,مليسيا دان اسلام بوکن ميليک اورڠ ڤوليتيک
, مک ڤرجواڠن اݢام تتڤ دڤرجواڠکن اوليه اومت اسلام دري بيدڠ يڠ لاءين
سام اد كامي منڠ اتاو كامي ماتي

PERJALAN HAJI AKI


Thursday, 2 May 2013

EDISI PANAS TELINGA AKU - AKAN KU PERLIMAU JUA KERIS PUSAKA MOYANG KU INI, BIAR PAMURNYA NAMPAK JELAS


 
 
KE TELUK BAYU PERGI BERNIAGA,
BAWA BEKALAN KETUPAT DAN RAGI,
PANTANG MELAYU BILA DURHAKA,
TIADA TEMPAT DI KAMPUNG SENDIRI.

PANASS!! Calon Dap Anti Islam Kata Masjid Semak dan Bising!!
 
 

Calon Dap Kota Kinabalu! Jimmy Wong!Dalam video diatas, Calon Parlimen Dap, Jimmy Wong, tidak membenarkan sebarang pembinaan surau atau masjid dikawasan berkenaan. Tapak masjid sudah ada, tetapi jika masjid dibina, ia akan menganggu masyarakat sekeliling.

Malah Jimmy juga memberi pelbagai alasan untuk menafikan masjid dibina. Antaranya bila ada masjid, bising, kacau dan parking penuh.

Wahh.. hebat sungguh calon Dap ni. Baru jadi calon dah pandai HINA ISLAM! Kalau dah jadi ahli parlimen dan memerintah Malaysia. Apakah masjid yang ada sekarang Dap nak runtuhkan, dengan alasan bising dan semak?

Dulu Pas kata, Pas masuk Pakatan sebab nak tarbiah Dap dan ajar pasal Islam. Apakah ini tarbiah yang Pas katakan dulu? Pas mahu mengajar Dap tentang Islam. Namun apa yang kita nampak, Dap yang tarbiah Pas supaya jadi lebih liberal.

Tarbiah apa kalau nak bina masjid pun Dap kata semak!! Sememangnya Pas gagal dalam misinya!! GAGAL TERUK!!

Apa yang kita tahu, Pas dah buang perjuangan negara Islam kepada negara kebajikan, Pas dah buang hudud dari perjuangannya, malah Pas juga telah memperjuangkan LGBT, Demo Bersih dan halalkan Zina.

Jadi siapa tarbiah siapa sekarang?


18PL :- Satu perkataan sahaja BANGSAT!!

Oleh rmf
Apa yang saya postkan ini bukan kerana fahaman politik, tetapi maruah kita sebagai umat Islam..Sememangnya Bangsat!!
Sebenarnya tiba tiba sahaja kepala aku menyirap darah sehingga sakit, apabila aku melihat gambar dibawah ini, Sejahil manusia yang beragama Islam pastinya akan bergelora darah melihatnya.. Inilah akibat bila umat Islam mula dipecahkan kepada kumpulan kecil dan dilaga lagakan oleh agenda asing

  941068_122780954586792_2047575301_n
KURANG AJAR

GEMPAR!!! CINA DAP MAU BUNUH MELAYU! WAJIB BACA SEBELUM KORANG KELUAR MENGUNDI #GE13 #PRU13
Bila esey dpt bondo ni, esey baco torus menyirap darah sey.. Esey monaip ni pun tongah mendidih laie.. Korang baco dulu.. Esey tongah paneh ni..

PERHATIAN !!! Risalah ini adalah risalah asal dlm bahasa Cina yg telah saya alihkan ke dlm bahasa Melayu. Saya terima risalah ini semasa saya berada di Melaka. Oleh kerana saya boleh bertutur dlm bahasa Cina dan bergaul dgn org Cina mereka mengedarkan risalah ini kerana menyangka saya org Cina…
Petikan dari risalah ini yang diterjemahkan ke dalam Bahasa Melayu

Tajuk : MALAYSIA, RAKYAT CINA, DAP DAN SELURUHNYA
Rencana ini akan mengingatkan kita semua supaya menyedari hakikat matlamat perjuangan bangsa Cina Malaysia. Malaysia harus berada dalam didikan Cina mulai masa ini telah meningkat maju hingga dapat menguasai pelbagai aspek pembangunan dan ini diakui oleh pemimpin Melayu sendiri. Orang Cina telah banyak mencapai kejayaan dan kekayaan. Wang ringgit sudah tidak menjadi masalah lagi. Kita dapat MEMBELI KERAKYATAN DENGAN HARGA RM50 SAHAJA. Saya ingin menyatakan bahawa kaum Cina patut bersepadu DEMI MERUNTUHKAN BANGSA MELAYU.

Dahulu kini atau masa akan datang Malaysia akan berada di dlaam tangan bangsa kita, bangsa kita bangsa Cina. PEMIMPIN MELAYU AMAT LEMAH DAN BANYAK YANG PANDAI BERLAGAK DARIPADA MENJAGA KEPENTINGAN BANGSA SENDIRI. Maka dengan adanya kesempatan ini perjuangan kita berhasil dan kemenangan dalam 20 arena politik dan tenaga sukarela kita. Ayuh... kita hapuskan hasrat murni sesetengah pemimpin Melayu agar kedudukan kita tidak terjejas dan bangsa MELAYU TERUS MUNDUR DI BAWAH TELUNJUK KITA. Kita tanamkan sikap boros, murah hati dan suka memberikan pinjaman wang kepada bangsa Melayu agar mereka akan memuji tindakan kita dan mereka memuji orang Cina kaya dengan ilmu psikologi dan wang ringgit yang dapat menenggelami mata orang Melayu. Hingga kini undang-undang diberi dan dibubarkan suara kita adalah utama. Pada masa ini, ramai pemimpin yang takut akan suara-suara kita tetapi orang yang paling kita takuti ialah DR MAHATHIR yang sekarang ini di belakang kerajaan. Mari kita bersatu padu demi keuntungan dan perniagaan yg menjadi bidang bangsa Cina mulia.

MULA-MULA KITA TUMPANG NEGARA ORG KEMUDIAN KITA JAJAH DENGAN CARA YG BERKESAN DAN RAPI. SEMUA PEMIMPIN DAP ADA MATLAMATNYA. INI MUNGKIN DALAM DUA ATAU TIGA PILIHANRAYA LAGI. KEMUDIAN KITA AKAN BERKUASA SEPENUHNYA DAN AKAN MEMECAH-BELAHKAN PEMIMPIN MELAYU YANG BODOH ITU.

Pemimpin orang Melayu itu sama seperti mereka berniaga iaitu modal banyak tetapi bodoh tidak mendapat keuntungan. Rancangan bangsa Melayu bodoh dan dikatakan tidak berjaya lembab, kerja lambat dan banyak menggunakan wang dan ini merugikan mereka sendiri SIKAP DENGKI ORANG MELAYU SENDIRI SEMAKIN MENINGKAT DAN MENYERONOKKAN KITA.

Kita bangsa Cina jangan sayang wang ringgit kerana ini SENJATA KITA UTK MENGUASAI EKONOMI MALAYSIA dan kita cuba sedaya upaya utk menjatuhkan perniagaan mereka. Sehingga kini kita telah menjatuhkan 15% daripada perniagaan mereka.

Kita mesti berjuang dan menjaga kaum kita. Kita jadikan orang Melayu kolot dan bodoh macam Papua New Guinea (macam org asli, macam orang binatang). Kemudian kita beri ubat dan racun agar mereka khayal dan asyik serta lahap pada orang Melayu. Biar kita bertolak ansur secara bangsa kita dan berpura2 hormat kepada mereka dan memanggil mereka Tuan atau Encik agar mereka kembang bontot (bangga). Apatah lagi kalau kita memuji-muji mereka. KALAU PERLU MASUK ISLAM PUN TAK MENGAPA…Ini boleh jadi lebih baik kerana dapat menjalankan dakyah dalam diam-diam tanpa disyaki. Kita buat-buat percaya kepada agama mereka dan membiarkan mereka merasa bahawa kita menghormati mereka.

Inilah senjata kita iaitu menjaga anak-anak kita dan generasi kita dari lembah DADAH kerana dadahlah yang merosakkan akhlak manusia. KITA GUNAKAN DADAH UNTUK MEROSAKKAN ORANG MELAYU yang BAKAL MEMIMPIN NEGARA MEREKA HINGGA…sahaja hampir 60% kemajuan ini tercapai dgn selamat dari ilmu orang Melayu akan pudar dan tidak akan berguna lagi kerana dipengaruhi dadah yg kita beri. Dalam 10 hingga 15 tahun lagi cerdik, pandai Melayu akan hilang dan generasi akan datang semuanya akan lemah dan hilang ilmu mereka.

SAYA RASA TAKUT, DENGAN ILMU TAUHID DAN BATIN, TETAPI TELAH HILANG DAN DISEBABKAN FITRAH KITA. BIAR ILMU MEMPERTAHANKAN MEREKA YANG HANDAL-HANDAL ITU AKAN BERPECAH BELAH DAN SETERUSNYA KITA BUNUH ORANG MELAYU DAN KITA PECAH-BELAHKAN MEREKA DGN MENGGUNAKAN DAKWAH KERANA MEREKA BERPEGANG KEPADA DAKWAH AJARAN MEREKA YANG MUDAH DIPESONGKAN.

Ternyata kita telah Berjaya melakukan dgn mengelirukan pemimpin ABIM dan melagakan dengan “PAS”. Dengan ini kita dapat memecahkan parti PAS dan UMNO. Mungkin. Kita memecahkan pemimpin sama-sama mereka dalam kelompok yang lebih kecil lagi. Sabah dan Sarawak akan berpecah dari Malaysia atas angkara kita dan di bawah pimpinan Mahathir yg telah tua dan mementingkan diri sendiri. Maka kita akan menjadikan Malaysia Negara kita apabila beliau tiada dan di sinilah berlakunya punca keruntuhan mereka seperti mana TUN ABDUL RAZAK DAN TUN DR. ISMAIL ORANG KUAT MELAYU yang telah tiada.

Kita harus aktif dengan persatuan kita dan dari persatuan kita berdamping dan dapat tahu apa yg harus berlaku demi cita-cita kita. Di sekolah sudahpun Guru-guru Cina memupuk rasa benci kalau boleh membunuh bangsa Melayu. Sepandai-pandai Melayu akhirnya Melayu hilang.

Dari pandai-pandai murid melayu, hanya 20% hingga 30% yg berjaya. Lihat di hospital lebih 80% terdiri dair kaum Cina. Oleh itu ramai dapat menolong kita bergembira dan berusaha lagi supaya tidak terbuang peluang ini. RAHSIA KERAJAAN, RAHSIA POLIS MAHUPUN TENTERA, KITA USAH RISAU, KERANA KITA ADA ORG DALAM. PEREMPUAN, JUDI, ARAK DAN DADAH SEMUA DAPAT MEMBANTU KITA… Adakah saudara Cina tidak bersemangat berganding bahu dgn saya? Saya yakin ini adalah benar. Orang Cina terkenal dengan sikap bersatu padu dan berkelompok dari dulu lagi.

Marilah kita sama-sama berjuang di samping pemimpin Cina yg berkaliber. DAP akan menjadi kuat, jadi kita akan mewujudkan semua semangat datuk nenek kita terulung di Malaysia. Pemimpin-pemimpin hebat kita sedang berusaha mahu menawan negeri Melayu yang kuat. Ini adalah Johor. Bila yang paling kuat berjaya ditawan, negeri yang lain akan lagi senang. Kita pun sudah diberi bantuan Singapore.

Kita dahulu yg pandai bersyarah di Melaka dahulu. Marilah kita memuji perjuangan Hang Li Poh dan laksamana Shing Ho Yang berjaya memikat dan membuktikan ada raja melayu dahulu yg senang diperdayakan dengan ramai orang Cina ke Melaka. Inilah perjuangan kita. Saya sangat berharap agar semua orang Cina menumpaskan hak orang Melayu kepada hak org Cina. Bangunlah bangsa Cina dengan apa sekalipun walaupun terpaksa melakukannya dalam paksaan. Kejayaan kita berasaskan kerjasama serta persefahaman bangsa Cina yang sememangnya cerdik pandai…. Ke arah matlamat kita:….

MALAYSIA HAK ORANG CINA 10 TAHUN LAGI
PERHATIAN Org2 Melayu insaflah dgn catatan ini, drpd hamba Allah yg cintakan agama, bangsa dan tanahair.

Esey kut jumpo budak2 DAP ni mau sey hantok2 muko diorg ni.. Dasar tak sodar diri.. Yg melayu g nyokong DAP babi ni!! Kut korang pun tak sodar jugak sey tak tahulah nk cakap apo dah...
 

HINA ISLAM : Blogger Niamah Patrick Teoh kata "Quran-thumping mother f**ckers"
Sikap kurang ajar blogger Niamah yang mesra Pakatan Pembangkang memang melampaui batas ! Semakin lama, semakin berani puak-puak Pakatan Pembangkang menghina ISLAM ! Mana pejuang PAS ? Mana Pejuang PKR ? semua sudah takut sama DAP ka?

Kerajaan Negeri Regim Pakatan buat hal, kenapa umat Islam yang jadi mangsa ? NIAMAH !!!

Dari blog Cucu Tok Selampit


Beliau seorang pelakon. Beliau juga seorang pelawak. Beliau seorang aktivis yang terkenal menyebelahi Pakatan Pembangkang. Beliau adalah Patrick Teoh. Kenyataan beliau di laman Facebook semalam mencetuskan rasa tidak puas hati di kalangan Umat Islam apabila beliau secara terang-terangan menghina Agama Islam dan Al Quran.
Ini gara-gara ketidakpuasan hati beliau terhadap Kerajaan PAS Kedah yang "flip flop" dalam isu mengeluarkan garispanduan 1 Malaysia Chinese New Year Celebration 2013. Beliau boleh mengkritik kepimpinan PAS dalam isu ini tetapi beliau tidak ada hak untuk menghina Islam dan Al Quran. Tindakan beliau amat kurang ajar!!!Dari blog 1Peluru pula memperlihatkan protes Dato AC Mizal terhadap sikap kurang ajar Patrick Teoh.Kepimpinan DAP kini semakin angkuh dan kurang ajar didalam mempersoalkan perkara asasi Perlembagaan. Mereka seolah-olah lupa sikap cauvinis dan rasis yang mereka amalkan adalah punca terjadi rusuhan kaum 1969.

Dan bila kita mengingatkan supaya peristiwa hitam 13 Mei itu dijadikan iktibar, maka pemimpin DAP lah antara yang paling bising menyalak mendesak supaya peristiwa itu tidak diungkit-ungkit lagi. Kerana apa? Kerana mereka tidak mahu rakyat khususnya generasi baru mengetahui sejarah hitam mereka!!

Saya membaca lapuran Majlis Gerakan Negara (NOC) bertarikh Oktober 1969 yang membutirkan secara terperinci apa sebenarnya yang berlaku sebelum 13 Mei 1969.

Kenyataan saperti "Melayu sudah tidak berkuasa", "ini negeri bukan Melayu punya", "halau Melayu keluar" dan macam-macam lagi yang dibuat selepas DAP memenangi beberapa kerusi di Selangor akhirnya mencetuskan perasaan marah orang Melayu dan berakhir dengan peristiwa berdarah itu.

Dan ada antara petualang DAP yang aktif pada masa itu masih hidup dan melalak kesana kemari hari ini.

Kalau tahun 1969 mereka tidak mendapat sokongan orang Melayu, tetapi hari ini bukan sahaja Melayu haprak, pak janggoat-pak janggoat pun turut menyokong mereka. Maka bertambah besarlah kepala mereka, makin menjadi-jadi kesombongan mereka. Tambah pulak ada Melayu yang tergamak menawarkan jawatan Timbalan Perdana Menteri kepada puak-puak cauvinis ini. Hanya kerana nafsu serakah mahu menduduki Putrajaya!! Dan yang lebih teruk, Melayu haprak dan pak janggoat-pak janggoat inoi disamatarafkan dengan sahabat Nabi saw!!

Cuba bayangkan kalau tahun 1969, lebih 40 tahun lepas, mereka meraikan kemenangan kecil itu dengan memaki hamun dan menghina bangsa Melayu, cuba bayangkan apa yang akan mereka lakukan kalau mereka menguasai kerajaan persekutuan, apatah lagi menjawat jawatan Timbalan Perdana Menteri!!

Tengok sendiri apa yang mereka buat di Pulau Pinang, Selangor, dan buat seketika di Perak. Dan yang paling malang, ada orang Melayu yang sanggup bersekongkol dengan pelampau-pelampau cauvinis dan rasis ini.

Dan ada antara Melayu haprak ini yang sanggup menipu diri sendiri dengan mendakwa persekongkolan ini adalah demi dakwah dan mendekatkan DAP kepada Islam. Apa yang saya nampak, mereka yang makin lama makin terikut-ikut rentak DAP. DAP semakin tegar dengan semangat anti Islam dan anti Melayunya.

Kenyataan terbaru "mursyidul am" DAP Karpal Singh menolak sama sekali gagasan penubuhan negara Islam jelas membuktikan DAP masih dengan sikapnya.

Dan ini sepatutnya sudah cukup menyedarkan bangsa Melayu yang beragama Islam bahawa mereka sedang bermain dengan api apabila rela diperkudakan oleh kafir harbi ini. Tetapi tidakn segelintir bangsa Melayu ini sanggup sekali lagi menipu diri sendiri dengan mendakwa kenyataan Karpal itu adalah kenyataan peribadi dan bukan pendirian DAP.

Betapalah bangsa yang punya Al Quran ditangannya boleh menjadi begitu bodoh! Memang kebodohan itu bukan suatu jenayah, tetapi kebodohan itu akan membawa kemusnahan kepada agama, bangsa dan tanahair sendiri!!

Pada saya sikap cauvinis, rasis, ala komunis, anti Melayu, anti Islam dan anti Perlembagaan kepimpinan DAP ini semakin melampau. Hari demi hari mereka mengasak umat Islam dan orang Melayu dengan pelbagai isu.

Daripada isu tanah, isu biasiswa, isu hak istimewa, kini menular kepada mempertikaikan institusi Islam, Raja-Raja Melayu, badan kehakiman, Polis DiRaja Malaysia, SPRM, SPR, Mahkamah Syariah membawa kepada isu-isu negara Islam, kalimah ALLAH dan lain-lain.

Sekiranya tidak dibendung segera, saya yakin sikap melampau kepimpinan DAP ini akan menjadi barah kepada kestabilan dan keharmonian agama dan kaum yang telah lama kita nikmati selama ini. Atas alasan itu, saya percaya sudah tiba masanya kita bertindak tegas terhadap kepimpinan DAP ini.

Saya mencadangkan supaya Pendaftar Pertubuhan mengambil tindakan untuk membatalkan pendaftaran parti DAP ini, ianya hendaklah diisytiharkan sebuah pertubuhan haram yang membahayakan rakyat dan negara ini.

Rakyat Malaysia tidak memerlukan kepimpinan yang cauvinis, rasis, berfikiran ala komunis, anti Melayu, anti Islam dan anti Perlembagaan saperti DAP. Meminjam kata-kata Presiden Ahmadinejad, "kepimpinan DAP ini wajib dihapuskan daripada peta politik negara ini"!!- dari blog Zulkifli Nordin


Pray4VAT69  - Ahli DAP Kurang Ajar! Gelar Anggota Terkorban 'Anjing' 
Tatkala majoriti rakyat Malaysia berasa sedih dengan insiden yang mengorbankan dua anggota VAT69 di Lahad Datu semalam, pembangkang terus-menerus berpolitik tanpa mempedulikan perasaan keluarga Allahyarham.

Jika semalam Tian Chua mengatakan apa yang berlaku di Lahad Datu adalah sandiwara UMNO untuk melengahkan PRU13. Pendek kata pembangkang di Malaysia memegang satu prinsip, apa yang berlaku di negara adalah konspirasi UMNO/BN.

Hari ini rakyat Malaysia sekali lagi terkilan dan marah dengan kejian yang dibuat oleh lelaki cina bernama Jonathan Lim yang berasal dari Melaka dan menetap di Singapura.

Jonathan Lin menulis di ruangan komen laman Facebook :
"Padan muka menteri dalam negeri Hisham, nak pi hisap dulu si penggenas sulu itu, tak berani mengambil tindakan sewajarnya, akibatnya dua polis anjing umno mampus....kedaulatan malaysia tergadai sewenang-wenangnya oleh bn umno....baguslah, masih nak sokong lagi kerajaan dayus macam ini."
 

6 tahun PAS berbaik-baik dengan DAP, inilah hasil yang kita dapat lihat hari ini....

Kita wajar ucapkan tahniah di atas kejayaan orang-orang Melayu dalam pembangkang terutama sekali PAS kerana berjaya mendidik cina chauvanist menjadi semakin besar kepala!

M. Kula Segaran DAP Arahkan Setiausaha Politik Nya Kecam YDP Agong?

Monday, July 4, 2011
Ini lah anjing PARIA DAP yang biadap dan kurang ajar ke atas Yang di Pertuan Agong bila mengeluarkan kenyataan yang menyatakan Titah baginda adalah mengikut kehendak Najib Razak Memang Biadap dan amat kurang ajar Paria ini. Siapa Paria ini?

Setelah semakan di buat mendapati Paria Pundek ini adalah Setiausaha Politik kepada MP Kula Segaran Ipoh Barat dan ini membuktikan secara lebih jelas kepada kita semua mereka DAP ini kurang ajar dan amat Biadap sama sekali dengan Tanah Melayu.

Kenyataan keling Paria DAP ini di laman Blogg nya:

"Pada masa ini saya bertugas sebagai Setiausaha Politik kepada YB M.Kula Segaran (Ahli Parlimen Ipoh Barat) untuk membantu YB dalam segala perkara politik"Bukan sekali pekara ini berlaku malah sudah berulang ulang kali pekara yang sama di lakukan oleh pemimpin DAP. Sedar atau tidak Melayu Pakatan di perbodohkan dan yang memperolehi keuntungan adalah si DAP bangsat.

Minta pihak bertanggungjawap Menangkap  P.Sugumaran dengan kadar Segera. Siasatan juga harus di lakukan terhadap M.Kula Segaran yang berkemungkinan memberi arahan kepada Setiausaha nya untuk mengeluarkan kenyataan Biadap tersebut.


"REPUBLIK MALAYSIA - AGUNG DI HINA"


"Provokasi melampau puak-puak pembangkang kini terus menular kebeberapa lagi pihak... terbaru, menulis perkataan REPUBLIK pada poster Yang DiPertuan Agong menceritakan segalanya niat buruk dan hiprokasi mereka ini yang semakin hari dapat dipengaruhi oleh AMBIGA, DAP dan konco-konco mereka... Agenda tersembunyi puak-puak ini tidak dapat dikesan oleh orang Melayu yang terpengaruh dengan mereka..."Poster YDPA dengan BERSIH 3.0... Apa niat mereka - Orang Melayu "SEDARLAH" sebelum terlambat 

AMUKANMELAYU - "Takkan Melayu Hilang DiDunia..."