,مليسيا دان اسلام بوکن ميليک اورڠ ڤوليتيک
, مک ڤرجواڠن اݢام تتڤ دڤرجواڠکن اوليه اومت اسلام دري بيدڠ يڠ لاءين
سام اد كامي منڠ اتاو كامي ماتي

PERJALAN HAJI AKI


Monday, 1 July 2013

UMNO DAN PAS - DUA WADAH PERJUANGAN ISLAMELAYU SEDANG DI HANCURKAN OLEH KAFIRUN DAN SYIAH


1 - “Taqiyyah” Umpama Lesen Untuk Penganut Syi’ah Berbohong?


Saya hanya tersenyum sumbing bila mendengar kenyataan yang dibuat oleh Ahli Majlis Syura PAS, Zaharuddin Mohamad, yang menegaskan bahawa partinya akan memecat mana-mana ahli yang berfahaman Syi’ah.
Katanya, kalau ada bukti yang menunjukkan ahli PAS itu berfahaman Syi’ah, maka PAS tidak akan teragak-agak untuk memecat individu terbabit walau seberapa tinggi pun jawatannya di dalam parti itu.

“Jika ada bukti seorang itu adalah pengikut Syiah, kita pecat serta merta tidak kira apa jawatannya sekali pun dalam parti,” – Zaharuddin Mohamad, AJK Majlis Syura PAS, 1 Julai 2013.

SYIAH - Sujud di atas Batu Karbala

Lebih mengejutkan, Zaharuddin mendedahkan tentang seorang pemimpin utama PAS yang telah dipanggil mengadap Majlis Syura bagi disoal siasat mengenai kecenderungannya menyokong fahaman Syi’ah.
Dia menjelaskan bahawa pemimpin PAS itu telah menandatangani sekeping surat pengakuan yang menjelaskan dia tidak terbabit sama sekali dengan sebarang aktiviti fahaman Syi’ah seperti yang dicanangkan sebelum ini.

Berdasarkan penjelasan Zaharuddin itu, saya tertanya-tanya tentang pengetahuan seluruh Ahli Majlis Syura PAS tentang fahaman dan corak amalan fahaman Syi’ah. Khabarnya mereka adalah terdiri dari kalangan ulama “hebat” dan tinggi ilmu agamanya.
Tapi, pernahkah mereka dengar dengan istilah “taqiyyah” yang menjadi amalan utama para pengamal fahaman Syi’ah di negara-negara yang tidak mengiktiraf fahaman tersebut?
Hanya berbekalkan “taqiyyah”, mana-mana pengikut Syi’ah boleh mengaku di depan sesiapa pun sebanyak berjuta-juta kali dan menjelaskan bahawa dia tidak terlibat dengan fahaman yang menghina para sahabat utama Rasulullah SAW itu.

Dengan amalan “taqiyyah” juga, para pengikut Syi’ah mampu menandatangani berpuluh-puluh ribu surat pengakuan, kononnya mereka bukan orang Syi’ah!
Nak tahu kenapa? “Taqiyyah” pada pengikut Syi’ah adalah bagaikan “lesen” bagi mereka untuk berbohong dan menyembunyikan pegangan serta fahaman mereka dari pengetahuan mana-mana pihak.
Kononnya, mereka dihalalkan untuk berbohong, berdusta dan melakukan akujanji palsu semata-mata mahu menyelamatkan aqidah Syi’ah mereka dari terbongkar.
Jadi, tidak hairanlah jika “pemimpin utama” PAS itu tidak mengaku berpegang pada fahaman itu dan menandatangani surat sebagaimana yang dijelaskan oleh Zaharuddin itu.
Persoalannya, apakah semua Ahli Majlis Syura PAS itu begitu “bengap” untuk menerima penafian “pemimpin PAS” itu sedangkan sudah terang lagi bersuluh, dia sememangnya menjadikan Ayatollah Khominie sebagai idola dan kagum dengan prinsip ideologi Syi’ah yang dibawa pemimpin Iran itu?
Lebih menimbulkan tanda tanya, mengapa pula Zaharuddin yang hanya berjawatan AJK saja yang memberikan kenyataan mengenai dakwaan wujudnya ramai pengikut Syi’ah di dalam PAS? Mana perginya “boss” dan timbalan “boss” Majlis Syura PAS?
Apakah mereka cuba melarikan diri dari dipersalahkan dalam soal siasatan “bodoh” yang dijalankan terhadap pemimpin PAS yang dikatakan Syi’ah itu?
Atau PAS memang sengaja menyimpan pemimpin Syi’ah itu di dalam parti mereka? Sayang sungguh PAS pada pengikut Syi’ah, kan? Kalau benar PAS tidak berkompromi dengan pengikut Syi’ah, buktikan! Kami bukan tak tahu, belambak ahli PAS yang terlalu mirip dengan pengikut Syi’ah, bukan?

2 - TRANFORMASI PAS - Pengaruh Syiah Merebak Pantas

Sebelum kita bercerita panjang, mari kita sama-sama kita lihat hasil enjian carian Google apabila dimasukkan kata kunci "PAS Syiah" dan inilah antara foto-foto yang dipaparkan.
Demonstrasi PAS yang dipenuhi poster dan gambar ulama Syiah

Lagi demonstrasi PAS yang dipenuhi poster dan foto ulama Syiah

Penceramah undangan Ustaz Hassan Askari yang berfahaman Syiah 
(untuk pemahaman lanjut sila tonton Ceramah Hassan Askari 'Wafat Rasul SAW')

Apakah pendapat anda setelah melihat beberapa foto yang membuktikan wujudnya pengaruh Syiah yang begitu kuat dalam sebuah parti yang kononnya memperjuangkan Islam?

Bagi sesiapa yang tidak memahami pengertian Syiah, secara ringkasnya Syiah ini merupakan fahaman aqidah yang telah difatwakan bercanggah dan bertentangan dengan Syariat Islam oleh ulama muktabar Ahlil Sunnah Wal Jammah, dalam erti kata yang lebih mudah, Syiah ini tergolongan dalam kelompok sesat lagi menyesatkan.


Syiah menggalakkan perlakuan taqiyah (penipuan) untuk menarik umat Islam yang lain mengikuti ajaran dan fahaman mereka. Dan menurut penganut ajaran Syiah ini, semakin bijak mereka ber-taqiyah, maka dianggap semakin berimanlah seseorang Syiah itu. Maka tidak hairanlah sebilangan pemimpin dan pengikut PAS cukup handal menipu dan memutar-belitkan kenyataan demi mengelabui mata umat Islam yang lain.

Seandainya Syiah tidak dihalang daripada terus menyuburkan lagi pengaruh fahaman ini kepada pengikut PAS yang lain, nesyaca PAS bakal menjadi parti Syiah terbesar di negara ini.

Dan lebih malangnya umat Islam yang lain (bermakna ahlil Sunnah Wal Jamaah) bakal diancam bahaya kerana Syiah tidak pernah merestui kewujudan kelompok ahlil Sunnah Wal Jamaah ataupun Sunni ini di seluruh dunia. Lihat sahaja di Iraq, Iran dan Syria apabila pengikut ahlil Sunnah Wal Jamaah diseksa dan disembelih hidup-hidup kelompok pengikut Syiah.
Malah lebih menakutkan lagi, penganut Syiah ini sanggup melakukan apa-apa sahaja hatta mengeluarkan kenyataan yang menyesatkan dengan tujuan untuk memesongkan aqidah umat Islam yang lain.

3 Nik Abduh - Wujud Pengaruh Syiah Dalam PAS


Hal ini boleh diperhatikan melalui kenyataan beberapa pemimpin PAS yang didakwa berfahaman Syiah seperti Mat Sabu yang mendakwa lebih rela memakan BABI bersama Lim Guan Eng daripada menikmati AYAM bersama-sama pemimpin Islam merangkap Perdana Menteri Malaysia, Dato' Seri Najib Tun Abdul Razak. Persoalannya, atas kedaruratan apakah sehingga membolehkan Mat Sabu menikmati makanan yang haram di sisi Islam?


                                                                      
Dalam sirah Islamiyah menceritakan peranan golongan Syiah dalam merendah-rendahkan para sahabat baginda Rasullullah SAW dan juga isteri-isteri Nabi termasuk Ummul Mukminin, Saidatina Aishah RA. 
Golongan Syiah ini juga antara golongan yang jelas menentang keras ajaran Islam yang dibawa Rasulullah SAW dan menganggap bahawa ajaran Islam tidak lengkap sebelum Saidina Ali RA ditabalkan menjadi Khulafa ar-Rasyidin. Malah golongan Syiah begitu memuja ulama dan menganggap kelompok ulama tidak boleh disentuh kerana mempunyai taraf menyamai para Rasul Allah.
Fahaman Syiah ini umpama barah yang akan memakan satu per satu sel dan kemudian merosakkan tubuh badan, akhirnya menyebabkan kematian jika dibiarkan tanpa rawatan. Dan sekarang kelihatan pengaruh Syiah dalam PAS begitu ketara sehingga menyebabkan beberapa tokoh yang tegas memperjuangkan ahlil Sunnah Wal Jamaah dalam PAS seperti Ustaz Nasharuddin Mat Isa dan Dr Hasan Ali terpaksa menerima  tekanan hebat kelompok ini. Jelas pengaruh Syiah dalam PAS ini turut diakui sendiri Timbalan Ketua Pemuda PAS merangkap anak kepada Mursyidul Am PAS, Nik Abduh Nik Abdul Aziz.

Pendokong Syiah seperti di Iran dan negara-negara Timur Tengah ternyata telah menghalalkan demonstrasi jalanan serta keganasan dalam memastikan kerajaan yang mereka ingin bangunkan mampu dibina. Hatta dalam beberapa siri, pendokong Syiah turut menghalalkan darah sesama Muslim untuk disembelih asalkan mereka mampu menjadi kerajaan. Bukankah tindakan sebegini turut dilaukan sebuah parti dengan nama Islam di Malaysia?

Secara terang-terangan Syiah menolak sebarang kepimpinan golongan Ahlil Sunnah Wal Jamaah seperti yang berlaku di Iran, Iraq, Syria, Lubnan dan Libya yang memperlihatkan pertumpahan darah dan pembunuhan pemimpin Islam seperti Saddam Hussien dan Muammar Ghadaffi. Malah Syiah ini lebih buruk sifatnya daripada Yahudi kerana secara ber-taqiyah, mereka sanggup menipu dan menghalalkan apa-apa sahaja cara demi merealisasikan cita-cita mereka. Persoalannya, adakah keadaan ini turut dilakukan sebuah parti dengan label Islam di negara ini?

Seterusnya kita perhatikan pula parti sekutu kepada PAS, yakni Parti Keadilan Rakyat (PKR). Lihat sahaja pemimpin PKR ternyata juga merupakan antara golongan pendokong Syiah:
Pengerusi PKR Perlis, Mohamad Faisol Abdul Rahman
Malah selain kepimpinan tertinggi PKR telah diserapi dengan ideologi Syiah, pemimpin tertinggi seperti Timbalan Presiden PAS, Mat Sabu juga antara individu yang dikesan mendokong fahaman yang serupa.
Bukti daripada laman sesawang milik Mat Sabu yang mengakui bahawa dia mempunyai pemikiran selari dengan ulama Syiah seperti Khomeini.
Malah tanpa segan silu, Mat Sabu turut mengakui mengkagumi manusia yang pernah mengkafirkan sahabat Rasullullah SAW, yakni pemimpin Revolusi Iran 1979, Ayatollah Khomeini (untuk bukti lebih lanjut, sila tonton di sini)
Jadi apakah pandangan anda lagi? Seandainya seorang Timbalan Presiden sebuah parti dengan label Islam seperti PAS pun sanggup mengakui bahawa dia mendokong ideologi Syiah, adakah tidak cukup bukti untuk menyokong bahawa fahaman Syiah kini begitu kuat menular dalam PAS?

Bersama-sama kita halang penularan fahaman Syiah dan menolak PAS. Sesungguhnya dengan memberi ruang dan peluang kepada PAS (baca Syiah) kita juga membuka peluang untuk golongan ahlil Sunnah Wal Jamaah dihapuskan secara perlahan-lahan di Bumi Malaysia ini. Kita telah lihat dan saksikan kekejaman pendokong Syiah, dan sudah masanya kitalah yang menghapuskan mereka.

Halang sebelum merebak, hapus sebelum membiak.

 

4 - PAS MILIK SIAPA - Ahlul Sunnah atau Syiah

Pas akan mengenakan hukuman tegas ke atas ahlinya termasuk memecat keahlian jika terbukti mereka terlibat dengan kegiatan Syiah.

Tindakan itu adalah untuk mencegah kegiatan yang dikatakan makin menular dalam kalangan pemimpin dan penyokong parti itu walaupun sehingga kini masih belum dapat dibuktikan.

Ahli Majlis Syura Ulamak Pas (Syura), Zaharuddin Mohammad berkata, antara syarat menjadi ahli Pas ialah mesti berpegang kepada Ahli Sunnah Wal Jamaah seperti yang termaktub dalam perlembagaan parti.

“Jika ada bukti seorang itu adalah pengikut Syiah, kita pecat serta merta tidak kira apa jawatannya sekali pun dalam parti,” katanya ketika menjawab pertanyaan peserta Forum Post Mortem PRU13 Menuju PRU14 diadakan di Komplek Pas Kedah di sini, kelmarin.

Sebelum ini, seorang pemimpin kanan Pas didakwa terbabit dengan ajaran Syiah, yang turut menjadi faktor kekalahan PR di Kedah.

Menurut sumber dalaman, Syura sudah memanggil pemimpin berkenaan untuk membuat pengakuan sama ada terlibat atau sebaliknya dengan Syiah.

Beliau berkata, beberapa hari lalu pemimpin itu sudah menandatangani surat pengakuan bahawa tidak terbabit dengan sebarang aktiviti Syiah seperti yang diuar-uarkan.

Kerajaan negeri sebelum ini memohon kerjasama golongan ulama dan masyarakat setempat dalam menangani isu penyebaran ajaran Syiah yang berlaku di negeri ini.

Exco Agama, Hal Ehwal Masyarakat India dan Siam, Sumber Tenaga Manusia dan Pelancongan, Mohd Rawi Abd Hamid berkata, semua pihak perlu memainkan peranan kerana ia merupakan ancaman terbesar akidah yang harus dikekang.

Menurutnya, golongan ulama lebih arif untuk mengenal pasti individu terlibat dan maklumat itu boleh dijadikan panduan agar orang ramai lebih berhati-hati manakala pusat pengajian agama diminta menyalurkan maklumat mengenai penyebaran ajaran itu jika dikesan di kawasan mereka.


AMUKANMELAYU - Islam dan Melayu menuju kehancuran serentak akibat terlalu TAKSUB dengan PARTI dan DEMOKRASI..............