڠ ڤوليتيک
, مک ڤرجواڠن اݢام تتڤ دڤرجواڠکن اوليه اومت اسلام دري بيدڠ يڠ لاءين
سام اد كامي منڠ اتاو كامي ماتي

PERJALAN HAJI AKI


Thursday, 4 July 2013

LU APAHAL KALU klia 2 LEWAT?


 

MAS + Airasia + ERL - UEM

(HUTANG + HUTANG + SONGLAP HALAL + MUSLIHAT) 

klia 2 - Reka bentuk yang canggih
Aku ni bukan la player korporat! Tapi sebagai rakyat marhaen aku nak tau jugak kenapa sejak kebelakangan ini banyak sangat projek yang ada tangan UEM ni bermasalah? Hari tu jambatan runtuh di Penang, walau ianya hasil buah tangan syarikat pilihan Guan Eng, tapi UEM adalah Kontraktor Utama.

Dalam hal itu pun UEM senyap je, takpelah  benda tu masih dalam penyiasatan. Biarkan yang pakar buat kerja mereka, siapalah kita ni kan nak bersuara?

Ini kisah KLIA2 ni aku terpaksa bersuara sebab ianya membabitkan kita rakyat marhaen. Kita semua dah tak sabar nak ada airport yang leih baik dari LCCT yang rupa bentuknya lebih hina dari Puduraya zaman 80an dulu. Maaf ya, aku cakap ikhlas ni, LCCT sucks man.

Sebab tu kerajaan bina KLIA2 untuk memberi keselesaan pada rakyat. Sekarang ni aku nak share beberapa keratan akhbar berkenaan isu ini.


Nampaknya semua yang terlibat dah menjawab apa yang berlaku, tetapi UEM masih terus membisu! Kenapa ya? Kita nak tanya sama MD aka CEO UEM Group Berhad, iaitu Dato Izzaddin Idris apa sudah jadi sebenarnya? Kenapa pihak mereka senyap je ni?

Kami sebagai rakyat berhak untuk mempersoalkan kenapa projek ini boleh menjadi lebih lewat dari biasa? Apakah CEO sudah hilang bisanya? Perlukah dia diganti dengan yang baru? Ini benda besr ni beb, sekarang ni mereka kena bayar LAD sebanyak 200 ribu ringgit sehari hingga tarikh siap KLIA2..


AMUKANMELAYU - Tahukah anda, berapa banyakah Syarikat, Kedai, Kerajaan dan Airline yang "BERHUTANG" dengan MAHB?......bilion-bilion beb....