,مليسيا دان اسلام بوکن ميليک اورڠ ڤوليتيک
, مک ڤرجواڠن اݢام تتڤ دڤرجواڠکن اوليه اومت اسلام دري بيدڠ يڠ لاءين
سام اد كامي منڠ اتاو كامي ماتي

PERJALAN HAJI AKI


Monday, 15 July 2013

PELAKON PORNO MALAYSIA - TIADA MAAF BAGI MU


Maklumat Peribadi Lengkap Alvin & Vivian Bak Kut TehKurang ajar dan sememangnya biadap itu yang saya boleh terjemahkan dengan apa yang telah dilakukan oleh pasangan Cina Couvenis diatas. Siapa mereka ini? Apa agama mereka?

Setakat ini butiran yang saya perolehi mengesahkan bahawa individu lelaki didalam gambar diatas bernama Alvin Tan Jye Yee yang merupakan pemuda berasal dari negeri Johor manakala wanita bersama Alvin dikenali dengan nama Vivan Lee. Mereka ini merupakan penganut Kristian.

Maklumat lengkap mereka untuk tindakan:

TAN JYE YEE (Alvin Tan) - 881220-56-6173
03-62613870
keluarga di No.6 Jalan Kenanga, SD 9/2b, Bandar Sri Damansara, Kuala Lumpur

LEE MAY LING (Vivian Lee) - 890519-01-5418
07-3557361
keluarga di No. 12 Jalan Lembah 4, Taman Desa Jaya, Johor Bahru, 81100 Johor


Dalam gambar diatas yang telah mencetuskan kontroversi berkenaan "Bak Kut Teh" sejenis makanan yang amat digemari oleh masyarakat Cina membuatkan saya terpanggil untuk menjelaskan kepada pembaca apakah jenis makanan Bak Kut Teh itu.

Bak Kut Teh:

Bak Kut Teh merupakan sejenis hidangan sup berserta daging rusuk (terutamanya babi) yang dimasak dalam herba tradisi Cina. Herba dan ginseng dicampur bukan sahaja sebagai perasa tetapi juga menambah khasiat. Pelbagai jenis cendawan sering kali ditambah kepada hidangan dan biasanya dihidangkan dalam mangkuk tembikar Cina. Pada masa kini terdapat karung Teh Bak Kut, yang mengandungi semua ramuan yang diperlukan. Ini memudahkan penyediaan Bak Kut Teh. Bak Kut Teh seringkali dijadikan hidangan sarapan, atau makan tengahari.
Bak Kut Teh biasanya menggunakan daging babi sebagai bahan asasnya. Bak Kut Teh berasal dari Kluang, Malaya dan ia kini ia popular disajikan di sekitar rantau Asia tenggara seperti Singapura, Thailand.
Bak-kut-teh telah diperkenalkan kepada Malaya pada kurun ke-19 oleh perkerja dan kuli cina yang berketurunan Hokkien.[1]Hidangan ini dilaporkan sebagai diet tambahan tidak seberapa kepada kuli pelabuhan dan sebagai tonik untuk meningkatkan kesihatan mereka. Orang Teochew datang kemudiannya dan perbezaan utama antara Bak Kut Teh hokkien dan Bak Kut Teh Teochew adalah yang Hokkien mengunakan kicap pekat yang menyebabkan permukaan sup menjadi lebih gelap. Perkataan Cina 肉 yang bermaksud daging atau secara khususnya babi, sekarangnya disebut "Ba" dalam loghat Min-nan dan loghat Teochew di selatan China. Walaubagaimanapun, 肉 di dalam 肉骨茶 masih mengekalkan sebutan lama "Bak" yang digunakan di selatan wilayah Fujian dan di timur wilayah Guangdong sebelum kurun ke-19
- Wikipedia

Yang terang lagi nyata disini Bak Kut Teh merupakan sejenis makanan yang bahan asas nya adalah merupakan "daging Babi". Babi ataupun nama saintifiknya Khinzir dan amat sensitif buat umat Islam bukan sahaja di Malaysia malah diseluruh negara Islam yang ada.

Ada komen sinis datangnya dari orang Melayu mempertahankan tindakan dua orang Cina Couvenis Alvian dan Vivan kononya Bak Kut Teh tidak menghina Islam. Saya berpendapat mereka yang mempertahankan Alvian dan Vivian merupakan mereka yang tidak tahu maksud dan apa yang terkandung dalam Bak Kut Teh itu. Ataupun mereka itu merupakan spesis pemakan daging babi sama sepertimana Cina Couvenis yang lain.

Sekarang ini kita tidak perlu untuk mendesak Alvian dan Vivian memohon maaf kerana percayalah mereka tidaka akan berbuat demikian dan kita juga tidak mahu permohonan maaf mereka. Apa yang kita mahukan adalah tindakan yang tegas diambil oleh pihak berwajib selain daripada tindakan yang dapat dilakukan kita umat Islam dalam pekara ini.

Saya berpendapat agar mereka ini Alvin dan Vivian diberikan satu pengajaran yang dapat mereka kenang seumur hidup. Biar sampai mereka mati mereka akan ingat apa yang berlaku kepada mereka adalah kerana hasil kebiadapan mereka dalam menghina seluruh umat Islam.

Tidak ada kata Maaf kepada mereka ini selain daripada tindakan tegas oleh kita umat Islam.