,مليسيا دان اسلام بوکن ميليک اورڠ ڤوليتيک
, مک ڤرجواڠن اݢام تتڤ دڤرجواڠکن اوليه اومت اسلام دري بيدڠ يڠ لاءين
سام اد كامي منڠ اتاو كامي ماتي

PERJALAN HAJI AKI


Monday, 15 July 2013

Najib FAILED......please leave now..


 


1. nonymousJuly 14, 2013 at 11:01 PM

Najib FAILED......please leave now...
  
 
Aku tidak dapat bayangkan bahaya bala bencana yang akan menimpa negara malaysia ini akibat tindakan ah jib gol menandatangani TPPA ini ...

kebebasan pengeluaran wang yang dilaburkan oleh para pelabur dan kerajaan malaysia tidak dapat menyekatnya dengan melaksanakan apa-apa undang-undang adalah ibarat menyerahkan kepala kepada puak gangster untuk disembelih tanpa ihsan.

aku akui melalui persetujuan terhadap TPPA ini kerajaan akan dapat menarik pelabur amerika (baca yahudi) masuk ke dalam negara malaysia. maka pelaburan bertambah dan perindustrian berkembang dengan pesatnya ... cukai dan pelbagai pendapatan dapat dikutip melalui keuntungan pelaburan dan perindustrian ini ... kerajaan memperolehi pendapatan yang lumayan melalui keuntungan pelaburan tersebut ... kakitangan kerajaan akan menikmati pelbagai bonus dan elaun ... rakyat yang lain mendapat manfaat melalui pelbagai sumbangan yang akan kerajaan berikan ... rakyat mendapat pekerjaan melalui perkembangan pelaburan ... kerajaan akan dilihat sebagai sangat berjasa kepada rakyat ...indah dan menarik bunyinya ...

apabila semua itu dinikmati oleh rakyat maka ah jib gol dan mustapa mamat akan heboh berbicara betapa bijaknya kerajaan dalam mengurustadbir negara ...

aduhai ... oh aduhai ... panas jangan disangka sampai ke petang ... perjanjian yang dibuat itu sebenarnya adalah perjanjian dengan iblis dan syaitan besar ... kerana di sebalik semua itu sebenarnya perjanjian itu adalah dengan puak yang dilaknat Allah ... yahudi ... dan ianya dibuat melalui kerajaan amerika ... sebenarnya kerajaan amerika tidak terlibat pun ... ianya adalah antara pelabur yang menguasai kerajaan amerika dan negara malaysia ...

apa kata jika negara israel menyerang dan membelasah rakyat palestine tanpa belas ... dan negara lain akan melihat negara malaysia ... yang suatu ketika dulu begitu perihatin membela rakyat palestine dengan bersuara di PBB ... OIC ... dan pelbagai kaedah lagi ... bagaimana suatu ketika dahulu negara malaysia begitu berani menghantar skuad putra untuk membantu memberi makanan, pakaian dan ubatan kepada rakyat palestine ...

persoalannya akan adakah akan ada keberanian seperti itu lagi selepas TPPA ditandatangani? apa kata jika tiba-tiba para pelabur mengugut mahu menarik semua pelaburan yang mereka telah perbuat sekiranya malaysia tegas mahu mempertahankan palestine ... dan pelabur mata wang yang sedang menguasai Ringgit Malaysia pun turut memberi ugutan yang sama ... iaitu menjual Ringgit Malaysia dengan harga yang rendah serendah-rendahnya ... bayangkan penguncupan yang akan berlaku akibat dua durjana ekonomi ini ... pelabur dan pedagang mata wang ... sedangkan kerajaan tidak mampu membuat apa-apa tindakan untuk mengekang penguasaan mereka ...

Akhirnya ... walaupun nwar berahi kekal sebagai pembankang dan yahudi gagal menguasai malaysia melalui nwar berahi ... tetapi melalui TPPA ini yahudi berjaya menguasai ah jib gol yang memimpin malaysia ...

alangkah bijak laksananya orang tua dulu-dulu ... teori RAHMAN rupanya bukanlah sebuah teori ... tetapi suatu ilmu laduni yang dibuka oleh Allah kepada mereka (orang tua dulu-dulu) ... maka benarlah bahawa Ah Jib Gol adalah perdana menteri malaysia yang terakhir ... kerana tidak pernah ada cerita pun selepas huruf N ... Najib alias Ah Jib Gol siapakah perdana menteri malaysia ... kerana selepas itu (selepas ah jib gol menandatangani TPPA)siapa pun perdana menteri malaysia ianya perlu merujuk dahulu segala buah fikran kepada amerika (baca yahudi) sebelum dapat dilaksanakan dan dibentang ke dalam parlimen yang mulia itu ...

Aku tidak tahu bagaimana kita mampu menyampaikan isyarat bahawa kita menolak TPPA ini melainkan Rakyat Kuala Besut yang sedang bergelut dengan PRK kali ini ... penolakan rakyat kuala besut kepada umno kali ini adalah bermakna penolakan rakyat amnya kepada TPPA dan penghapusan Akta Hasutan yang sedang diusahakan oleh ah jib gol ... biarlah ah jib gol ... gol seorang diri ... jangan rakyat malaysia seluruhnya gol sama ... renung-renungkanlah ...GILIRAN TS RAHIM NOOR PULA BERI AMARAN PADA PM!! 


Pakatan kalau kita tak tenyeh diorang depan - depan, diorang makin naik kepala. Macam - macam benda lain yang diorang buat.

Kalau nak bercakap pun, tak perlu nak berlembut - lembut. Begitu jugak dalam penulisan. Tindakan terhadap diorang pun kena keras jugak. Baru la diorang sedar diri.

Maka sebab itulah SH sokong sangat saranan yang dibuat oleh Tan Sri Rahim Noor ni. Jika Kerajaan tetap nak berlembut jugak dengan puak - puak Pakatan Haramjadah ni, baik la Akta Hasutan tu digantikan dengan satu akta yang lebih tegas. Jangan la lembik sangat!!!
Bekas ketua polis negara Tan Sri Abdul Rahim Noor berkata kerajaan perlu memperkenalkan akta baru dengan peruntukan yang “lebih ketat dan tegas”, sekiranya undang-undang tersebut akan digubal untuk menggantikan Akta Hasutan.

Abdul Rahim dalam satu wawancara disiarkan Berita Minggu hari ini berkata, kerajaan perlu bertindak demikian memandangkan Akta Hasutan merupakan undang-undang yang mampu menjamin keharmonian antara kaum.

“Jika betul akta ini hendak dimansuhkan, kerajaan perlu mewujudkan satu akta yang boleh merangkumi isu keselamatan rakyat dan keharmonian kaum, seperti pepatah Inggeris 'put the same wine in the different bottle',” katanya seperti dikutip dalam wawancara tersebut.

Katanya, beliau lebih suka jika akta lama yang dikuatkuasa sejak pengisytiharan darurat 1948 itu dikekalkan dan hanya dipinda jika perlu.

“Saya tidak nampak kewajaran ia perlu dimansuhkan. Mungkin perlu dilakukan pindaan. Apa sebab ia perlu ditiadakan?,” soalnya.

Beliau memberi amaran bahawa kerajaan tidak seharusnya menggadaikan kepentingan jangka panjang – yang dinyatakannya sebagai “keharmonian dan perpaduan kaum”, demi mencapai keuntungan jangka pendek.

Abdul Rahim berkata beliau sedar dengan janji Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak untuk menggantikan Akta Hasutan – dan juga persepsi bahawa BN akan dilihat tidak menepati janji sekiranya tidak berbuat demikian.

Namun tindakan memansuhkan undang-undang keselamatan sebelum ini juga tidak memberi membantu BN dalam pilihan raya umum 5 Mei, katanya lagi.

“Apa yang saya lihat banyak juga akta berkaitan keselamatan sebelum ini dimansuh atau dibuang kerajaan, tetapi ia tidak membantu pun meningkatkan kemenangan BN (dalam pilihan raya umum 5 Mei).

 

1. MCA dan DAP senada menentang subjek Tamadun Islam dijadikan subjek wajib di IPTS.

2. Duta Vatican City menyokong langkah gereja Khatolik menggunakan Kalimah Allah.

3. Budak-budak cina di Lowyat KL pula buat busines jual Al Quran.

4. Pasangan porno cina Vivian promosi Bak Kut Teh bulan Ramadan. Ada pula yang sudah berani hina nabi secara terbuka.

5. Bazar Ramadan di Bukit Bintang gagal diselesaikan kerana peniaga cina juga mahu lot gerai Ramadan. Jonker Walk yang dimonopoli peniaga cina pula terus menjalankan aktiviti perniagaan di tengah jalan seperti biasa walaupun ianya sudah diumumkan untuk  ditutup sementara untk kajian kesesakan lalu-lintas. Petaling Street langsung tak boleh usik la.

6. DAP dan MCA juga masih mahu menafikan berlakunya tsunami cina dalam PRU13, walaupun 97% pengundi cina jelas mengundi pembangkang DAP. Malah, jika kita berjumpa dengan mana-mana cina, mereka pasti memberitahu mereka undi BN. Dari 10 cina yang ditemui kesemuanya memberitahu mereka undi BN.

Mungkin secara kebetulan cina yang kita terjumpa itu, adalah kalangan 3% cina yang menyokong tu BN agaknya. Pundek.

7. DAP dan MCA jelas tidak senang dengan pendirian Dato Zahid Menteri KDN dalam isu Akta Hasutan. DAP buat pertama kalinya menyokong kenyataan PM yang mahu menghapuskan Akta Hasutan dan menggantikan dengan akta alternatif lain.

Dato Zahid tegas menyatakan walau apa pun, samada pinda Akta Hasutan ataupun ganti dengan akta lain, 4 perkara pokok, iaitu yang berkaitan agama Islam, Bahasa Melayu, hak bumiputera dan raja Berperlembagaan tetap kekal tidak boleh disentuh dan bertaraf perkara sensitif. Perlindungan terhadap 4 perkara asas ini tetap akan menjadi maksud utama akta Harmoni atau apa saja akta yang bakal menggantikan akta Hasutan.

8. Yang paling baik untuk dilakukan ialah PM, DS Najib sendiri yang mengumumkan "kerajaan telah memperhalusi  dari pelbagai sudut dan kabinet telah membuat keputusan untuk membatalkan rancangan untuk menghapuskan Akta Hasutan memandangkan perkembangan terkini yang berlaku khususnya yang berkaitan dengan hubungan antara kaum dan agama sudah kelihatan semakin tidak harmoni. Maka di atas pertimbangan keharmonian nasional yang menyeluruh, kerajaan bersetuju membatalkan hasrat untuk menghapuskan Akta berkenaan".

9. Jika DS Najib berani membuat pendirian ini, KNKB pasti kepimpinan dan populariti PM Najib akan terus melonjak dan kembali diiktiraf serta dihormati oleh majoriti rakyat secara jujur. PM tak perlu lagi pakai "elemen insentif dan reward" untuk popular dan diterima oleh rakyat tapi, akhirnya rakyat khususnya kaum cina tipu balik PM.

10. Cukup dengan bermodalkan ketegasan, PM Najib pasti akan mendapat keyakinan semula majoriti rakyat. Ubat terbaik sebagai langkah pencegahan untuk menghentikan karenah dan tuntutan bukan-bukan kaum cina ini adalah "ketegasan". Tegas! Tegas! Tegas! Faham?

11. Ada cara senang nak mendapat sokongan undi popular rakyat, tapi PM Najib suka cari cara susah yang memerlukan modal besar tapi akhirnya tak mendatangkan hasil pun.

12. PM Najib patut sudah lebih dari faham bahawa kaedah penyelesaian masalah dengan cara mengumum dan memberi "insentif dan reward" sudah terbukti gagal. F9. period!

13. Sebelum PRU guna kaedah reward rakyat untuk dapat sokongan. Lepas PRU guna kaedah "reward segera" mana-mana ahli parlimen yang tidak berjawatan menteri/timbalan dengan pelbagai lantikan GLC. Balik-balik dia. Orang lain atau pejuang parti yang lain tak tau nak jadi apa.

14. Sepatah kata TS Rahim Noor Abdul Rahim, “Apa yang saya lihat banyak juga akta berkaitan keselamatan sebelum ini dimansuh atau dibuang kerajaan, tetapi ia tidak membantu pun meningkatkan kemenangan BN" (dalam pilihan raya umum 5 Mei).

Bila rakyat biasa pun sudah dapat "membaca dan mengagak" cara kerja dan cara politik seseorang Perdana Menteri, itu menandakan rakyat tahu di mana kekuatan dan kelemahan seseorang Perdana Menteri. Bila orang sudah tahu di mana kelemahan dan kekuatan kita, maka bersiap sedialah untuk kita menerima hakikat bahawa PM kita akan terus dibuli oleh puak-puak yang berkepentingan dari segenap arah. Monday, May 28, 2012

Mahathir akui Najib PM paling lembik..


KUALA LUMPUR, 28 Mei — Tun Dr Mahathir Mohamad telah memberi amaran kepada Datuk Seri Najib Razak bahawa beliau masih lagi memimpin kerajaan yang lemah, mengulangi pendirian supaya pilihan raya ditangguhkan sehingga selesai bulan puasa yang akan tamat pada Ogos.

Bekas perdana menteri itu dipetik Bloomberg dalam satu temuramah khas berkata, perdana menteri perlu menanggunhkan rancangan untuk mengadakan pilihan raya yang mesti dilakukan dalam masa setahun.

“Apabila lemah, beliau perlu berhadapan dengan kritikan. Tapi bila berhadapan dengan masalah ini, apa pun yang dibuat tidak akan cukup,” kata bekas pemimpin Barisan Nasional (BN) ini, dan menambah, Najib mewarisi perikatan yang lemah, yang mana memenangi pilihan raya 2008 dengan nisbah yang paling kecil sejak Merdeka.

Dr Mahathir: Temuramah Bloomberg. — Foto fail Najib mengambil alih pemerintahan daripada Tun Abdullah Ahmad Badawi pada April 2009, bagi mengurangkan rekod kekalahan 82 kerusi Parlimen dan lima negeru dengan pemerhati melihat dengan mengembalikan kuasa dua per tiga majoriti, Najib dijamin memegang kuasa yang besar.

Najib telah melaksanakan beberapa pembaharuan demokrasi untuk memberikan lebih kebebasan kepada rakyat, namun pengkritik melihat ia hanyalah remeh dengan lebih banyak undang-undang lama digantikan.

Perdana menteri masih lagi menguruskan perhimpunan ketiga Bersih pada 28 April lalu dan pentadbirannya telah mengemukakan saman badan pemerhati pilihan raya tersebut minggu lalu kerana menyebabkan berlakunya kerasakan terhadap kenderaan kerajaan berpunca daripada pertembungan antara polis dan perusuh.

Polis melepaskan gas pemedih mata dan meriam air serta menahan 512 perusuh apabila menceroboh Dataran Merdeka dengan merempuh halangan pihak polis.AMUKANMELAYU - Jangan mengenepikan pandangannya.


Kaji selidik Merdeka Center mendapati 92 peratus pengundi menuntut daftar pemilih dibersihkan sebelum pilihan raya dilaksanakan dengan 48 peratus melihat daftar pemilih sedia ada tidak lengkap.

Dr Mahathir turut berkata kepada akhbar tersebut Najib perlu mengambil lebih masa sebelum melaksanakan pilihan raya bagi memperoleh kemenangan daripada kaum Cina yang majoritinya menyokong pembangkang, Pakatan Rakyat.

Najib sebelum ini berkata piloihan raya bakal dilaksanakan “tidak berapa lama lagi” disamping khabar angin Parlimen akan dibubar sebelum sidang berikutnya Jun ini

Namun hari ini, The Malaysian Insider melaporkan BN sedang meneliti kemungkinan pilihan raya akan dilaksanakan pada September kerana kaji selidik dalaman mendapati parti itu mampu memenangi 146 kerusi Parlimen dengan sekurang-kurangnya 80 pasti menang, lebih 140 yang dimenangi pada 2008 tapi kurang 148 untuk majoriti dua pertiga majoriti.

Pentadbiran Najib memberikan fokus utama kepada demografi namun cadangan pemansuhan bantuan dana pinjaman pendidikan oleh PR mungkin mengakibatkan undi belia, kunci utama pengundi yang meliputi sekurang-kurangnya 20 peratus daripada 12 juta pengundi.

Hampir 60 peratus pengundi baru adalah Melayu, komuniti dominan di negara ini.


AMUKANMELAYU - Tangani "TSUNAMI CINA" berpandukan BUDAYA CINA, jangan gunakan kaedah menanganinya seperti "BERDEPAN" dengan Islamelayu. Sejarah telah menunjukan GEE HIN dengan HAISAN, mereka tidak pedulikan Raja-Raja Melayu, sebaliknya mereka menjemput INGGERIS campur tangan di Perak. Sekarang pun mereka menggunakan kaedah yang sama di mana mereka menggunakan SUARAM untuk menjemput campur tangan asing mencampuri urusan Negara, begitu juga DAP menjemput Pak Paderi Kristian mencampuri urusan Negara kita dengan membelakangkan Perlembagaan.